Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 40
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-10-07 Spejder & fødselsdag

Frida: 17 år, 0 mdr. Sigurd: 14 år, 6 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Asta skulle afleveres til spejder kl. 9 søndag morgen (gys), men det betød så også 3 timers stilletid i huset før hun skulle hentes. Ja, altså, hentet blev hun, men kun for at blive kørt direkte til fødselsdag hos en fra klassen. Hun havde endelig fået sit knivmærke, som hun stolt fremviste derhenne. Mindre stolt var hendes opførsel, for hendes bordvaner var ringe og hun holdt ikke op med at klovne på den kedelige måde, selvom hun blev bedt om det flere gange.

Asta var ked af det bagefter da der blev snakket om det, men i situationen kunne hun ikke finde ud af at stoppe. Det er desværre et ret tydeligt mønster for tiden, så der arbejdes videre på at rette op.

Frida samlede ind til Røde Kors sammen med en veninde og i klassisk Fridastil fik hun meldt sig som arrangør til næste års indsamling. Hun samlede ind om formiddagen, så hendes tur bød på en del tømmermændsplagede personer, der lukkede op iført underbukser, sammenknebne øjne og langsom opfattelsesevne.

-0905_BellevueMorgen

Morgen ved havet

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-10-06 Bee-Bots

Frida: 17 år, 0 mdr. Sigurd: 14 år, 6 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Det lokale bibliotek bød på leg med Bee-Bots: Ret simple robotter i udmærket kvalitet, der kan programmeres til at køre et stykke frem, et stykke tilbage, dreje til venstre eller dreje til højre. Der var underlag man kunne lave baner på og Asta fandt sammen med en dreng, hvor de skiftedes til at lave baner og programmere. Robotterne var for begrænsede til at være sjove at have selv, men som klassesæt til en undervisningstime eller to virkede de som gode bud.

-1010_1_PaeretraeEfteraarHave

Nydeligt efterår

-1010_3_EigilGraesplaene_Crop

Hvidt på grønt

-1011_13_StofferHavebord

Der poseres

-1058_1_AstaBaaBot

Der programmeres

-1638_2_DaaseBlomsterLavetAfAsta

Årstidens blomster til mor

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-10-05 Flad fredag

Frida: 17 år, 0 mdr. Sigurd: 14 år, 6 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Toke tog i motionscenter med en 15 år yngre arbejdskollega i god form. Så er det jo heldigt at Toke på ingen måde er konkurrencemindet, når det kommer til den slags... *host*. Nå, der kom ingen direkte skader udover hakkene i forestillingen om egne evner, så på den måde gik det over forventning. Og så var Toke klart bedre til den der maskine med knæet. Muligvis fordi kollegaen var i gang med at genoptræne sit knæ efter en operation, men man tager de sejre man kan få.

-2207_5_StofferEigil_GulvKamp

Aftengymnastik

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-10-04 Blod, bøf & bue

Frida: 17 år, 0 mdr. Sigurd: 14 år, 6 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Frida vil være bloddonor, så hun har meldt sig (man må give blod fra man er 17 år). Af en eller anden grund vil det gå 1-2 måneder før hun indkaldes. Og Frida er utålmodig, selvom far har fortalt at hun ikke får lov at sætte nålen i selv. Samme far fik forøvrigt selv givet blod i dag - han havde også drukket rigeligt med væske, i modsætning til sidst.

Asta & mor tog til AftenBøF (fællesspisning på skolen). Det betød at Hanne var på skolen fra kl. 16 til 19, efter arbejdsdagen, kombineret med at hun netop har begyndt en kaffepause. En masse mennesker + koffeinabstinenshovedpine = Hanne var ikke udpræget frisk ved hjemkomsten.

Sigurd var til bueskydning og vandt trofæet "Den Sorte Si" i en absolut fair og meget seriøs bueskydningskonkurrence. Det er en si. Den er sort.

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-10-03 Sigurd og skolen

Frida: 17 år, 0 mdr. Sigurd: 14 år, 6 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Der var skole-hjem-samtale for Sigurd. Her fik forældrene at vide at det gik rigtig godt i matematik og naturfag. Det havde de nu nok på fornemmelsen. Mere overraskende var det at der kom samme melding fra dansk. Et eller andet har ændret sig og Sigurd blev udfrittet under hjemturen: Han meldte at han var begyndt at tage skolen seriøst og havde opdaget at han kunne når han ville (okay, det var ikke lide præcis de ord han brugte).

Pokémon lever videre: Astas klasse og Asta selv samler & bytter kort og de gamle optagelser fra fjernsynet er fundet frem igen. Det vides ikke om der er nogen der rent faktisk spiller med kortene.

-1744_2_PokemonKortSofaAsta

Helt klar til Pokémon

-1855_07_StofferEigil_Vindueskarm

Synkronsidning

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-10-02 Sengeplads

Frida: 17 år, 0 mdr. Sigurd: 14 år, 6 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Asta havde et af sine sjældne mareridt og kom ind til forældrene kl. 5:30. Nå ja, tænkte søde mor, så kan hun jo sove med i sengen indtil vækkeuret ringer. Killingerne er gode til at opdage når der sker noget, så de hoppede også op. Godt man ikke også har hund.

-1710_5_StofferIBadekar_E

Badekar er spændende

-1714_StofferVaadHale

Kattehale i naturlig størrelse

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-10-01 Mandagsfri

Frida: 17 år, 0 mdr. Sigurd: 14 år, 6 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Hanne startede sin forsøgsperiode med nedsat arbejdstid med at tage en svømmetur på 1 kilometer og besøge oldemor. Der blev også tid til et par timer på sofaen med en bog. En velbrugt mandag.

Toke havde afdelingsdag, der bl.a. bød på leg (undskyld: Teambuilding) i parken. Asta legede i haven, med veninden A fra skolen.

-0815_AstaCykelEfteraar

Mild morgen

-1426_Afdelingsdag_Parken

Teambuilding

-1720_3_AstaTrampolinStofferEigil

Som små hunde

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->