Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 36
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-09-09 Proteinsnak

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Asta tog til legeaftale med to veninder fra børnehaven, Frida & Toke tog til loppemarked hos de rige og Sigurd & Hanne tog en afslappedag.

Familien (minus Asta) bevæger sig stadig længere væk fra at spise kød. Fisk er stadig på menuen en gang eller to om ugen, men andet kød er sjældent. Toke lavede et overslag over proteinindholdet i kosten i hjemmet og det var ikke specielt imponerende: Kigger man lidt hos fagfolk ser det ud til at der skal i hvert fald 40 gram protein pr. dag til Sigurd og tilsvarende mere til Frida, Hanne & Toke. Reelt er det snarere 25-35 gram/person. Der er sat ugentlige leveringer af vegetaraftensmadskasse fra Årstiderne i gang (de professionelle har mere styr på den slags) og der er åbnet op for forsøg med proteinpulver som tilsætning til f.eks. tomatsovs.

-1248_1_LopDeLuxe

Luksuslopper

-1427_2_SigurdNatbriller

Nu med nattesynsbriller. Helt sikkert vildt effektive

-1737_1_AstaKastanjer

Kastanjebyggeren

-1821_4_AstaThorsHammer_Mjoelner

Totalt for værdig

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-09-08 Arbejdsdag på vejen

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Der var arbejdsdag, fællesspisning & aftenhygge på vejen. Meeen der var ikke den vilde stemning for de to sidste ting. Det blæste og var småkoldt. Og der var ikke lige nogen der var friske på at lægge hus til. Næste år bliver der arbejdsdag om sommeren i stedet. Arbejdsdelen gik nu rigtig fint og der blev snakket en del med 3 nytilkomne til vejen. Der var også kaffe & kage, som tog længere tid end selve arbejdet. Det mente alle var helt som det skulle være.

-1530_1_ArbejdsdagBakkekammenAstaCykelGren_Crop

Det cyklende grenbud

-1245_2Pack

Frida: Man får jo ikke en six-pack. Man får kun en two-pack!

-1251_ChipsHundemad

Chips er hundeæde

-1319_AeblerFraEgebaeksvej_TAHanne

Bonus fra bedsteforældrene

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-09-07 Hjemmedag & udedag

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Hanne tog en velfortjent hjemmedag og koncentrerede sig om kun at lave ting hun havde lyst til. En af disse var at give killingerne udetid, så kattelemmen stod åben det meste af dagen og killingerne skiftede selv mellem ude & inde 10 gange hen over dagen. De besøgte også nabohaven og var lidt ude på vejen, men de gik ikke langt væk. Det regnede lidt, uden at de lod sig mærke med det. Det regnede også meget, hvilket trods alt drev dem indenfor. Helt immune er de heller ikke overfor vand.

Asta blev hentet af bedstemor, til en tur til Musikhuset og til overnatning. Frida tog til forforfest, forfest og fest på HTX.

-0752_2_MomoAigilStofferGulv

Uvant nærhed

-1649_2_TokeVaad_TAHanne

Toke overvejer bagskærm til cyklen

-1650_KattelemTape

Uvant opklap

-1810_2_AstaHelikopterhval_TATove

Helikopterhvalen kræver endnu et offer

-1811_AstaMusikhusetVandGummistoevler_TATove_Crop

Gummistøvlegeneralprøve (de virkede tip-top)

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-09-06 Dobbeltomvendtsdag

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Asta havde legeaftale med Asta, der bor tilpase langt væk til at Astas forældre hentede Asta & Asta på skolen og kørte Asta hjem bagefter. De to ligner sågar hinanden - dels med frisuren (siger Hanne), dels med at være frække og storsnakkende med fremmede mennesker (aka Astas far & Astas far). De havde naturligvis leget omvendtleg i bilen hjem. Eller ikke leget det. Det blev et kompliceret farvel.

-0714_2_MomoSofaAsta

Okay, så. Ét a, men heller ikke mere

-1658_2_StofferGraes

Græsspiseren

-1714_2_AstaKastanjer

Kastanjeknækkeren

-1923_3_AstaSofaGummistoevler

Nye totalt-for-seje gummirøjsere

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-09-05 Vand & blod

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Asta var til svømning for anden gang og øreproppen faldt ud af det øre hun har hul i. Det gjorde rigtig ondt at få klorvand derind. Så ondt at Asta ikke rigtig ved om hun vil gå til svømning mere og hun har ellers været meget begejstret for det. Asta skal til ørekontrol her til efteråret, hvorefter hun sandsynligvis vil få en operation for at få lukket hullet.

Uafhængigt af dette lærte Toke at det er ret smart at følge blodbankens råd om at drikke rigeligt vand inden man skal tappes. De prøvede at lave to huller i ham, men der var helt tørt: Ingen tapning denne gang, kom tilbage om 2 uger. Og når man nu har det helt fint med at afgive blodet, men ikke særlig fint med at få stukket huller i sig, er det lidt af en nitte.

-1809_2_Stoffer

Killingeblikket

-1907_FridaMadEigilSofa

Har du problemer, Frida?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-09-04 Selektive regler

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Til aftensmaden forsøgte Frida at liste kødsubstitut i aftensmaden. Det lignede mistænkeligt meget kød, så hun blev afkrævet forklaring og gik til bekendelse. Det forhindrede ikke resten af familien i at spise maden og selvom den ikke blev rost til skyerne, blev den heller ikke afvist.

Det var sådan ca. det samme Toke prøvede på for over et år siden, men han blev skældt ud, beskyldt for at føre familien bag lyset og forbudt at gøre den slags igen. Påpegende den åbenlyse forskelsbehandling fik Toke at vide at tiden bare ikke var til det dengang han prøvede. Desuden havde han lusket med at prøve at skjule det.

-1721_2_AftensmadUdenforHaveFridaSigurdHanneAsta

Udeaftensmad for sidste gang i år?

-1843_3_PlantegningRobotLavetAfAsta

Astas plan & udførelse

-1848_3_TroldhasselEigil

Troldhasselkatten

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-09-03 Dåb og legeaftaler

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Der var døbedag for 0-klassen på skolen. De hedder nu "Kronhjortene". Asta og hendes klassekammerater er døbevenner for Kronhjortene. Asta døbte Asta. Meget passende, synes Asta & Asta.

Asta legede hos N fra Kronhjortene efter skoletid. Ganske praktisk bor N på nabovejen ca. 50 meter væk. Med tanke på at der også er flyttet en jævnaldrende til Bakkekammen, drømmer forældrene om weekender hvor Asta selv sørger for at komme til at lege med nogen.

-1729_MomoStol

Lige til Playcat

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->