Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 1
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-01-06 Svømme ok, skole nej

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Mor tog til nytårskoncert og overdrog guldklumperne til fars luner. De førte direkte til Hammel Svømmehal - den hvor det er tilladt at plaske og køre tre i rutsjebanen. De to små holdt ud i to timer i vandet, før keeedelige far dømte at det var strategisk smart at forlade svømmehallen. Hvorfor skal de voksne også altid stoppe når legen er god?

Note: To børn i svømmehallen i to timer skal ialt tisse 5 gange. Nej, de koordinerer ikke deres tisseri, så der skal vades en del gange ud i omklædningsrummet.

Om aftenen var Frida lidt piv. Hun ville ikke i skole og klagede over at blive drillet og at det ikke var sjovt. Forældrene tager det nu rimelig roligt og afventer og ikke det blot er panik ved ferien slutning.

Katten Mons nyder kattelemmen i disse dage. Omgivelserne bliver udforsket 5-10 minutter ad gangen. Efter en udetur går kursen mod Hanne i sofaen, så de våde poter kan blive tørret.

Aftenens sælger var fra BT:
Toke: Det er Toke
Toke: Hallo, det er André fra BT
Toke: Hej Andre. Hvis det her på nogen måde involverer at jeg får avisen ind af døren, er jeg ikke interesseret!
Toke: Det er en avis du kender, Toke?
Toke: Ja, det er en avis jeg kender og det er ikke en avis jeg ønsker at læse
Toke: Så må du have en god dag, Toke
Toke: Tak, i lige måde
Jamen dog. Enten er Tokes afvisningsteknik blevet bedre eller også var sælgeren kvikkere end sidst.

Sigurd vandpyt Frida is e

At trampe i vandputter er en betinget refleks hos treårige

Frida jelly

Sluuurp! Guf guf, hvis man spørger far

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-01-05 Sneprøve

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Der kom sne i dag. Ikke meget, men nok til at alle friske unger drønede ud og byggede snemand. Måske ikke verdens største snemand, men ganske børnelavet og fyldt med kærlighed.

Far var kommet til at love at gå med ud når der kom sne, så senere på dagen stod han med hænderne i lommen og kiggede op mod skyerne. Det varede kun indtil Frida fik ham slæbt med hen til sneboldkampsarenaen - ungerne havde på nydeligste vis lavet to bunker snebolde og ville starte børnene-mod-de-voksne. De Voksne var far og nabokonen. Det er altså svært at være voksen og kedelig, når ungerne er så begejstrede, så der fløj iskrystaller gennem luften.

Frida Olivia snemand

Der var så fantastisk meget sne at det kun tog tre kvarter at samle nok til denne kæmpestore snemand

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-01-04 Hverdagsprøve

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Mor stod op, vækkede unger (Sigurd vågnede først op da han var halvvejs i tøjet), fodrede unger og afleverede unger. Hun tog morgenbrød med hjem, vækkede far og ... faldt i søvn i sengen. Sigurd vågnede i nat, så hun manglede lige et par timer.

Far hyggede sig med at give blod og tage til styrketræning. En fremragende kombination, hvis altså man gerne vil være rigtig kvadret bagefter. Han hentede Sigurd, der havde haft en glimrende dag. Pædagogerne havde huggesnakket med ham om at være glade for sin familie:
Pædagog: Er du glad for Frida, Sigurd?
Sigurd: Ja!
Pædagog: Er du glad for mor, Sigurd?
Sigurd: Ja!
Pædagog: Er du glad for far, Sigurd?
Sigurd: Nej, far han giver smæk!
Hrmn... Far prøvede at forklare at Frida selv havde insisteret på at få søndagsbank med en avis, men det ser ud til at fortidens synder har indhentet ham. For lige at udlevere far helt meldte Sigurd også at han svinger ned af trappen, hvilket et en børneplagende trappenedstigningstaktik, der betyder at han kommer først ned, selvom Sigurd er foran på trappen. Pyha. Det forventes at døren bliver sparket ind af børneværnet en af de nærmeste dage.

Den lokale varmemester kiggede forbi og installerede en ny dør med kattelem i. Han havde den stående fra nogen tidligere beboere. Det var jo ganske fremragende, men han er også en af de gode varmemestre. Ikke noget med surhed eller magtsyge hos ham. ...Flashback til Skjoldhøjtiden hvor reservevarmemesteren "jeg vil være kalif i stedet for kaliffen" til fulde demonstrerede hvor stygge varmemestre kan være...

Gårsdagens jellymagi virkede glimrende, bortset fra at der lige røg lidt fingre af ved plastichandskefjernelsen. Den nåede nu ikke at tø helt op, så gufningen af grøn monsterhånd er udsat til i morgen. Frida insisterede på at gemme en af fingrene på sit værelse på ubestemt tid. Forældrene var ikke udpræget begejstrede for udsigten til at den grønne finger blev grønnere og mere levende, så der blev forhandlet en placering i skuret på plads.

Frida tøffede ind til Olivia for at sove der. Zebraen Zelda var naturligvis med og da Frida huskede det kom Zeldas elefantbamse også med. Det store spørgsmål er så hvornår elefantbamsen får en bamse, men Fridas svar på den del er at Zelda er levende (og dermed berettiget til bamse), mens bamser ikke er levende.

Jellyhånd t a hanne

Mor var hurtig med kniven, men der vandrer altså stadig et monster med en halv hånd rundt derude

Frida Olivia nougatvampyr t a hanne

Faaarlige piger

Nougatvampyr t a hanne

Nougatvampyr. Måske ikke det mest skræmmende i verden

Sigurd sover hos far t a hanne

En anelse kvadret

Frida Olivia tallerkenslikning

Pragtfulde bordvaner

Kattelem e

Ramponeret men gratis

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-01-03 Vampyrer eller Monsterhånd?

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Nabopigerne blev passet et stykke tid i dag og forsøgte at lave en jellyvampyrer sammen med mor. Deres jelly-foo var desværre ikke stærk nok, så det blev aldrig til andet end farvet vand. Far gjorde et nyt forsøg senere, denne gang med det gode gamle jellypulver og en monsterhånd som mål. Resultatet burde være klar i morgen.

Det var koldt i dag. Kun -3°C på termometret, men med en hel del blæst. Det betød naturligvis at Frida insisterede på en aftentur til en nærliggende høj - der sidder man så godt og aftensnakker med far. Sigurd aftenhyggede med at komme ovenpå efter sengelægning. Gentagne gange. Det har han gjort en del aftener efterhånden, specielt når mor har puttetjansen.

I morgen sendes ungerne i skole og børnehave, for lige at varme op til den rigtige start på mandag. Sigurd har kedet sig lidt de sidste dage og har meddelt at han glæder sig.

Jellyfabrikation

Absolut opslugthed

Phantom of the opera

Spøgelset i Økohuset

Advarselsskilt

Gensyn i bedre kvalitet end sidst

Jelly plastichandske

Mrs. Frankenstein

Jelly udløbsdato

En god årgang

Frida laver snebold

Den lille pige og iskrystallerne

Polarudstyr

Kom an kulde

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-01-02 Zebbie Zelda Zebra

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Frida tog med mor og oldemor ind til Build-a-Bear. ...Nej, hov, stop nu lidt. Build-a-Bear har ikke zebraer og som bekendt har Fridas start i klassen Zebraerne medført en vis fiksering. Gode dyr var rådne, eller i hvert fald ikke-eksisterende. Heldigvis havde intenst detektivarbejde fra mors side afsløret en konkurrent i Storcenter Nord med navnet Teddy Mountain. Zebraen blev lykkeligt udvalgt, fyldt, accessorized og adopteret i en butik behageligt fri for andre kunder.

Far var ret skeptisk overfor det der med at bygge bamser i butik og adoptionspapirerne var stygge, men Frida var glad. Rigtig glad. Hun snakkede vidt og bredt om zebraen, der er døbt Zelda (fars forslag) og har kælenavnet Zebbie. Da mor foreslog en tur i svømmehallen i morgen, havde Frida store problemer med hvad der skulle ske med zebraen: Zebbie er jo kun 1 dag gammel. Helt ærligt mor, man går jo ikke fra en baby, der kun er 1 dag gammel!.

Eftermiddagen bød på besøg fra en veninde fra klassen og Olivia (der sådan set også er en veninde fra klassen). De tre fjantede for fuld kraft, heldigvis nede på værelset. Fjanteriet fortsatte på vej med dyrlægen, hvor Mons skulle vaccineres. Det foregik uden problemer, altså udover regningen der tydeligvis var justeret efter gennemsnitsindkomsten på Wall Street.

Om aftenen var der en ung mand der ringede...
Hallo, det er Toke
Jeg ringer fra Jyllands-posten. Må jeg snakke med dig et øjeblik?
Ikke hvis du vil sælge mig et abonnement.
Det vil jeg ikke.
Okay, så lad mig høre.
I forbindelse med en særlig Århus-kampagne har jeg muligheden for at tilbyde dig Jyllands-posten fredag, lørdag og søndag...
Det opfatter jeg som et abonnement. Farvel.
Sgu. Hvorfor fan' kan de ikke være ærlige de telefonsælgere? Ikke at det var nogen overraskelse at han ville prakke husstanden avisen på, men hvorfor går han videre når han modtager sådan en udmelding?

Sigurd vil ikke

"Verden er ond"-stillingen

Sigurd prinsesse l e g o

Prinsesser er også lidt drage-relaterede, ikke?

Sigurd sidder på mons

Mons slap ikke ud

Tre tøser hos dyrlægen

Katteunderholdning

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-01-01 Første dage er fla'u'da

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Alle gæster var liggende gæster, fordelt mere eller mindre smart på de 98m². Det første barn vågnede klokken 6, det næste klokken 7. Augh. Far var primær vågnetidligtvoksen, ufrivilligt assisteret af Tenna der blev kravlet på af August. Fjernsyn virkede sådan delvist og der blev klatøjet igennem til 10-tiden, hvor resten af huset begyndte at røre på sig.

Gæsterne slavede med oprydning og blev derefter sparket ud af huset. Resten af dagen gik med at lave så lidt som muligt, med en noget øffende Sigurd. Da han skulle lægges kom energien tilbage og han tog 1½ times kamp med mor. Der er heldigvis kun 3½ måned til han ikke længere er treårig og så slutter alt det der. ...Ikke?

På vej ud

Ud, ud, ud

Oprydningsholdet

Ungerne ville helst beholde de skatte de samlede op

Fridas værelse dagen derpå

Fnullerhøne og glimmersnegl

Mons på madras

Kompositionskat

Almindelig afslapning

Ingen skihop!?

L e g o drage

Sigurd-modificeret drage version 37

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->