Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2006 => Uge 30
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2006-07-30 Troldene i klipperne

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Af hensyn til Fridas sjælefred er det hermed defineret at ja, der findes trolde men nej, de bor ikke i nærheden af ødegården. Troldene kan ikke lide den larm, menneskene laver. Til gengæld er der en del nisser - de bor ikke helt ud til vejen, men de kan godt lide at være i nærheden af mennesker, hvor der er lidt liv. De små nisser går med svampehatte, så hvis man ser en svamp, kan man prøve at puffe til den og se om den løber væk.

Dagen startede klokken 5.15 for Sander, August & Tenna og klokken 5.45 for Sigurd og Toke. Det var første gang Sigurd sov på en almindelig madras, uden hegn, så måske var det medvirkende til den tidlige opstandelse? Han holdt nu kun en times tid, så drattede han omkuld igen (Sigurd, ikke Toke).

Hele flokken tog en tur til skovsøen fra i går. Det var igen herligt, også da det begyndte at regne. Mens de fornuftige trak ind under et halvtag, svømmede Frida rundt med far og kiggede på regndråbernes dans i vandoverfladen.

Efter forgæves forsøg på at få Sigurd til at sove middagssøvn og en gang ad-hoc middagsmad (mest kage), steg stressniveauet og gruppen splittede op i udforske-med-bil holdet og udforske-gående holdet. Udforske-gående holdet kom nu aldrig afsted, for de var så heldige at have vundet opsynet med Sigurd og August, der ikke gad gå tur.

Udforske-kørende holdet fandt et indkøbscenter med alt i hesteudstyr, dagligvarer og lørdags/søndags-slik. Sander og Frida hoppede op og ned, fra stedet blev opdaget til de stod foran slikhylderne. Holdet fandt også en anden sø med badeplads. Denne badeplads udmærkede sig ved at have en trækonstruktion, man kunne springe ud fra.

Dagens uheld: Frida blev bidt eller stukket af et insekt, så hendes fod hævede op.

Hanne pingvin Frida svensk skovsø t a torben

Mor ligner en pingvin!

A t w

Skovens sejeste køretøj

Sigurd svømmeluffer t a torben

Warning! Attention! Våd og glad dreng!

Minifrø

En ud af 10.000

Frida og lille frø

Frida og Lille Frø

Kæmpeinsekt

Far stod helt stille!

Sander Frida Torben udstoppet ren

Den er ikke levende ... vel?

Sigurd og Sander leger i sengen

Hver sin interesse

Ungerne spiser slik

Søndagsslik helt op til albuen

Frida vasker op

Frivillig medhjælp

Sander Frida Sigurd mosle torben

Alle mosler Torben

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2006-07-29 Århus, Malmø, Vilshult, jordvej

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Op klokken 5.45, pakke bil, unger ud af sengen, tøj på dem, ud i bilen, afsted til færgen. Erkendelsen af at Toke havde glemt sin pengepung indtraf 5 minutter efter det var for sent at vende om. Oh well... Det var Hanne, der havde de svenske penge.

Odder-vennerne stødte til ved færgelejet, som planlagt. Sigurd var selvfølgelig vild med at kigge på færgens kølvand (det er ret voldsomt efter Mols-linjens katamaranfærger) og det var rart at starte turen i fællesskab med kaffe og rundstykker.

Turen hen over Sjællens og gennem Sverige gik overraskende hurtigt. Det blev kun til et enkelt ophold, for at spise lidt mad og klappe nogen geder. Og hoppe på klippeblokke! Og banke trækæppe mod klippeblokke! Toke og de andre drenge var begejstrede. Under rejsen blev Frida passificeret med Thomas Vindings oplæsning af Peter Plys, der klart kan anbefales. Sigurd fik sovet lidt, så alt var godt.

Ødegården var rigtig god, omend ikke helt så øde, som forventet - der kørte indtil flere biler forbi ude på grusvejen i løbet af eftermiddagen. Torben og Toke tog med Sander og Frida til en nærliggende sø, for at bade. Dér slog Sveriges glæder igennem: Dejligt varmt ferskvand i overfladen, kold og mørkt ved neddykning, klipper at sidde på og skov udenom. Det kunne kun blive bedre, hvis en elg var svømmet forbi, men at dømme efter alle de "Giv agt! Krydsende elge!"-skilte på vejen, sker det nok en af dagene.

Frida flippede ud ved aftentide, men det blev klassificeret som en kombination af at have være hos bedsteforældrene og rejsen i dag.

Dagens uheld: Hanne skoldede to af sine fingre temmelig slemt.

Planerne for i morgen ... ikke-eksisterende!

Rækværk ved Ødegården

Ja, Sigurd, her er plads til dine primalskrig - fyr bare løs

Sigurd på færgen

Den lange køretur

Kølvandsbølge

Forgangne vande

Svensk vindmølle t a hanne

Svensk og camoufleret

Svensk legeplads

En lille småsten på rastepladsen

Sigurd på sten sander

Indtag højen

Sander Sigurd klipper kæppe

Tæske sten med kæppe legen

Sigurd fodrer ged med bark

Geden må have været ret sulten

Elge på vejen skilt

Yes! Håbet er lysegrønt

Frida hører peter plys

Thomas Vinding i aktion

Ødegården

Hjemmet den næste uge

Frida Toke bade t a torben

Sverige = søbadning

Sommerfugl

Lokal fauna

Hanne Øl stol bog

Sådan her, helst resten af ugen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2006-07-28 Dagen før dagen

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

I morgen tager familien til Sverige. Naboerne passer hus, blomster og kat.

Ungerne blev hentet om formiddagen. De var vældig glade og oplagte. Bilen blev pakket efter Sigurds middagssøvn og ja, der blev plads til barnevognen inde i bilen. Men det kommer nok til at tage en del tid at få styr på alle de små stumper, når ødegården nåes.

Ødegården ligger forøvrigt nær den meget lille by Vilshult, nær den lille by Olofström, nær ... hmm ... ikke rigtig nær noget. Det er et ret øde område.

Frida spurgte om dyrelivet i Sverige...
Far: En elg ligner en blanding af en hest og en ko, bare større
Frida: Jeg tror mest det ligner en hest, for heste de er pigede og køer de er drengede

Sigurd har slaæt knæt

Skadesinspektion

Hanne med solbriller

Sommersmarte mor med nye solbriller

Sigurd bærer kattemad

Stærke mælketænder

Sigurd traktor

Bærpause

Edderkop skifter ham

En edderkop vokser

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2006-07-27 Forberedelser

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Frida og Sigurd nød livet hos bedsteforældrene, mend mor og far forberedte Sverigestur. Alting blev pakket i poser, optimeret til bilpakning. Planen er at have barnevognen inden i bilen og Toke er sikker på det kan gøres.

Der blev også tid til at køre rundt i Skejbyområdet og kigge lidt på boliger og skoler. Vorrevangskolen (Fridas defaultskole) så ret indbydende ud, med flere mindre skolegårde og klasseværelser med direkte adgang til grønne arealer.

Pølsehorn

Der blev lavet 2^6 pølsehorn

Klasselokale med havevorrevangskolen

Skoleklasse med egen have. Bonus!

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2006-07-26 Tumultarisk ferie

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Næste stop på ungernes ferie er bedsteforældrene. De blev afleveret om formiddagen og bliver hentet fredag middag. Alle var vældig glade og ungerne havde næsten for travlt med deres leg til at sige farvel. Frida spillede et selvopfundet hårspændespil med bedstefar og Sigurd planlagde at sprede alle legoklodserne ud over stuegulvet.

Mor og far tog i Bilka og handlede ind til Sverigesturen. Med en lille sviptur forbi Århus Lystbådehavn.

Spørgeskema bilka bistro

"Jeg foreslår at I laver nogen flere spørgeskemaer, så man kan udfylde dem"

Suzi
2006-07-27 17:35

Vi er atter tilbage i Edinburgh. Tak for en herlig tid i Aarhus. Rart at vaere sammen med gode venner. Og ja Sverige var fyldt med Bikers, alt i fyrtrae og rigtig dejligt varmt. Ha' en god tur :)

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2006-07-25 Hjemmedag

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Ungerne sov godt hos Tenna og Torben og hjemturen gik glimrende. Ikke dermed sagt at alt var idyl, for Sigurd nåede at sove et kvarters tid i bilen og som alle børneejere ved, giver det som minimum en times vågenhed derefter. Far nåede at lægge ham en hel del gange, før han endelig overgav sig til middagssøvnen.

Frida drønede rundt med nabopigerne det meste af dagen. Heldigvis lykkedes det at passificere dem med Alice i Eventyrland i nogen af de varme timer og baljer med vand under parasollen dæmpede også en del nedsmeltninger.

Frida fik, trods grundig & gentagen indsmøring i solcreme, lidt for meget sol i dag og flippede en del ved sovetid.

I morgen tager begge unger på tredages besøg hos bedsteforældrene. Mor og far planlægger at bruge onsdagen på noget så kedeligt som oprydning og videre planlægning af Sverigesturen.

Badetid

Den eneste gode måde at komme gennem en hed sommerdag

Skriv en kommentar
 

Mandag 2006-07-24 Maibesøg og planlægning

Frida: 4 år, 10 mdr. Sigurd: 2 år, 4 mdr.

Mai, der nu bor i Irland, kiggede forbi et par timer i formiddags. Hun og Frida begyndte straks at lege rigtig godt sammen og drog ud for at plukke bær og blomster.

Efter Sigurds middagssøvn gik turen til Odder, for at arrangere Sverigestur sammen med Tenna og Torben. Det gav også ungerne mulighed for at lære hinanden at kende og få hakkeordenen på plads. Det viste sig at Sander kunne lege med både Frida og Sigurd (mest Frida) og Sigurd kunne lege med August.

Eftersom August er den mindste, er han naturligvis nederst på rangstigen, men i bedste Stratego-stil kan han gennemtrumfe ved at græde højlydt og derved tilkalde voksen-væsnerne.

Frida: <banker på døren>
Far: <lukker op> Hvem er du?
Frida: Jeg er den forventede prinsesse!
Far: Kom indenfor! Vi har ventet dig!

Frida Mai blomster

Borddækning

Blomsterskål fra Frida og Mai t a hanne

Bordpynt

Hanne Sigurd dunhammer

Nej, Sigurd, det er ikke en tallerkenkost!

Kornmark

Gult, grønt og blåt

Sigurd leger med biler

Her brugte Sigurd de første par timer

Vandkamp

Hvorfor er mor så våd?

Sander Frida boldspil

At lege sammen

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->