Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 13
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-03-31 Lommepenge, pligter og kattehegn

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Forældrene (okay, Hanne) opdagede at de skyldte Sigurd 3 måneders lommepenge. Der blev flukst overført 3*300 kroner til hans konto. Lidt senere kom Sigurd ned og bemærkede at der var kommet ret mange penge ind på kontoen. For mange, mente han. Så han forhandlede de månedlige lommepenge ned fra 300,- til 200,-. Inspireret af justeringen blev Astas lommepenge forøget fra 10,- til 20,- om ugen.

Huspligterne for Frida & Sigurd blev justeret fra at Frida lektielæste med Asta og Sigurd ordnede vasketøj i weekenden til at de skiftes til at sørge for alt vasketøjet. Hvorvidt det indbefatter sortering & foldning af det tørre tøj blev ikke afklaret.

Naboen har sit hyr med at holde Eigil & Stoffer ude af sin have og det er særligt nær terrassen de er uønskede. Og naturligvis er det nær terrassen de går gennem hegnet. Toke tog i Silvan og købte 10 meter trådhegn á 90 cm højde, som familien fik monteret ved hækken. Det kan være der skal forlænges i højden ved det gamle gennemgangssted, for kattevaner er ikke lige sådan at ændre.

Og så kiggede Onkel Jacob & Kusine Aurora lige forbi til havehygge og aftensmad.

-1153_BlomsterPlukketAfAsta

Forårsbuket

-1257_3_SofferEigilHaengekoeje

Forårskatte

-1503_1_StofferHvaesserKloerSisalrebPaeretrae

Pansret pæretræ

-1507_1_TokeJacobAurora_TAAsta

Jacob, Aurora & Toke set fra Asta

-1510_5_AstaTrampolinVand_Stoffer

Vandleg på trampolinen

-1515_1_Toke_TAAsta

Far set fra Asta

-1515_4_Hanne_TAAsta

Mor set fra Asta

-1543_1_AstaHanneTraadhegn

Hegnsforhøjerne

-1610_10_FridaAstaTrampolin

Søskendehop

-1638_1_AuroraLEGO

Bil sagde Aurora. 2 sekunder før den ikke var bil længere

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-03-30 Dagen derpå

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Frida var træt efter bytur, Toke var træt efter arbejdsdag på skolen, Sigurd var træt efter turnering i bueskydningsklubben, Hanne var træt efter hjemtur fra Sydafrika, Asta var ... Asta var ikke træt. For det der med at lege aktivt udenfor det meste af en fredag og falde på cykel er som bekendt ikke noget man bliver træt af. Hvis man er Asta.

Hanne havde ellers haft en begivenhedsrig rejse. I hvert fald udrejsen: Flyet fra Billund havde været 1½ time forsinket, så da det landede i Frankfurt var deadline for gaten til Sydafrikaflyet bekymrende tæt på. Og Frankfurt Lufthavn er stor, så flyet skulle først taxie på plads og derefter skulle passagererne køres i shuttle ind til terminalen. Da det endeligt var muligt for Hanne at flytte sig ved egen kraft var gaten 30 minutter væk. Hun gjorde det på 10: Løb hele vejen, undervejs bedende folk om at stå til højre på de der rullebånd der giver ekstra fart. Hun ankom til gaten netop som de sidste blev lukket ind, stakåndet og med blodsmag i munden. Smagen af sejr!

-1043_2_HaveStoffer

Havekat

-1217_2_AstaMariehoeneBlomst_Crop

Mariehøneskærm

-1232_1_SokkeabeAsta

En abe til samlingen

-1234_Chokolade

Chokolade til gamlingen

-1423_4_SolsortHaveBadFuglebad_Crop

Fuglebad fra IKEA

-1804_1_PaaskehareMedKurvOgAegAfAsta

Astas påskehare

-1804_2_PaaskekyllingerIRedeMedAegAfAsta

Astas påskekyllinger

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-03-29 Bagning og drama

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

For at tjene penge til Sigurds klasses udlandstur i niende skulle der bages sandwichbrød, boller & kage til et arrangement lørdag. Og eneste tidspunkt der passede til bagning var altså fredag formiddag. Mængden af frivillige var begrænset, så Toke afsatte et par timer og tog derop. De to aftalte timer viste sig at strække fra kl. 10 til 16:30. Der blev godt nok høvlet nogen bageplader ind i de ovne og trænet æltemuskler.

Undervejs i forløbet cyklede Asta om kap med en dreng og styrtede lige efter hun havde overhalet. Hun gik selv ind til far og var usædvanligt ked af det, græd og ville sidde på skødet, men uden at putte. Hun havde slået et hul i hovedbunden, men en erfaren lærer kiggede på det sammen med Toke og der var bare en mindre sag. Det holdt også hurtigt op med at bløde. Så hvorfor var Asta så oprørt?

Puslespillet blev langsomt lagt: Det viste sig at hun havde kørt uden cykelhjelm og at gårdvagten (eller hvad man nu kalder den slags) havde råbt til hende at hun skulle have hjelm på, umiddelbart inden hun styrtede. Der var også blevet snakket om at såret muligvis skulle limes, mens Asta blev samlet op fra cykelstien. Det, sammen med dramaniveauet, havde gjort at hun var bange for at få skæld ud (over at være faldet uden cykelhjelm) og bange for at det ville gøre ondt med den varme lim (for lim er noget der i børneverdenen kommer fra limpistoler). Far fik talt hende ned og forsikrede at hun ikke ville få skæld ud for at styrte under leg og at limpistoler ikke lige var noget man brugte til sår i hovedbunden. Efter nogen minutter skiftede det til putten & knus, efter et kvarter var hun i gang med at lave en opgave og efter en time var hun i fuld gang på legepladsen igen.

Toke fik fat i gårdvagten og meldte at alt var okay og at han ikke håbede at episoden ville stoppe den gode leg med at køre om kap. Det havde gårdvagten nu heller ikke tænkt sig: Hun mente at det hørte med til leg at man fik nogen knubs. Yes! Lykkelig udgang på det hele.

Og så var Asta heller ikke den eneste der fik knubs: Sådan en forårsdag kalder på aktivitet, så der var også et par knæplasterpåsætninger, en forstuvet hånd, en brændt finger (Toke) og en blodtud i løbet af et par timer.

Om aftenen tog Frida i byen til en fødselsdag i venindeflokken. Sigurd & Toke så Marvelfilm. Hanne så antageligvis også film - i flyet på vej hjem fra Sydafrika. Asta har spurgt efter hende et par gange. Særligt efter styrtet - mor er åbenbart lige en anelse bedre at sidde hos efter en voldsom oplevelse.

-1113_BroedTilHaevning

Brødmaskinen

-1535_2_KasseMariehoensSamletAfAsta

Astas samling

-1601_BoeF_Asta

Nu med slæng

-1608_2_RaaddenTraestubMariehoens

Forårsstemning

-1618_AstaToerrerBord

Rengøringshjælp

-1632_1_AstaTokeSkyggerCykelsti

Sammen hjemad

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-03-28 Fællesspisning og sidste arbejdsdag

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Asta & far tog til fællesspisning på skolen, mens Frida havde sidste arbejdsdag som opvasker hos fika. Det har været et udmærket job, men hun har slet ikke tid og energi til det, med alle de andre ting hun laver. Meget symptomatisk kom hun træt hjem, spiste lidt mad og gik i gang med en kemiaflevering til i morgen.

-1814_2_BoeF_FaellesspisningAsta

Første i køen

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-03-27 Hverdag med legeaftale

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Asta tog hjem til veninden A efter skole, men ellers skete der ikke meget. Hanne har haft et par gode og trættende dage i Sydafrika.

-1752_SigurdHoeretelefoner

Sådan her så Sigurd ud hele eftermiddagen & aftenen

-1849_AstaSofaSlik

Ja, selvfølgelig må du ligge i sofaen, se fjernsyn og spise bolcher

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-03-26 Astapasning af storesøster

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Der er ingen tegn på problemer med teenagekatten Stoffer og der stikker ikke mere snor ud af den, så der håbes at det har løst sig ad naturlig vej.

Der var forældremøde for Sigurds klasse, så Frida tog sig af Astapasning, madlavning og bolchekogning med Asta om aftenen. Mødet handlede bl.a. om klassetur i niende, hvor de skal være væk 12-14 dage. Det tyder lige nu på at turen går til Det bøhmiske paradis, Prag og Berlin. Med tog, forstås.

-1945_2_BolcherLavetAfAstaOgFrida

Aftenens udbytte (der er en masse bolcheingredienser tilbage)

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-03-25 Morafsending og kattebekymring

Frida: 17 år, 6 mdr. Sigurd: 15 år, 0 mdr. Asta: 8 år, 0 mdr.

Hanne tog endnu en tur til Sydafrika, men det er så meget rutine nu at det bare betød et ekstra knus om morgenen. Huspasseren kan melde at der blev læst lektier med Asta om aftenen! 😇

Teenagekatten Stoffer spiser snor, hvis den kan komme til det, og i går stak der et stykke af en snor ud af den. Altså snor der havde været gennem hele systemet. Den slags skal der ikke trækkes i og det kan være problematisk i det hele taget. Der holdes godt øje og den får en del vådfoder, hvilket skulle få alting til at glide lettere.

-0747_4_DuePael

Særdeles katteprovokerende fjerkost

-1650_2_EigilAstaHaengekoejeStoffer

Forår i haven

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->