Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 49
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-12-07 Banankage og badutspring

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Mens mor tog Sigurd med i Føtex blev far overfaldet af Frida & veninde, der insisterede på at der skulle bages. Efter tøsernes afvisning af brunsviger (øv), blev det en banankage, som de selv lavede 100%. Ja, altså, alt det manuelle - der fulgte vejledning med fra far. De var godt nok meget lang tid om at mose 4 bananer, men til gengæld var de most eftertrykkeligt. Bedstemor kiggede ud forbi og Onkel Jacob dukkede op til eftermiddagskaffe, så der var også voksne aftagere til kagen.

Om eftermiddagen tog Frida med veninden ind for at hente inspiration til skolelivet i form af skuespillet Bølle Bob på Gjellerupscenen. Frida var vældig begejstret for stykket. Sigurd og far slog sig sammen med undernaboerne og tog i Springhallen, hvor Sigurd var endnu mere kæk end sidste gang. Han var ret sej til at svinge i tov og springe ned i skumgraven. Efter turen tog han ned til undernaboerne og bagte julekager. Han havde en pose med op og gav Frida et kagehjerte, mor en kagegris og far en kageand. Far udtrykte skepsis over korrektheden af betegnelsen kageand, men Sigurd påpegede at der ikke var nogen tvivl.

Alt i alt skulle det dermed være en bonusdag for Sigurd, men han blev nu ked af det ved aftentide. Det handlede om det med at have venner, for Sigurd havde ikke rigtig fået leget med undernabodrengen, kun været i Springhallen og kun bagt småkager, ikke leget med Transformer og sådan. Sigurd var også ked af at hans gode ven M. fra børnehaven var holdt op i børnehaven. Far gav ham ret i det bedrøvelige og lovede at arbejde for at Sigurd kunne lege rigtigt med begge drenge i nærmeste fremtid.

Nå ja, så har Frida forøvrigt lus. Igen. Men det er vel også snart tre uger siden sidst? Mor gav hende en gang Hedrin, der skal vaskes ud i morgen.

Sigurd: Mor, giv mig lige noget salt, en isterning og noget snor!

Hanne Sigurd is salt vand snor

Fysikforsøger

Banankagebagning

Melmåler

Sigurd ser fjernsyn

TVtitter

Sigurd pynter banankage

Kagepynter

Sigurd bygger borg

Borgbygger

Sigurd larmer i cykelvognen

Brøleabe

Kageand

Kageand

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-12-06 Dyre svømmetimer

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Mor og far tog ned i byen for at ordne de sidste julegaver, mens ungerne blev passet af Onkel Jacob & Tante Anne. Frida var ikke alt for glad ved det, men det er meget svært at opretholde afvisende adfærd overfor de gode børnepassere, så hun (og Sigurd) var med på en svømmehalstur ved middagstid.

I svømmehallen sprang Frida fra 1-meter og klatrede en tredjedel af vejen mod toppen af klatrevæggen før hun sprang ned i vandet. Sigurd brillerede ved at springe i vandet uden flydehjælpemidler, kæmpe sig op til overfladen og hundesvømme rundt ved egen kraft. Super!

På vejen hjem var der så lige den detalje at der var noget glat i en rundkørsel, så bilen tog en 180° snurretur og jordede et skilt med forskærmen. Sigurd sov i stolen på bagsædet og vågnede ikke op undervejs, så det kan nu ikke have været supervoldsomt. Bilen blev ramt meget heldigt, hvis man da kan sige sådan, for det var kun forskærmen det gik ud over. Det betyder selvfølgelig stadig at den skal fikses, men det kan da ikke være så dyrt, vel?

*host*

Jacob og Anne blev til aftensmad. Take-away pizza til ungerne og sushi til de voksne. Sushi var fra Sashimi og var rigtig godt - spøjst som der kan være stor forskel på hvordan man smækker et stykke råt fisk ovenpå en klump ris.

Sigurd: Jeg vil have en pizza uden noget på, kun med pizzabund! Der skal kun være kanter!

Efter den obligatoriske julekalender blev ungerne lagt i seng. Efter godnatsangen fulgte lidt hyggesnak:
Frida: Der er lige én ting til. Dit sidste ønske? Hvilken sovs vil du serveres med?

Pigegarde

Rengvåd julestemning

Bulet bil

Ouch

Sigurd spiser maki

Makimassakremesteren

Jacob
2008-12-08 21:19

Det var altså kun en 90° vending (drejning?)...

Toke Eskildsen
2008-12-08 23:10

Ah... Så var det derfor Lille Frø kunne sove gennem det. Ikke noget at tale om.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-12-05 Snotnæser del 2?

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Frida hostede en del og Hanne havde også snot i hovedet i dag, så det kunne se ud som om der er en ny runde på vej. Udover forkølelse var det nu en glimrende fredag, med en Sigurd der igen arbejdede på at blive Verdens Kæreste Dreng, bl.a. ved at lægge puder frem til Frida og hygge hos far. Hans fremgang kan også spores i form af hans omgang med sin chokoladekalender. Det er den 5. december og han har vitterligt kun spist 5 stykker. Fantastisk!

Sigurd cykelvogn cykelhjelm

Sigurd ville have cykelhjelm på i dag og far lod sig overtale

Sigurd Frida sofa

Julekalender

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-12-04 Sigurd, Sigurd

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Hanne var på kursusworkshopseminar igen i dag og sled sig igennem endeløse PowerPointpræsentationer igen igen. Den slags hvor oplægsholderen læser en masse tekst op fra hver slide og tilføjer en smule. Bagefter tog hun til forældremøde for Sigurds stue i børnehaven, hvor der er starten en old-school-pædagog. Det betyder faste rammer og ro på, når ungerne er indenfor og mere larm, men stadig delvis kontrolleren udenfor.

Det der med ro indenfor er nok overvejende positivt, for der er blevet mere plads til at lære sange (Sigurd er hurtigt ved at blive ret god til den del) og lege stille lege - der var nærmest permanent kaotisk før. På skyggesiden er så at udelegen også er blevet mere kontrolleret, for "der har jo været nogen børn der er faldet ned fra træerne", så der skal spørges om lov til klatring.

Der er synlige daglige fremskridt for Sigurd og hans omgang med omgivelserne. I dag var har i godt humør fra han stod op til han faldt i søvn til mors godnatsang. Han legede med Frida og en af hendes veninder da hun var på besøg og legede selv, mens mor var til møde og Frida lavede lektier sammen med far. Ingen muggen og i det hele taget bare gode initiativer. Det er dage som denne der skal huskes, når humørkurven tager et dyk ned igen. Men det gør den jo ikke, vel Sigurd? Du er superdejlig i 90% af tiden fremover, ikke?

Sigurd Frida nisser

Nisserne var på magisk vis dukket op i løbet af natten og blev leget med hele dagen

Sigurd morgen

Ikke det mest begavede udtryk, men det er også morgen

Sigurd sølvdimser

Alt er legetøj

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-12-03 Mellemstatus for Hannes øjne

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Hanne var til kontrol med sine laserbehandlede øjne i dag. Hendes syn forventes ikke at være stabilt endnu, så det handlede mest om at se om de heler pænt. Det gør de og hun fik da også en synstest-light, for at få en ide om hvor det bærer hen. Hendes venstre øje er på 90% og hendes højre på 130%. Det vides ikke rigtig "hvor slemt" det er med de 90%, men klinikassistenten sagde at 130% er væsentligt bedre end normalen.

Spørgsmålet er så hvordan Hanne har det med at synet er så forskelligt på de to øjne, men foreløbig går det rigtig godt. Det var et par dage med hovedpine helt i starten, men det har ikke været der siden. Hun drypper øjne ca. 3 gang dagligt, hvilket er færre gange end da Toke tog turen.

T v dinner

TV-dinner. Argh! Skal det være McDonalds på fredag?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-12-02 Tirsdag med kort nyt

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Det var en efterårstirsdag, formildet af at være i december måned og af breve med kravlenisser til ungerne fra Faster Laila.

Guf på arbejdet

December på fars arbejde

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-12-01 Handyman

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Opvaskemaskinen har drillet de sidste par dage. Der er ca. et halvt år siden sidst, så løsningen lå stadig i håndleddene. Troede far. Men nej, der var en udpræget mangel på snaf i det ellers så historisk tilstoppede plasticrør i bæstets indre. Til gengæld virkede der at puste kraftigt i afløbsslangen (nej, sådan en er ikke udpræget lækker at sætte munden på), så en uskyldigt udseende træpind pludselig flød i bunden af maskinen. Små træpinde og propeller til flytning af vand er ikke en god kombination. Far var meget stolt.

Sigurd var igen i godt humør og hyggede sig med PlusPlus-klodser og lignende. Som forsøg fik ungerne lov til at blive oppe til kl. 20, så de kunne se julekalender. Det gik overraskende godt, med den eneste krise ved 19-tiden, hvor der var en halv time der blev brugt på at vente.

Sigurd elvis

Hej Elvis. Du er godt nok nuttet & kær. Og smut så udenfor, ikke?

Pind

Ooonde træpind!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->