Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 8
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-02-28 Sværdtæsk og hjemmearbejde

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Far tog med Sigurd til Remiir (Dragons Lair) Live Rollespil. Det blev holdt ret tæt på og vejret var virkelig godt. Der var 6-8 voksne og nok 30 unger fra 8-13 år. Sigurd fandt sammen med 4 andre og drog ud i landskabet. Verdenen var let fantasy: Mennesker, dværge, orker & elvere, men ikke trolde eller drager. Der kunne findes Gly (penge i spillet) i em mine eller man kunne stjæle det fra dem man overvandt i kamp. For pengene kunne der købes noget brød med urtesalt (ja, det lyder ikke af meget, men Sigurd sagde det var rigtig lækkert og ville have det i hjemmet). Mens det stod på lænte far sig tilbage, læste en bog, lyttede til en fløjtespillende rollespiller og drak kaffe i 2½ time. Lejlighedsvist afbrudt af kampråb, trusler mod og fra kroværten og raslen med tunge våben under en diskussion om hvorvidt lejesvendene skulle have 2 Gly hver eller 2 tilsammen for deres udførte arbejde.

Mens faderen således arbejdede hårdt for at Sigurd kunne have en god dag, slappede moderen af med at rydde op, købe ind sammen med Asta og kæmme lus på husets piger. Hun rørte også lige falafelpandekagedej sammen (kikærtemel & revne grøntsager). På overraskende vis blev de grovguffet af Sigurd & Frida.

-1245_4_LiveRollespilSigurd_Crop

Mod eventyret

-1504_10_LiveRollespil

Det store slag

-1506_12_LiveRollespilSigurd_Crop

Nærkamp

-1510_02_LiveRollespilSigurd_Crop

Mod næste fjende

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-02-27 Loftgulv og kappesyning

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Frida kom hjem fra Samsøturen og var ret træt & glad. De havde overnattet i et meget stort sommerhus (senge og madrasser nok til hele klassen), spist bålmad lavet af en kok og fået et foredrag om sten af en stennørd, der havde en sav der kunne save sten igennem.

Toke brugte det meste af dagens energi på at lægge brædder overnpå isoleringen på loftet, så der kunne komme mere skrammel derop. Derefter slæbte han skrammel. Det hjalp, men der er stadig lige lidt vej inden hjemmet kan komme i Bo Bedre.

Hanne har opdaget af Dragons Lair arrangerer Live Rollespil sidste søndag i hver måned, så forældrene tvang Sigurd til at sige ja til at være med i morgen. Det hjalp noget at mor straks gik i gang med at sy en kort kappe med kaninskind til ham.

-1452_hanneLaverKappe

Der planlægges

-1609_3_SigurdKappe

Nydeligt resultat

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-02-26 Vandvorter og Samsøtur

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Astas har haft vandvorter i over 1½ år og har været ved lægen for at få dem fjernet flere gange. De er hver gang kommet igen og denne gang på inderlårene hvor de generede en del. Afsted igen, med en Asta der slet, slet ikke ville være med til det. Hun gråd og klamrede sig til far. Lige indtil lægen gik i gang med skraberen og Asta erfarede at Emla virker rigtig godt til den slags. Øjeblikkeligt stop med piv. Det skadede heller ikke at lægen havde fået nye plastre med Barbie med hundehvalpe.

Frida pakkede sin taske og tog afsted til Samsø. Sammen med resten af klassen skal hun overnatte i en sommerhus. Der er også planlagt bålmad og noget med en spøgelsestur. Det var heldigvis glimrende vejr.

Hanne nåede level 1000 i ∞ Loop og som lovet er det slut nu: Gad vide hvordan man afinstallerer en app?.

-0725_FridaModSamsoe

Klar, parat

-0758_HanneLoop1001

Allerallersidste

-1928_1_AstaVandvorterPlastre_Crop

Blændende smukt plaster

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-02-25 Katteskrammer

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Den semifaste regel er at kattelemmen sættes til envejs-indgang når menneskene i huset går i seng, men det glemmes engang imellem. Manglende indespærring om natten får katten Mons til at rende udenfor, finde en anden kat og komme i klammeri med den. Således også i nat, så Mons havde sår i ørerne om morgenen. Det med ørerne er heldigvis det eneste der rigtig sker ved dens eventyr og de er efterhånden blevet noget hakkede i kanten.

-1720_2_AstaFlimmerfjernsyn

Asta insisterede på at se den gamle ødelagte optagelse

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-02-24 Ekstraundervisning og introdag

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Frida var til første forløbsdag for Juniortalent. Det handlede om fællesskab og individ, nok det forløb Frida var mindst opsat på. Det gjorde det nu ikke dårligt - hun beskrev at det foregik som skoledage burde foregå: Med velforberedte og opmærksomme elever og engagerede lærere.

Det store faglige spænd gør at de deltagende ikke er nørdede på samme måde som på den Discovery Camp Frida var med på i sommers. Da gruppen skulle lære hinanden at kende var der forskellige spørgsmål og der var kun en håndfuld (incl. Frida), der makerede at de elskede naturvidenskabelige fag.

Da Frida kom hjem faldt hun prompte i søvn på sofaen.

Hanne var til "Introdag for nye medarbejdere". Hun har godt nok arbejdet på Planafdelingen i 5 måneder, men når introdagene er hvert halve år kan man jo ramme skævt.

-1818_2_AstaSupermanKappeLusekurSofa

Supergirl!

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-02-23 Pandekageprioriteter

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

Frida & Sigurd bagte pandekager, da de kom hjem fra skole. Det sker ikke så tit. De var vææældig søde og lavede ekstra, så resten af familien også kunne smage. Da far kom hjem havde Asta plaget sig til at overrække guffet med et Her, søde far. Det er til dig!. Der var ikke et forældreøje tørt og det trak næsten ikke fra at hun øjeblikket efter aftalte med far at han kunne nøjes med en mikrostykke af pandekagen.

-1659_AstaPandekage

Bedårende unge

-1702_2_PandekageSukkerSyltetoej

Toplæsset

-1828_3_AstaDuploTog

Duplo virker

-1844_2_MonsAstaPude

Pudepause

-2209_1_SigurdsNoteTilTandfeen_Crop

Sigurd får stadig penge af tandfeen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-02-22 3D-tanker

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 10 mdr.

Asta fik åbenbart læsset helt af i går, for de meldte i børnehaven at hun havde været meget glad og at hun havde leget med en masse forskellige.

Om aftenen kiggede Hanne & Toke på 3D-programmer. Når man nu får en printer, er det altså sjovest at designe modellerne selv. Der blev kigget efter at man kunne bruge programmet på Mac, Windows & Linux og at det var til at komme i gang med uden et længere kursus.

Dagens kandidater var Blender og Onshape. Blender er et program man installerer og det tilbyder alverdens funktionalitet på en gang. Det faldt helt igennem på "let at komme i gang med", men kunne godt være sagen på et senere tidspunkt.

Onshape kører i en browser og det er ekstremt nemt at dele modeller med hinanden. Det er meget mere overskueligt end Blender, men efter at have leget med det i 20 minutter havde Toke endnu ikke formået at lave en eneste lille model. Det så desværre ikke ud til at kunne køre på Hannes aldrende Mac, men det kan være en anden browser kan hjælpe. Der er masser af instruktionsvideoer, så den får lige en chance til en anden aften.

-1609_PolydronMagnet

Old-school 3D-modeller

-1610_2_PolydronMagnet

Kombinerede 3D-modeller

-1702_3_SigurdAstaRulleskoejter

Storebror oplærer

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->