Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2003 => Uge 34
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2003-08-24 Oplevelser og hjemtur

Frida: 1 år, 11 mdr.

Efter en solid morgenmad tog vi på en tur med traktor ud i de lavtliggende områder på Læsø. Guiden kunne en bunke dårlige vittigheder og kendte sådan ca. hvert eneste græsstrå på ruten samt dets historiske betydning for livet på øen. En mand der gik op i sit lokalområde.

Fra gammel tid har der været sydet salt i området og det bliver der stadigvæk, omend i mindre omfang. Efter traktorturen tog vi ud til Læsø Saltsyderi, der var et vældig spændende sted. Vi købte selvfølgelig et par poser natriumklorid med hjem, for vi er helt med på ideen om at salt ikke blot er salt.

Der blev desværre ikke tid til så meget mere end lidt frokost på et ombygget mejeri, før vi skulle med færgen. På hjemturen var Frida noget træt, men hun havde også oplevet en masse i løbet af weekenden.

Syderi3

Saltsyderiet set fra oven

Traktor turs traktor

Rnn rnn

Traktor tur2

De voksne lytter og barnet mærker

Syderi

Saltsyderiet

Syderi5

Nej, det er ikke Mordors miner

Syderi4

Saltsyderi kræver brænde

Piv piv

Piv piv...

Sove

...afløses af Zzz

Farvel

Farvel Læsø

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2003-08-23 Afsted til Læsø

Frida: 1 år, 11 mdr.

Så gik turen til Læsø. Oldemoderen blev hentet fra morgenstunden og vi trillede på motorvej i et par timer. Vi mødtes med resten af familien på færgen. Toke og Frida var lidt skuffede: De var blevet lovet vippetur på overfarten, men man kunne næsten ikke mærke søgangen.

På Læsø fik vi værelser på Hotel Strandgaarden. Et vældig hyggeligt sted med meget lavt til loftet. Derefter gik det hastigt videre for at se på et hus med tangtag, en uldbutik (det betyder de solgte ting af uld, ikke at den var lavet af uld) og en bunke natur.

Efter udflugten blev der tid til et slag minigolf og om aftenen var der vældig spændende mad på hotellet. Frida var nu mest til tomatsuppe og jordbærmilkshake.

Tanghus3

I ældre tider blev der brugt drivtømmer og tang til tagene

Rasteplads3

Kørepause

[Foto]

Fiskespotting

Frida kigge vand

Vand. Meget vand

[Foto]

Rasmus' score er 810 i Cave2 classic

Strandgården enhanced

Homebase

Hanne Frida sove

Dobbelthvil

Gyngehest

Prøvekørsel

Onkel Jacob ride skuldre

Frida fandt 5 lus, en ørentvist og en spidsmus

Klitpause

Usynligt fokus

Minigolf Frida ib

Jeg snupper også Ibs bold

Ny kjole

Se min kjole, den er blå som...

Dessert

Slurp

[Foto]

Flau hos far

Skriv en kommentar
 

Fredag 2003-08-22 Flertal

Frida: 1 år, 11 mdr.

Frida er begyndt at eksperimentere med flertal: I dag så hun nogle fugler flyve forbi. Negationerne er også ved at falde på plads: Ikke mor sidde der.

I morgen tager vi til Læsø sammen med Hannes familie. Oldemor fik turen til sin 80 års fødselsdag. Køreturen kommer nok til at tage tre timer, så vi har forberedt os med dukker og puslespil samt bestikkelse i form af æblejuice, rosiner, frugt og bolcher.

[Foto]

Endelig fredag

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2003-08-21 Sjældne gæster

Frida: 1 år, 11 mdr.

Kenth, Mette-Maria og deres søn Valdemar kiggede forbi i eftermiddags. Vi kender Kenth fra Tokes tid på kollegieopgangen. Det var vældig rart at have dem på besøg - vi sås sidst for to år siden. Valdemar er lidt over et år, men helt anderledes end frida. Han tumlede rundt så snart han kom indenfor og syntes det var sjovt med larm fra kaffekværnen.

Frida var i vuggestuen uden mor i tre timer. Det var gået glimrende og hun var vist glad for at være der, men det var åbenbart også lidt krævende. Hun blev i hvert fald pylret tidligt på aftenen og faldt meget hurtigt i søvn, da hun blev lagt.

[Foto]

Gæster på gulvet

[Foto]

Siger man goddag, når man skal sove om dagen?

[Foto]

Nørder? Os!?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2003-08-20 Dag tre: Ingen rotte

Frida: 1 år, 11 mdr.

Vuggestuetiden gik uden rotter og andre påhit. Toke havde taget formiddagen fri til at se vuggestuen an. Frida blev mere og mere pylret og far-søgende men han var der, så han gik væk ½ time. Da han var væk livede hun meget op og havde det glimrende. Betyder det at far er ond? :-)

[Foto]

Respekt for de voksne

[Foto]

Må jeg låne hende med hjem?

[Foto]

Roderi

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2003-08-19 Dag to: Rotten

Frida: 1 år, 11 mdr.

Mens Frida & Hanne var i vuggestuen, kom der en rotte indenfor. En kompetent forælder fangede den i en spand og gav den videre til en vicevært. Rottens videre skæbne er ukendt, men mon ikke den blev ret kortvarig?

Frida var ikke så glad i vuggestuen i dag - måske begynder hun at forstå at hun skal til at være der uden mor? Hanne observerede igen dårlig pædagogisk håndtering fra samme pædagogmedhjælper som i går. Det er måske ikke lige den mest diplomatiske start på vuggestue, men det kunne godt se ud som om vi må tage en snak med medhjælperen. I morgen tager Toke ½ dag fri for at få eget indtryk af stedet.

Eftermiddagen blev som sædvanligt brugt sammen med naboerne. I morgen opgraderer vi til fællesspisning: De laver maden og har lovet at der er dessert. Bonus.

Cropped

Fællesrutch

[Foto]

Min barnevogn!

[Foto]

Suttekage

[Foto]

Havregrynsgufl

Skriv en kommentar
 

Mandag 2003-08-18 Første dag i vuggestuen

Frida: 1 år, 11 mdr.

Toke skulle arbejde, så det blev Hanne der tog med Frida i vuggestuen. Frida var positivt indstillet og gik lidt rundt på egen hånd. Hanne bemærkede dog en temmelig dårlig pædagogisk håndtering af en hændelse derhenne, så vi er blevet lidt skeptiske. Vi håber det var en engangsforteelse.

På vejen hjem fra vuggestuen sagde Frida Jeg hedder Frida til Hanne. Det var nok foranlediget af en pædagog der sagde Hej jeg hedder Lisbeth, hvad hedder du? til hende henne i vuggestuen.

[Foto]

Klar til tur

[Foto]

Scooteren tager et hvil

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->