Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 49
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-12-11 Dobbeltbooking

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Hannes veninde Alette kiggede forbi med sine døtre til decemberhygge. Katrine (en af døtrene) og Frida har mødt hinanden et par gange før, men det er mere end et år siden sidst. De faldt nu rigtig godt i hak med det samme og legede glimrende hele dagen. Alette snakkede med Frida om svampe: Hvis man finder svampe ude i skoven, så skal man ikke spise dem, vel?, Frida spurgte straks Hvad med kantareller?.

Sigurd og Toke tog til julehygge hos Morten & Bente, hvilket involverede Tokes gymnasieslæng. Sigurd skulle lige tø op, så var han vældig med på sandkasseleg, hesteklapning, legehusrumstering og legetøjsbilskubben.

Ved aftentide gik Frida helt i baglås. Det har nu også været en aktiv weekend, så det er ikke overraskende.

Morten Sigurd hest

Kom du store pruhest, lad mig klappe dig

Frida spiser Æbleskiver

Der gælder åbenbart særlige regler, når Frida og Katrine er sammen

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-12-10 Onkel Kelds fødselsdag

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Onkel Keld fylder 30 år om tre dage. Han inviterede til fødselsdagsfest, hvor Faster Laila og Onkel Kelds respektive familier mødte hinanden for første gang.

Vild panik, der blev kastet med kager og tre personer udvandrede i protest.

* ahøm *

De eneste kager, der blev kastet, var af Sigurd og det var der ingen, der protesterede imod. Alt gik glimrende og selvom ungerne ikke var helt så meget i hopla, som sidste lørdag, var de friske nok til at drøne nogen gange rundt i lokalet.

Første bilkrise meldte sig: Baglygterne virkede ikke. Panik, panik! Forældrene snakkede om besøg hos nærmeste værksted og gøs ved tanken om at undvære bilen i flere dage. Lidt vejledning fra Onkel Søren resulterede i opdagelsen af to sprungne pærer, samt en opsang over manglende kontrol af bilens tilstand. Ups.

Keld skærer kage

Kagemorderen går amok!

Sigurd leger med værktøj

At rode i fars værktøjskasse med største selvfølgelighed

Hanne Frida sofa

Prøv at sidde helt stille med åbne øjne, uden at blinke

Grum nisse

Det er ikke alle nisser, der er gode

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-12-09 Arrangementweekendstart

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Mor skulle til julefrokost efter arbejdstid, så far jonglerede unger igen. Denne gang var bilen dog hjemme, hvilket også betyder at far kan forvente at en ikke helt appelsinfri ungmø kommer dumpende midt om natten.

En kort tur til stranden blev bileventyret for i dag. Ungerne var lidt trætte, men de ville gerne opleve noget. Sigurd faldt ikke i vandet.

Sigurd og havet

Den lille fyr og havet

Frida strand

På-vej-hjem Frida

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-12-08 Er dette hverdag?

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Torsdag er mors arbejde-længe dag. Hun havde taget bilen, så ikke alene måtte ungerne nøjes med far - de blev også transporteret hjem i cykelvogn. Skandaløst!

Det gik nu fint nok, bortset fra et par klagende køre, køre? fra Sigurd undervejs. Fridas veninde T. stødte til under hjemturen. De har næsten ikke leget sammen før, men de fandt meget hurtigt i hak og legede med farver og spiste aftensmad i fællesskab.

Sigurd seng

Desværre, lille ven. Mor lå ikke i sengen og sov.

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-12-07 Køre, køre

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Mors briller lå i Randers, så hun tog ikke bilen på arbejde i dag. Det betød at der blev tid til en kort bilinspektion for far og ungerne om morgenen. Da Sigurd blev trukket videre mod vuggestuen, brød han grædende sammen og sagde køre, køre!.

Far tog tidligt fri, så han kunne bruge bilen til at hente ungerne. Udbredt begejstring og en kort udflugt rundt i kvarteret. Der blev sagt en del køre, køre fra bagsædet.

Hjemme ved Økohuset var der ved at blive lagt fliser. Det betød en minigravko, hvor Sigurd kunne sidde og hive i håndtagene. Efter 10 minutter synes far det var begrænset, hvor sjovt det blev ved med at være, og ville videre. Der var naturligvis kun én måde hvorpå der kan reageres mod den slags overgreb: Gråd og køre, køre.

Der var fællesspisning i fælleshuset, hvor alle havde taget julefrådsemad med. Der blev frådset og hygget. Sigurd brugte det meste af tiden, fri for voksenindblanding, sammen med de andre unger. De sociale arrangementer incl. unger, ser virkelig ud til at blive stedse mere underholdende og mindre belastende for børneejere.

Inden sengetid ville Frida underholdes lidt.
Frida: Fortæl om nogen, der kom til skade, mens jeg spiser min havregryn
Mor: Hvem skal det være?
Frida: Det må du selv om

Sigurd i ny bil

Hey, tøsen dér, smæk lige døren, så vi kan komme videre. Rødderne venter nede i byen!

Sigurd pebernødder

Pebernøddetyven

Sigurd gravko

Køre, køre?, Nej, Sigurd, jeg starter den ikke!

Sigurd bord ler

Min bliver størst!

Sigurd spiser ris alamande

Dessertnydelse

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-12-06 Ny bil

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Onkel Søren ringede og fortalte at han havde købt og hentet den længe ventede bil. Den holdt i Valby. Toke tog afsted efter ungeputning og hentede bilen. Han kom hjem klokken 3.20 og melder at der er keeedeligt på motorvejen fra Valby til Århus, når klokken er nat.

Bilen kører rigtig godt og er behagelig at sidde i. Tak til Onkel Søren og Onkel Jacob for indsatsen. Der vil blive arrangeret et eller andet hyggenoget.

Ny bil

Hvad så? Tager du den? 80 af de store. Hurtig handel, ingen papirer!

Frida skammel seng kort

Jeg kan nå Nordpolen!

Sigurd stol fælleshuset frida

Fangeleg i fælleshuset

Sigurd utilfreds legekøkken

Rooolig, Sigurd. Enhver kan brænde grøden på

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-12-05 Nissehuedag

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Frida havde en bamse med nissehue med hjem fra børnehaven. Den skulle opleve noget spændende. Hmm... Ikke helt nemt en regnvåd decemberdag. Men okay, Frida syntes det var ret ok at den hele tiden flyttede sig, når hun kiggede væk.

Stadig ingen bil. Forældrene trommer utålmodigt på alle let tilgængelige vandrette overflader.

Juletræ børn

Ja, Mai, manualen siger der skal være et træ. Det har vi. Så skal der være lys, bla bla bla... Ah! Her! Der skal være gaver under. Kan du se dem?

Bamse ved tallerkener

Drillebamsen hugger pebernødder

Sigurd nissehue natdragt

Han fandt den selv og tog den selv på! Helt ærligt! Amar!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->