Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 24
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-06-17 Én Sigurd er nok

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Sigurd og Ts fortsatte stilen fra i går, med at skifte mellem kollision og alt for kreativt samarbejde. De var dog så venlige at sove til klokken 8 og en del blev afværget med en tur til bageren. Det er svært at lave kamp i cykelvognen, når far sætter den i rally-mode og tæsker ud over sletterne. Dødsangst skaber sammenhold!

En times indetid og sammenstødene begyndte igen. Treårige fungerer bare bedst udenfor, så alle tog til Stranden. Det fungerede glimrende - det er også meget nemmere at vaske ungernes tøj rent for sand, tang og døde krabber, end det er at fjerne tuschstreger.

Fridas overnatning hos Tf gik rigtig godt. De sov til 9.30, så de var nok ikke lige kommet i seng til normal tid. Det der med at være længe oppe er tydeligvis voldsomt attraktivt for mindreårige.

Tss forældre hentede hende tidligt på eftermiddagen. De havde chokolade med, hvilket var lækkert, meeen Hanne & Toke gjorde det meget tydeligt at den rigtige betaling ville være en tilsvarende pasning.

Frida pind strand

Urkvinden på fisketur

Sigurd cykelvogn

Der er kedeligt på toppen

Frida trappe paraply

Regn er rigtig sjovt

Våd kat

Regn er ikke spor sjovt

Sigurd tilde cykelvogn

Tilde Frida Sigurd juice

3 * Optankning

Frida Sigurd Hanne tilde badebro

Badebrosidyl

Tilde Sigurd vand

Udforskning

Sigurd tilde Toke t a hanne

De stakkels små pus skal da bæres

Tilde Sigurd vandpyt frida

Tak, unger, lige i tide til bilturen hjem

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-06-16 Førskoledag og pasning

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Frida tog med mor og far til førskoledag på Randers Lille Skole. Det gik rigtigt godt - både for Frida, der var helt oppe at køre, og for forældrene, der fik snakket med et par andre forældre. Alle kørte derfra med et meget positivt indtryk af sted og mennesker. Nu er det bare med at få fundet fire vægge og et tag et eller andet sted i nærheden af skolen!

Derhjemme skulle Sigurds veninde Ts passes. Incl. overnatning. Frida var hos sin veninde Tf, hvor hun skulle overnatte. Meget passende.

Det regnede, så det blev til en del indetid. De to små kolliderede en hel del gange og skændtes om legetøjet. De var heldigvis lige gode om det og de skiftede heldigvis til også at lege ordentligt sammen ind imellem. Det var lidt småbelastende at de ikke kunne enes ordentligt, lige indtil ved 20-tiden hvor de blev lagt i seng.

Stillet overfor en så uhyrlig behandling ændrede de aldeles karakter og begyndte at hærge rundt i nederste etage. Badeværelse og yderdør blev aflåst efter forsøg på vandleg og forsøg på flugt og far fik forklaret at De Voksnes soveværelse var off-limits, efter de havde flået et par poser op og spredt indholdet ud over sengen. Barylerne var kloge nok til ikke at prøve at gå ovenpå til skaffedyrene og hærge. Alt var bare fryd & gammen mellem dem og de morede sig kosteligt over oprøret, der stod på 1½ time. Helt indtil De Voksne kunne fornemme at det gik over i pyller og gennemtrumfede Ægte Sengelægning.

Fridas klasselokale

Klar til at blive fyldt med elever, der skal fyldes med lærdom

Sigurd tilde bog

Eftermiddagslæsning

Tilde Sigurd sengehop

Gymnastik #1

Tilde Sigurd madras

Fælles slapper

Tilde Sigurd hærger

Gale streger

Sigurd tilde koldskål

Koldskål er altid et hit

Tilde Sigurd sengehop

Gymnastik 2 timer over sengetid

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-06-15 En af den slags dage

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Nogen gange virker tingene bare om morgenen. Glade, samarbejdsvillige børn. Hygge om morgenmaden og radioen. Sang på vej til børnehave og løben hen til legekammeraterne.

Det var ikke en af de morgener.

Øf, øf, ingen vil op. Ingen samling om morgenmaden, protester mod musikvalget, krav om morgen-TV, protester mod at skulle i børnehave, krav om at det skal være lørdag, modstand mod at tage tøj på, Frida der falder over træscooteren, Sigurd der saver sig i foden, Frida der falder ned af trappen, Frida der skal skubbes halvdelen af vejen til børnehaven, Sigurd der storgrædende må puffes i armende på en pædagog. Nogen gange er arbejde frihed!

EfterTokes arbejdsdag blev Statsbibliotekets fødselsdag fejret. Toke var shanghajet til at styre dansemåtten og havde så travlt med det at han ikke fik drukket nok spiritus. Det er helt forkert at komme hjem fra fest lidt over midnat og kun være en anelse alkoholdunstende.

Mors dag med ungerne var ganske almindelig fredagsagtig, så deres morgenumulighed var bemærkelsesværdigt begrænset til betegnelsens bogstavelige betydning.

Skejby fjernlager aviser

Et udsnit af de 70 km hylder, der er i Statsbibliotekets nye fjernlager

Skejby fjernlager sættes på giraf

Kan vi se giraffen?

Lars vs Toke t a henrik schmidt

Toke danser skam til fester

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-06-14 Sigurd stiger en level

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Gennem den sidste måneds tid har der været arbejdet på at vænne Sigurd fra bleen. Det har mest skiftet mellem at han først ar sagt han har tisset eller lavet lort i bukserne efter det er sket, eller slet ikke har sagt noget. Han har afvist potten og har sjældent kunnet tisse i toilettet, når han prøvede.

I dag tissede han i toilettet to gange og sagde til inden han skulle lave lort, så han lavede det i den hastigt placerede potte. Fremragende! Forældrene roste ham overstrømmende.

Ved sengelægning blev der forsøgt et snedigt trick: Far tog et par tøjdyr og forklarede dem venligt, men bestemt, at de skulle sove og ikke stå op. De rystede først på hovedet, men da beskeden blev gentaget, nikkede de og lagde sig til at sove. Sigurd blev derefter lagt i seng og bedt om lige at minde sovedyrene om hvad det handlede om. Det gjorde han gerne og styrede selv deres rysten på hovedet og nikken.

Ét enkelt forsøg er naturligvis på ingen måde statistisk signifikant og som sådan er det alt for tidligt at råbe succes. Men det virkede i hvert fald denne gang: Ingen utidig Sigurd-opståen.

Sigurd sidde Frida stå

Intens bolleobservering

04 vejarbejde

Vejmaskinekonvoj

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-06-13 Frida på tur

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Frida var på tur med førskolegruppen i børnehaven i går og i dag og skal afsted igen i morgen. Det helt store trækplaster, udover naturligvis at være på tur, er at hun møder nabopigen Olivia til arrangementerne. Turene foregår på tværs af børnehaverne i området og har bl.a. til formål at lade ungerne møde hinanden.

Sigurd lagde sig til at sove uden de store problemer i dag. Måske hænger det sammen med vejret? Der er endelig kommet regn og det er blavet markant køligere.

Sigurd transformer

Meget kært eje, selvom Sigurd kun kan transformere den til mellemstadiet

Sigurd l e g o

Styr på skinner

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-06-12 Status Sigurd

Frida: 5 år, 8 mdr. Sigurd: 3 år, 2 mdr.

Sigurds cykel-stade er at han kører derudaf med støttehjul. Han har også gennemskuet det med bremser, så der kalder på nogen forældreløbeture hen over sommeren.

Hans sprog er efterhånden blevet rigtig godt. Det har virkelig rykker over det sidste halve års tid, særligt på udtalen. Med sproget er talelysten også opblomstret (eller også er det den anden vej rundt) og han snakker ofte derudaf, ligesom storesøster.

Helt aktuelt er hans sengelægning og søvn et stort rod. Gårsdagen var lang og han kom lidt sent i seng, men det forhindrede ham ikke i at vågne ved midnat og være frisk et par timer. Der har også været en del lange sengelægninger.

Sådan var det også i aftes, hvor far tog Onde Far kasketten på og nægtede at være med til nogen af de ting, Sigurd prøvede at få ham til. Det betød en ret intens sengelægning, der så også var tilsvarende kort. Efter 20 minutter skiftede Sigurd brat over fra vildt protesterende og ulykkelig til fredsommeligt accepterende.

Frida legede skole med veninderne igen i dag. Det passede fint med at hun var til før-skole-arrangement i børnehaven. Hun er vældig opsat på at begynde, så det skal nok gå godt på lørdag, hvor der er et introarrangement på Randers Lille Skole.

S igurd legekøkken

Friluftskøkken

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-06-11 Mor med børn

Frida: 5 år, 8 mdr. Sigurd: 3 år, 2 mdr.

Hanne havde taget mandagen fri, for at give børnene tid til at komme sig ovenpå weekendens arrangementer. Det betød en rigtig hyggelig dag, hvor alle for en gangs skyld drak nok vand (og derved undgik varmepyller).

Det lyder skrækkeligt familieagtigt, men vandpåfyldning fylder altså en hel del i børnehverdagen, specielt når termometret nærmer sig de 30°C.

Der blev tid til en bytur, for at købe skoletaske til Frida og Transformer-robot til Sigurd. Begge dele blev modtaget med begejstring og det forventes at forældrene kommer til at bruge en del tid på henholdsvis at beundre og transformere nyanskaffelserne.

Skoletasker anno 2007 er tingester med termorum til madkasse, folde-væk gymnastikpose, sidelomme til drikkedunk, ergonomisk korrekt bagside, rum til penalhus og nok lynlåse og stropper til et gennemsnitligt familietelt.

Dengang far var dreng lavede han og en ligesindet rod huggerter af plexiglas. Huggerterne virkede glimrende mod planter og ikke mod meget mere, men de var seje.

Udstyret med huggerter og behov for ibrugtagning af samme, invaderede de to knægte en sumpet og skyggefuld lavning. Den var primært skyggefuld pga. de meterhøje planter med brede blade, der dækkede bunden. Meget velgroende planter - de havde faktisk fortrængt alle andre planter i området.

Det blev en munter time eller to, mens huggerterne huggede, plantesaften sprøjtede og de begejstrede hærgere så den ene plante synke i knæ efter den anden. Der blev ryddet et - i børneøjne - ganske anseeligt stykke jord og solen kunne skinne ned på de hårdtarbejdende junglemænd. Det var sådan lidt uklart om planterne måtte fældes, så det føltes lidt okay og lidt forbudt på samme tid. Meget spændende.

Sådan noget plantesaft kan godt svie lidt og det blev efterhånden også lidt hårdt og varmt, så fældningen ebbede ud og de to ungersvende drog trætte, beskidte og glade hjemad. Senere opdagede de et par interessante ting...

Morale? Næste gang bliver det med beskyttelsesdragt. Og de skal dø! Allesammen!

Haveskole

Haveskole - den nye undervisningsform

Bjørneklo

Spirende vederstyggelighed

Frida taske alberte

Taskebeundring

Hanne transformer

Mors nye legetøj?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->