Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 13
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-04-01 Sommer!

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Næsten vindstille og behagelig temperatur. Fremragende baggrund til en tur til Moesgård Strand for hele familien. Der var heste og marsvin, samt træer og plads. Strand og skov virker bare.

Hjemme igen og glade børn, der var selvlegende i sandkasse og ... tjaeh, det er ikke altid nemt at holde styr på hvad Frida foretager sig.

Naboerne bød på rester fra fødselsdagsfesten i går. Rester fra fødselsdagsfester er ikke at foragte. Overhovedet ikke. Chokoladekagen med de chilisyltede dadler var i særdeleshed ikke at foragte.

Sigurd: Far hedder Toke
Sigurd: Mor hedder Hanne
Sigurd: Frida hedder Bo-be-eorgh
Far: Hvad hedder Frida?
Sigurd: Frida hedder Bo-be-eorgh

Jødær Frida sigurd

Vil du smage på jordbærret, Sigurd?

Porche spyder

Der er altid noget at kigge på på Moesgård strand

Sigurd Frida hav

Idyl

Sigurd sten hav

Stensikker underholdning

Skovsø væltet træ toke

Ansvarsfulde far kontrollerer gangstien

Skovsø væltet træ Toke sigurd

Sigurd ville selv. På ære!

Skovsø væltet træ Toke frida

Kom, far, ikke være bange

Frida Sigurd klatre

Træhygge

Marsvin

Ikke Loch Ness monstret

Frida træ is

Pæleis

Bimmer Sigurd

Bimmercheck

Sigurd sandkasse

En times underholdning

Sigurd vandkandehus

Lidt som prinsesseLEGO?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-03-31 Mor til fest

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Mor tog til nabokonens fødselsdag i dag. Det var ikke længere væk end fælleshuset, men på sin vis var det meget værre end hvis hun var taget til Grækenland. I hvert fald for Frida, der var meget bevidst om afstanden og flere gange forsøgte at overtale far til at lade hende gå derover. Ooonde Far.

I stedet for at fordrive dagen med konflikter i nærområdet, blev det til en svømmehalstur. Den slags er altid en succes og Frida og Sigurd havde vældig fornøjelse af at lege tømmerflåde. Sigurd var selvfølgelig ved at drukne tre gange, men det er der jo intet nyt i.

Et hurtigt smut forbi Bilka og et par timers flau ved fjernsyn & spisebord, så hoppede ungerne op og ned igen. Det passede jo glimrende til en aftentur til stranden. Vejret var herligt og der var flere badende (okay, de udstødte alle de karakteristiske Hold kæft, hvor er det koldt! Hvorfor gør jeg det her!?-lyde). Sigurd begyndte straks at tage tøjet af, da han så de badende, men en enkelt føler på vandet fik ham desværre på andre tanker.

Al den kvalitetstid gav en masse bonuspoint hos Sigurd, der meddelte Du er mor, far (vi ved jo alle at mor er Den Bedste I Verden).

Frida spiser is

"Girlie" hed isen og havde glimmersminke i håndtaget. Far rystede på hovedet og rystede op med grunkerne

Baileys

Forbruget er nedtrappet

Træ

Aftentræ

Sigurd Frida mod vander

Optimisme

Smadret badebro

Broen mod månen

Frida Sigurd badering

Gennem baderingsøjet

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-03-30 Fars fridag

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Far tog i bio med en arbejdskammerat, for at se halvnøgne spartanere blive dræbt (filmen var bedre end den lyder).

Derhjemme var det mest af alt bare fredag. Starten på weekenden - eller, som Frida formulerede det, starten på en weekend, der vil vare en hel uge.

Mustafas kiosk

Sigurds favoritlæsning for tiden er Mustafas kiosk. En klar anbefaling

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-03-29 Søskendeidyl og øjenstatus

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

En rigtig plus-dag for søskendeforholdet, startende med harmonisk leg med prinsesseLEGO, gående over ens ansigtsmaling i børnehaven, storesøsterstøtte ved tandlægen og et pussenusset (på den gode måde) aftengodnat Mig elsker dig, Frida.

Sigurd var ikke alt for begejstret for tandlægebesøget, men stolen med motor var alligevel lidt interessant. Han spærrede også gabet op efter lidt overtalelse. Tandlægen sagde at hun godt kunne se at Sigurds fortænder havde fået et slag, men at der ikke var grund til bekymring. Derefter fik Sigurd en tandbørste, som han blev vældig glad for. Nu bruges der godt nok elektrisk tandbørste i det lille hjem, men han kan jo få den med på påskeferie hos farmor og farfar.

Toke fik kontrolleret øjne i dag. Det venstre er ikke faldet helt til ro, men det højre er meget stabilt og "rigtigt", dvs. uden noget nærsynethed eller bygningsfejl. Der er 0,5 i bygningsfejl på det venstre, men det er ikke noget man normalt vil korrigere med briller. Samlet er synet på 120% af normalsyn, dvs. bedre. Sådan er der dog mange, der har det, så det skal altså ikke forstås som om det er usædvanligt godt syn. Toke er glad.

Med undersøgelsen fulgte også en slækkelse af de hidtidige regler for ekstra forsigtig øjenomgang. Det er OK. Toke følte sig også en anelse bøvet, når han rendte rundt udenfor om aftenen med solbriller på.

Sigurd tandlægestol

Måske en anelse anspændt? Men det gik glimrende og uden kommentarer til forældrenes tandbørstning

Sigurd Frida sommerfugle

Frida: Sommerfugle har lukkede øjne

Frida Sigurd bøje kapsler

Koncentreret kapselbøjning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-03-28 Autoritetstro Frida

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Far hev transistorradioen op i stuen til morgen. Det er lidt spøjst, men det virker meget mere hyggeligt med en musiksender på bordet, end det gør med radio over anlægget. Det er måske noget med at den bliver en form for deltager ved morgenmaden?

Frida har klaget over at hun fik påtvunget jakke i børnehaven. Far tog en snak med den ansvarlige voksne og fandt ud af at det med jakken blot var en anbefaling overfor Frida, ikke et påbud. Men Frida har det med at gøre som De Voksne siger, så i hendes verden var det blevet til en ordre. Nå, Frida er blevet forklaret at hun altså har valgfrihed. Der forventes ikke lignende problemer med Sigurd, da hans autoritetstro er ... en anelse mindre end Fridas.

Sigurd gik forøvrigt omkuld i cykelvognen på vej hjem og blev slæbt ind i seng ved hjemkomsten. Det er fars passeaften/nat og han gruer lidt for hvornår Sigurd vågner op igen. Det der med at sørge for ynglingsbeskæftigelse klokken 4 om morgenen er ikke hans yndlingsbeskæftigelse.

Frida: Mor, du skal fortælle hvad du har lavet på arbejdet i dag
Mor: De sidste tre dage har jeg tegnet en tegning rent på computeren
Frida: Jeg skal lave lort!

Sigurd radio

Musikbaseret opvågning

Sigurd sover

Mbube

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-03-27 Smagen af sommer

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Lækkert vejr igen igen og lidt gufferi på repos'en. En Sigurd, der var sådan rimelig samarbejdsvillig og som på et tidspunkt forskansede sig på værelset, for at lege med biler.

Senere på dagen en aftentur, hvor Frida og Sigurd legede rigtig godt med et par andre unger fra Økohuset. Lækkert, lækkert. Ja, altså lige indtil sengetid, hvor Sigurd flippede og brugte en times tid på at skifte mellem at protestere og græde.

Note to self: Køb en ny rulle gaffatape.

Didl Frida pandekager

Nej, Frida beholdt ikke sminken på fra i går. De blev igen malet i børnehaven og Frida valgte igen Didl

Frida smører madpakke

Selvsmørende pige. Der håbes på gentagelse de næste 12 år

Frida Sigurd jakke

Frakkefragtere

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-03-26 Sidste gymnastikdag

Frida: 5 år, 6 mdr. Sigurd: 3 år, 0 mdr.

Frida har gået til gymnastik hele vinteren. Trods forældrenes skepsis i starten, er det gået ganske glimrende og hun har været meget glad for det. Der skal helt klart ske noget lignende næste vinter.

En af pædagogerne meldte at Sigurd havde været noget bøllet i børnehaven. Det lyder desværre ikke helt forkert. Der håbes og arbejdes på at hans nuværende adfærd "bare er en fase".

Didl frida

Didl-Frida. Rar og venlig - lidt ligesom klovnen fra It.

Klokkeren fra notre Økohus

Klokkeren fra Notre Økohus

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->