Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 16
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-04-22 To personer i én

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Sigurd fortsatte hvor han slap i går. Det var Onkel Sørens fødselsdag og det blev overvejet om Sigurd og far skulle blive hjemme, i forventning om at det ikke ville være spor morsomt at holde Sigurd nede, under besøg i et andet hus.

Nå, Sigurd kom med under aftale om hurtig afsked, hvis det gik galt. Det gik som forventet galt. Faktisk flere gange. Men hver gang formåede bedstemor at få ham afledt med tur i haven, leg med magneter, leg med et spil med plasticfigurer, læggen bestik på plads o.a.

Meget imponerende og meget spøjst at se Sigurd skifte med øjeblikkelig virkning fra at hive og flå i Fridas stol til at sidde opslugt over 5 plasticgæs i en halv time, inde i rummet ved siden af.

Frida magnet bor

Magneteksperimentering. Man kan se forbindelserne i hjernen blive skabt

Sigurd leger artigt

Jeg leger bare sagde Sigurd, for at fortælle at De Voksne ikke behøvede stoppe ham

Sigurd lægger bestik på plads

Koncentration

Sigurd rive

Artig dreng

Sigurd vander

Fortsat artig

Sigurd Frida Hanne

Endnu mere artighed?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-04-21 Superprovokatøren

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Sigurd brugte dagen på at provokere. Alle. Hele tiden.

Ja, okay, lejlighedsvist afbrudt af fredelig sameksistens med omgivelserne, men det er ikke det der står efterladt i de impliceredes hukommelse.

Dagen foregik for det meste hjemme, med plukken af Pias (undernaboen) planter, skubben til storesøster, tyveri af storesøsters ting, slag på far, drilleri af pigen T fra Økohuset og monopolisering af gyngen. Det var 10 minutter af dagen. Pladsmangel dikterer at listen ikke fortsættes.

Han undgik både at blive sat ud til ulvene og at blive spærret inde i et kosteskab, men det var kun fordi han var glad og grinende, mens han gjorde det. Og så pga. akut mangel på både ulve og kosteskabe.

Det er naturligt. Det er en periode han skal igennem. The Terrible Threes. Der skal prøves grænser af. Siger forældrene til hinanden. Gentagne gange.

Sigurd mælk

Nej! Lad dig ikke narre! Dette er ikke En Sød Dreng (som en forbipasserende dame sagde til far). Det er et vaskeægte (han trænger til det) bøllefrø

Traktor kost sigurd

Traktorbetragtning

Frida Olivia vandpistoler

Ballonhenrettelse

Tomater

Mikrovandmelon?

Frida magnetbogstaver

Sproglig intelligensudvidelse

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-04-20 Lort og sand

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Far glemte at aflevere Sigurdtransport ved børnehaven, så han tog tidligt fri og hentede unger sammen med mor. Hjemturen var domineret af find-hundelorte-legen, der gik ud på at man råbte hundelort og pegede på lorten, når man fik øje på en. Hundelorteleverandører talte også.

Efter et pit stop hos bageren og en gang fredagssplatud med kage og fiskefrikadeller (i nævnte rækkefølge, dog afbrudt af TV-vegetering) fik Frida øje på en bunke sand på den anden side af gaden. Empiriske studier har påvist at sandbunker ligger i klasse med piratskibe, dragerutsjebaner og bedsteforældre på børnenes liste over livets goder.

Frida, Sigurd og naboungerne drønede over, smed skoene og legede med sand. Det gør man bl.a. ved at kaste med det og lave sand-engle. Forældrene blev inde og gav børnene tid til at lege uden en dæmpende voksen ved siden af. Så slap de voksne også for sand ned af nakken.

Toke Sigurd t a Hanne

Tiden står stille

Hundelort

Hundelort! (værdi: 1 point)

Sandbunkeleg

Lykken er en sandbunke

Sigurd kikkert

Mod nære horisonter

Sigurd sand i navle

Vendes og rystes før sengelægning

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-04-19 Bølle, bandit og Ballademager

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Mor tog igen afsted til Lean-workshop. Det betød at vækkeuret ringede klokken 6, hvor Sigurd så også stod op. Mon ikke det var det, der gik galt? Han var i hvert fald temmelig skubbende i børnehaven og provokerede på alskens forskellige måder efter hjemkomsten.

Nå, det var ikke noget et par meter gaffatape ikke kunne klare.

Frida cykler

Med vinden i håret

Sigurd hærger

Den lille hærger

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-04-18 Mager mor

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Mor tog til Lean-workshop i Herning i dag, sammen med 3 andre fra arbejdet. Det er sådan noget med at effektivisere arbejdsgange og den slags.

Ikke at det er stygt, egentlig. Det er glimrende at gentænke den måde tingene foregår på og Hanne er intelligent nok til at lade være med at forkaste kursusholdernes udsagn, selvom de er fyldt med lidt for smarte formuleringer.

Vejret slog om i dag og hjemmetiden blev almindelig kedelig. Sigurd fik ikke leget med sin veninde.

Sigurd børnehave

Sådan ses Sigurd tit på legepladsen

Sigurd trappe

Se, far, biler!

Sifgurd gynge

Sometimes we worry

Sigurd bog de små skovnisser

Yndlingsbogen. Hver aften!

Sigurd havregrynskage

Havregrynskage, ifølge Sigurd

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-04-17 Dårlig leg

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Sigurd legede igen igen igen med pigen T. I går afprøvede de hinandens grænser og i dag handlede det åbenbart om ikke at kunne sammen, så det varede kun en halv time og fungerede ikke godt. Men mon ikke de finder sammen igen en anden dag?

Frida Olivia salamanderfiskeri

Der var nul salamandre i nettene i dag - måske fordi det var lidt koldere end i går?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-04-16 12 salamandre

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Siurd legede igen igen med pigen T fra Økohuset. De gik lidt videre i deres forhold og fik prøvet nogen grænser af, ved at prøve at hive hinanden ned på jorden og holde hinanden væk fra et træ, de løb rundt om. De respektive forældre greb ind et par gange, hvilket ret beset ikke var særlig konstruktivt. Det var jo tydeligt at de testede hinanden og at deres gensidige udfald ikke var destruktive som sådan. De er begge ret udfarende generelt, så det skiftede frem og tilbage med hvem der kom til at græde.

Frida gik sammen med et par andre tøser om aftenen og fangede 12 salamandre. De blev parkeret i en bøtte vand et stykke tid, hvorefter der blev taget øm afsked med hver enkel, med kys og Farvel, Katrine (hver salamander havde et navn).

Sigurd Frida cykler

Klar til kørsel. Men desværre, Sigurd blev dømt for lille

Frida malet i hovedet

Ikke den kønneste ansigtsmaling denne gang

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->