Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 44
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-11-03 Nededag

Frida: 18 år, 1 mdr. Sigurd: 15 år, 7 mdr. Asta: 8 år, 7 mdr.

Sigurd blev på værelset hele dagen - meget forståeligt efter i går. Med katte i tankerne gjorde Hanne et forsøg på at forhindre videre flugt fra haven ved at hænge presenning ned fra udhænget ved plankeværket.

-1121_3_EigilRegnTrampolin

Regntur

-1216_Grydebroed

Brødbagning

-1607_HanneLapperCykel

Cykellapning

-1618_1_AstaLaeserLektier

Lektielæsning

-1618_2_EigilspaerreAfHanne

Antageligvis afholdende for flugt

-1821_2_StofferSoverIStol

If it fits, I sits

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-11-02 Fundet og bortgået

Frida: 18 år, 1 mdr. Sigurd: 15 år, 7 mdr. Asta: 8 år, 7 mdr.

Katten Momo dukkede op tidligt på natten. Desværre var det ikke en lykkelig begivenhed: Momo havde det skidt og tissede blod. Det lignede rigtig meget urinvejsproblemet fra sidste år. Den blev installeret med mad, vand & håndklæde i kælderen og sov der.

Momo havde det ikke bedre om morgenen. Hanne tog til sidste fremførelse med sit kor. Momo fik det værre og begyndte at klage lidt, så da Asta blev afleveret af bedstemor lånte Sigurd & Toke bilen og kørte til en weekendåben dyrlæge.

Hos dyrlægen var meldingen som forventet: Momos urinvej var stoppet, hans blære var svulmet op og han var stærkt dehydreret. Dyrlægen meldte at det akutte problem godt kunne ordnes, ligesom for et år siden, men at det ikke kunne helbredes. Med udsigten til tilbagevendede operationer og tilbagevendende flerdages lidelse for katten var beslutningen taget på forhånd. Momo blev kun 4½ år.

-1434_Momo

Ikke spor godt

Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-11-01 Der mangler en kat

Frida: 18 år, 1 mdr. Sigurd: 15 år, 7 mdr. Asta: 8 år, 7 mdr.

Katten Momo har været væk i 2-3 dage. Dens springture er praktisk talt altid under et døgns varighed, så det ser skidt ud. Toke tog en tur rundt i kvarteret meget tidlig morgen, hvor der var stille så hans fløjten kunne høres. Han tog en tur igen om aftenen, med stop ved alle garager for at høre om Momo skulle være lukket inde. Sigurd har set skriften på væggen og er meget ked af det. Håbet er ikke helt opgivet endnu: Momo er en kompetent kat og kan sagtens finde vand & mus.

Asta var til overnatning hos bedsteforældrene og Hanne til fremføring nummer 2 med sit kor. Sidste forestilling i denne omgang er i morgen.

-1745_Eigil

Uskyldigheden selv

-1808_1_Eigil_Tag

Bedømmelse

-1808_2_Eigil_Tag_Springe

Udførelse

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-10-31 Den store dag

Frida: 18 år, 1 mdr. Sigurd: 15 år, 7 mdr. Asta: 8 år, 7 mdr.

Det var premieredag for Ringenes Herre Live - Kongen vender tilbage i Musikhuset. Udsolgt med 1500 tilskuere. Hanne var en anelse nervøs! Det var der nu ingen grund til: Publikum var meget glade og klappede dirigenten frem flere gange.

Asta fik sin tidligere klassekammerat L på besøg og sammen gik de en halloween-tur. God høst af slik fra de fleste og en pose chips til deling fra en forfjamsket ungersvend, der ikke lige var klar på at det var slikudleveringsdag. Lokalt på bakkekammen kom der kun 3 trick-or-treatere og 2 af dem var Asta og hendes ven.

-1805_BlaaTime_BoligblokTrafik

Hjem i det blå

-1816_2_Halloween_AstasGraeskar

Det er tid

-1950_1_Halloween_AstaHeksespeogelse

Spøgelsesheksetid

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-10-30 Dobbeltparat

Frida: 18 år, 1 mdr. Sigurd: 15 år, 7 mdr. Asta: 8 år, 7 mdr.

Astas spejderdag gik med at lære førstehjælp. De lærte at slæbe en person og de lærte at lægge i aflåst sideleje. Asta demonstrerede på far da hun kom hjem og skulle lige have lidt hjælp til det der med at slæbe ham. Det aflåste sideleje klarede hun uden problemer.

Der var generalprøve for Hannes kor om aftenen og det gik godt. Premieren er i morgen!

-1916_1_AarhusOe

Aftentur

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-10-29 Skolevalg

Frida: 18 år, 1 mdr. Sigurd: 15 år, 7 mdr. Asta: 8 år, 7 mdr.

Det er ved at være op over med at vælge videre forløb for Sigurd. Der har været snak om 10ende klasse, så han & far tog til introduktionsaften på Kochs Skole. Sigurd kunne godt lide deres system med 40% valgfagstid og de andre elever virkede spændende. Han mente dog også at skolen var ret "hippieagtig", ligesom Børnenes Friskole er og han vil gerne have mere fokus på det faglige fremfor det sociale. Det peger nok lidt i retning af at starte direkte på HTX i stedet.

Asta var til fødselsdag hos en nystartet pige i klassen. Det gik rigtig fint og de to vil gerne have en legeaftale i nærmeste fremtid.

Hanne var til kor om aftenen, hvor symfoniorkestret lagde musik til. Sig nærmer tiden for offentlig fremførelse.

-1716_KochsSkole

Sandsynligvis ikke kommende skole

-1920_1_AstaIsFjernsynSofa

Hverdagsforkælelse

Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-10-28 Skole-hjem for Asta

Frida: 18 år, 1 mdr. Sigurd: 15 år, 7 mdr. Asta: 8 år, 7 mdr.

Der var skole-hjem-samtale for Asta og Toke demonstrerede sit fremragende overblik ved at komme i tanker om det da det var overstået. Hanne havde, ikke overraskende, mere styr på sagerne så i det mindste dukkede der én forælder op til samtalen. Asta er rigtig godt med i matematik og skal træne mere dansk. Forældrene er ikke overraskede.

Asta: Far, den hemmelige besked er "2 mus og 1 kat"
Far: Men vi har jo 3 katte?
Asta: Det betyder vi har 6 mus i huset

-0923_3_KaelderskaktBlade

Efterår

-0825_DetKglBibliotekAarhus_Pladespiller

Neeej! Det gør man bare ikke!

-1816_HusUdenStillads

Nu uden stillads (hætten er stadig ikke på plads)

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->