Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 35
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-09-02 Spejder, rumfødselsdag og indsamling

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Der var program nok til Asta: Spejder 9-12, rumfødselsdag 12-15, indsamling 15-17. Alt gik glimrende, med bonus i form af at hun kom tidligt i seng. Så tidligt at forældrenes indre ur kom helt ud af takt.

-0904_2_Bellevue_StrandBadebro

Morgenstrand

-0908_5_Bellevue_Vand_Sandbund_Flimmer

Morgenvand

-1053_3_HanneOmplanterAegteBlaakantKatteurt

Katteurteplanteren

-1623_AstaRedBarnet

Indsamleren

-1740_5_EdderkopTokesArm_clubionidae_saekspinder_Crop

En sækspinder? Vistnok?

-1758_HanneAstaSofa

Ved at være der

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-09-01 Ny legekammerat?

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Der er flyttet en ny pige til Bakkekammen og Asta har prøvet at komme til at lege med hende flere gange. I dag lykkedes det så i 1-2 timer. Hanne & Toke har ikke mødt hende, men mon ikke hun bliver inviteret ind til killingekig en af dagene?

På vejen bor også en kattedame uden katte. Hun elsker katte og er helt forgabt i Eigil & Stoffer. Hun kiggede ind med en Ægte Blåkant, også kendt som Katteurt. Den er en stor stikling fra hendes eget bed, der ifølge hende lokker kvarterets katte til.

Killingerne var ude 3 gange i løbet af dagen og bevægede sig en del ind i nabohaven og ud på vejen. De holdt sig i nærheden og kom stormende da de blev kaldt ind med skebanken på en tallerken guf.

-1319_6_Trampolin_Eigil

Eigilstræk

-1320_5_Trampolin_Asta_Pind_Stoffer

Stofferhop

-1320_2_Trampolin_Stoffer

Fanget!

-1630_StofferEigil

Fælles springtur

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-08-31 Killinger betyder oprydning

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Killingerne har fundet ud af at der er en masse spændende ting på bordet, som man kan skubbe på gulvet. Glas og skåle for eksempel. På plus-siden: Familien er meget hastigt ved at blive bedre til at fylde vaskemaskinen med det samme, i stedet for at lade glas & skåle-dyngerne hobe sig op.

Hanne var på Moesgaard Museum med den Sydafrikanske delegation og tog afsked med dem om eftermiddagen. Derefter tog hun til fødselsdag hos en kollega. Hun var overraskende frisk da hun kom hjem om aftenen, men mon ikke socialiseringsprisen betales lørdag?

Frida var til idrætsdag på skolen og var overraskende træt & muggen da hun kom hjem. Måske tabte de stort?

-0954_3_RedVelvetBrownieCheesecakeSwirtAfKatrine

Red velvet brownie cheesecake swirl

-1513_AstaAstasHaarMariehoener

Mariehønsepige

-1725_2_KoekkenbordKattemadMomoEigilStoffer

Kongen sidder øverst

-1856_1_SofaMomoStofferHanne

Aktiv ignorering

-2029_TokesStoretaa_28SkrevetAfAsta

...skal der stå på min faders storetå

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-08-30 Sidste lange arbejdsdag

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Hannes arbejdsdag blev på 14 timer, alle i selskab med flokken fra Sydafrika. Socialkapacitetsmæssigt kørte hun allerede på overtid i går, men den slags kan forlænges yderligere når det er nødvendigt. Det forventes at hun tilbringer weekenden i sofaen, når gæsterne er sendt hjem.

Sigurd var til bueskydning, Frida var til frisør og Asta & far var til "Ryd op i hjemmet efter gårsdagens selskab". Det med oprydningen var nu relativt hurtigt overstået og af uransalige årsager var der hyggestemning i huset, så det blev til sengelægning med laaang tids Harry Potter-læsning.

-1641_EigilSpandHave

Op?

-1648_2_PaeretraeHaveEigil_Crop

Op!

-1659_02_MomoStoffer_HaveTrampolin_Crop

Afstandshilsen

-1659_04_MomoEigil_Fliser

Åh-åh!

-1659_08_MomoEigil_Fliser_Crop

Alarmen afblæst

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-08-29 Svømning og stort besøg

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Asta var til svømning for første gang. Det foregår på en nærliggende skole og med et udmærket mindre bassin. Det var lidt et cirkus at få en øreprop til at sidde ordentligt fast (hun har stadig hul i venstre øre efter mellemørebetændelse), men det lykkedes og den røg ikke ud under svømningen. Toke forføjede sig under undervisningen, så der vides ikke hvad der skete der, men Asta var glad bagefter, demonstrerede hurtigt at hun kunne dykke og glæder sig til næste gang.

Hjemme på Bakkekammen var huset blevet invaderet af 8 sydafrikanere og 4 danskere. Der var øl på bordet og højt humør i haven - flokken viste sig at bestå af flinke mennesker, der var meget nemme at falde i snak med. Meget sigende for stemningen var både Sigurd & Frida med i selskabet langt det meste af tiden. Det var Asta naturligvis også, men det er næppe den store overraskelse.

-0723_PandekagerNixPille

Curses! Foiled again!

-1759_1_AstaBadehaetteSvoemmebrillerSvoemmehal_Crop

Svømmemotiveret

-1825_5_FjerKorsedderkop_Crop

Fuglefjersedderkop

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-08-28 Keep it casual

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Det var dagen inden huset indtages af Delegationen Fra Sydafrika. Badeværelset fik en omgang, Asta blev sat til at sørge for at hendes værelse blev bragt tilbage til samme ryddelige tilstand som det var 12 timer tidligere (der gentages i morgen), Sigurd & Frida fik styr på deres værelser og Hanne forberedte aftensmad.

Ikke at aftensmaden bliver noget særligt forstås. Bare sådan lidt porre-kartoffel-suppe med toppings, brød & humus, pandekager med syltetøj til dessert og hyldeblomstsaft til. Altsammen hjemmelavet, ligesom det jo plejer at være i hverdagen. *host* *host*

-1854_HanneAstaKoekken

Kokkerererne

-2046_2_HyldeblomstsaftSolbaersyltetoejHumus

Gufdelmængde

-2150_5_HanneLaverPandekager

Dobbeltgodt

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-08-27 Dobbelt bytur i regnen

Frida: 16 år, 11 mdr. Sigurd: 14 år, 5 mdr. Asta: 7 år, 5 mdr.

Hanne viste delegationen fra Sydafrika rundt i byen i et par timer i regnen. Det må siges at give et meget passende indtryk af Danmark. Det var nu OK: Der var svag vind, så paraplyer virkede.

Sigurd var med klassen på besøg hos Aarhus Tech. Altså ikke den del med HTX, som Frida går på, men den håndværksmæssige del. Han var tydeligt inspireret da han kom hjem og snakkede om elever der byggede teaterscener og snedkeruddannelsen.

Asta inviterede veninderne D og VB med hjem. Ingen konflikter og tre piger der legede selvstændigt. Bonus, synes Toke, der stod for husholdningen indtil Hanne kom hjem efter en 13-timers arbejdsdag: Sofa, kaffe, lakrids og positive katteioner blev serveret for den hårdtarbejdende.

Indimmellem blev der også lige tid til at kæmpe sammenlagt et par timer med at få Sigurds Playstation 4 ordentligt på nettet igen. Den var hoppet af i lørdags og Sigurd var noget utålmodig. Det endte med en factory reset af routeren. Forinden havde Toke været smart nok til at gemme opsætningen, men den funktion var bare for at narre fjenden: Der skete nul gendannelse af samme opsætning da det blev forsøgt bagefter. Men porte kan pusles på plads og Sigurd fik sit legetøj på nettet igen.

-0848_ChokoladeHampefroe

En arbejdskollega havde været i Amsterdam

-1734_2_VejMusikInstrumenter_AstaVeninder

Gademusikanter

-1952_HvidKillingEigilVindueskarm

Vovsesubstitut

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->