Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 25
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-06-20 Drengene alene hjemme

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Frida og Hanne tog en tur i Spanien i dag. Sigurd og Toke blev hjemme. Sigurd sov rigtig godt. I 20 minutter. 3 timer, 100 ml modermælkserstatning og en del traveture senere sov han godt igen. Det passede lige med at pigerne kom hjem.

Sigurd snøfter noget og har været noget pylret de sidste dage. Teorien går på at han er lidt småsløj. Det passer jo meget godt til kalenderbarnet. For 2½ år siden, da Frida var samme alder som Sigurd er nu, sad vi i et sommerhus omgivet af sne med Frida, der var syg for første gang.

Bortset fra sløjheden går det rigtig godt med Sigurds skifte til bedre sovevaner. Aftenerne har været rolige og han har et par dage sovet fra før midnat til 8-9 om morgenen, afbrudt af en enkelt amning ved 5.30 tiden.

Sigurd utilfreds

Nej!

Bubble bobble

Efter 9 år lykkedes det! Det var bare det rette spil, der skulle til. Snart er hunkæresten redningsløst fortabt i computerspillenes verden

Jens Hofman Hansen
2004-06-22 23:47

Og så lige Bubble Bobble! Hanne har tilmed god computerspilssmag.

Næste fødselsdagsgave bliver billig. En Commodore 64 fås til få hundrede kroner i den blå avis.

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-06-19 Det daglige oprør

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Tenna, Torben & Sander kiggede forbi i dag til frokost. Det var et dejligt afslappende besøg af den type, hvor man ikke behøver rydde op før gæsterne ankommer.

Frida havde en lille samtale med mor i dag:
Jeg går til fest
Okay, kan du opføre dig ordentligt?
Hvad siger du?
Kan du opføre dig pænt?
Hvad skulle du sige?
Kan du have en god fest?
Ja!

Frida har virkelig sat fart på selvstændigheden. Det sker ofte at hun ikke vil have hjælp, hun vil ikke undlade at larme når forældrene beder hende om det og hun kommanderer med dem, når hun kan komme til det. Hun er også blevet bedre til at vælge kampe hun kan vinde, så situationer som afgang fra vuggestuen og besøg af gæster et oplagte kandidater for grænseafsøgning.

Frida støvsuge

Fint, Frida. Når du har støvsuget, kan du tage opvasken

Frida løbehjul

At lege med andres legetøj

Frida Olivia mini havebord

Vindfrikadeller med skysovs

Sander Toke Sigurd t a torben

Det er min far, ham den underlige

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-06-18 Man skulle tro de var søskende

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Frida er blevet vaccineret et par gange mod nogle af de rigtig grimme ting. Vores erfaring med de vaccinationer har været at hun blev meget træt på dagen og pylret dagen efter.

Sigurd blev vaccineret i går. I går aftes/nat sov han fra 21 til 7. Han vågnede en enkelt gang for at drikke mælk, men ellers var der ingenting. I aftes havde han en rigtig minusaften hvor han græd meget og først sov lidt før midnat.

Det kan være vi skulle finde Fridas Barnets Bog frem fra gemmerne og se hvad vi kan vente os den næste tid. Det ville da være rart at kende den nøjagtige dato for Sigurds første tænder og hvornår han bliver sløj og får feber.

Frida klatre

Far, løft mig der op, Far, gå væk

Frida gravko

Dressed to dig

Frida Hanne skuldre

Hov? Mor kan også bære mig på skuldrene?

Jens Hofman Hansen
2004-06-20 21:07

nogen > nogle
minus aften > minusaften

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-06-17 Tegn og stik

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Sigurd skulle vaccineres mod et eller andet ondt i dag, så Toke tog tidligt fri og hele familien kørte til lægen. Sigurd protesterede ret meget i venteværelset, men faldt til ro efter han var blevet stukket. Gad vide om de blander opium i vaccinen?

Herhjemme lærte Frida at tegne. En time sammen med mor og det var det. Hun startede ud med at tegne en hest. Det var to nogenlunde parallelle streger. Mor tegnede derefter hestens krop. Så tegnede Frida Sigurd - igen med to parallelle streger. Mor tilføjede hoved og Frida tegnede arme(!). Det gik tilsyneladende op for hende at hun rent faktisk kunne tegne noget der lignede og ikke blot kruseduller. Det endte med at hun selv lavede en vældig sej tegning af Sigurd.

Sigurd paraplyholder

Gentleman Sigurd sørger for at regnen ikke rammer mor

Agurke frida

Årh, slog du øjet, Frida?
Ja, jeg skal have agurk på!

Sigurd tegnet af frida

Et sandt mesterværk. Hører vi nogen byde en pose skumfiduser? Ja? Hvad med to poser?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-06-16 Our house, in the middle of our block

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Frida har ikke været glad de sidste par dage, men det kompenserede hun godt nok med i dag. Det er ret rart at komme hjem til en unge, der glædesstrålende løber en i møde.

Hanne er desværre blevet syg. Ondt i halsen, ondt i hovedet og generelt sløj. For lige at få det hele til at gå op i en højere enhed havde vi fællesspisning: Sigurd græd, Alberte tonsede uhæmmet rundt og hev fat i ting og Olivia & Frida kappedes om opmærksomhed ved at larme.

For at få Hanne lidt på ret køl igen blev aftalen at Toke kigger efter Sigurd i nat og giver ham sutteflaske.

Hanne sløj

Ikke frisk

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-06-15 Når jeg blot tør stole på

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Hmm... Var det nu et godt bytte? Sigurd glad og overvejende sovende om aftenen, men til gengæld vågnende kl. 1 og kl. 5 om natten? Det lader i hvert fald til at være for sent nu: I aftes faldt han i søvn efter aftensmaden, blev vækket af Frida og var vågen en time, hvorefter han faldt i søvn igen.

Hanne har gjort opmærksom på at han blev tre måneder gammel i søndags og eftersom både Frida og Sigurd lader til at have indbygget ur, er det jo en meget passende skæringsdato for aftentilfredshed.

Frida legede rigtig godt sammen med Olivia i dag. De skiftede lidt mellem lejlighederne og havde gang i en leg med skovle og et eller andet usynligt, som far kom til at træde i.

Efter aftensmaden gik Frida og far en aftentur i kulingen. Normalt er Frida ikke for meget for blæsevejr, men i dag var det åbenbart helt fint? Turen sluttede med at Frida drønede underlæben ned i en af cyklens pedaler og gik indenfor og vækkede Sigurd med højlydt gråd.

Olivia Frida skovle

Nej, det vides ikke hvad de gravede efter. Men det var meget vigtigt ikke at træde det i stykker

Jens Hofman Hansen
2004-06-15 23:47

Øøøøøv, kun ét billede i dag! Nåeh, Toke, er kameraet ikke godt nok?

Toke Eskildsen
2004-06-16 13:47

Nej, det er slet ikke godt nok, Onde Jens. Og der er stadig otte dage til jeg får besked om hvorvidt jeg får et nyt eller de reparerer det gamle.

Men lad os i stedet se nogen af de mange billeder du har taget med dit fine nye Power Color 57834 megapixel zoomboom kapow kamera. Så vidt jeg erindrer, lovede du at tage et billede af en snegl, ikke? Med den hastighed du har på, bliver det snart et selvportræt.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-06-14 Hvad du ønsker skal du få

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Sigurd sov vitterligt hele aftenen i går. Han vågnede et par gang og skulle have noget at spise, men sov straks igen. Sød knægt.

Meneh, vi havde lige glemt også at anmode søvnguderne om nattesøvn, så Sigurd var frisk i nat. Alt for frisk. Han vågnede mange gang og skulle have mælk og nærhed af mor. Det stod på indtil far overtog ham lidt over 6 i morges, hvor han var vældig fornøjet og helt med på at holde fest (Sigurd, ikke far).

Frida havde noget af en minusdag. Hun var ked af det da hun blev afleveret og ked af det det meste af aftenen herhjemme. Hun har stadig lidt ondt i foden, men det er nok næppe hele forklaringen. Det virker lidt som om hun er i gang med en ny omgang afprøvning af grænser.

Der sker også ting i hendes liv for tiden. Hun går mere og mere uden ble og er allerede temmelig flink til at sige til, når hun skal tisse eller lave lort. Både i går og i dag foregik det på det store toilet, begge gange med bonus.

Sigurd var forøvrigt rolig igen her til aften. Lidt halvvågen, men uden den normale protesteren. Vi har husket at bede om god nattesøvn også, så vi regner med han sover fra midnat til 7. Host host.

Byggemand frida

Byggemand Frida

Te party

Te for to plus en langfingret lillesøster

Fridas fod

Fridas fod forbindes

Sigurd do not run

We come in peace. Do not run!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->