Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 40
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-10-06 Søndagsliste

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 6 mdr.

En dejlig lang søndag, med godt vejr og uden eksterne aftaler hen over dagen. Så kan man rigtig få slappet af. Altså efter der liiige et ordnet en enkelt ting eller to...

-1008_AstaHaarFilter

Udfiltringstid: 15 minutter

-1612_2_EgaaEngsoeKoAaGraes

Ko, græs, vand

-1903_3_AstaLapperCykel

Dæk af

-1913_1_AstaLapperCykel

Slange på

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-10-05 Auroras fødselsdag

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 6 mdr.

Aurora fyldte 2 år og familien drog afsted, slæbende på mange års sammenpuget og nyligt rengjort Duplo. Aurora var glad. Hun brugte det meste af legetiden på at trække rundt med en træsnegl og ænsede ikke Duplobunken. Men så kunne Asta & Toke da lege med det.

Efter brunch og bonusboller blev festen lukket. Frida, Asta & Toke tog et smut forbi et brugttøjsmarked hvor Asta fik en grøn kjole, som Toke synes er ganske skrækkelig. Hun fik også en cowboyjakke af Frida, der egentlig er ret sej (både Frida og jakken).

-1204_AuroraPakkerGaveOpAsta

Oppakning

-1345_1_AstaLoefterDuplo

Optræning

-1451_1_AstaCowboyjakke

Asta, din cowboydragt den klær' dig godt

-2239_2_StofferSover

Katte er naturligt yndefulde

Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-10-04 Lege- & sove-aftale

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 6 mdr.

Asta havde veninden D med hjem fra skole. De startede hårdt ud med at veninden præsenterede en mængde slik hun havde fået med hjemmefra, for derefter at spørge om is. Det medførte øjeblikkelig nedlukning af lydhørhed overfor plageri hos den ansvarlige forældre (Toke sad og drak vodka på arbejdet), der holdt besøget ud. Bortset fra sukkerrierne gik det rigtig fint - de brugte en del tid på trampolinen og ellers på Astas værelse. Og de var begge trætte nok til at falde i søvn ved 21:30-tiden.

-1505_VodkaJuice

Drikke sprut? Nej da! Jeg er ren & uskyldig

-1711_1_UdhaengAcryl

Kodylacryl

-1711_2_UdhaengAcryl

Og ja, efterårsfnuller er synligt

-2144_SofaKet_Stoffer

Gennemsnitligt...

-2143_2_SofaKet_Eigil

...er de vandrette

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-10-03 Børnevalg

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 6 mdr.

En håndværker kiggede forbi og lagde acrylplader på udhænget (sorry, ingen billeder, måske i morgen?). Vældig nydeligt og meget meget gennemsigtigt. Men nu var det gamle bølgeplastic måske heller ikke lige topmålet af Bo Bedre-guf.

Asta & Toke var til fællesspisning på skolen. Tokes planer indbefattede at sidde i et hjørne med en laptop fra kl. 16 til spisetid, men koks i planlægningen for de madansvarlige gjorde at han blev shanghajet til at være med på det improviderede madhold.

Asta blev ufrivilligt del af et trekantsdrama med 2 veninder fra klassen. Det gad hun ikke, så hun fortalte dem begge to at hun ikke ville lege med dem og hjalp i stedet til i køkkenet. Og ja, hun fik ros for at sige fra!

Sigurd var til bueskudning som sædvanligt om torsdagen. Mindre sædvanligt er at han og hans 2 kammersjukker valgte at skifte fra at være "boblere", dvs. bueskytter med fokus på at arbejde mod eliteholdet, til at være "almindelige" bueskytter: De hygger sig med deres sport i det omfang den har nu. De håndterede beslutningen og udmeldingen uden indblanding fra forældrene.

-1726_AstasPiza

Astas meatlover pizzadesign

-1850_AstaKopKaempekop

Okay, Asta, du må få én kop cacao

-1921_4_BadevaerelseDupli_Stoffer

Rengøring

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-10-02 Op ad bakke

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 6 mdr.

Det giver god træning at have en otteårig. Specielt når hendes cykel er punkteret, så hun må transporteres i cykelvogn til spejder. Spejderhytten ligger nede ved vandet. Det tager 8 minutter at komme derned og 20+ minutter at komme hjem. Hanne melder at kun ikke er stærk nok til at køre med Asta i vognen op ad bakke. Toke forholder sig tvivlende overfor det udsagn, men var som altid til fals for Store stærke mand, kan du ikke løfte den tunge kasse for stakkels lille mig?-smiger.

Håndværkerne har holdt pause en lille uge. Lige siden de anmodede om betaling for det arbejde de har udført indtil videre. I dag blev pengene overført, så mon ikke de går i gang igen i morgen?

-1622_PunkteretDaek

Gad vide om den er punkteret?

-0808_PolitimotorcyklerMotorcykler

"Stop folk der cykler på fortovet"-dag ved biblioteket

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-10-01 Lektiedag

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 6 mdr.

Frida sad med kemiopgave og Sigurd med en læselektie han har skubbet foran sig i flere uger. Begge dele skal være klar til onsdag. Og nej, Sigurd, "læst færdig til onsdag" betyder ikke onsdag kl. 23:59, når der er 3 dansktimer i løbet af onsdagen. Til gengæld tog far mod bestilling af hjemmebagte boller & humus.

-1920_4_AstaBakkeAftenModlys

Pigen, højen og solnedgangen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-09-30 Kort arbejdseftermiddag

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 6 mdr.

Der var arbejdsdag på vejen og det var egentlig planen at det skulle involvere grillede pølser. Stemningen var nu mere til "lad os få det overstået", så det blev der arbejdet hen mod. En effektiv fælles time blev det til. Pluds en halv times øl- og sodavandsdrikning bagefter, mens vejsituationen blev vendt. Det kunne godt se ud til at taghåndværkerne får mere at lave, for der et to andre huse der trænger til nyt tag.

Katten Eigil havde ikke kastet op hen over natten og virkede helt som sig selv både om morgenen og om eftermiddagen. Hans morgenrutine med at vække Toke ved at daske ham i hovedet med en pote har rykket sig fra kl. 4 til 5:15. Hvis den lige kan skubbes en enkelt time til, vil det være helt perfekt.

-1755_3_Arbejdsdag_Slam

Dirty jobs done dirt cheap

-1805_AstaGemmeSig

Asta tvang de voksne til gemmeleg

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->