Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 1
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-01-07 Sigurds soveproblemer

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Møgvejr. Sådan rigtig blæsende og fugtigt. Hvornår bliver det -10°C, vindstille og sne? Nå, børnene skulle luftes, så det blev da til en lille tur udenfor.

I den seneste tid har der været to muligheder i forbindelse med Sigurd og søvn: Enten sover han middagssøvn og er derefter vågen til klokken 22 eller også sover han ikke middagssøvn og er i dårligt humør 2-3 timer omkring middagstid.

I dag prøvede forældrene at lade ham sove en enkelt time, hvorefter de vækkede ham. Det bevirkede at han var æskesur, pylret, protesterende, kommanderende og i det hele taget ikke til at være i nærheden af indtil aftensmaden.

Ikke ligefrem det mest vellykkede eksperiment, altså bortset fra at forældrene har lært at de aldrig skal gøre det mere.

Kat sandkasse

Hvem er de spader, der har tildækket min kattebakke?

Sigurd legehus

Han ser venlig ud, men regerer enerådigt over huset

Stære

Er de ikke et par måneder for sent på den?

Børnesvineri

En af glæderne ved at have børn

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-01-06 Søskendeleg

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Frida og Sigurd har virkelig fundet ud af at lege hen over ferien. Sigurd vågnede på et ukendt tidspunkt og gik ud til Frida, hvor de legede sammen, indtil klokken blev 9 og de mente at forældrene havde sovet længe nok.

Ved middagstid var der besøg fra Kolorteland, hvor en af Hannes veninder bor med sin familie. De havde en lille ny med, som Sigurd var vældig interesseret i: Han dængede hende til med LEGO og rokkede frem og tilbage med hendes stol.

Babyleg

Barnelegen leg med barn

Fridas hund

Fridafabrikeret hat. Bemærk iøvrigt posen til hundelorte

Sigurd skærer løg

Sigurd har stadig 10 fingre

Sigurd Frida skumbad

Skal du have briller, Sigurd?

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-01-05 Træt og ikke-træt

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Frida var lidt træt efter ugen. Sigurd prøvede flere gange at starte moslelege med hende, men det kom aldrig rigtig i gang. Så var det bedre at sidde hos far og halvsove, før hun kom ned og helsove.

Sigurd var alt for aftenfrisk og tøffede runde nedenunder, efter sengelægning. Badeværelset var en del af legene, men den højere IQ er også slået igennem på det punkt, så det blev ikke hærget uhæmmet. Det er vældig rart at det ikke længere er nødvendigt med tæt overvågning.

Sigurd legoklodser

Et klassisk trin på LEGO stigen

Disneysjov

Disney Sjov er helt vildt sjovt!

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-01-04 Svømmetur

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Under de nye leveregler tager mor afsted før ungerne står op. Da far vækkede Sigurd, kiggede han sig omkring, bemærkede at mor ikke var der og observerede: Mor ikke morgen-mor.

Frida var til svømning med børnehaven. Hun snakkede stolt om at hun kun behøvede svømmefødder og mavebælte. Det kunne være forældrene skulle tænke lidt over at sende hende til Rigtig Svømning til næste sæson?

Frida sur

Det er også møguretfærdigt at onde far tvinger det stakkels barn til at bære madkasser!

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-01-03 Flette fletninger

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Frida er blevet vældig ferm til at flette og lave hestehaler på sig selv og andre. Andre er i Økohuset defineret som mor. Far har, under henvisning til sit køn, bedyret sin inkompetence i forhold til ligeværdig deltagelse i hårpuslerier. Desuden holder han strategisk sin hårtot af en længde, der gør den uegnet til fletning.

Frida rottehaler

Flet nok

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-01-02 Tandbekymringerne nedbragt

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Far tog med Sigurd til tandlægen i dag. Sigurd lod sig ikke spise af med tandlægens pædagogiske forsøg på at få ham til at undersøge undersøgelsesudstyret, men han var vældig villig til at åbne munden og lade hende kigge.

Tandlægen bedømte at begge fortænder sat godt fast og at der højst sandsynligt ikke ville blive nogen problemer. Far havde lidt en fornemmelse af at blive klassificeret som paranoid forældre, men havde det egentlig ikke så skidt med det. Det blev selvfølgelig noteret i Sigurds papirer, så der kigges ekstra grundigt på fortænderne ved de næste tandlægebesøg. Ingen gulerødder og lignende til Sigurd den næste uges tid, men ellers skulle der ikke tages specielle hensyn.

Da undersøgelsen var slut, fik begge unger lov at vælge et stykke legetøj fra en kurv. Sigurd gaflede 5 biler, før far nåede at blinke. Så forklarede far Kun én ting, Sigurd, hvorefter Sigurd ragede 2 biler mere til sig. Det gentog sig så et par gange, indtil far på groveste vis udnyttede sin størrelse og reducerede bilmængden i Sigurds hænder til én. Der var nu ikke så store protester - dels havde Sigurd udmærket forstået at han kun måtte tage én, dels var den tilbageblevne bil blå.

Sigurds IQ lader forøvrigt til at være øget 10 point i løbet af den sidste måneds tid. Han har fået et meget rigt fantasiliv, lægger planer, har klare meninger og snakker løs. Forleden drillede han Frida med at gentage alt hvad hun sagde - det er ellers Fridas ynglingstrick, så forældrene morede sig bravt over hendes protester.

Sigurd komfur

Kokkerering inden tandeftersynet

Sigurd is hanne

Den bedste dreng i verden

Sigurd gocart træt

Måske en lidt træt, god dreng?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-01-01 Tanden er der stadig

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

De groggy forældre og de aktive børn spiste morgenmad og ryddede op, hvorefter festens deltagere skiltes. Ungerne kunne sikkert godt være kørt videre, men Den Onde Hverdag starter i morgen, så det blev bedømt at det var smartere at tage nogenlunde tidligt hjem.

Sigurds tand fylder meget i forældrenes bevidsthed. Lige før sengetid klagede han over at det gjorde ondt i den. Ævs... Indtil da havde han ellers ikke vist tegn på at der var noget særligt ved den.

Med optimisthatten på kan det have været overlæben han klagede over - den fik trods alt et ordentligt hak ved styrtet. Meeen... Forældrene er ikke så optimistiske. Det er nok mest far, der er pivet i den sammenhæng: For mor handler det mest om hvorvidt den underliggende blivende tand er i orden eller ej.

Lasse i kasse

"Prop et barn i en papkasse og vælt den"-legen

Sigurd trappe biler

Sigurds afskedsgave til huset

Affyringsrør

Gaffa holder verden sammen

Graseplæne med huller

Spor efter nytår

Postkasser med snask

Keeedelige løjer

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->