Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2006 => Uge 37
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2006-09-17 Søndagsblues

Frida: 5 år, 0 mdr. Sigurd: 2 år, 6 mdr.

Den der flade søndagsstemning, forplumret af den underliggende panik over at skulle starte igen i morgen. Ikke energi nok til de store planer, men heller ikke ro til at nyde det gode vejr og livet. Ak, livet som middelklassefamilie er hårdt.

Ved aftentide skiftede Frida til almindelige bukser og trøje. Hun har ellers konstant anvendt sit prinsessetøj, siden hun fik det i onsdags.

Det bliver spændende at se om ungerne skal i institution i morgen. Der snakkes om strejke i institutionerne i Århus. Mor og far sympatiserer, men tænker tunge tanker om vigtige møder og deadlines på arbejdet.

Frida snitter

Selv prinsesser kan have behov for at snitte i en pind

Fridas hånd

Tal til hånden

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2006-09-16 Rene unger

Frida: 5 år, 0 mdr. Sigurd: 2 år, 6 mdr.

Klokken 14 kiggede forældrene på ungerne og på hinanden. Noget måtte der ske - Sigurd var misfornøjet, Frida begyndte at kede sig og naboungerne var på besøg hos deres bedsteforældre. Der blev dømt Hammel Svømmehal, til ungernes store glæde.

Det var (selvfølgelig) en succes. Både Frida og Sigurd var med på at springe i vandet fra kanten og de plaskede begge rundt for egen kraft, godt hjulpet af bælter og svømmeluffer. Der blev naturligvis slugt en del vand, men så blev de også vasket indvendigt.

Forældrene var lidt trætte om aftenen. Det fornemmede ungerne, og var voldsomt friske. Hvis de så bare havde været overstyrede og protesterende, havde det været så nemt, for så var der en undskyldning for at skovle dem i seng og kaste sig over kaffen. Men nej, de var glade og legede med hinanden, uden at hive i de voksne. Med den opførsel kunne de keeedelige forældre ikke gøre andet end at lade dem blive oppe.

(Okay, hårdt presset må det nok indrømmes at det er meget hyggeligt med et par vellegende børn i stuen)

Sigurd slikkepind frida

En overlevende pose fra i onsdags blev fundet og delt under stor fordragelighed

Ting i skuffer

Dagens projekt: Kassering og kasseren

Sigurd græder

Lettere utilfreds pode

Sigurd Frida afspærring

Barreøvelse

Pileflethytte frida

Pilepigen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2006-09-15 Dø, hveps, dø!

Frida: 5 år, 0 mdr. Sigurd: 2 år, 6 mdr.

Til tider kan det godt mærkes at far arbejder blandt mednørder. Ved Statsbibliotekets kantine er der en lille gård, hvor det er hyggeligt at sidde og spise, men mindre hyggeligt at sidde og vifte hvepse med. Efter diverse forsøg med sølvpapir, plasticbakker, sodavandsflasker og gafler, blev det besluttet at bruge 50 kroner fra Playstation-kassen på en elektronisk hvepsedræber.

Himstregimsen ligner en tennisketcher og giver et godt rap over fingrene (Jens fra arbejdet var første modige frivillige).

Midt under den stille arbejdag udbrød der pludselig tumulter i den ene ende af kontoret. Et par af arbejdskammeraterne arbejdede febrilsk på at få lukket et vindue, så en vildfaren hveps ikke kunne flyve ud igen. Himstregimsen blev aktiveret og dagens bøddel eksekverede dødsdommen over hvepsen.

Der kom et højlydt Ka-Zap! efterfulgt af et insektdødsskrig og en brændende, styrtende hveps. Næsten i hvert fald. ... Okay, måske ikke helt. Men der kom et par gnister! Og hvepsen døde!

Derefter gik der ca. 10 sekunder, inden det blev diskuteret hvorvidt man kunne fordoble spændingen på dimsen.

Sigurd var ret kvadret i dag. Han virkede lidt småsyg og fik derigennem sutte-privilegier.

Grillet hveps

Hvepsegrill for fuld hammer (2 AA-batterier)

Sigurd i autostol

Flad

Sigurd går på lego

Klods-Sigurd

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2006-09-14 Faster Laila til Fyn

Frida: 5 år, 0 mdr. Sigurd: 2 år, 6 mdr.

Det var dagen derpå og derfor uden videre planer. Faster Laila kiggede forbi og blev til aftensmad. Hun flytter til Fyn i morgen, så besøgsfrekvensen kommer desværre til at falde en del.

En pædagog fra børnehaven meldte at de store piger havde snakket om Fridas fødselsdag de sidste par uger og at de havde fortalt om hvad der var sket i dag. Den slags fylder åbenbart en del. Der har ikke været andre fødselsdage med så mange inviterede før, men med lidt helt bliver nogen af den andre børn inspirerede.

Laila og Sigurd råber

Råbekonkurrence på sofabordet

Frida trappe udklædningskjole

Frida går ikke i andet

Sigurd Ødelagt traktor

Optimist

Sigurd handske

Sigurd fik et par handsker af en dreng fra området

Sigurd halfdanplakat

Hoved falde af!?

Frida klipper modellervoks

Modellervokshår

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2006-09-13 12 tøser og en Sigurd

Frida: 5 år, 0 mdr. Sigurd: 2 år, 6 mdr.

Så kom den store, længe ventede dag! Frida blev vækket af morgensang og gaver. Hun fik en prinsessekjole, som hun naturligvis tog på i børnehaven.

Mor knoklede det meste af dagen med at forberede og ved 14.30-tiden blev der hentet 10 unger på Økohusets trækvogn. Det virkede rigtig godt, for tøserne kunne sidde og pege på ting og snakke om dem. De sang også undervejs.

Da ungerne kom frem, stødte der 3 mere til og det store gaveorgie gik i gang. Frida blev nærmest overfaldet med gaver og et par af pigerne kunne ikke vente på at hun pakkede deres gave op, så det klarede de selv.

Herefter gik det slag i slag med leg, kage, skattejagt og mere leg. Eneste mindre krise var da Sigurd begyndte at smide Fridas gaver i toilettet - han var nok lidt utilfreds med at hun fik alt opmærksomheden.

Til næste gang, så er 2½ time nok bedre end 3, til børn i den alder: Frida blev lidt træt til sidst, men så kom Faster Laila på besøg og sad og hyggede med hende.

Børn på trækvogn

Næste stop, Økohuset! Alle stiger ud!

Hanne trækvogn

Mor trak derop, far trak hjem

Kluddermor

Kludderpigerne og sabotøren

Kagen

Fridas valg

Bolle med m m

Mors hjemmebag

Laila Frida sofa

Ned i tempo, på den gode måde

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2006-09-12 Protest!

Frida: 4 år, 11 mdr. Sigurd: 2 år, 5 mdr.

Som et led i sparerunde #45643 agter Århus Kommune at afskaffe en del at institutionerne i kommunen og skære yderligere ned på de tilbageværende. For at vise sin modvilje (og måske lidt for at gribe chancen for en bytur) tog far med ungerne ned til en demonstration foran rådhuset, sammen med 10.000 andre mennesker.

Faster Laila var der også og ungerne holdt til nogle sange og nogle taler. Altsammen krydret af røde slagord og diverse bannere. De mange mennesker fyldte en del og blokerede kørebanen, hvilket fik en del busser til at holde stille en times tid.

Sigurd kigger efter flyvemaskine

Flyvemaskinens betragter

Demonstration nu er det nok skilt

Fællessang og slagord

Demonstration Sigurd i træ

Sigurden i grønt

Demonstration busserne holder stille

Blokerede busser

helle
2006-09-13 12:50

Det er da bare den heligste hjemmeside, jeg længe har set... fedt, at I taget jer tid til det...

Skriv en kommentar
 

Mandag 2006-09-11 Dobbeltpasning

Frida: 4 år, 11 mdr. Sigurd: 2 år, 5 mdr.

Mor arbejdede længe - meeeget længe - og far skulle til bestyrelsesmøde, så ungerne blev først passet af naboerne og derefter bedstemor. Naboerne meldte at Sigurd havde spist godt og pænt. Desværre er forklaringen nok at de var et andet sted end sædvanligt, så der var ingen gode tips til hvordan den opførsel kunne overføres til hjemmet.

Sigurd bader

Sigurd med sæbeøje

Sigurd Frida Olivia tegne

Det er i orden Sigurd, bare kom ud med det!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->