Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 15
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-04-14 Hanneordineret frisk luft

Frida: 17 år, 7 mdr. Sigurd: 15 år, 1 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Asta trænger til mere rutine i dansk, så ooonde mor insisterer på at hun skal læse lektier hver dag i ferien. Asta er ikke meget for den plan, så for at undgå dagens lektier lavede hun dem mens forældrene sov og hun så morgenfjernsyn.

Der har været lidt øvstemning hen over weekenden, så Hanne dikterede skovtur. Ja, dvs. den ene teenager sov tungt og den anden var ikke kommet hjem endnu, så det blev forældrene og den otteårige. Asta havde naturligvis rigeligt energi til alting og udover at trave skov & strand igennem samlede hun ramsløg, som hun lavede dessert af da hun kom hjem.

Om eftermiddagen blev der planlagt hegn til haven. Hanne fik opmålt & udregnet og Toke cyklede i Harald Nyborg for at hente hønsenet. Afhængigt af energiniveauet bliver der en indkøbstur i morgen efter resten af tingene. Selvom Toke er lidt forelsket i robinietræ vil det betyde at projektet ikke kan laves i ferien, så der skiftes muligvis til halvtilfældige pæle fra den lokale tømmerhandel.

-0837_1_AstaSofaLektier

Morgenarbejde

-1003_05_RiisSkov

Klassiker

-1007_RiisSkov

Højt til loftet

-1009_RiisSkov_Asta

Der fiskes efter Hanner

-1029_3_RiisSkovRamsloeg_Asta

Queen of the World

-1156_RiisSkovAstaRamsloeg

Dagens høst

-1211_KongArthur_A1_Crop

Arthur, Konge, 1, a

-1643_Traeklodser

Kapla klodser på supertilbud! Yeees!

-1906_AstasTaarn

Don't question the master

-1909_AstasTaarn_AstaSpringer

Tårnspringer

-1911_AstasTaarn

Up, up and crash

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-04-13 Kattehaveplaner

Frida: 17 år, 7 mdr. Sigurd: 15 år, 1 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Der er småmurren ude i kvarteret: Ikke alle finder det charmerende og hyggeligt at få pelskræ på uventet besøg. Og Eigil & Stoffer er ret nysgerrige. At lukke det store hul i hækken ind til naboen var (ba-da-bum) en lappeløsning. Hanne mener at der er ved at blive opbygget dårlig kattekarma og Toke må nok erkende sig enig. Hen over dagen fik de snakket sig varme på at haven skal indhegnes så kattene bliver på matriklen. Det skal nok virke for Eigil & Stoffer, der endnu ikke har dyrket de større springture. Voksenkatten Momo er lidt en anden sag, men den går på den anden side ikke ind i andre huse, så der kan laves speciallregler for den. Asta var ikke spor med på ideen - hun begyndte straks at udtænke flugtplaner på vegne af kattene.

Katteindhegning af en rækkehushave viser sig at være ret overskueligt, specielt hvis det ikke behøver være flugtsikkert fra dag ét. Katte kan ikke lide at klatre i hønsehegn og hvis de skulle begynde på det alligevel, kan man eftermontere en indadvendende kant på toppen af hegnet. Pælene bliver nok af robinie, som kan bankes direkte ned i jorden ved hækken. Der skal også en ny havelåge til, men den gamle er alligevel ved at falde fra hinanden.

Asta spurgte til indkøbssedlen på køleskabet og mor forklarede at der der blev skrevet på sedlen ville blive indkøbt. Smart, tænkte Asta, og greb en kuglepen.

Ti kilo slek til ASTA

Frida har planlagt et blodsukkereksperiment med nogen veninder. Noget med at faste i 3 dage og måle undervejs. Som forberedelse havde hun lånt en vældig fiks blodsukkermåler, der på en meget lille dråbe blod og 5 sekunder giver svar. Så den skulle Hanne naturligvis prøve:
Frida: 5,2. Der er i bunden og under hvad man skal have
Hanne: Så jeg skal have noget slik!?

-1122_3_AstaPoelseHonningFingre

Pølse + honning, godt holdt på plads af 2 fingre

-1146_1_TokesFingerBloddraabe

Meeeget lille bloddråbe

-1146_2_Blodsukkertest

Fikst apparatur

-1455_5_AstaKokosnoed_HammerKnibtang

Kokosknækning

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-04-12 Ude eller inde?

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Forældrene er ikke helt så Laissez-faire som de forsøger at give indtryk af, så ansporet af morgenens rimfrost ville far lige høre...
Toke: Var det koldt derude?
Asta: Ja, men så opdagede jeg at det var fordi mor havde glemt at lukke teltet

Om aftenen ville Asta sove i telt igen igen, så ud i teltet kom hun. Lige indtil den ansvarlige forældre bemærkede at Asta skal opereres for hul i øret om 12 dage og at operationen aflyses hvis hun er forkølet på det tidspunkt. Selvom man ikke direkte bliver forkølet af kulde, øger det dog sandsynligheden, så Asta blev hentet ind igen.

-0615_1_TeltRimfrost

Rimfrost på teltdugen

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-04-11 Der skal ikke meget til

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Asta havde en legeaftale med aftensmad hos en veninde fra klassen, Sigurd var til bueskydning og Frida var til foredrag. Således overladt til hinanden svingede forældrene sig op til at skippe den organiserede aftensmad og i stedet fokusere på at læse bog & computernørde. Okay, så fik de også lige kigget på årsopgørelse fra skat, snakket om bankskifte og nyt tag på huset. Det er ikke fordi de har en masse energi endnu, men der forventes at den kommer i takt med foråret og sommeren.

Asta ville (naturligvis) sove i telt igen. Ingen protester fra forældrene og det blev en fin sengelægning igen, med et par teenagekatte der kom på besøg flere gange.

-0559_TeltMorgen

Mon Asta overlevede natten?

-0600_2_AstaSovepose

Yes, der er liv!

-0604_4_MomoStolpeEigilHaveBraende

Momo på pedestalen

-1850_3_HaneAstaModTelt

Klar til næste nat

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-04-10 Telt i haven

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Asta mente at sommeren allerede var startet, så om eftermiddagen meldte hun at det var tid at slå telt op i haven og sove i det. Det mente forældrene ikke. Mere specifikt gad de ikke. Slet ikke. De forklarede yngsteungen at den stod på kaffe, sofa & brændeovn. Det passede ikke Asta, så hun hentede teltet på Sigurds værelse og begyndte at sætte det op selv. Forældrene så dovent til fra stuen og forventede en frustreret Asta. Niksen: Asta havde ingen problemer, hverken med inder- eller ydertelt. Således sat på plads af den 8-årige blev mors gode sovepose fundet frem og Asta lagt til at sove udenfor.

Sengelægningen var vældig hyggelig: Der er noget særligt ved at sidde og læse historie i et telt, mens mørket sænker sig. Bogen var Vildheks, en serie om en pige med hekseevner, natur og dyr. Meget stemningsfuldt, specielt da 7,5 kilo teenagekat pludselig hoppede fra trampolinen over på teltet, så teltsiden bulede voldsomt indad. God sengelægning, omend ret kold trods tæpperne, så godnat til Asta og ind til brændeovnen.

Asta Mit navn det står med kroner, for jeg er den man troner

-1724_2_AstaSaetterTeltOp_Stoffer

Optakt

-1724_5_AstaSaetterTeltOp_Stoffer

Opslåning med handicap

-1732_AstaTeltTrampolinStoffer

Forståeligt stolt

-1804_TeltTrampolinStofferEigilAsta

Nu med oversejl

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-04-09 Minifremlæggelse

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Sigurd fremlagde sit projekt for 2 lærere på skolen - de kunne selv vælge hvor mange klassekammerater de ville fremlægge for og for Sigurd betød det altså 0. Udover det manglende publikun gik fremlæggelsen glimrende.

-1900_1_Stoffer

Benløs

-1901_7_Eigil

Pelsklump

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-04-08 Endnu en sommerdag

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Alting er bedre når det er godt vejr. Asta brugte eftermiddagen i haven, sammen med et par nysgerrige katte.

-1436_1_UniversitetsparkenTraeningTilKapsejladsen

Studerende i parken

-1624_1_AshaHaveTrampolinPloekkerEigil

Skolebarn i haven

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->