Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2006 => Uge 1
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2006-01-08 Svømmetur

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Ah... En tur i Hinnerupbadet. Det er den slags, der er let at gøre, når man har en bil. Middelklasselivet har sine gode sider.

Sigurd var lidt tilbageholdende til at starte med, men tøede hurtigt op. Efter den obligatoriske hyggeplasken med mor i varmtvandsbassinet, tog far ham med ud i den store hal og smed ham ud fra tremetervippen.

Nej? Sigurd var ellers meget interesseret i vipperne. Far var desværre en kylling og nøjedes med at køre ture på rutsjebanen med ham. Det blev til en hel del ture, for Sigurd kørte hårdt på med mere, mere efter hver gang. Det ændrede ikke på noget at lade Sigurd køre for sig selv, med far en halv meter bagefter. De der småbørnsnæser kan åbenbart lukke sig selv, når næseejeren drøner med numsen først ud i bassinet.

Ungerne faldt til ro i deres senge klokken 19 og Sigurds stille mumlen stoppede lidt tid efter. Fred i huset og forældretid til den film, der ikke blev set i går.

Sigurd spiser med sut

Okay, Sigurd, du skal tidligt i seng

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2006-01-07 Lørdags-TV

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Byggemand Bob båndet er efterhånden set så mange gange at der er knas, underlig lyd og flimmer flere steder. I dag fik det lige nogen gange til, for alle var flade efter ugen. Ingen energi til udflugter eller udflipninger.

Okay, der var da en smule energi omkring middagstid. Frida og Olivia ville have huller i ørerne. Fars forslag om brug af boremaskine blev forkastet, men papirhullemaskinen var ikke så skræmmende. Desværre kunne øreflipperne ikke komme derind. Olivia gik ind til sig selv efter en nål, men kom ikke tilbage. Frida var efter lidt overtalelse med på at det skulle ske med en gaffel, for Faster Laila har haft fire huller i samme øre, ikke?

Frida pev nu lidt, men det var fordi hovedet hvilede mod en legoklods. Hun flyttede det resolut ud på trægulvet, så tæppet ikke skulle blive svinet til med blod.

Efter sengetid blev forældrenes planer om forældretid med Corpse Bride blev skudt i sænk af en afskyeligt glad og vågen 1¾-årig. Far prøvede at forklare knægten om situationens alvor ved 21-tiden: Du skal sove nu, Sigurd, Køre, Sove, Køre, Ikke køre, sove!, Ha ha ha! Køre!, Sooove, Ha ha! Køre! Ha ha ha!, Seng, søvn, dyne, sove, Ha ha ha ha!. Køre.

Frida huller i Ørene

Lig nu stille, Frida. Det gør kun fire gange så ondt som en nål

Fasteren
2006-01-13 10:30

ha ha! prøv med et viskelæder og en knappenål... det var sådan jeg gjorde første gang... men der var jeg 12!! så Frida har et PAR år endnu til at finde på interresante løsninger i... ;)

Skriv en kommentar
 

Fredag 2006-01-06 Ild og støj

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Sigurd lærte noget i dag, ved hjælp af et brændende stearinlys og et stykke køkkenrulle, behændigt indsat i stearinlysets flamme af de ivrige barnehænder. Han lærte at det nogen gange er rigtig rart at holde tommelfingeren under koldt vand.

Sengelægningen gik lidt trægt. Der blev brændt fyrværkeri af i nærheden, hvilket fik Sigurd til at græde: Han sagde baang! gentagne gange og ville hen til vinduet for at se. Men da han kom derhen, var det allerede stoppet. Stakkels lille fyr.

Sigurd finger i vand

Brændt barn søger vandet

Frida Sigurd spiser hos nabørne

Affodring hos naboerne. Smart

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2006-01-05 Bare en torsdag

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Aflevere unger, arbejde, hente unger, handle ind, lave mad, spise, lege med unger, lægge unger i seng, drikke kaffe.

Frida springer Sigurd kigger

Lillebror optrænes

Frida Sigurd byggemand bob

Sådan løser man "lillebror sidder i vejen"-problemet

Sigurd bold

Ooog den fantastiske bold gør det igen

Frida halstørklæder

Dobbelt så varm

Toke plaster

Nu gider jeg ikke høre på far længere

Frida elektrisk tandbørste

First one's free

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2006-01-04 Aften-augh

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Hu-ha, Frida tog den store tur ved sengelægningen. Med den nye fællessovning for ungerne, betød det naturligvis at Sigurd også var vågen. Til alt held sover de begge igennem, når de falder i søvn, så det var en intens, men kort affære.

Det virker som om ungerne trænger til ferie og det er nok ikke helt forkert. Forældrene har det i hvert fald på den måde. Jul-nytår var en række af spændende begivenheder, snarere end afslapning. Planerne for den kommende weekend er at slappe af.

Lukket dør

Frida havde besøg af M. fra børnehaven i dag. Det her var ca. så meget forældrene fik lov at være sammen med dem

Frida Sigurd trappe

Når du ud i verden går, husk din søster ved dig står

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2006-01-03 Koldt og smukt

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Der var frosttåge i morges. Den slags giver is på brilleglassene, der giver glitrende udsyn i gadelygternes skær. Træer og buske blev dækket af et hav af små ispigge og der var næsten vindstille.

Frida og far nød hjemturen fra børnehaven. Frida gik 10 meter bagved, vistnok fordi det gik hurtigere på den måde (børnelogik). En forbipasserende dame henvendte sig til far: Er det en pige, du kender?. Det måtte far svare ja til, hvorefter damen sagde nogen i stil med Ja, for hun har jo ikke nogen jakke på og det kunne jeg ikke helt forstå. Far skubbede straks ansvaret fra sig ved at forklare at Frida selv bestemte den slags. Damen kørte videre, selvom hun ikke virkede videre overbevist om fars evner til at sikre afkommets overlevelse.

Frida hjemtur sne

Mærk vinteren

Sneklædte trær

Is over alt

Valse

Høj musik fra fars arbejde

Sigurd Hanne stearinlys

Mærk varmen

Sigurd eltandbørste

Mig og min maskine

Skriv en kommentar
 

Mandag 2006-01-02 Årets første hverdag

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Grmbl... Hvorfor er der ikke en uges ekstra ferie efter nytårsaften?

Frida yoyo

Yo yo you go, girl!

Frida gemmer sig

Neeej, Frida, jeg kan slet ikke se dig!

Sigurd tramper puslebrikker

Pusleballet

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->