Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 26
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-07-01 Oprydning

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Dagen derpå og folk tussede rundt og ryddede op. De fleste blev trommet sammen til morgenbrød og en del vognede helt, da pavillionen skulle ned: Den skulle smides ud, så der var dømt hærg.

Sigurds veninde tog hjem ved aftentide i går, men var blevet erstattet af en ligesindet ung fyr fra stenbroen, der var meget betaget af Sigurds udprægede udforskningstrang. Frida brugte en del tid på at binde snore på tværs af de travle steder.

Ellers gik det bare hjemad til et par timers aflæsning af bilen og fra ungerne. Far tog sig en morfar mens mor passede børn.

Palle rygeost

Farfar lavede rygeost. Det smagte rigtig godt - eneste problem var at der var alt for lidt af det

Pavillionnedrivning

Farvel, telt

Sigurd tag

Tagvandring

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-06-30 Faster Lailas fødselsdag

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Faster Laila fejrede 30 års fødselsdag i dag. Hun havde inviteret en masse venner og trods nogen frafald kom der alligevel en pæn flok. Alting var ret godt timet, for indtil klokken 15 var der regn og blæst. Klokken 15 var det officielle starttidspunkt for festen og efter det tidspunkt artede vejret sig.

Der var ellers forberedt den helt store backupplan med en presenning og en carport. Pavillionteltet var blevet droppet, da det var alt for vakkelvorent. At det så viste sig ikke at være nødvendigt er jo bare efter spillets regler.

Ungerne var vældig med på at der skete en masse og Sigurd fandt sammen med eneste andet barn til festen - en lille pige, som han rendte rundt og lavede ulykker med. Den slags sker efterhånden så tit at det ikke kan være et tilfælde.

De fleste af gæsterne var byboer og nogen af dem rigtig meget byboer. De blev sendt ud på et lille løb, der førte dem gennem hallvåd skov og op i et træ efter nogen kodeord. Det tog de med højt humør og havde senere overskud til at gå amok på farfars vanskelige brændeknuder med en økse. På mirakuløs vis kom ingen til skade.

Frida holdt ud til kvart i et om natten, efter at have gået på omgang mellem pigerne. Der var hun også blevet velfodret med Marshmallows ristet over bål.

Sigurd Frida Øl

Opvarmningsbajer før det hele startede for alvor

Presenning

Presenningforsøg nummer 1

Carport presenning

Presenningforsøg nummer 2

Sigurd ski

Havefest i børnehøjde

Frida salamander

Årh!

Palle Sigurd brænde

At hjælpe farfar

Bålhygge

Harlemstemning

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-06-29 Sommerhus #2

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Der overvejes et smut til udlandet her om nogen uger, så far tog ungerne med ned og fik bestilt pas til dem. Frida skrev selv sit navn i passet og glemte i første omgang R'et. Det kunne nu godt møves ind bagefter og så meget autentisk børneunderskriftsk ud. Sigurd fik ikke lov at skrive - han kunne godt have tegnet en bil, men det der med at holde sig indenfor rammerne er ikke ligefrem hans mest fremtrædende karaktertræk.

Faster Laila fejrer 30 års fødselsdag i morgen, så der skulle lige gives en hånd med med at slå pavillion op og gøre klar til gæsterne. Afsted det gik mod farmor og farfars sommerhus.

Det ryskede godt og det vekslede mellem støvregn og tung slagregn. Pavillionen var ikke ligefrem designet til den slags, men eftersom både far og farfar havde gaffatape i baglommen, kom det op og var sådan nogenlunde stabilt til sidst.

Ved aftentid gik mor kold inde i soveværelset, før ungerne blev trætte, så far listede dem ud i et telt og sov med dem der. Det var ret hyggeligt de første 20 minutter, men eftersom Sigurd sov meget uroligt og først faldt rigtig i søvn, da fuglene begyndte at pippe, var far lidt klatøjet næste morgen.

Sigurd uden ben

Se, far! Jeg kan ikke gå!

Hanne kaffe brændeovn

Ankomst => kaffe + pejs

Pavillionopsætning

Pavillionprocess

Sigurd Frida fluesmækkermassage

Fluesmækkermassage

Sigurd Frida ski

Træning til morgendagens leg

Sigurd telt

Telttonser

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-06-28 Far er en bangebuks

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Far skammer sig en hel del, for han er en ganske almindelig bukserystende far. Øv. Her gik han og troede at han var anderledes.

Sigurd kravlede rundt på trappens gelænder og i stedet for at gå væk og lade ham klatre i fred, holdt far sig i nærheden.

Sigurd kravlede med Ts op på cykelskurets tag og løb rundt og i stedet for at lade ham løbe, fiskede far ham ned fra taget.

Der er selvfølgelig undskyldninger nok. Noget med at Sigurd sagde at far skulle blive tæt på ved trappeeventyret og noget med at Sigurd løb for fuld fart hen over taget, mens han kiggede bagud. Men alligevel... Hvis helikopterfar nu ikke havde været så meget til stede, havde han såmænd nok udvist lidt mere snøvs og der ville alligevel ikke være sket noget.

Sigurd slæber kaffe

Kaffeslæberen efterlader et tydeligt spor

Sigurd vandpistol

Drengeglæde

Sigurd trappe

Klatreleg

Sigurd tilde klatre

Mod nye eventyr

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-06-27 Paraplyvejr

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Regn, regn, regn... Ungerne sad trygt i cykelvognen på ud- og hjemturen og forældrene blev varierende grader af våd, mens de sørgede for fremdriften.

Far tog i biografen og så Dø Hårdt 4 (You shot a helicopter with a car!?, Well, I was out of bullets). En klar anbefaligt, hvis man er til Bruce Willis og en klar frabefaling, hvis man ikke er.

Frida: Farfar går også snart på pension om 5 uger. Så kan han passe mig nogen gange. Det er rigtig sjovt. Han finder nemlig altid på noget at lave! Og det har tit noget at gøre med træ, for han er verdens bedste trælaver!

Sigurd løber

Altid beredt

Ødelagte paraplyer

Det blæste...

Ødelagte paraplyer

...måske...

Ødelagt paraply

...en anelse

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-06-26 Børn griser sig til

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

På vejen hjem fra børnehave var der en kæmpevandput, som Sigurd naturligvis drønede ud i. Der fandt han en ligesindet pige og de to brugte 20 minutter på at hælde vand og mudder ned af ryggen på hinanden. Maksimal morskab.

Legen sluttede da far begyndte at kede sig og Sigurd begyndte at vise tegn på at legen ikke var helt så sjov mere. Der var det også lykkedes at lokke 5 andre børn med i vandet, så far gik glad derfra i forvished om at nutidens børn stadig værdsætter gamle dyder.

Derhjemme malede Sigurd fliser med hænder, fødder og ben. Derefter tørrede han hænderne af på maven og meldte (lidt overraskende) at han ville i bad. Nåja, måske havde knægten fået nok af at være beskidt? I bad kom han og blev ren. Det holdt en hel halv time, før han gik hen i sandkassen og genskabte sit normale nussethedsniveau.

Efter en mislykket tidlig sengelægning legede Sigurd med Ts. I et ubemærket øjeblik drønede de ind i en villaejers have, hvor far måtte løbe efter for at fange dem. Den slags falder åbenbart ikke i god jord hos villaejere... Nå, men hvis sådan nogen bliver sure over den slags, er de nok også for kedelige at snakke med alligevel.

Frida Sigurd vandpyt

Pigen og drengen i muddergrøften

Frida svævebane

Svævetur

Sigurd mopset

Lettere mopset knægt

Frida cykler

Vroom vroom

Sigurd Frida kridt

Fringerkridtning

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-06-25 Stylteleg

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Frida fandt et par brædder, nogen vaskeservietter og gaffatapen. Derefter rekvirerede hun fars multitool og begyndte at lave stylter. 10 point for hittepåsomhed og foretagsomhed, meeen -2 point for praktisk anvendelighed af resultatet.

Far blev lokket til at lave et par lidt mere anvendelige stylter, men han og Frida blev hurtigt enige om at det smarteste nok var at ønske sig et par stylter af farfar i fødselsdagsgave.

Sigurd sover

Powernap

Frida laver stylter

Gaffa holder verden sammen

Frida på stylter

Ja, joeh...

14 Frida på stylter

Der blev vaklet hele to skridt

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->