Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 50
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-12-14 Æbleskiver hos oldemor

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Oldemor havde inviteret på æbleskiver. Bare Frida, Sigurd og de der voksne der plejer at følge med når de kommer på besøg. Onkel Jacob havde bilen, så det blev til en bustur hvor Frida og far stod af noget før oldemorstoppestedet for at købe økoslik i Irma.

Irmas økoslikafdelingsudvalg var desværre ikke imponerende på vingummi-området, men de havde et fair udvalg i chokolade, så det gik da. Efter proviantering gik Frida og far gennem byen mod oldemor. Ja, dvs. far gik og halede, bar og skubbede Frida i den rigtige retning. Sådan mest for sjov, men der var nu temmelig meget spændende at se på for en 7-årig.

Der var vældig hyggeligt hos oldemor og ungerne legede med nogen sy-selv-nisser hun havde købt. Det er dejligt at se at de er glade for at være der og det var forældrene der hev ungerne afsted under parolen stop mens legen er god (et ordsprog Frida slet ikke kunne forstå).

Nå ja, det var forøvrigt søndag, så nissen lagde ting i strømperne...
Frida: Se, jeg har fået Troldepusbøger!
Mor: Kender du Troldepus?
Frida: Nej, men der står jo Troldepus.

Mons Hanne kattemad

100% opmærksomhed

Frida kigger på strømper

Du er lidt tidligt ude, Frida!

Sigurd Æbleskiver

En til, om jeg må bede!

Frida Sigurd nisserier

Nisserier

Sigurd flyverdragt

RobotBoy

Sigurd hue t a hanne

GangstaBoy

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-12-13 Første succesfulde natkørsel

Frida: 7 år, 3 mdr. Sigurd: 4 år, 9 mdr.

Forældrene fik lov at sove længe og tog først ned for at hente unger hos farmor & farfar ved 16-tiden. Glade unger og en Sigurd der havde voldsomt meget energi. Alle blev til aftensmad og julekalender, for det var tid til endnu engang at forsøge at køre hjem med sovende unger i bilen. Tidligere forsøg i den retning har haft meget entydigt udfald: Ungerne sov i bilen og vågnede op ved hjemkomsten. Denne gang lykkedes det imidlertid. Fantastisk! Det åbner jo op for helt nye muligheder.

Toyota ny skerms

Fin ny brugt forskærm (og opgradering fra 1,6 til 1,8 motor)

Julekagebagning

En melet affære

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-12-12 Dobbelt julefrokost

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Både mor og far skulle til julefrokost så farmor & farfar troppede op ved morgentide og tog ungerne med til Fredericia, hvor de kiggede efter julestemning. De voksne var ikke imponerede, men ungerne lod til at have haft en god tur. Faster Laila tog også til Fredericia, så ungerne var rigeligt underholdt ved aftentide.

Tokes julefrokost var rimelig afdæmpet med et par enkelte glimrende indslag og hjemkomst inden midnat. Hannes julefrokost var med fuld knald på, stor julerevy (ja, Hanne var med på revyholdet) og hjemkomst ved 4-tiden.

Julefrokost sang

Hvert sted sine traditioner

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-12-11 Træt torsdagshygge

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

En kold dag midt i december, med trætte børn og trætte forældre. Poderne legede godt sammen en times tid efter hjemkomsten fra skole & børnehave, men så var der ikke energi til mere. Julekalenderen blev forsøgt fremskudt ved at se den på nettet, men der må have været run på for det gik hele tiden i stå. Mor havde slet ikke tålmodighed til det og blev beordret til at tage et powernap for at få gnavenheden ud af kroppen inden sengelægning.

Juleferie, tak!

Iskrystaller

Pæn is

Frida cykler

Der er ret mørkt kl. 16.18.

Sigurd Frida sofabord

Fredelig sameksistens

Sigurd støvsuger

Endnu en urtepotte dræbt af pelskræene

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-12-10 Træt julehygge

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Der var julehygge på Fridas skole med æbleskiver, musik, danseopvisning og den slags. Det var sådan set hyggeligt nok, men det er blevet lidt sent de sidste par dage, så energiniveauet var ikke så højt. Det blev til et tidligt opbrud og fremskydelse af julebørnetime så ungerne kunne komme lidt tidligere i seng end normalt.

Sigurd og far læste godnathistorie ude på reposen. Som altid var det superhyggeligt, meeen temperaturen er efterhånden der nede hvor det er tid at overveje at tage et tæppe over sommerdynen. Trods udehygge havde Sigurd igen lidt svært ved at give slip da han kom ind i seng. Det hjalp nu en hel del at ligge og høre Cirkeline på båndoptageren. Klassikere holder!

Sigurd Æbleskiver

Den obligatoriske julehyggespise

Sigurd bur

Styr på Lille Frø

Sigurd sofa

TVninja

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-12-09 Alenemor og sengelægning

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Far havde faglig og social dag med gutterne og gutinderne fra arbejdet, så mor håndterede ungerne. Frida kunne ikke rigtig se fidusen i det: Hvad skulle det nu til for at de skulle spise aftensmad sammen?. Den farløse dag gik udmærket indtil sengetid, hvor begge unger insisterede på at den anden skulle lægges i seng først. Det plejer at være Sigurd der skal først i seng, så for afvekslingens skyld blev det Frida.

Frida blev puttet og sunget for og mor forlod værelset. I mellemgangen fandt hun Sigurd, sovende på betongulvet med et tæppe omkring sig. Da hun bar ham ind i seng åbnede han søvndrukkent øjnene og mumlede Må jeg ikke godt være længere oppe?.

Skandinavisk dampskibs hotel og badetidende

Der er mange ting på Statsbiblioteket

Halo

Hrmn... Det så noget bedre ud direkte

Jens Hofman Hansen
2008-12-11 20:15

Bemærkede godt månehaloen. Det er vist noget der sker en sjælden gang imellem når der er iskrystaller i luften og lyset derved brydes på en bestemt måde.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-12-08 Godt bilnyt

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Onkel Jacob undersøgte priser i dag og valget stod mellen Ny & Fin forskærm til 4-6000 kr. vs. Gammel & Småskrammet til 500,- + montering. Hverken Hanne eller Toke har nogensinde forstået den udbredte bilejermani med at det hele skal være funklende, så Jacob fik et Køb, køb! i telefonen, da han nævnte mulighed 2.

Sigurd er fortsat i fint humør, men han har lidt svært ved at falde i søvn om aftenen. Der rumsterer en del i hovedet på ham for tiden, som han har behov for at snakke om.

Sigurd cykelvogn

Rolig fart

Sigurd Frida hobbyrum

Hemmelig juleaktivitet

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->