Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 22
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-06-04 Dyredag

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 2 mdr.

Dagens udflugt var til Skærup Zoo, hvor der blev set på dyr, klappet geder og redet på hest. Det sidste var Asta bekymrende glad for. Forældrene kan ikke sige sig fri for at have en indre liste over ting de helst ser at ungerne ikke går i gang med. Helt oppe i toppen af den liste står der "hest" og "fodbold".

Det fungerede fint med ungerne: Lillebror Silas fik lov til at være med til rigtig mange ting sammen med de to større børn. Derhjemme skulle Sigurd have været i Djurs Sommerland med den kammerat han havde overnattet hos, men det blev aflyst pga. vejrudsigten. Lidt skuffende for Sigurd, specielt da vejret viste sig at være fint alligevel.

-0947_1_DrivhusHaveAstaSilasBirk_HaveDrivhus_AstaSilasBirk_Crop

Morgensamling

-1058_5_BirkAstaHenrikSjippe_Crop

Morgengymnastik

-1244_3_AsiatiskVildhund_Cuon_alpinus_Crop

Middagsblik

-1528_7_AstaHestRide_Crop

Eftermiddagstur

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-06-03 4/5 til pinsetræf

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 2 mdr.

Det årlige pinsetræf med Tokes side af familien blev lidt reduceret: Sigurd var blevet inviteret på overnatning og i Djurs Sommerland af en klassekammerat, så han blev hjemme mens resten af familien tog afsted. Det blev en klassisk tur på den gode måde, med det meste af dagen i Madsby Legepark. Ungerne fandt meget hurtigt sammen, selvom fætter Silas var skuffet over den manglende Sigurd.

På Tarzanbanen prøvede Frida at gennemføre med Asta på ryggen. Hun (altså Frida) turde dog ikke rutsje ned ad brandmandsstangen med Asta bagpå. Det fik Asta til at hegle hende igennem og kalde hende bangebuks. Det hjalp nu ikke - Asta måtte selv sørge for transporten på den del.

Frida tog tilbage til Aarhus om aftenen - eksamen kaldte.

-1412_SilasBirkAsta_Crop

Den store kiksedeling

-1531_3_AstaFridaRidetur

Mooncar efterlyses

-1536_3_FridaAstaMooncar

Mission accomplished

-1540_1_AstaMooncarBirk

Blind passager

-1617_6_DenHistoriskeMiniby_AstaBirk

Hujende kæmper

-1639_5_DenHistoriskeMiniby_Frida

Mega-Frida

-1715_2_Madsbyparken_Tarzanbane_FridaPael

Klarer du den, Frida?

-1715_7_Madsbyparken_Tarzanbane_FridaPael

Jeps, no problem

-1723_3_Madsbyparken_Tarzanbane_FridaAstaPaaRyggen

Nemt nemt

-1724_3_Madsbyparken_Tarzanbane_TovbaneFridaAsta

Det kan ikke gå galt

-1725_7_Madsbyparken_Tarzanbane_FridaAstaPaaRyggen

Opad er nemt nok

-1728_2_Madsbyparken_Tarzanbane_FridaAstaPaele

Nedad for egen kraft

-1730_4_Madsbyparken_Tarzanbane_AstaFridaBirkKlatrevaeg

Ikke alle opad er lige lette

-1912_1_FridaTog

Lige i rette tid

-1934_2_GodnatlaesningLailaHenrikSilasBirkAsta

Bemærk: Ingen behov for hverken Hanne eller Toke

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-06-02 Stavning og rokketand

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 2 mdr.

En tømrer var forbi og bedømte hvad der skulle til for at få affugtet køkkenet. Han var med på en trinvis model, hvor de først fjerner køkkenelementerne i den ene side af køkkenet og tager gulvet op under soklen (det træ køkkenelementerne står på). Derefter bedømmer en fugttekniker om der skal mere til. Tømreren mente desværre at fugten også var trængt ud under den del af gulvet der ikke er under soklen. Men det er muligt det kan håndteres ved at opklodse gulvbrædderne og affugte ind under. Affugtningstiden er lidt under 3 uger. Gys. Men tømreren sagde at det var billigt sluppet.

Asta demonstrerede at hun kunne stave til si og so ved at sige ordene langsomt og genkende bogstavlydene. Det er første gang hun har stavet til noget uden blot at have memoreret bogstaverne.

En times tid efter sengelægning kom Asta ned i stuen og præsenterede stolt sin første tabte tand. Tandfeer eksisterer i Bakkekamsuniverset, så der dukker en mønt op under hovedpuden.

-1817_1_MonsTaeppe_Haengekoeje

Ligger du godt, Mons?

-2051_1_AstaUdenTand

Vældig fint, Asta

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-06-01 Eksamen og fest

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 2 mdr.

Frida var oppe i mundtlig engelsk og det gik rigtig godt. Vældig velfortjent efter hendes meget koncentrerede terpeindsats i de forgående dage. Veninden M matchede Fridas resultat, så der var fælles glæde. Hanne gav dem penge i hånden og sendte dem på Dolce Vita for at guffe eksamensis.

Asta tog til fest i børnehaven, efter dens almindelige lukketid. Ingen forældre tilladt i bygningen (sådan nogen forstyrrer al den sjov man har), så der blev sagt farvel udenfor. Eller rettere: Forældrene kom med ungerne, og ungerne strøg indenfor til discolys, musik, dans, pølsehorn & is, uden tid til at sige farvel. Alle var i deres stiveste puds, hvilket for Astas vedkommende var en selvvalgt prinsessekjole, og de sad parvis til bords. Astas adrenalinsus holdt i en times tid efter hjemkomsten, så det var ikke nemt at få lagt hende i seng.

-1943_3_AstaPrinsesseCykelvogn

Prinsessen og kareten

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-05-31 Fugtsagaen

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 2 mdr.

Toke ringede til forsikringsselskabet for at høre hvorfor der ikke skete videre i sagen. Han fik at vide at han selv skulle kontakte det tilkoblede VVS-firma for at indhente tilbud. På hvad, spurgte Toke. På skadesudbedring. Hvad så med opbrækning af køkkenet inden affugtning? Det kunne de også give tilbud på, hvis de havde kontakt til tømrer. Hvad med videre tømrerarbejde? Det kunne de også give tilbud på. Så hvor mange tilbud skulle de give?

Frustrerende samtale, fuld af tavs viden hos den ansatte hos forsikringsselskabet. Det blev heldigvis løst ved at Toke forklarede at han ikke forstod hvad han skulle gøre og om der kunne skiftes til et forløb, hvor de styrede så meget som muligt? Det kunne der godt. Fremover benyttes kun selskaber som forsikringsselskabet er vant til at arbejde sammen med. At vennen Jørn så kunne melde at det først tilknyttede VVS-selskab allerede er en af dem der er fast tilknyttet til forsikringsselskabet, er en underholdende detalje. Men ligemeget med det. Fremover er kommunikationen at håndværkere ringer og aftaler tid til besøg.

Frida var på eftermiddagsarbejde i Søstrene Grene. Mentalt spiller hun Plants Vs. Zombies, når hun sidder ved kassen: Hun er planten og køen er zombierne, der skal holdes på afstand (læs: Køen må ikke blive for lang). Det gik rigtig fint med at holde zombiehorderne stangen indtil en megaboss dukkede op med 314 metalbøjler. Ja, dvs. Frida fandt først ud af at der netop var 314 ved at tælle dem allesammen, da kunden ikke selv havde talt mens hun tog dem. Game over.

-0722_AstasMadpakkeJordGrene_Crop

Hanne, Asta har ikke spist den madpakke du lgav hende med i går

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-05-30 Eksamenslæsning

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 2 mdr.

Frida meldte fra til madlavning og bortset fra et par korte pauser sad hun med næsen i computeren hele dagen, for at forberede engelskeksamen. Hun havde et par spørgsmål til Hitler & kristendom og hvorfor så mange i USA er troende. Interessante spørgsmål, som forældrene gerne ville have snakket om, men det var ikke snak der var brug for: Korte, konkrete bud, tak. Videre i teksten!

Asta havde vennen E med hjem fra børnehaven. Det er ham hun skal giftes med, siger Asta. De passer i hvert fald rigtig godt sammen, for det gik over stok & sten fra det øjeblik de brasede ind ad døren. De forsvandt også ud i verden et par gange, klædt ud som henholdsvis drage og flagermus.

-1707_2_AstaOgVenHave_Crop

Monstrene ved porten

-2220_GenboensHustag_Montage

Genboen havde travlt

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-05-29 Bare mandag

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 2 mdr.

Lidt lummert, lidt regn. Kage med hjem fra arbejdet og højtlæsning for Asta i både sofa & hængekøje. Et afsnit af Planet Earth II sammen med Sigurd om aftenen og en Frida, der var meget optaget af eksamenslæsning.

-1655_HanneAstaSofaHoejtlaesning_Crop

Inde

-1729_1_TokeAstaHaengekoejeHoejtlaesning_Crop

Ude

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->