Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 19
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-05-11 Singlelivet

Frida: 6 år, 7 mdr. Sigurd: 4 år, 1 mdr.

Endnu en dag med det daglige trummerum for alenefaderen og de to børn. Ungerne bliver rimelig uafhængige af kun at have en forælder til at passe på dem, hvilket kunne ses af Sigurds overnatning hos Tilde: Den gik rigtig godt, de var glade, var faldet i søvn 22.20 og stået op 6.20, så de var helt oppe at køre da de brasede inde hos far 7.20, vækkede ham, fik ham op og forsvandt over til Tilde igen. Hrmnpf...

Den manglende nattesøvn slog igennem om eftermiddagen for Sigurd, hvor han sov 3 timer. Det betød naturligvis at han var vældig frisk langt over sengetid, menaltså... mandag er fridag, det var lækker sommeraften og Jacob & Anne var på besøg, så det var helt som det skulle være.

Nå, de daglige pligter for alenefar skulle jo passes, så dagen gik med at vaske tøj og sengetøj, tumble tøj og sengetøj, rengøre hems, ophænge tøj, rede seng, sortere tøj, tørre støv af, feje gulvet, rydde op i stuen, lime sofabordet, rydde op på køkkenbordet, vaske vinduer, vaske karme, vaske væg, sortere plasticbøtter, rydde op på skrivebordet, tømme brødristeren, vande planterne, vaske den beskidte plante, rydde op i Solstuen, støvsuge Solstuen, smide flasker, papir og skrald ud, ryddde op på kubikreolerne, aftørre kubikreolerne, tømme kattebakken og rengøre badeværelset.

Der mangler godt nok en til at dele pligternetilværelsen sammen med. Heldigvis er der en babe fra Paris, der vil kigge forbi i aften. Hun rejser helt til Danmark, kun for at være sammen med far og ungerne. Hvem ved, måske bliver hun boende? I håbet om at far blev heldig, blev Frida sendt ind til Olivia for at sove, neglene blev klippet, skægget barberet og kroppen afvasket, selvom det ikke var søndag.

Sigurd løber

Der bemærkes hvordan ansvarlige far huskede solcremen

Sigurd sover

Pause!

Klar til strandtur

Frida ville med ned og bade (gys)

Fridategning

Fridakreation

Jacob lærer Sigurd at knipse

Knipsningens ædle kunst

Jacob Sigurd rutsjebane

Kør på Onkel Jacob på rutsjebanen

Sigurd Jacob balance

Balancer med Onkel Jacob

Sigurd med hovedet nedaf

Se ver den på hovedet mens man går

Kåre
2008-05-12 10:50

"Vaske den beskidte plante"?

Den slags kan man da ikke skrive uden billeder! Jeg ved ikke helt hvad jeg forestiller mig, men øh... hvordan får man en beskidt plante (er det noget den jævnligt gør af sig selv?) og hvordan vasker man den uden den tager skade af det?

Toke Eskildsen
2008-05-12 11:20

Hovsa, det var jo søndag. Der kan man bare se hvad forlænget weekend gør ved ens tidsfornemmelse.

Den Beskidte Plante står under trappen og beskidtes derved, når menneskefødder og katteposer skufler skidt ud over trappetrinene. Den har tykke blade og kan sagtens overleve en tur i bruseren. Håber jeg.

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-05-10 Moesgaard Strand og Sigurdovernatning

Frida: 6 år, 7 mdr. Sigurd: 4 år, 1 mdr.

Hvordan mar får en god tur til Moesgaard Strand: Start med at tvinge ungerne til at drikke noget væske. Pladr dem til med solcreme og tag afsted om formiddagen, hvor solen ikke er så stærk. Saml sten og skaller på stranden først og gå derefter op i skoven. Husk at hælde mere væske på dem. Lad dem udforske og løbe frit. Find Sigurden og saml ham op, når han er løbet i forvejen og er faldet. Afslut med lørdagsslik og/eller is.

Frida fik en veninde på turen - den slags sker hurtigt i den alder - som hun samlede lidt sten sammen med. På forunderlig vis var der ingen brok, da far meldte at det var tid til at køre hjem.

Eftermiddagen gik med at Frida drønede rundt, mens far prøvede at få en lille lur og Sigurd lumrede indenfor med LEGO og TV. Onkel Jacob kiggede forbi til aftensmad og der blev et par behagelige timer efter dette hvor der stadig var varmt, men uden den bagende sol.

Sigurd fandt sammen med Tilde om aftenen og de to besluttede at Sigurd skulle sove hos Tilde. Forsøget blev sat i gang, så det bliver spændende at høre tilbagemeldingen i morgen.

Sigurd strand sten

Se, far! En plet på kameraets optik!

Grønne blade

Grønt er godt

Skovsø Sigurd væltet træ

Der er sket meget siden sidste år

Skovsø Frida væltet træ

Når lillebror kan, så kan jeg også!

Sigurd træ

Øjne så store som marmorkugler

Sigurd træ

Mod det ukendte

Frida buket

Buket til mor in absentia

Sigurds knæ

Der blev slået hul på såret. For tredje gang

Mariehøns

Insekter har ikke privatliv

Frida vander have

Frida vil have ærter til sommer

Frida vander sig selv

Der skal vand til, før de vokser

Giraf og tiger

Godnatgiraf

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-05-09 Arbejdsdag i børnehaven

Frida: 6 år, 7 mdr. Sigurd: 4 år, 1 mdr.

Ungerne og far tog til arbejdsdag i Sigurds børnehave. Det gik rigtig godt en times tid, men så fik Sigurd nok og krævede opmærksomhed. Han havde løbet rundt på en varm legeplads hele dagen, så det var ikke så underligt.

En af de ret kedelige ting ved arbejdsdagen var at de grønne kasser blev sat i kælderen. Forklaringen var at der var så mange af dem at ungerne byggede for vilde ting og at nogen var kommet til skade. Err... Ja? Det var jo netop det fremragende ved dem. For en gangs skyld noget legetøj ungerne kan få nogen ordentlige erfaringer med den fysiske verden. Far har lovet sig selv at lægge en seddel i forslagskassen om at de genindføres.

Frida spurgte efter mor ved sengelægning, men der var ingen panik. Endnu.

Mons på skurtag

Kat på et varmt tagpaptag

Billetter til indy

Har Krystalkraniet også grise og får?

Frida løbehjul

Afslappende løbetur

Sigurd cykelvogn

Kvæstet Sigurd

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-05-08 Mor til Paris

Frida: 6 år, 7 mdr. Sigurd: 4 år, 1 mdr.

Mor var med til fælles morgenmad og tog så afsted på studietur til Paris. Det tog ungerne overraskende pænt og der var ingen panik ved farvelvinkningen. Om eftermiddagen legede Sigurd med tre af sine veninder - hvis han kan holde den kurs, bliver gymnasietiden sjov. Deres lege handlede ret meget om at sige numse, lort og pølser.

Onkel Jacob & Tante Anne havde meget venligt meldt sig som reservemødre og sørgede for at lave aftensmad. Det var vældig rart, for Sigurd var kommet i balladehumør og krævede overvågning.

Sigurd badekar vandpistol

Ikke den mest skræmmende vandpistol, Zigs

Kirsebærtræ

Sommer?

Skateboard

Fra storskraldet i går. Frida har ikke pakket dent ud, men har kørt en del på det

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-05-07 Containerfangst

Frida: 6 år, 7 mdr. Sigurd: 4 år, 1 mdr.

Endnu en alt varm dag. Alt for varm, hvis man spørger far. En af familierne i Økohuset havde forårsoprydning, så der røg en del over til storskrald. Det betød at Frida kom glædesstrålende tilbage med en masse skatte. Nogen af tingene var ret godt, men... En stor girafbamse? Fra et rygerhjem? Den skumle plan er at give bamserne en 90°C vask efterfulgt af en times tørretumbling. De der overlever får lov at blive.

Frida med containerting

Skattesamleren

Sigurd bygger drage

Dragesamleren

Sigurd bygger drage

Camoufleret drage

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-05-06 Frida skolestatus og varme

Frida: 6 år, 7 mdr. Sigurd: 4 år, 1 mdr.

Der var et af de der snak-om-barnet-mens-barnet-ikke-er-der-møder på skolen i dag. Der var igen foretaget en tegneprøve og den blev der igen fortolket på. Far syntes det var lidt dansklærer-agtigt, men måtte erkende at det vel bare fungerer sådan på skoler. Frida havde også udfyldt en seddel med ting hun kunne lide og der var klart fokus på udetid.

Frida tog en veninde med hjem fra skolen sammen med Olivia. De tre tøser rendte rundt og sprøjtede vand på hinanden og omgivelserne. De Voksne var lidt misundelige, for det var varmt!

Sigurd besøgte sin nyerhvervede veninde L igen. Ja, dvs. veninden var udenfor, mens Sigurd gik indenfor for at lege med transformer-bilen. Han har vist en svaghed der...
Sigurd (henvendt til mor): Jeg elsker mig selv. Jeg elsker kun dig! Og transformer

Far lagde Frida i seng:
Far: Hvorfor er der så meget sand i din seng?
Frida: Det er fordi Ælling hældte en pose sand ud i den!
Far: Hvorfor hældte hun en pose sand ud i den?
Frida: Det er fordi hun troede det var en pose med smykker!
Far: Hvorfor havde du en pose med sand inde på dit værelse?
Frida: Eeeh...

Frida selvportræt

Frida bevæger sig uden for papiret blev der observeret. Det er åbenbart en positiv ting

Frida solcreme

Solcreme på øjenlågene?

Frida vandpistol

Når alt hvad man har er en vandpistol, er hele verden et mål

Grill

Flot så det ud, men kunne kullene varme nok til at grille? Neeej

Parasolpiger

Solbeskyttelse

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-05-05 Sigurd på besøg

Frida: 6 år, 7 mdr. Sigurd: 4 år, 1 mdr.

Det var varmt i dag, så far forsøgte at give Sigurd shorts på om morgenen. Det passede dog ikke herren: Jeg vil ikke have de bukser! Der mangler noget af benene!

Sigurd var hjemme hos en ven fra børnehaven om eftermiddagen. Det gik en del bedre end sidste gang han var hjemme hos en børnehaveven, men han er også hastigt på vej til at blive meget besøgende. Ved hjemkomsten fandt han sammen med pigen L fra Økohuset, som han ikke har leget med før. Hun var voldsomt attraktiv, idet hun var indehaver af en rød transformer-bil.

Sigurd madkasse

Morgenrutine

Bloddonernål bronze

En Jehovas Vidne-skræmmer. Fikst!

Frida Sigurd sofa

Antenafkobling

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->