Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 51
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-12-21 Uoplagte børn og hyggedag

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Bente gav frokost ude i Sorring. Det var for de sædvanlige gymnasievenner og et mylder af unger, faktisk et par stykker mere end der var voksne. Vanen tro havde Bente lavet mad ud fra to regler:

  1. Der skal være mange retter
  2. Hvis alle gæster beslutter sig til kun at spise af én af retterne, skal der være nok til alle
De voksne hyggede sig vældigt, men flere af ungerne var uoplagte. Frida og Sigurd var to af dem - de var vel trætte. Frida efter at have sovet sammen med en klassekammerat og Sigurd fordi han blev vækket af en hånd, der kom ud af væggen. Hånden fra væggen indkasserede godt nok en overnatning i forældrenes seng, men det kostede alligevel på energiniveauet.

Frida blomster

Den lille blomsterbærer

Picachu

Siguer er blevet ret ferm til det LEGO-noget

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-12-20 At drukne børn og rydde op

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Mor sparkede far og ungerne ud af lejligheden for at tage sig af oprydning og rengøring. Nabopigen Olivia blev samlet op og turen gik til Hammel Svømmehal, igen igen. Det kan stærkt anbefales at ankomme ved middagstid, for den første halve time var der kun to andre personer i det store bassin. Det betød rigelig plads til at springe fra vipperne. Sigurd holdt sig til enmeteren, men de to tøser tog flere ture på tremeteren.

Efter en times tid ville Sigurd ind i børnebassinet. Far gik med for at holde øje, men han skal have inddraget sit helikoptercertifikat for mens han kiggede ud gennem ruden for at se hvad tøserne lavede, så Sigurd sig snit til at hoppe hen i den dybe ende af børnebassinet. En dame med et meget bebrejdende ansigtsudtryk hev en spruttende og hostende Sigurd op og gav ham til far. Sigurd var ikke spor glad og sagde at han aldrig mere ville i det vand igen. Det efterlod dog stadig det store bassin, som han gerne ville med ud i.

Frida og Olivia (og Sigurd, da han fik svømmeluffer på) var meget selvstændige og havde gang i nogen lege med hajer og sørøvere. Alt gik glimrende til det var tid at komme op af vandet. Frida svømmede mod bredden og blev sejlet ned at en stor oppustelig legedims, skubbet af et par store drenge. Hun kom ind under den og blev hevet ud af en pige, der var lige ved siden af. Der var ingen reel krise, men Frida var kommet lidt i panik over ikke at have fået ordentlig luft i lungerne og ikke at kunne komme op til overfladen. Opstigningen fra vandet blev udsat et par minutter til hun var faldet til ro og var svømmet lidt rundt på egen hånd igen. Det er rart når den gamle "op på hesten igen" virker, det er jo ikke altid det går så godt.

Efter tilbagekørslen smuttede Olivia ind til sig selv og Frida fandt sammen med en anden veninde, som blev til aftensmad og overnatning på Fridas værelse.

Sigurd springer

Flyvende Sigurd

Sigurd springer

Dykkende Sigurd

Sigurd rutsjebane

Kurende Sigurd

Frida springer montage

Meget bedre end sidste gang

Toke under vand

Boblemanden

Sigurd slikkepinde

Dobbelt svømmeslik

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-12-19 Endelig ferie

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Ungerne holdt juleafslutning i børnehave og skole. Mor havde lidt tid i overskud, så hun hentede ungerne tidligt og de gik hjem for at lave ingenting. Der var en stemning af træthed og De Voksne havde egentlig regnet med at der ville blive læsses af med gråd eller protester mod verdens uretfærdighed, men der kom nu ikke det store i den retning.

Dagen miniprojekt var at sætte et par hylder op på ungernes værelser. Væggene er tynde gipsplader, så der er forbud mod at hænge i armene ned fra hylderne. ... Det vil naturligvis ske alligevel på et eller andet tidspunkt.

Sigurd hylde

Sigurd var meget omhyggelig med at sikre sig at der var plads

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-12-18 Hjælp! Ferie efterlyses!

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Der var koncert på Fridas skole, så Sigurd, mor og far dukkede op ved 16-tiden og hørte på en flok unger. Det var nu overraskende godt, specielt et par knægte der gav solonumre. Sigurd var yderst begejstret tilskuer med vilde armsving og råben efter numrenes afslutning, men energien blev til gengæld brændt af på en halv times tid, vorefter han gik hjem med far. Frida blev, sammen med mor, men hun var temmelig træt.

Ved sengelægningstid tog mor afsted for at hente "nogen ting", mens far forsøgte at stable en yggelig sengelægning på benene. Frida brød helt sammen af træthed og grød højlydt over at hun ikke havde sagt godnat til mor. Derefter var problemet noget med at hun skulle gøre alting hele tiden. Sigurd blev meget stille og spurgte om hvad der var i vejen med hende og det endte naturligvis også med at han brød i gråd, da et af hans venlige forsøg på at trøste Frida var blevet afvist.

Det endte nu rimelig godt, med ekstralang godnathistorie og fælles hygge i sofaen.

Plus plus

En buttet Y-wing fra Sigurds hånd

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-12-17 Sidste svømmedag inden ferien

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Frida tog til svømning og var så heldig at få ansvaret for pingvinen Pingu hen over ferien. Det er en stor ære og Frida gik meget op i at Pingu skulle køre ned af gelænderet på sine rulleskøjter og spise med ved aftensmaden.

Sigurd leger

Der laves bane til Pingu. Hvad en bane er, vides ikke

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-12-16 Mere kalenderi

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Hyggeprojektet for dagen var at sætte en kasse op på væggen i hobbyrummet. Ikke i sig selv nogen vanvittig stor eller teknisk svær opgave, men eftersom Sigurd blev inddraget i byggeriet tog det lidt længere tid. Sigurd var vældig samarbejdsvillig, meeen det er nu smartest at vente med at sætte elskruetrækkeren til opladning til man har brugt den. Der blev også tid til at bygge træfigurer af træstumper (far blev kommanderet til at save) og lim (i rigelige mængder).

Bedstemor kiggede forbi med en pakkekalender til Frida, Sigurd og forældrene. Den vakte stor lykke - ungerne guffede dagens indhold fra deres egne kalendre og en del af mors.

Nytårsfesttilbagemeldingerne er trillet ind og alle indbudte er med, så nu skal der bare lige bankes en arbejdsfordeling sammen.

Sigurd cykelvogn

Lille Frø mente der var bedre udsigt på den måde. Han var vældig ansvarlig og holdt på eget initiativ bremsesnoren i hånden hele vejen hjem

Anemonevarer

Køleskabet har kapacitetsproblemer

Sigurd limer

Ingen lim på trøjen

Sigurd pakkekalender

Bonus!

Trækassehylde

Rodet væk fra bordet. Det holder nok et par dage

Sigurd seng smølferne

Sovende med en åben tegneserie. Det varmer en faders hjerte

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-12-15 Nedtælling til ferie

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Det går generelt glimrende i det lille hjem, men Frida trænger snart til ferie. Hun har nogen frustrationer hun prøver at få afløb for ved at skændes med far. Det virker engang imellem, men for det meste er han for snedig til at sluge maddingen. Det kan selvfølgelig være at det er den forkerte taktik? Måske det ville være bedre at far var ond og uretfærdig, så der var en konkret person at være sur på? ...Nah, det er bare at holde ud de næste fire dage, så kommer der en ordentlig pause.

Juletingene er så meget på plads at der så småt begynder at arrangeres nytår. Det ser ud til at blive den lille flok fra sidste år plus et par ekstra: Naboerne og Onkel Jacob & Tante Anne, hvis de altså vil være med?

Sigurd ris

Lille Hjælper i aktion

Mons mus

Små pelsede godbidder spises udenfor

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->