Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 25
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-06-24 Hjem til Århus

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Gårsdagens fremragende vejr slog om i regn og markerede slutningen på weekenden. Alle trillede hjemad og Sigurd & Frida brugte det meste af eftermiddagen på at få læsset af ovenpå turen. Sigurd var værst og mukkede i flere timer. Nå ja, så er de vel klar til Den Onde Hverdag i morgen...

Sigurd snydeæg

Det gamle "vend æggeskallen fra et spist æg på hovedet og nar barnet"-trick virker fremragende

Sigurd august græsslåmaskine

Det lykkedes dem ikke

Parrende stankelben

Mangfoldiggørelse

Sander Frida regn

Rengløb

Så er der tegnefilm

Regnhygge

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-06-23 Vi vil fred her til lands

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Det var herligt sommervejr, med lige nok skyer og briser til at gøre varmen udholdelig. Der gik flok i ungerne en stor del af tiden og de drønede rundt med deres børnelege. Den obligatoriske strandtur gik over i leg med Tarzangynge sammen med Toke, der derefter lokkede Frida og Sander på en længere travetur. Alle børn gik kolde over middag, så de voksne kunne nyde sommerfreden i et par timer.

Der var fællesbål om aftenen, med citronvand og pølser med brød. Nogen ting ændrer sig bare ikke. Børnene var vældig opsat, men Sigurd brød i krampegråd da han så heksen blive brændt og måtte bæres væk. At den skulle gå op i røg passede ikke lige ind i hans verdensbillede.

Senere på aftenen gik Frida og Sander på egen hånd på besøg hos En virkelig gammel dame (sådan ca. 60 år). Trods grundigt forhør kunne de ikke erindre at have set hverken pandekagetag eller sukkerstandsdøre hos hende.

Frida og far sov igen ude, denne gang i selskab med Anne Vibeke, der var kommet til i løbet af dagen. Ingen frøs: Anne Vibeke havde soveposen og far sov ved siden af Frida, hvis varmegenerering var rigelig til to personer.

Leg med brænde og flydedimser

Det vides ikke hvad der blev bygget, men der blev gået til den!

Insekt

Ukendt brændeelskende insekt

Frida Sander Sigurd august stige

Du taber, Sigurd!

Tenne unger bål skib hav

Ikonisk strandidul

Frida skriver på ryggen af Sander

Hakkeordenen cementeres

01 tarzangynge

Tarzansving

August Sigurd græs

Jungletrekking

Heksefabrikation

Sådan er Sigurd bare

Grenkamp

Treenighed om trækamp

August Sigurd stige bål

Altid plads til en heks til

Sigurd rister brød

Livet er fedt som treårig

Hanne august læse blad

Idyl

Sigurd august citronvand

Problem

Sankt hans bål e

Ka-foom!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-06-22 Afsted til Grønning

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Grønning Strand var fastsat som dette års Sankt Hans samlingssted, så afsted det gik direkte fra børnehave, over Randers (for at hente mor) og videre mod nord-vest. Vennerne Tenna & Torben og deres børn stødte til oppe ved sommerhuset.

Ungerne fandt hurtigt sammen og dyrkede de sundt kreative dyder, hvilket involverede seriøs omrokering af brændestablen og en del græsfældning med kæppe.

Sammen er sjovere, så alle sov i samme sommerhus. Ja, dvs. Frida sov sammen med far på altanen. Hun råhyggede sig ved sengetid, da hun kunne kigge ned på de kaffedrikkende voksne, der sad på terrassen nedenfor.

Frida hav

Med røven i vandskorpen

Sander Frida skovhus sommerhus

Hjemtur ad junglestien

Sigurd giver mad til august

Sigurd fodrede

Sander frids rulle skråning

Tidselsfindning

Leg med brænde

Der bygges bål

Frida sover ude

Den perfekte soveplads

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-06-21 Tapé og is

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Bedstemor inviterede børnene og Toke til show med klovnen Tapé. Det foregik på Handelshøjskolen i deres andegård. Spøjst sted: Det er en lukket gård, hvor der nogen år kommer et par ænder flyvende og får ællinger. Det tøffer de så rundt uden fare for at blive ædt eller sulte, til ællingerne er store nok til at flyve over muren. Der er planter og et lille havebassin de kan plaske rundt i.

Udover de meget spændende 14 ællinger, var der så også selve klovnen. Ja, han var nok mere gøgler end klovn, men det gjorde intet. Han var rigtig god og underholdende. Helt styr på både det tekniske og på at lave sjove med unger og voksne. At sjippe med det ene ben på nakken og få en 5-årig til at balancere med en bold på en finger er ikke trivielt. Og ja, Frida prøvede det med bolden.

Frida var tryllebundet og Sigurd var... utidig. Han væltede rundt på far i den times tid showet varede og undgik kun at blive smidt i vandet, fordi de andre voksne ville have taget anstød. Det var ikke fordi showet var kedeligt: Der var en masse jævnaldrende børn og Sigurd var den eneste, der ikke sad med åben mund og fulgte Tapés gestikuleren. Han kunne naturligvis ikke bestikkes med is - den slags virker ikke på Sigurd.

Sigurd balancerer

Opvarmningsshow

Bedstemor Frida Sigurd is

Ishygge

Sigurd guf

En klassiker

Klovnen tape jonglerer

Tapé boldé

29 klovnen tape balancerer på hovedet e

Tapé balancé

Ællinger

Men hvor er mor?

Klokkespil

Klokkespil

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-06-20 Tæv flokken

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Den kommende weekend kommer til at foregå i sommerhus. Det bliver noget med Sct. Hansbål på stranden og noget med at være sammen med gode venner.

Den slags kræver mad & drikke, så hele familien drog i Kvickly efter aftensmaden. Der var næsten ingen andre mennesker. Det var lidt underligt og egentlig ret ok: Sådan Palle alene i verden-agtigt. Onsdag aften er hermed noteret som et fremragende tidspunkt at købe ind.

Frida cykler

Bagsædechauffør

Ret tom parkeringsplads

Plads en masse

Hanne Sigurd rutsjebane

Du har lange ben, Sigurd

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-06-19 Bare tirsdag

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Rimelig ok vejr, rimelig glade unger, rimelig almindelig dag.

Frida buksetrold Olivia t a heidi

Ak, hvor bliver de bare hurtigt store og med på moden

Sigurd sorterer farver

17, 7, 8, 9, 11, 13, 13, 16, 7, 8, 9, 8, 9, 8, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 16!

Bjørneklo

De

Spade bjørneklo

skal

Toke fælder bjørneklo

dø!

FaeldedeBjoerneklo

Allesammen!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-06-18 Glade unger

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Nogen gange virker tingene bare om morgenen. Glade, samarbejdsvillige børn. Hygge om morgenmaden og radioen. Sang på vej til børnehave og løben hen til legekammeraterne.

Det var en af de morgener.

Det er bare ikke til at forudse. For lige at gøre det ekstra uforståeligt var det også en af de morgener, hvor far skulle møde tidligt på arbejde, men det ændrede intet ved de glade børn.

Det der med de afbalancerede unger fortsatte om eftermiddagen, hvor mor hentede dem. Sigurd havde brug for lidt alenetid, men var yderst beleven, da veninden Ts spurgte om han kunne lege: Du er dum! Ikke lege med dig! Tror gerne jeg vil lege lidt alene lige nu. Ja, det kan måske virke lidt voldsomt, men den trofaste læser vil vide at Du er dum! Ikke lege med dig! er deres faste hilsen til hinanden.

Han tøede nu op senere of tøffede over for at lege med Ts. Det virkede ret godt i en halv time og rigtig dårligt i lige så lang tid. Men for en gangs skyld var det Ts, der var den pylrede part.

Sigurd repos

Alenetid er afstressetid

Olivia Frida Alberte regnvejr

Vand er det bedste i verden

Olivia Frida vandpytter

Vand kan man bade i

Alberte Olivia Frida vandpytter

Vand kan man hoppe i

Frida vandpyt

Vand kan man vaske hår i

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->