Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 36
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-09-05 Gårdbesøg

Frida: 2 år, 11 mdr. Sigurd: 5 mdr.

Der var Økologisk Høstmarked i dag. Vejret var dejligt, så vi og Faster Laila tog en tur til Bøvlinggård, vores faste leverandør af økokød. Sigurd og Frida var desværre ikke på dupperne, så det hele blev lidt forhastet derude, men vi fik da set stedet.

Hvis man har fordomme om en Økologisk Gård, er Bøvlinggård lige stedet at få dem bekræftet: Solceller på taget, en bunke strandskaller til isolering, grise og får på marker med små træer og Plads Nok, ænder med Mere End Plads Nok, halvhøje brændenælder og brombærhegn bugnende af brombær, underlige halvbyggede bygninger, skurvogne, klappevenlige æsler og en meget venlig skægget mand, der sagde det var helt i orden at gå ind til grisene.

Bøvlinggård

Der oser af landidyl på Bøvlinggård

Bøvling gård

Der oser også af flippere

Æsler

Og der lugter lidt af æsler

Olivia Frida grønt

Hjemme i den vante økologi

Sigurd på tæppe

Lige børn leger bedst. Men de skæve er mere funky!

Martin sørensen
2010-05-18 12:18

Hej

Findes Bøvlinggaard ikke længere??

hvis den gør hvor kan man finde den?

Toke Eskildsen
2010-05-18 13:21

Desværre nej. De havde for få abonnenter til deres udbringningsservice og de knækkede halsen på at lave en økologisk butik nede i Jægergårdsgade. Jeg er ked af det på deres vegne, for de var overordentligt sympatiske og med høje idealer for god mad og dyrevelfærd.

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-09-04 Fars arbejde er ikke kun arbejde

Frida: 2 år, 11 mdr. Sigurd: 5 mdr.

Far sidder på kontor med en del andre personer. I dag mødtes de til en faglig dag ude i et bofællesskab i Lystrup. Det var nu ikke bare arbejde, for om eftermiddagen var koner, kærester & afkom inviteret ud.

Dejligt sted, dejligt vejr, godt selskab og Frida fik leget med Liv. Om aftenen var der buffet, efterfulgt af is. Desværre havde Sigurd lidt svært ved at falde i søvn og Frida begyndte at vise træthedstegn, så vi tog hjem mens andre trak vinen op og fandt kaffen frem.

Frida spande gang

Frida var overraskende kompetent på dem her. Det lugter af smugtræning i børnehaven

Toke sigurd

Smil til fotografen. Tak, tak, stop bare igen. Stop, sagde jeg! Stop!

Bente Alexander sigurd

Bente styrer ungerne

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-09-03 Kursus og computer

Frida: 2 år, 11 mdr. Sigurd: 5 mdr.

Hanne har fået endeligt ja til at at hun kan starte på kursus den 27. september og at kurset rent faktisk bliver til noget. Glimrende. Det falder meget passende sammen med at hun får en ny og lidt kraftigere bærbar computer, så hun kan være seriøs studerende og sådan.

Hanne ny computer

Hanne med nyt legetøj

Miniedderkop

Peter er så oplagt. Lad os kalde ham Frank i stedet

Fugl

Hvad hedder sådan en fyr? Rødkælk? Rødbryst?

Olivia Frida føtex

Shopamok

Zendium

Quiz: Hvad er der galt her?

Jens ved siden af
2004-09-04 14:09

Tandpasta'en: "Classic"s inkompatibilitet med "ny smag"?. Vores barnevogn (ok; børnenes) er en model Compact, men da den har stor liggemål er det behændigt blev påklistret et XL. Go figure...

Suzi
2004-09-05 16:30

Dompap, din odder

Toke Eskildsen
2004-09-05 22:21

Det var ikke en odder og den var i hvert fald ikke min. Jeg tror den er sin egen.

Farmor
2004-09-05 22:28

Det var en god nyhed - til lykke Hanne

Jens Hofman Hansen
2004-09-07 10:27

Ja det er en dompap. Jeg har faktisk en af slagsen. Dog udstoppet.

Ang. zendium-tandpastaen, så kan jeg ikke se noget problem i at give "Classic" ny smag, da "Classic" i markedsføringssammenhæng betyder "basal" eller "den som er uden alle mulige mærkelige stoffer". Derfor kan Tuborg også lancere Hvede Classic "med en helt ny og spændende smag".

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-09-02 Besøg af Kirstine

Frida: 2 år, 11 mdr. Sigurd: 5 mdr.

Kirstine fra børnehaven var på besøg i dag. Hun tog med Frida, Sigurd og Hanne hjem og blev et par timer indtil hendes far hentede hende. De to piger legede rigtig godt sammen. Det var sjovt at se hvordan en femårig som Kirstine kunne en masse og alligevel var et lille barn. Der manglede det forkromede overblik.

Sigurd er startet på grød igen. Han guffer det i sig med stor velbehag.

Hanne Sigurd kirstine Frida historie

Tid til fælleslæsning mellem alt renderiet

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-09-01 Dobbeltlægecheck

Frida: 2 år, 11 mdr. Sigurd: 5 mdr.

Sigurd skulle til ½ års undersøgelse og Frida skulle til 3 års undersøgelse. Sidste gang var Frida noget tilbageholdende, men denne gang var hun meget tydeligt blevet et år ældre. Hun snakkede løs med lægedamen og havde intet problem med at få hjertelyttedimmeren indenfor trøjen eller fortælle hvad for tegninger der var på synsprøvetavlen. Frida fortalte lægen at hun havde leget med Kirstine. Lægen spurgte hvad de legede og Frida svarede sut på stenene. Meget... treårigt.

Sigurd blev vaccineret mod et eller andet grimt, men tog det bogstaveligt talt med et smil. Begge unger blev klassificeret som raske og friske.

Mysteriet "Hvad gør man når ens treårige datter for første gang skal besøge en veninde fra børnehaven" blev løst i dag: Mor og Frida tager Kirstine med hjem fra børnehaven i morgen.

Frida trehjuler

Frem

Frida klatre

Op

Jens Hofman Hansen
2004-09-02 00:20

Er Frida ikke gammel nok til selv at fotografere til dagbogen snart?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-08-31 Hvepsestik

Frida: 2 år, 11 mdr. Sigurd: 5 mdr.

Frida spiste is ude på trappen sammen med mor og en hveps. Hvepsen sagde slet ikke noget, hvilket åbenbart er slemt ifølge Frida. Det var også lidt slemt at den stak hende. Det var heldigvis et let stik, eller hvad den slags kaldes, så Frida blev bare småked af det resten af dagen og fik et mindre rødt mærke. Men så fik vi da at vide at hun ikke er allergisk overfor den slags småkravl.

Sigurd blev sat i sin Trip Trap stol i dag og sad der under det meste af aftensmåltidet. Det syntes han var voldsomt spændende. Specielt legen med at rage ting på gulvet og se forældrene samle det op var populær. Forældrene husker kun alt for godt den leg fra Frida.

Målerlarve

En god indikator for at salaten er økologisk

Frida bi stik

Grund til piv

Sigurd i trip trap stol

Sigurd afprøver gyroprincippet efterfulgt af tyngdeaccelerationen

Houno ovn

Fars ovn. Eller i hvert fald en ovn med den styring, far skrev speciale om

Jens Hofman Hansen
2004-09-01 15:41

Selv for os krybfotografer kan larver i salaten være lidt en ubehagelig oplevelse. Men jeg har samme observation, når jeg finder én: Så ved man da at det er økologi! Det kan selvfølgelig også være at de bare har en spand larver de strør ud over de sprøjtede salathoveder lige inden de bliver pakket ind i økoemballagen. Jeg erindrer at min farfar (som var dyrlæge) fortalte om at nogle fabrikker praktiserede at køre burhønseæg igennem lidt hønsemøg og halmspredelse inden nedpakningen for at de skulle se mere autentiske ud. Om det er en røverhistorie ved jeg ikke, men den er da god.

Jens Hofman Hansen
2004-09-01 15:43

...og sig mig så lige engang, er det bare mig der er helt gal på den, eller ligner Sigurd bare Alfons Åberg rimeligt meget? [kompliment]
http://gentofte.bibnet.dk/images/page/alfonsaaberg.gif

Alfons Åbergs hemmelige mor
2004-09-03 11:13

Tjaa, jeg er bange for, at vi nu står med to af hinanden uafhængige kilder, som begge ser en vis Alfons Åberg-lighed. Farfaren bemærkede det samme så sent som i sidste weekend!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-08-30 Klassens populære pige

Frida: 2 år, 11 mdr. Sigurd: 5 mdr.

Da Frida trådte ind i børnehaven i morges, blev hun straks kapret af en pige der hedder Anne. Hun blev hevet hen i sofaen, hvor Anne ville læse historie for hende. Ikke den værste start på dagen.

Senere blev hun inviteret hjem på besøg hos en anden pige, der hedder Kirstine. Hjælp, hvad gør man? Det er ikke noget vi har prøvet før. Skal hun hentes af Kirstines forældre i børnehaven? Skal en af De Voksne følge hende derhed? Skal Den Voksne blive der eller gå igen? Skal hun have en mobiltelefon, så hun kan ringe hjem og skal hun være hjemme inden kl. 22?

Glad sigurd

Rolig, knægt, du bliver ikke tabt

Tau leger med plys

Plysballoner er godt legetøj for alle

Sø ved Økohuset

Fra den rigtige vinkel ser Økohuset helt økologisk ud

Moren
2004-09-01 11:55

:-)

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->