Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2014 => Uge 37
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2014-09-14 Køkkenjusteringer

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Den potentielle mur- og gulvhåndværker (også kendt som mureren) har givet et tilbud på den del af festen: 30 tusinde danske kroner. Av! Hanne & Toke småpanikkede lidt. Menaltså, det viser sig at både klinkerne og korkgulvet er særdeles let at brække af, så den del klares in-house. Dertil er klinkerne til gulvet også kommet under genovervejelse, primært pga. frygt for kolde fødder. Der er nok stadig brug for en håndværker til vægoppudsning, da det skal være lige ud mod bordpladen, men der overvejes om gulvet ikke blot skal være et træklikgulv, ligesom stuen.

-1235_3_AstaTomKasseDuplo

Hvor har du den tomme kasse fra, Asta?

-1646_Klinketest

Test

-1647_1_Korktest

Også letMere test

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2014-09-13 Fridas Tivolifødselsdag

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Dagen startede med gaver, sang på sengen og friskbagte boller til morgenmad. Men så drog teenageren ellers i byen til spejdertræf i Tivoli, fra 10 formiddag til 2 nat. Til at begynde med var spejderne sammen med helt almindelig mennesker, men de forsvandt ved 18-tiden og omkring midnat slap der 6 morderklovne løs, der jagtede uskyldige spejdere rundt i mørket.

Hjemme i det fredelige hus kiggede en af Fridas veninder forbi med en kage og pyntede Fridas værelse. Hun ændrede også baggrundsbilledet på Fridas computer, som hun åbenbart har adgangskode til. Far skal vist lige have et alvorsord med datteren om den sløsede omgang med sikkerhed.

Sigurd havde en ven på besøg og efter at have spillet Minecraft i 4 timer, tog de hjem til vennen hvor Sigurd blev til overnatning. Det antages at de også lavede noget med computer der. Asta & Hanne sov middagssøvn.

-0741_4_HanneAstaFlagPostkasse

Klar til fødselsdag

-0926_DyrByggetAfAstaDuplo

Astas niveau

-0934_1_AstaVinger

Mod solskinnet

-1212_1_SigurdLinusSlikKasseTunnel

Rødder med lørdagsslik

-1239_1_SortKat_2

Bindingsværkshus

-1456_FridasVaerelseBalloner

Men hvor er Frida?

-1842_HanneAstaBibliotek

Bibliotekstur

-1913_1_AstaHanneGaaTur

En vis lighed

-0143_03_TivoliFrihedenStoreSceneKlovn

Hyggeaften i Tivoli

Skriv en kommentar
 

Fredag 2014-09-12 Ikke mere konfirmationsforberedelse

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Frida skal ikke kirkeligt konfirmeres, men planen var egentlig at hun skulle gå til konfirmationsforberedelse for at lære noget om folketroen her i landet. Men i går var første dag og den gik ikke videre godt. Først og fremmest havde Frida ret svært ved at forklare hele konceptet med at gå til forberedelse, selvom man ved at man ikke skal i kirken og konfirmeres. Det gik nogenlunde sådan her:
Præst: Ved du ikke om du skal konfirmeres?
Frida: Jo, jeg ved at jeg ikke skal!
Præst: Du er ikke sikker?
Frida: Jo, jeg skal ikke konfirmeres!
Præst: ...Okay? Men sig til hvis du ombestemmer dig

Det var såmænd nok gået alligevel, men præsten brugte al tiden på at snakke om hvor meget Gud (ikke Jesus) elskede dem og Frida følte sig noget anmassende som erklæret ikke-troende. Hun droppede planerne om konfirmationsforberedelse og har i stedet klaverundervisning i de timer.

Frida: Sigurd, prøv lige at komme!
Sigurd: Gør det ondt?

-0715_AarhusHavnMorgenDisSol_E

Morgenstund

-1635_4_KorsedderkopHan_2

Er du ikke blevet spist endnu, din stakkel?

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2014-09-11 Hjemme hos veninderne

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Asta tog med et par veninder hjem fra børnehaven. Det var første gang uden forældrene og det gik ganske glimrende. Der plejer at være tryk på når de 3 er sammen, men da Toke kom for at hente Asta var der ro: Asta var totalt opslugt af det helt specielle "at få lov at se fjernsyn mens man spiser".

En af Astas lege for tiden er at lege baby. Den går ud på at kravle, at pive og at klage. Dén leg gider forældrene ikke at lege. Muligvis relateret har Asta også haft et par tisseuheld om ugen de sidste par uger.

-1935_4_AstaSigurdSofaTouchpad

Sammen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2014-09-10 Børnehaveaflastning

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Astas hverdag plejer at fungere ved at hun er glad og ovenpå i børnehaven, men læsser af når hun kommer hjem. I dag meldte stuepædagogen at Asta havde været uoplagt og rigtig sur. Det kunne faderen nu ikke se, for Asta storgrinede da hun så ham og drønede rundt på legepladsen. Det gode humør fortsatte derhjemme. Det ville egntlig være meget rart hvis Asta skiftede lidt med hvor hun læssede af for fremtiden.

-0755_AstaKravle

Babytid

-1601_06_KorsedderkopBytteSpise

Spisetid

-1647_2_KastanjetraeKnop

Det er efterår, ikke?

-1648_1_AstaGreneBlade_2

Find Astaen

-1957_2_HanneWhatIf

Hov, Hanne! Det var min bog!

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2014-09-09 Tissepøllepotte!

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Hanne havde møde med en håndværker for at afklare oppudsning af køkkenvæg og gulvlægning. Det bliver kørt med afregning efter tid i stedet for fast tilbud, hvilket gør det muligt at justere på hvor meget Hanne & Toke selv vil stå for.

Hanne afsluttede endnu et spil Scrabble (okay, Wordfeud) med sin bedstemor. Denne gang tabte Hanne: 480 mod 875 point. De startede naturligvis straks et nyt spil.

Asta: Tissepøllepotte! Du skal også sige tissepøllepotte!
Frida: Tissepøllepotte
Asta: Ha ha ha! Skal vi grine?

-1628_1_AstaTraeKastanjer_2

På kastanjejagt

Skriv en kommentar
 

Mandag 2014-09-08 God Astadag

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Det blev endnu en glimrende Astadag hvor hun gik meget op i at tape fars fødder ind og forsøge at ridse i sofabordet med en saks (Hanne har ikke opdaget det med bordet endnu). Ved sengetid accepterede hun fars forslag om at blive lagt i seng. Okay, hun fortrød godt nok efter godnatlæsningen, men der var båden sejlet og hun måtte tage til takke med en ekstrabog hun selv kunne kigge i.

Hannes sløjhed er slået over i storsnottethed. Det bedste der kan siges om det er nok at det er et skridt på vejen mod raskhed.

-1617_1_AstaKastanje

Kastanjerne er ved at være klar

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->