Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 48
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-12-02 Bedsteforældrebesøg

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Far tog afsted for at hjælpe farfar & farmor med at få taget på skuret lavet færdigt. Vejrguderne var vrede, så det blev en skiften frem og tilbage mellem hektiskt at lægge plader og lægter på og hektiskt at lægge presenning over pladerne. Desværre druknede den sidste lyse time på dagen fuldstændig i regn, så der mangler stadig et par vanskelige plader. Øv.

Imens havde resten af familien besøg af bedsteforældrene og oldemor. De havde gavekalendre med - både til børn og voksne. Besøget gav ungerne et glædesboost til resten af dagen.

Sigurd så sit snit til at liste sin chokoladekalender op på hemsen, så nu har Sigurd ikke mere chokoladekalender.

Der kører fire julekalendre for tiden. Den primære for ungerne formodes at være Jul i Svingen på DR, men den er ... superringe. Synkroniserede overspillende svenske børn i en alt for styg tematisering med emner som må-indvandrerungen-synge-med-i-julekoret? Der kører noget andet med et detektivbureau om morgenen - det lyder ikke julet, men det må prøves ved lejlighed. Ellers er der Alletiders Julemand på TV2 - en genudsendelse, men ikke set før her i huset og Frida virkede interesseret. Sigurd brugte tiden på at hoppe på far og grine af de lyde det gav. Til forældrene er der naturligvis Yallahrup Færgeby.

Frida Sigurd sofa

Morgenfred

Bliktag

Vandspejl

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-12-01 Helt vildt fræk Sigurd

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Sigurd tog med far på bytur, mens Frida tog med mor på gymnastikskoindkøb. Turene gik fint og Sigurd fik sovet lidt. Hvad enten det nu skyldtes søvnen eller andet, var Sigurd superfrisk og superprovokerende resten af dagen. Det gik naturligvis værst ud over Frida, men forældrene fik så klart også en fuld dosis grænseafprøvning.,

Den pædagogiske udfordring ligger i at få Sigurd til at respektere når en person (eller en kat) ikke vil have at han gør et eller andet. Han reagerer prompte på et ultimativ, såsom Hvis du ødelægger X, bærer jeg dig ned på værelset, men det er ikke spor rart at skulle forfalde til den slags.

Sigurd nåede kun at guffe 2 stykker chokolade fra sin chokoladekalender, før forældrene stoppede ham.

Sigurd læser familien gnuff

Familien Gnuff af Freddy Milton - en anelse venstreorienteret

Frida Sigurd vippe

Lillebrorvippe

Sigurd kamera

Old-school Sigurd

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-11-30 Cykel og syg Frida

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Fridas nye brugte cykel blev hentet i aftes, men hun fik først prøvet den i dag. Det er en Kildemoes (den gamle var en Winther). Cyklen har tre gear og virker ret gammel af design, men den er i glimrende stand og virker lettere end den gamle cykel.

Frida havde en veninde med hjem fra skolen, men de fik først svinget sig op til at lege ordentligt da venindens far kom for at hente hende. Panik før lukketid er en glimrende motivator.

Hen mod midnat kastede Frida op et par gange. Hermed har hele familien været gennem opkastmøllen. Så blev der anskaffet Ny cykel, syg

Frida Sigurd tegne dinosaurer

Tegneri og dinosaurleg - meget almindelige aktiviteter

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-11-29 Bedsteforældredag

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Der var bedsteforældredag i børnehaven og farfar troppede op. Det handlede om julehygge og involverede ler & juletræ. Det gik vist sådan rimeligt, men Sigurd sendte signaler om at han havde været lidt øffet.

Om aftenen hentede Toke en ny brugt cykel til Frida. Den gamle er hermed opgivet, men der var nu aldrig det store håb.

Sigurd hanne

Mor er hjemme igen. Alt er godt!

Fridas lerzebra t a hanne

Zebra

Sigurd lerhule med trold og bold t a hanne

Trold udenfor hule

Frida lerzebra med rytter t a Hanne

Rytterblik

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-11-28 Ultrakort arbejdsdag

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Mor kæmpede sig ud af sengen alt for tidligt om morgenen, vaklede ud til bussen og kørte til Randers. Der kastede hun op og blev sendt tilbage af sine arbejdskammerater. Ungerne sad og læste morgenhistorie med far da mor pludselig trådte ind ad døren. Lidt spøjst.

Nå, ungerne afsted med far, mens mor gik tilbage i seng. Hun sov det meste af dagen og havde det rimelig godt derefter. Hun hentede unger og der blev lavet juledekorationer - det er sådan noget mødre er gode til. Det efterlades som en øvelse til den flittige læser at gætte hvem der lavede hvilken dekoration (Hvem sagde Freud?).

Sigurds juledekoration

Klar til affyring

Frida juledekoration

Ekstradekorerede lys

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-11-27 Power-Sigurd

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Opkast, schmopkast. Sigurd var kæk fra morgenstunden og Frida ligeså, så de var ultrasøde ved hinanden og i det hele taget plusbørn. Den slags er man ikke ustraffet, så de blev smidt i børnehave og skole. Mor blev hjemme og sov det meste af dagen væk, mens far samlede føde til familien i form af bitskubberi på Statsbiblioteket.

Da mor hentede afkommet sov Sigurd. Han havde nu ikke haft det skidt, så det var bare træthed fra aftenen og natten.

Far: Giffen gaffen guffen, der lå en lort i skuffen. Tippen tappen tønden, der lå noget tis i brønden
Sigurd: Adv! Man må ikke tisse i brønden! Man må tisse i badet!

Frida Sigurd tegne

Klargøring til kunstværker

Frida mons

Den daglige scene

Sigurd honning remoulade

Honning med remoulade. Og han spiste to madder med det!?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-11-26 1+1+½ syg

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Mor havde det ret skidt med halsen og blev hjemme i dag. Det ugentlige lægebesøg (der skal snart købes abonnementskort) resulterede i diagnosen streptokokker, en recept på penicillin og besked på at gå hjem og se på geoparder i fjernsynet.

Begge unger og far var afsted, omend Frida hostede noget og Sigurd klagede over ondt i halsen. Efter sengelægning kastede Sigurd op ud over hele sengen, så mon ikke også han skal have en hjemmedag i morgen? Spørgsmålet er så blot om mor kan håndtere 1-2 børn i sin kvadrede tilstand eller om far bliver nødt til at lege sygepasser for hele familien.

Som altid passer den slags møgdårligt med forældrenes arbejde.

Sigurd blå sutter

Flot fodtøj, Sigurd!

Sigurd spiller playstation2

Sigurd lærte bekymrende hurtigt at bevæge figuren på skærmen

Gravko nat

Reflexcheck: Sigurd ok, Frida ... nej

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->