Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2006 => Uge 31
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2006-08-06 Splat ud søndag

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Frida legede med Olivia og Alberte hele dagen, mens forældrene pakkede ud og lavede ingenting.

Sigurd vandplask

Lykken er varme, skygge og koldt vand i hovedet

Sigurd myggestik

Fire på én arm. Den myg har været sulten

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2006-08-05 Hjem til Danmark

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Mændene tog sig af ungerne og kvinderne gjorde rent. Derefter sagde familierne farvel til hinanden og kørte mod Danmark i hver deres tempo. Turen gik uden de store begivenheder og der var kun halv-panik i en halv times tid, inden færgen.

Derhjemme løb Frida ind til Olivia og delte et veninde-hjerte-smykke, hun havde købt. Derefter legede de til det var sengetid - samværet var tydeligvis savnet. Sigurd brugte tiden på at forsikre sig at legepladsen, sandkassen og legetøjet på værelset var helt som det skulle være.

De rare naboer donerede en pose boller til de hjemkomne Økohusbeboere. Tak.

Sigurd kirke

Sigurd og dagens kulturelle indslag

Torben fire børn i barnevognen

4 for 100,-

Sigurd is

Sigurd formåede at spise hele den gnalling is!

Sigurd fodrer ren

Nej, Sigurd, rener spiser ikke vingummi!

Sigurd minigolf

Lagkagekast, anyone?

Hus med klippeblok

En lille sten på gårdspladsen

Molslinjen ombordkørsel

Skal man ikke lige parkere først?

Skriv en kommentar
 

Fredag 2006-08-04 Hjemmedag i ødemarken

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Sidste dag skulle være en hjemmedag og således blev det. Drengene fik udforsket skoven - Sander & Sigurd slog på klipper med kæppe og Toke fandt en sø og for vild. Han havde dog været snedig nok til at kigge på solens placering på himlen på udturen, så det blev ikke nædvendigt med et eftersøgningshold.

Hjemmedag indbefattede badning i den faste sø. Det blev dog noget kortvarigt, da det blæste temmelig voldsomt op og Onde Skyer trak hen over søen. Hjemkørslen foregik i badedragter.

Som et forsøg blev der slået telt op inde på Sander og Fridas værelse. Det gik hjalp nu ikke - der var stadig en masse aftenrod, selvom de begge syntes det var en spændende og god ide.

Fridas fod havde det ganske fint i dag.

Sigurd Sander Frida sæbekassebil t a torben

Gammel, rusten, ekset og ukomfortabel. Fremragende legetøj

Sigurd Sander skovudforskning

Rigelig plads til begejstring

Sigurd Sander skovudforskning

Mod nye eventyr

Sigurd skovudforskning

Jeps, Sigurd, der er flot i Sveriges skove!

Sigurd skovudforskning

Nogen løse skruer her?

Frida Sigurd august Sander sæbekassebil

Viljen var der, men armkræfterne kneb det med

Toke trækker sæbekassebil t a torben

Far kunne godt overtales

Sigurd Sander Frida sæbekassebil t a torben

Glæde

Klippe

Nissebo

Sigurd Frida badebro

Livsnyderi

Frida Hanne Sigurd badering sø

Mor har styr på det

Frida svømmer alene

Sidste bad til sidste badende

Marshmallows grill

Snyd, men velsmagende

Telt på værelset

Lige plads nok

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2006-08-03 Fællestur til Kristianstad

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Vejrudsigten sagde ustadigt, så alle kørte mod Kristianstad. Plan A var at gå rundt i byen og lege på legepladser, Plan B var et indendørs vandland. Vejret var glimrende, så det blev Plan A, hvilket bl.a. involverede indkøb af svømmefødder til Frida og værktøjsbælte til Sander. Frida valgte på egen hånd et par turkise svømmefødder, i stedet for et par lyserøde. Hanne mener der er et gennembrud indenfor farvevalg.

Glimrende bytur, men der var alt for langt dertil. Køreturen tog en times tid - ud, såvel som hjem - og Frida og Sigurd var ikke oplagte til den.

Derhjemme gik det lidt op og ned, indtil de tre store unger kom udenfor med Sanders værktøjssæt. De gik lystigt i sving med noget halvråddent træ og et par søm fra skuret.

Efter aftensmaden tog alle ned til en nærliggende sø, for at svømme og spise skumfiduser. Frida skrottede baderingen og klarede sig med badeluffer og svømmefødder. Det efterlod Sigurd uden svømmeluffer, men han var ligeglad. Han tøffede glad rundt i sin badering uden dem og råbte af far, når far prøvede at holde ham i hånden. Far mente nu det var en rigtig god ide med det håndholderi, for Sigurd forsøgte flere gange at smide baderingen og svømme for egen hånd. Senere forsøgte knægten at hoppe ud fra tremeteren, men igen var far enormt kedelig og holdt fast i ham.

Frida svømmefødder t a hanne

Frida the duck

Brødtekstur

Morgenbrød

Sander Sigurd brændekomfur

Nu med værktøj

Kristianstad teater

Christianstad Teater

Frida Sigurd tovbane

Søsterlig hjælp

Blåbær is med tre kugler

Tre kugler, ifølge sød svensk ispige

Toke med Sigurd på skuldrene t a torben

Kristianstad set fra oven

Sigurd lego

Sigurd bliver stadig bedre til Lego

Sigurd og Sander fisker

Med net fanger man mere

Frida Torben t a hanne

Fremdrift for egen kraft

Sigurd badering Toke t a hanne

Fremdrift for egen kraft

Aftensvømning t a hanne

To sorte og to hvide

Toke udspringssted t a frida

Far set fra Frida

Hanne t a frida

Mor set fra Frida

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2006-08-02 Store regnvejrsdag

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Det silede fra morgenstunden og vejrprofeterne meldte om heldagsregn. De to familier tog til hver deres indendørssted. Jørvang Eskildsen tog til Tyrkarpsgrotten. En 10.000 km² kalkstensmine.

Turen til grotten tog længere end beregnet, så Sigurd blev lagt til at sove ved fremkomsten og Frida & far tog en tur derned alene. Gyiden startede med at fortælle at den første nedgang til minen var styrtet sammen, men at den nuværende havde flere bærende søjler. Frida syntes det var vældig spændende og vist også lidt uhyggeligt. Der blev ikke set nogen flagermus, men der blev krøbet gennem en meget lav gang.

Efter frokost (over jordens overflade) vågnede Sigurd og så tog hele familien endnu en tur i minen. Sigurd så adskillige trolde og var noget frustreret over forbudet mod at udforske minen på egen hånd - de mørke tunneler lokkede med eventyr. Han var voldsomt begejstret, da han fik lov at kravle gennem den lave gang. Kravlingen udløste forøvrigt tre ønsker, meldte guiden. Frida ønskede at hun fik et par nye rulleskøjter, at hun blev 6 år til jul og at hun kunne starte i skole. Derudover ville hun gerne kunne flyve.

Regnvejret var til tider meget kraftigt. Der var strømafbrydelse i hele området og i den nærliggende by Olofström var der oversvømmelse i flere garager. Det positive ved dette var en kæmpe vandpyt, som 3/5 af drengene og 1/3 af pigerne fik leget i om eftermiddagen.

Ungerne leger stedse mere sammen. Efter maden blev de alle fire gennet ind i et tilstødende værelse, hvor de legede med træheste. Pludselig kom en af dem ud og meldte om lort på fingrene, lort på gulvet, lort på Sigurd og lort i Augusts hoved. Stor ståhej og forældre, der greb unger og halede dem væk fra gerningsstedet.

Sengelægningen har været ret hård for Frida de sidste dage. Det var mange og højlydte protester og gråd denne aften. Da det var overstået, foreslog Frida at gråden og finde-på-ting blev sprunget over i morgen. Kvik tøs. Sigurd har vænnet sig til sovestedet og er nem at lægge.

Sander har kaldt Frida for pigen fra dag 1. Efter længere tids grublen har Frida besluttet at kalde Sander for Zassermus.

Frida tykarpsgrotten

Ingen balrogs i hjørnerne

Tykarpsgrotten

Hulestemning

Sigurd lyser Hanne i munden

Huleudforskning

Frida Sigurd hængekøje

Ooog... vip

Sigurd vandpyt

Okay, Ziggy, hvad har du fat i?

Pind deler vand

Mosespinden

Sigurd Sander vandpyt

Eventyr overalt

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2006-08-01 Sammen, hver for sig

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Odderfolket drog afsted på udflugt, Frida tog med far ud at handle og Sigurd blev hjemme med mor. Handelsturen gik til Olofström, en lidt større soveby, befolket af sutter, pensionister, kedelige butikker og indkøbscentre. Frida og far fandt den eneste souvenierbutik, hvor Frida brugte nogen svenske kroner, hun havde fået af bedstemor. Hun købte også en is til far. Meget gavmildt, specielt eftersom hun ikke købte en til sig selv.

Både Frida og Sigurd vågnede op i nat. Ligesom sidste nat. August vågnede også og både August og Sander stod meget tidligt op. Ungerne er tydeligvis ikke helt akklimatiseret endnu.

Sander var ikke meget for at sove i aftes og var noget ked af det. Frida fandt sit gemte søndagsslik frem og delte det med ham. Hun tilbød også at sove ved siden af ham i sengen.

Dagens uheld: Sigurd fik en kæmpe splint i foden, der krævede at Hanne fandt sin Schweitzerkniv frem og skar den fri. Han sad stille med store øjne, men peb ikke, under operationen.

Frida pandekage

Morgenmaden var ... helt ok

Sander Sigurd brændekomfur

Brændekomfur

System bolaget

Når man er i Sverige...

Pind med saltblok

Elgsaltsten

Frida Sigurd multitool fars tær

Sigurd klipper tæer på far

Sigurd myggedims

Hård fyr med myggedims

Larve

Lodden fyr

Skriv en kommentar
 

Mandag 2006-07-31 Regnvejr og BRIO-tog

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Det regnede i dag og de svenske vejrprofeter melder at det vil regne igen i morgen. Der var dømt indendørsaktivitet, så alle tog på BRIO-museum. Undervejs så Frida en mængde trolde, af størrelser varierende fra lillefinger til en lastbil med anhænger. Efter det første kvarter begyndte Sigurd også at se dem. Trolde spiser forøvrigt sten og drikker blod - mest fra elge.

Museet var en stor succes, både for børn og voksne. Selv August fik en masse ud af det, ved at sidde som en kæmpe mellem en masse små tog. Sigurd fordelte tiden mellem at lege med de små trætoge, at styre et elektrisk tog og prøve at kravle ind til maskinerne i nisseværkstedet.

Nisseværksted lå i kælderen under museet. Her kunne man følge træets gang fra skov, gennem bearbejdning til BRIO-legetøj og afsendelse til artige børn. Det var rigtig godt lavet og nisserne stod tydeligvis ved rigtige maskiner, i stedet for let gennemskueligt simili.

Derhjemme blev det pigerne, der tog på tur med de store børn, mens fyrene forsøgte at underolde August og Sigurd. Da de to små begyndte at kravle ud af vinduet, kom de også en tur udenfor. Sigurd så både trolde og aber inde i skoven.

Fridas hævede fod har fået det værre - der er kommet blæner flere steder på den. Det var nok ikke et insekt, men snarere en bjørneklo eller lignende, der forårsagede hævelsen.

B r i o museum Sigurd kigger på bil

Biler bag glas - det er næsten for ondt

B r i o museum kanon

Politisk ukorrekt

B r i o museum barnevognsspil

...barnevognsspillet?

B r i o museum Sigurd leger med elektrisk tog

Togfører Sigurd

B r i o museum

Tyrolerbarbie?

B r i o museum Sigurd Sander togbane

Slaraffenland

B r i o museum biler

Mere legetøj, der ikke kunne røres

B r i o museum nisseværksted

Nissehalvering

B r i o museum Sigurd nisseværksted

Sigurdsikkert?

B r i o museum nisseværksted

Dunkelt arbejdslys

Sigurd sover ikke

Sove? Nej da!

Frida sover august og Sander mosler

Bombet Frida

Sigurd Sander Frida bord

Rundt om bordet

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->