Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 15
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-04-15 Sigurds veninde

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Sigurd fandt igen sammen med pigen fra i går og de tog på tur rundt i området. Ja, dvs. de fulgtes ad hen på legepladsen og til sandkassen, hvorefter Sigurd kørte fra hende på scooter og var ude at vende en tur på fortovet ved vejen.

Meget karakteristisk for Økohuset var der to voksne, der uafhængigt af hinanden havde set hans kurs og var rendt efter ham. Sigurd var godt nok drejet ned ad stien bag Økohuset, men det var en påmindelse om at han er udforskende og temmelig hurtig på en scooter.

Sigurd blev inviteret ind for at se Sigurds Bjørnetime hos pigen, hvilket tilsyneladende gik glimrende. Det er lidt spøjst at det kun er 6 dage siden forældene efterlyste legekammerater til ham og at han selv lige ordnede den del. Eller også ordnede pigen det? Piger er luskede på det område.

Sigurd hiver i hanne

Sorry, Zigs. Forældre er svære at flytte, når de har sat sig på et tæppe i solen

Olivia Frida ler

Halvkontrolleret lerleg

Røde sigurd

Sigurd Smart

Sigurd flyttekasse

Børnelevering: Quadratisch. Praktisch. Gut.

Sigurd gynge

Nu også indendøre

Sigurd scooter Frida rulleskøjter hanne

Living on the edge

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-04-14 Fremragende arbejdsdag

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Herligt vejr og arbejdsdag i Økohuset. For første gang var begge forældre i stand til at deltage fuldt i aktiviteterne, for ungerne klarede sig på egen hånd. Sigurd fandt sammen med en jævnaldrende pige og de to løb hujende rundt hele dagen. Den slags gør forældre bløde om hjertet og minder dem om hvorfor de får børn.

Dagen blev afsluttet med bål og snobrød. Ikke uventet blev det en stor succes, specielt da der kom marshmallows på plænen.

Gammelt gyngestativ

Sidste gyngetur - overliggeren var blevet halvrådden, så det blev bedømt at det hele skulle udskiftes (grundet legepladsreglementet)

Alberte Olivia mudder rutsjebane

Leret fra stativopgravning vakte lykke

Sigurd Frida bålplads balance

Inspicering af bålpladsen

Pizza

En lille mellemmad

Arbejdsdag Økohuset bål

Belønning for arbejdet

Klaus Sigurd bål

Barnedreng

Heidi Sigurd trillebør

Privatchauffør

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-04-13 Sommervejr

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Temperaturen krøb mod de 20°C og tiden efter arbejde og børnehave blev brugt udenfor. Sigurd ville gynge. Hele tiden. Men det er så tilfældigvis også en af de ting fædre kan bruges til, udover at flytte kasser og edderkopper.

Sigurd tegne

Morgendug er et glimrende lærred

Sigurd gynger

Der kan ikke gynges højt nok for tiden

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-04-12 Salamanderjagt

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Vejret var herligt og Frida brugte en masse tid med at prøve at fange salamandre, sammen med et par andre tøser. De holder til i den smule vand, der er bag fælleshuset. Det lykkedes at fange en enkelt, efter et par timers forsøg. Den blev behørigt betragtet og sat på plads igen.

Sigurd vende sten

Der kigges efter kryb under stenene

Fugl

Forår

Frida hårbånd

Meget smukt hår, Frida

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-04-11 Morgen- og madstatus

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Morgenerne fungerer ved at Hanne tager afsted før ungerne står op og Toke fodrer ungerne af & afleverer dem. Frida og Sigurd spurgte efter morgen-TV i dag, men det er bare vane fra ferien. Ellers er det rigtig hyggeligt med radio, fællesspisning og snak. Det er grov luksus at have flex på arbejdet, så det ikke er nogen bestemt tid det hele skal være overstået til.

Under morgenmaden sagde Sigurd Min far, hvilket er Sigurdsk for Jeg elsker dig far og er rigtig glad for at være sammen med dig lige nu. Det plejer ellers at være forbeholdt mor.

Naboens unger kom ind og spiste aftensmad efter børnetimen. Det var ganske og aldeles uden konflikter & kaos og illustrerede at forældrene skal huske at lægge mærke til de gradvise forandringer. Sigurd tabte lidt mad udenfor tallerkenen, men for et halvt år siden krævede ethvert måltid optørring på gulvet bagefter.

Sigurd cykelvogn

Indeni er kedeligt, udenpå er sjovt

Sigurd l e g obil

Il LEGO Gigante

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-04-10 Tilbage til hverdagen

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Slut på ferien og dermed slut på morgen-TV, kulhydratbombardementet og de daglige udflugter. Det er lige før hverdagen er den nye ferie.

Ungerne kunne afleveres uden protester i børnehaven og virkede fint tilfredse med at være tilbage. Sigurd skulle nu lige læsse nogen frustrationer af ved hjemkomsten, men derefter var der kvalitetstid med far og LEGOklodserne.

Sengelægning kører rigtig godt med Sigurd. Han er helt med på ritualet, selv det at der kun læses én historie. Det sker at han er vågen et stykke tid efter lægning, men det betyder bare at der kommer billyde inde fra sengen.

Navneskilt

Efter 1½ år har Toke endelig en identitet på arbejdet, der ikke er angivet med en gul Post-It note

Frida edderkop

Edderkoppekig

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-04-09 Onkel Jacobs fødselsdag

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Onkel Jacob holdt fødselsdag hos bedsteforældrene, så familien troppede naturligvis op. Jacob & Anne har en rigtig høj stjerne hos ungerne, og specielt Frida hang på ryggen af Jacob det meste af dagen. Sigurd var lidt øf fra morgenen af, så han tæller ikke i regnskabet.

I det hele taget fylder Sigurd en del i hjemmet for tiden. Forældrene må beskæmmet indrømme at de ikke er gode nok til at organisere legekammerater til ham i Økohuset og lover hinanden at blive bedre til det.

Et andet projekt med Sigurd er at få ham til at smide bleen. Foreløbig er det meget på opvarmningsstadiet, hvor der snakkes med ham om det. Givet Sigurds egenrådighed er det nok ret smart at få ham med på ideen, i stedet for at prøve at bølle det igennem.

Tokes venstre øje er ved at stabilisere sig. Der er kommet mærkbart mere ro på de sidste 2-3 dage, så det nu bare er lidt dårligere end det højre, i stedet for skiftende mellem lidt og en hel del dårligere. Generne fra lamper om natten er også blevet mindre og forbruget af øjendråber er faldende.

Sigurd gynge

Nyeste hjulmode

Frida fransk fletning

Mor kan den slags

Jacob frida

Den glade giver (og modtager)

Frida jacob

Sådan her og meget af det

Tove Sigurd else

Hvad er det egentlig lige du har på, Sigurd?

Sigurds fingre brevsprække

Sigurds nye navn er to-finger

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->