Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 12
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-03-21 Familiebesøg

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Sigurd havde lidt mavekneb i nat. Han græd ikke, men han lå og sagde anspændte hrrrmner det meste af natten og ville have mælk at drikke, så der blev ikke alt for meget søvn til mor. Senere på dagen signalerede en karakteristisk lyd at der var hul igennem igen, så vi regner med det blot var midlertidigt stop.

Farmor, farfar og faster kiggede forbi klokken 9 om morgenen. De havde en sæk rundstykker med og to store kager, så vi blev mætte. Farmor & farfar havde også to gaver med fra nogen medbeboere i deres bofællesskab. Frida fik nogen farveblyanter og Sigurd fik en træting med magneter - men mon ikke storesøster tager sig af den til han bliver lidt større?

For nu at Frida ikke skulle føle sig helt overset (right...), havde faster en cykelhjelm med. Den vagte stor begejstring samt et øjeblikkeligt krav om at komme ud at cykle. Desværre holdt Frida humør ikke alt for lang tid, hun blev mopset ved 11-tiden og ville pludselig ikke være med mere. Det lykkedes dog fasteren at få hende på ret køl igen. Men hun læser jo også til pædagog :-)

Farfar ogsigurd

Selv om det ikke ser sådan ud, fik farfar og farmor rent faktisk et par minutters åbne-øjne-tid

Hjelm i seng

Gave på morgensengen

Madras hygge

Stilletid

Hjelm og ble

Først cykelhjelm, så trøje?

Farmor og sigurd

Hej farmor

Vil ikke

Nej jeg vil ikke!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-03-20 En uge gammel

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Så blev Sigurd en uge gammel. Han fejrede det ved at sove 4+3 timer i nat og en del hen over dagen.

Fridas dag var lidt kedelig. Hun syntes det var lidt spændende at prøve at ligge ved siden af Sigurd på skiftebordet, men det var ikke spor sjovt da han tissede på hende. Det var også sjovt at være på besøg inde hos Olivia, men Olivia ville ikke rigtig lege alligevel. Øv.

Dele pusleplads

Nej, Frida har ikke fået en negerlillebror - det er bare hende der er meget hvid

Læse højt

Og så skulle Tottes lillebror have frugtmos

Læse højt

Så fik Tottes lillebror mælk af mors bryster.
Det er på tide at finde nogen nye bøger, når ens 2½ årige datter læser op af dem

Togbanebyg

To minutters samarbejde

Balance

Gad vide hvornår hun prøver samme trick på den tohjulede?

Sigurd og Kalle
2008-12-23 16:24

Havde du mavekneb sigurd? NÅ! HAHAHAHA!!! lær det..
og..neger lillebror? HVAD FANDEN!! XD

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-03-19 Hjemmetid

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Frida blev hjemme i dag og fik nogen timer sammen med mor. Frida cyklede et par gange rundt om blokken, men blev tidligt træt og sov lang middagslur. Det kan godt mærkes på hende at det har været en uge med mange nye indtryk.

Sigurd var også træt. Hans lure var længere end de plejer. Hvis man da kan tale om plejer når han er 6 dage gammel.

Far og sigurd

Der rockes til Ziggy Stardust

Sammen

2 x træt

Stork

Mellemlanding

Vand og pind

Der må være et ur-instinkt på spil her: Trangen til at rode i vand med en pind

Forår

Forår?

Boldrul

Rulle-på-maven-på-en-bold-og-falde-af legen

farmor
2004-03-20 14:23

Sigurd Dragedræberen var fjerde søn til jarlen Håkon. Slægten havde rådet i denne del af landet i hundredvis af år. Når jarlesønnerne kom ridende, bøjede fattigfolk og småkårsbønder sig i støvet. Således lærte Sigurd Jarlesøn hovmodet at kende.
Sigurd sad ofte ved faderes fødder og lyttede, når der var stormænd på besøg. Og han lærte at vise foragt for dem der var lavere i rang.
"Ud at kæmpe, mine sønner!" sagde jarlen og hængte et sølvsmykke om halsen på sønnerne. Det viste et billede af en mægtig kriger med to ravne. "Odin har velsignet mig med 4 sønner", sagde jarlen. "Sammen skal vi kæmpe til hans ære. Gør kroppen hård, mine sønner, og sindet af stål." Således lærte Sigurd at kun krigen gør drengen til mand....
Man kan sagtens se at det er far og søn på billedet.

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-03-18 Et lille stik

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Sigurd skulle en tur på Skejby Sygehus for at få taget en rutine blodprøve. Det blev hans første tur i cykelvogn og alt gik glimrende - han bemærkede næsten ikke at han blev stukket. Da han kom hjem, sov han sin første middagssøvn i barnevognen.

Vi fik sovet en del i nat. Hanne sikrede sig at Sigurd fik rigeligt at spise ved hver optankning of bøvsede ham godt af, så han sov fast fra midnat til 3 og fra 4 til 6.30.

Frida cyklede i vuggestue og cyklede hjem. Når hun møder fremmede på gaden er hendes replik jeg har fået en cykel. Det er underligt at hun ikke har krævet at få den med ind på værelset om natten.

Hjemme i Økohuset var der en dreng der lavede bål. Det syntes Frida var vældig spændende og hun hjalp ham og snakkede med ham. Hun er helt tydeligt blevet mere åben overfor folk hun ikke kender. Dagen blev afsluttet med besøg fra Torben og med et bad. Det var mindst én ting for meget, for hun blev lige lidt for træt til sidst.

Mor ogsigurd

Skønheden & skønheden

Mod vuggestuen

Frida & Far på hjul

Skejby sygehus

Ziggy Express

Hjemad

Fuld af farttm

Rode i bål

Der må være et ur-instinkt på spil her: Trangen til at rode i et bål med en pind

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-03-17 Cykel og søvn

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Vi har gået og overvejet om Frida skulle have en cykel her til foråret. Coop Danmark har en fin startcykel til en overkommelig pris i denne måned, så vi sprang ud i det og købte en til Frida.

Det var en stor success. Hun cyklede hjem fra vuggestuen og kørte 8 gange rundt om Økohuset da hun kom hjem. Hun stoppede kun fordi hun blev udkørt og forældrene sagde hun skulle ind.

Da cyklen kom til, blev scooteren sat i skur. Fridas transportmidler er derfor trehjuler og cykel. Vi regner med at hun fortsat vil have stor glæde af trehjuleren, for ladet er vældig godt til at transportere bamser, bolde og nabobørn på.

Sigurd er ved at lære hvad der skal til for at begå sig som nyfødt. Han holdt Hanne halvvågen til klokken 5 i nat ved at være urolig og bede om mælk en masse gange. Han fik dog heller ikke bøvset ordentligt mellem mælkedoserne, så vi prøver at være mere opmærksomme på det i nat.

Cykel

Jeg er så glad for...

Sat af

En cykel giver en lidt anden hastighed (den lyserøde klat i det fjerne er Frida)

Mung far

Nej, far kan ikke være i Fridas kjole

Sigurd kigge

Vi er oppe på samlet 20 minutters åbne-øjne tid om dagen

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-03-16 Ind i den ene ende...

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Der er løbet mælk til Hannes bryster, så Sigurd er glad (til de ikke-indviede: De første par dage er der ikke den almindelige mælk i brysterne, men derimod råmælk). Det betyder så også at det kommer ud i den anden ende med jævne mellemrum, så det skulle lige afgøres hvordan bletjanserne blev fordelt. Det var nu meget nemt: Far skifter bleerne.

Frida kom i vuggestue i dag og var vældig glad deroppe. Hun fortalte alle der gad høre - og sikkert også alle der ikke gad - at hun havde fået en lillebror. Om aftenen spiste hun hos naboen, hvorefter hun og Olivia kom ind til os og legede. De legede rigtig godt sammen med rollelege og boldspil.

Sigurd sove

Dagens "kær unge" billede

Far og sigurd

Ungen på maven og musen i hånden - det bliver ikke meget bedre

E

Mindre velafrettet

Kigge

Sigurdshow

Fodbold

Frida synes fodbold er sjovt. Hvor har vi fejlet?

Sigurd sove

Grymf

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-03-15 Far er far

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Frida blev hjemme i dag med resten af familien. Hun udfordrede stadig forældrene, men i mindre grad end i går. Hele familien gik en tur til Skelager kirke for at aflevere et stykke papir, hvorpå der stod at at far er far, selvom han og mor lever i syndig ugifthed.

Dagens gæster var naboerne, der havde gave med til både Sigurd og Frida. Det ender såmænd med at Frida ønsker sig endnu en lillebror. Både Olivia og Alberte var med inde og hilse på. Alberte har lige lært at gå, så hun oksede rundt og flyttede blyanter og andre småting. Der var i det hele taget noget af et ståhej indtil naboerne pludselig gik ind til sig selv og tog Frida med. Der blev helt stille.

Nå, så kunne forældrene hygge sig med aftensmaden og Sigurd. Sigurd er en social fyr, så han spiste samtidig med de voksne. Heldigvis kan Hanne sagtens spise med en hånd.

Sigurd ligge

Ja, der vil være mindst et billede af vidunderet hver dag i de næste par uger

Klapvogn

Transportør #1

Barnevogn

Transportør #2

Skelager kirke

En... ahem... moderne altertavle

Creme

Ikke bare kage, men kagecreme

Nabo besøg

Attraktionen

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->