Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 11
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-03-20 Sidste dag før...

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Så er det lige før. I morgen starter far på arbejde igen, mor skal selvfølgelig til Randers, Frida besøger farfar & farmor og Sigurd bliver passet af bedstemor, da vuggestuen har lukket hele næste uge.

Sigurd sov mellem 4 og 7 i nat og vekslede ellers med at græde og møvle rundt. De nye tænder er ikke brudt igennem endnu, så det er naturligt nok, men det bliver interessant at få hans natteroderi til at hænge sammen med arbejdsdagene. Far foreslog at lade ham sove udenfor om natten, for hans 5½ times middagssøvn viser at frisk luft virker. Mor er ikke med på ideen.

Men okay, det ville nok alligevel ikke være så voldsomt sjovt at vågne midt om natten og vakle ud i frosten iført morgenkåbe, for at give Sigurd hans sut.

Frida tager Sigurds roderi rigtig pænt. I går aftens vågnede han 5-10 gange, før far tog ham ud af soveværelset. Frida sov bare videre hver gang. Om morgenen stod hun selv op, men da hun ikke ville vække mor eller far, gik hun ovenpå og ventede på sofaen. Forældrene håber meget på at Sigurd udvikler sig i samme retning.

Sigurd stå

Hmm... Rødt tøj, vinterhvid hud, larmedims i hånden. Ser vi her starten på en fodboldfreak?

Frida sofa

Godmorgen, Frida. Hvor længe har du lige ligget der?

Hanne Frida sigurd

Sammen er sjovere

Frida sigurd

Koncentreret telefontasten

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-03-19 Laura, Mai og Søren

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Der var åbenbart besøgstid i lejligheden i dag. Først kiggede Laura forbi. Laura er lige fyldt 6 år og går i børnehave med Frida. De kom desværre ikke rigtig i gang med at lege ordentligt, så Laura gik igen efter en times tid.

Så gik det bedre med Mai. Frida startede med at besøge hende, hvefter de gik ind på Fridas værelse. Der lukkede de døren og blev en times tid. Voksne ingen adgang. De kiggede dog et hurtigt smut op og hentede en dåse med pebernødder.

Onkel Søren kiggede ud til aftensmaden. Frida var vist rimelig fyldende, men sådan er det bare for tiden: Det føles som om Frida snakker uafbrudt fra hun vågner, til hun bliver lagt i seng. Hvis der ikke er andre at snakke med, snakker hun med dukker eller sig selv. Det er selvfølgelig glædeligt, godt, positivt og fortræffeligt at hun træner ordgydermusklen, meeen...

Sigurd gav Hanne en rigtig hård nat. Det gik acceptabelt indtil halv et, men så var han sulten efterfulgt af at han skulle lave lort. Og når man har været vågen i en time midt om natten, kan man også fint være vågen to timer mere.

Sigurds påske maleri

Sigurds kreation. Ja, altså stregerne, ikke udklipningen

Frida sol

Solsmadret

Frida Øje

Øjensynligt

Kat closeup

Misfornøjet

Sigurd sokkedukke

Mnnn... Haps!

Hanne Sigurd udenfor

Astronauten går mod planetens overflade

Mai flyver

Mai flyver over landskabet

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-03-18 En lille gæst

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Sigurd sov ikke godt i går aftes og endte med at sove inde i den store seng hos far. De tænder må godt snart komme frem.

Frida ville gerne lege med Olivia om eftermiddagen, men Olivia ville ikke ind til Frida. Sådan har det været et stykke tid, så der blev forsøgt alternative metoder: Olivias lillesøster Alberte ville nemlig meget gerne besøge Frida, så hun kom ind i stedet.

Der blev nu ikke leget så meget sammen. Alberte er lige blevet to år og det er lige lidt for lidt til de lege Frida gider. Der hyggede sig nu meget godt og forældrene blev dermed udsat for tre former for børnebelastning:

Sigurd kravlede rundt og hev ting ud af skabe, Alberte tog propper af tusser og proppen af læbepomaden som så blev brugt til at male på tapeholderen, Frida krævede opmærksomhed og stillede krav.

Pyha. Det kan være det er en god ide at nøjes med to børn...

Frida kat

Frida og far gik en tur for at se på får. Der var nu ikke nogen, men så kan man altid klappe en kat

Forårsblomster

Sneen er helt væk

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-03-17 Sigurd tilbage igen

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Så kom Sigurd i vuggestue igen. Pædagogerne meldte at han havde været overvejende glad med enkelte skyer af pylrethed hen under eftermiddagen. Det lyder jo vældig Sigurd-er-ved-at-få-to-tænder-mere agtigt.

Sigurd sov tidlig middagssøvn i vuggestuen og kom derfor tidligt i seng. Han vågnede med et par timers mellemrum hen over aftenen og natten. Sådan skal det åbenbart være, når tænderne bryder frem.

Sigurd rasledims

Så fik Sigurd sin fødselsdagsgave af naboerne: To rasleæg. Han var vældig begejstret for dem og brugte dem primært til at rasle med

Frida frakke

Sneen er smeltet og det er blevet varmere i vejret

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-03-16 Sigurd hjemmedag

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Belært af i går, blev Sigurd hjemme i dag. Han var rask og ved godt humør det meste af dagen, men havde også flere tilfælde af piveri. Ingen feber, så mon ikke bare det var tænderne der drillede?

Frida trappe

Er man ovenpå og skal lave lort, er det oplagt at skynde sig ved at starte med at trække bukserne ned

Frida pakker Sigurd ind

Påklædningssigurd

Frids vippedims

Således undgås våde bukser fra vådt vippedyr

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-03-15 38.2, Frida jaloux

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Det var vist en fejl at sende Sigurd i vuggestuen i dag. Han var pylret og fik feber om eftermiddagen. 38.2°C, sagde en pædagog med et vældigt autoritativt udseende instrument til at aflæse børnenes øretemperatur. Vi regner med at det også betyder at hans indre temperatur var 38.2°C.

Det betød at endnu en eftermiddag gik med fokus på Sigurd. Det har efterhånden stået på en uges tid og det kunne mærkes på Frida, specielt da mor kom hjem. Det er hellere ikke rart at blive puffet væk fra pladsen hos mor af ens lillebror.

Inspireret af de teknologiske landvindinger demonstreret i vuggestuen, forsøgte den ellers så ikke-medicin-brugende familie sig med en gang paracetamol til oral suspension. Nogen vil nok kalde det panodil med sukker og jordbærsmag. Trods generel skepsis, må de voksne indrømme at der var tydelig virkning: Sigurd holdt op med at græde og guffede en stor portion grød.

Desværre var forandringen ikke fuldstændig. Godt nok havde Sigurd ikke helt samme behov for kropskontakt som i forgårs, men han ville meget gerne have selskab og protesterede højlydt mod at blive lagt i seng. Hanne blev nødt til at tage ham op igen og køre ham træt. Det betød at han kun protesterede 5-10 minutter, da han blev lagt igen.

Sigurd closeup

Jamen vi er helt enige, Sigurd, det er synd for dig!

Sigurd bipspil

Sigurds nye bipspil

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-03-14 Sigurds hattrick

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Nå, vi begynder at forstå hvorfor Sigurd har været så pivet de sidste dage: Feber, forkølethed og tænder på samme tid er ikke nemt.

Sigurd blev hjemme hos far i dag. Han fik sovet en enkelt rimelig lur og var noget mellemfornøjet resten af tiden. Spøjst nok snakkede han en del, selvom det ikke er helt klart hvad han snakkede om. Der kom i hvert fald en masse meget insisterende wa wa wa-lyde. Sigurd faldt let i søvn om aftenen, men lad os nu se om det holder.

Frida var for en gangs skyld sød og rar om aftenen. Hun har ellers kørt hårdt på med kommanderen og afprøven grænser i temmelig lang tid. Hun smed også et par guldkorn: Der står en banan på vejen der er levende der har en nøgle i hånden, Jeg kan både lide far og dig og Sigurd. Også mig selv.

Som voksen er man tilbøjelig til at grine over ungernes spøjse udtalelser, men børn må også undres meget. Toke prøvede at forklare Sigurd et eller andet og afsluttede med Er det en deal, Sigurd?. Frida spurgte derefter Er han en Diddl?.

Sigurds mund

To nye tænder på vej og nok plads mellem de eksisterende til at række tunge med lukket mund

Sigurd bold

Lige energi nok til bold

Sigurd cykelvogn

Ikke energi nok til cykelvogn

Frida måne

Den har vi snakket om i månedsvis

Frida stå på hovedet

Frida viser tydelig motorisk udvikling for tiden

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->