Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 34
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-08-28 En tur ned til Festugen

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Naboerne udviste initiativ og halede os med ned til Århus Festuge, for at se en børneteaterforestilling. Underligste scene fra forestillingen var en kæmpe hvid hånd, der overfaldt et ungt par. Hånden blev nu god igen, da den blev vasket.

Efter forestillingen var der Paradis Is is og legepladsleg. Sigurd demonstrerede sit usvigtelige talent for hærgen og fandt det eneste i hundrede meters radius, han ikke måtte rode med (et par kabeltromler til et lydanlæg). Forældrene spekulerer på om man kan udnytte instinktet kommercielt.

Derhjemme var ungerne alt for friske og forældrene lidt for trætte. En del af tiden gik med at hoppe oven på skaffedyrene. Nabopigen Alberte hjalp til.

Toke er temmelig overbevist om at Sigurd sagde pande i dag. Det skete mens Toke havde Sigurd på armen og stod med en - tada - pande. Sigurd gentog tostavelseslyden og igen lød det som pande. Hastig fremskaffelse af knive, glas, mælk, pølser og skeer medførte dog ikke andet end velfornøjede lyde fra knægten. Måske kan han bare godt lide pander?

Olivia Frida ser teater

Far syntes ikke forestillingen var noget særligt, men ungerne var vældig glade for den

Hanne venter

Barnedamen

Olivia Frida stolper

Synkronsving

Toke med Frida og Olivia på skuldrene t a Heidi

Se byen for oven, sammen med en ven

Sigurd kigger frem

Når Sigurd er glad, er han glad

Sigurd kravler i net

Jeps - han kom faktisk hertil uden hjælp

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-08-27 Besøg hos Grå Oldemor

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Frida og mor tog afsted fra morgenstunden. De skulle besøge Grå Oldemor på Sjælland. Sigurd brød grædende sammen, da de kørte.

Fra middagstid var Sigurd i strålende humør og med på det hele. Han og far cyklede en tur til Veri Centret og besøgte byggelegepladsen på vejen hjem. Derhjemme blev far meget træt og tog en lille lur i Solstuen, mens Sigurd tøffede rundt. Sigurd udnyttede naturligvis faderens manglende overvågning til at rode uhæmmet og sprede flæskesvær & kattemad ud over gulvet. Det så ud til at kattemaden smagte bedst.

Frida og mor kom hjem ved halv ni tiden. Frida var helt oppe at køre og havde snakket Islandsk (også kendt som vrøvlesprog) i en halv time i bilen. Det havde været en god tur - Grå Oldemor havde det bedre end forventet, var ved at lære at gå igen og var vældig åndsfrisk.

Frida tegnede en tegning da hun kom hjem. Så kiggede hun på den og sagde Det er lufthavnen, så jeg skal selvfølgelig lige tegne blåt nedenunder.

Sigurd i gedernes foderholder

Gedespejderen på sin post

Frida gynger uden at holde ved

Ingen hænder - stur stur nummer

Sigurd solbriller sjippetov

Snore-Sigurd trykker den af

Sigurd snakker med ged

Nej, Sigurd blev ikke bidt denne gang

Sigurd jord

På opdagelse i ødemarken

Sigurd spiser selv

Sigurd bruger "dolk i ryggen"-grebet til alle typer bestik

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-08-26 Tidlig weekend for ungerne

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Frida ville gerne blive hjemme i dag, så det blev til en hjemmedag for ungerne og mor. Far havde til gengæld travlt på arbejdet, med at vise det hele frem for 5 hold studerende. Men det gik godt og de stillede sågar intelligente spørgsmål.

Sigurd var svær at lægge i seng i går og i dag. Han mangler en enkelt kindtand i overmunden.

I morgen tager Frida og mor en tur over til Sjælland, sammen med Onkel Jacob, bedstemor og bedstefar. De skal besøge Grå Oldemor, der ikke har det så godt længere. Frida siger Grå oldemor er gammel og dør snart.

Hanne læser for ungerne

Hov? Havde vi ikke kun to?

Frida aabner fars computer

At hjælpe far

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-08-25 Fisk er godt

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Okay, det er ikke så tit vi spiser hele fisk. En simpel ørred var rigelig grund til at invitere naboerne på gilde. Frida var med til at tilberede fisken og syntes det var vældig sjovt at trykke den på øjet og proppe ting i maven på den. Naboerne & Hanne syntes den smagte rigtig godt. Toke var mere neutral.

Frida gik i seng under sin egen seng i aftes. Det er første gang i 3-4 uger. Måske vil hun oven i købet sove i sin seng i morgen?

Ikke at det gør noget at hun sover i Solstuen - hun vågner ikke, når forældrene går i seng, så det er ganske problemfrit. Ifølge Frida har hun sovet derude, fordi der var koldere end på hendes værelse.

Fisk klar til spisning

Udvalgt af Frida, klargjort af Frida, ikke spist af Frida. Oh well... Måske en anden gang

Frida spiser smør

Der blev lidt smør tilovers

Flødeskumspiskning

Dessertfabrikken

Sidde på mor

Ungerne hjælper mor med at få maden til at falde på plads

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-08-24 Midten af ugen

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Midten af ugen, middelvarmt og almindeligt. Der var kommet en hjuldozer til ved her-lå-engang-et-hus stedet. Der var også kommet en kæmpe motoriseret si til. Gravkoen smed jord med murbrokker ned i sien og hjuldozeren spredte jord uden murbrokker ud og smed murbrokkerne på en lastbil.

En motorisere si, der sorterer murbrokker. Om den larmer? Neeej da!

Mor havde sin anden aktive hjemmedag. I går blev gulvet vasket, i dag røg gulvtæppet i Solstuen. Far overvejer om han skal sortere sine skrammelbunker, før mor sorterer dem for ham.

Frida fisk

Efter plagerier fra Frida købte vi en fisk hos fiskebilen. Ja, der stod "efter plagerier", ikke "trods protester"

Sigurd cykelcogn

Hvis de trænes rigtigt...

Sigurd gulvtæppe

...kan de fint gøre de voksnes arbejde

Hjuldozer

Ny, stor, flot, gul maskine. Sigurd (og far) var glade

Bopitmesteren
2005-08-24 23:39

Hannes gamle rekord på 92 blev slået helt flad. Den Sande Mester scorede 139 points i dag.

Det ville måske have været mere imponerende, hvis ikke lige Brian - http://ekot.dk/dagbog/pic/2003-10/20031013_1734_1.html - havde fået 164. Grrr.

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-08-23 Ude af øje

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Bedst som man tror den gratis underholdning i lokalområdet er overstået, overrasker den kompetente gravkofører igen. Han havde fundet en gyllebeholder og gravede den op. Det lugtede ... ikke godt. Gad vide hvor længe det havde ligget der?

Sigurd fik ikke sovet middagssøvn i vuggestuen. Efter sigende fordi han syntes der foregik for meget spændende blandt de vågne børn.

Sigurd skateboard

På vej ned af bakken med 50 km/t. Altså inde i Sigurds hovede

Gravko graver hul

Lortejob

Korsedderkop

Aftensmad

Frida Sigurd trampolin

Sigurd i centrum

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-08-22 Tumledag

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Varmt, varmt, Sigurd ovenpå og Frida i tumlehumør. Olivia var som om aftenen, men Frida og Alberte legede overraskende godt sammen. "Få de voksne til at give svingtur", "Hop på Tokes mave til han siger sjove lyde" og "Vikl dynebetræk om kroppen og møfl rundt" var de mest populære lege.

Sigurd fik også lov at lege. Han er efterhånden helt selvkørende med gaffel og ske og fik lov til at spise som han ville til aftensmaden. Det var ikke helt nemt at få vasket ris med karrysovs af væggene.

Sigurd Alberte cykelvogn

Hvorfor skal vi spærres inde?

Frida to løbehjul mai

Dobbelt så sej

Paraplyleg

I læ for solen, kildevand og vindstille

Alberte giver Sigurd vand

Storesøster Alberte

Sigurd spiser med ske

Inden det kørte helt af sporet

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->