Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 34
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-08-28 Onkelbesøg og NERF-roderi

Frida: 14 år, 11 mdr. Sigurd: 12 år, 5 mdr. Asta: 5 år, 5 mdr.

Asta blev lusekæmmet og der var ingen lus! En biologisk sensation! Kryds i kalenderen og frem med de sjove hatte & truthornene!

Sigurd har noget svært ved at få sin nye NERF til at opføre sig som han vil, så ingeniøronkel Jacob (og ingeniøronkel Jacobs kæreste) blev budt på eftermiddagskaffe med teknikroderi. Jacob medbragte strømforsyning og måleudstyr, men enden på det hele blev nu blot at Sigurd skulle prøve med fuldt opladte genopladelige batterier i stedet for friske engangbatterier. Virker det ikke efter hensigten, skal der nok en variabel modstand på pistolen, så Sigurd selv kan justere hastigheden af svinghjulene.

Det med den variable modstand (eller "potentiometer", hvis der skal snakkes elektronisk) havde Toke nok luret og havde rodet rundt i de gamle støvede gemmer, sammen med Sigurd, der bemærkede Far, hvorfor har du så mange seje ting?. Yes! Den kommentar var så rigeligt 30 års pugen af elektronikskrot værd!

-1331_2_FridaBraekketHaandKube

Frida med handicap

-1417_HanneKube

Hanne uden handicap

-1457_2_AstaDoerkarm

Gymnastik starter om en uge

-1859_6_JacobAstaSigurdTrampolin

Som altid

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-08-27 Samlet familie

Frida: 14 år, 11 mdr. Sigurd: 12 år, 5 mdr. Asta: 5 år, 5 mdr.

Der hoppede et egern igennem haven og suk, suk, Toke havde ikke kameraet klar. Argh! Men måske kommer det tilbage? Det lod ikke til at have voldsomt travlt.

Frida blev på sit værelse det meste af dagen: Hun anbragte sig midt på gulvet, placerede dynen og alle puderne omkring sig, forstærkede barrieren med sine tasker, soveposen og diverse bunker tøj og bøger. Frida i reden med mobiltelefon og computer, med konstant musik i baggrunden. Fotografering forbudt og helt hjemme.

Hanne kæmpede hårdt hele dagen og nåede i mål med at få ryddet op på Astas værelse. En del af det foregik med Asta ude af huset, for at få muget ud i mængden af legetøj til 3-årige, som Asta ellers insisterer på at beholde. Hanne har lært lektien, så der blev ikke smidt ud, blot pakket væk på loftet. Asta var vældig glad for resultatet og legede i lang tid alene på værelset - det var særligt attraktivt at bordpladen var ryddet, så hun kunne klippe-klistre. Forældrene skumler med planer om et mere aktivt bord, f.eks. med lidt værktøj, en limpistol, hylde til kreationer og den slags. Måske lidt i stil med mellemgangen fra Økohuset?

-1221_AstaKvicklyIndkoebIndkoebsvogn

Asta styrede indkøbet

-1429_2_AstaLegehest

Fundet frem fra gemmerne

-1546_AstaHavelaage

Meget børnesikker låge

-1856_3_MonsAsfalt

Fla-u-kat

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-08-26 Samlet familie

Frida: 14 år, 11 mdr. Sigurd: 12 år, 5 mdr. Asta: 5 år, 5 mdr.

Sigurd & Frida kom hjem fra lejrskole, i nævnte rækkefølge. Far hentede dem på skolen: Sigurd sagde hej til far og ville hjem, hjem, hjem, så han tog rutebilen alene hjem, genfandt sin bedste ven i hele verden Mons og murede sig inde på sit værelse resten af dagen. Frida dukkede op 20 minutter senere og var kun 2*hjem-agtig, så hun kunne godt vente på at far hjalp med at tømme bus (trivielt hint: Lav en kæde og høvl alle taskerne ud på en græsplæne med maksimal hastighed, i stedet for at klumpe sammen og vente på egen taske).

Vejret havde været godt og begge unger havde haft en god tur. Frida havde kigget på stjerner sammen med en del andre fra klassen og scoret points med sin grønne 5W-laser og på i det hele taget at vide noget om himmellegemer. Som nørdefamilie kan man godt blive lidt blind for at det ikke er alle, der fascineres af exoplaneter eller rumsonder.

-1240_2_SigurdGaarHjem

Hjem. Nu!

-1252_FridaHjemvendtFraLejr

Den sårede

-1810_2_AstaTomat

Egen avl!

-1945_FridaHaveMons

Ude men hjemme

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-08-25 Dobbeltjonglering

Frida: 14 år, 11 mdr. Sigurd: 12 år, 5 mdr. Asta: 5 år, 5 mdr.

Katten Momo havde gentaget sit kattelemsåbningstrick fra i går og løb forøvrigt rundt uden problemer, så Hanne & Toke droppede at holde den inde. Antibiotokakuren gennemføres naturligvis.

Toke tog Asta med til hørelægen. De blev kaldt ind i lægeværelset af assistenten, som gik igen for at hente lægen. Imens ringede Tokes telefon: Hej, jeg ringer fra Randers Skadestue. Det drejer sig om din datter Frida, hvortil Toke måtte svare Okay. Kan du ringe tilbage om 20 minutter? Jeg sidder hos en anden læge med min anden datter.

Det var (heldigvis) som forventet en opfølgning på Fridas brækkede tommelfinger fra i går. De havde kigget på billederne i Randers og set at senen havde løsnet sig fra knoglen. Som sådan ikke alvorligt, bortset fra at fingeren skal holdes helt i ro. Det betød at Fridas fikse skinne skulle udskiftes med reel gips og at hun skal gå med gipsen i 4 uger! Skolelejren blev kontaktet og et par timer senere kunne Frida ringe hjem og melde at gipsen var blevet monteret. Hun afslørede desuden at der desværre ikke var noget sejt ved det fingerbrækkende uheld: Hun havde prøvet at brække en gren og var faldet.

Asta havde som forventet helt stoppet øre i højre side. Hun fik en tid i næste uge, hvor der lægges dræn ind. Øv.

Om aftenen blev der spillet Takenoko. Asta blev stortaber med 20 point, Toke fik 29 og Hanne 31. Grunden til Astas relativt få points var nok primært at hun glemte at få flere missioner, for hendes overblik fejlede ellers ikke noget.

-0930_FridaBraekketHaand_TAUkendt

En Frida med skinne

-1048_1_FridasBraekkedeHaane_TAFrida

Afmonteret skinne

-1420_1_FridaGipsArm_TAClaus

En Frida med gips

-1932_Takenoko

Bambushygge

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-08-24 Rekonvalescenter i det fri

Frida: 14 år, 11 mdr. Sigurd: 12 år, 5 mdr. Asta: 5 år, 5 mdr.

Om morgenen skulle Momo have medicin, men den var ikke til at finde i huset. Både Hanne, Toke & Asta var flere gange rundt i krogene. Lederiet blev opgivet og på vej over til garagen dukkede kræet op. Altså udenfor. Men hvordan? Kattelemmen var sat på "åbn kun indad"-mode og eneste helåbne vindue var i forældrenes soveværelse, hvor Toke nok mente han ville vågne ved en kat, der passerede hen over dynen. Mysteriet blev opklaret om eftermiddagen, hvor Momo demonstrerede at tilstrækkelig puffen til kattelemmen kunne få flappen til at åbne nok indad til at den kunne lirkes helt op.

Frida ringede hjem fra lejren med meldingen Hej far, Jeg har brækket fingeren. Lidt.. Så ungerne har tydeligvis fået lov at lege. Det var nu blot en kort servicemeddelelse, for hun fortalte ikke hvordan det var sket og hun skulle ikke hjem. Faktisk skulle hun videre med det samme, farvel far, vi ses.

-0802_3_HanneAstaCykler

Mod børnehaven

-1527_1_UniversitetsparkenStuderende

Flere folk i parken!?

-1847_4_AstaSloerToiletpapir

Nyeste Astamode

-1912_AstaSolerBenene

Der slikkes aftensol

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-08-23 2/3 børnefri

Frida: 14 år, 11 mdr. Sigurd: 12 år, 5 mdr. Asta: 5 år, 4 mdr.

Sigurd & Frida tog samlet afsted til 4 dages lejrskole. Hele skolen skal være på samme lejr, med de mindre klasser i nogen hytter og de større klasser i klasseopdelte teltklynger. Vejrudsigten sagde sol, så der kom ingen regntøj med. Det tog noget tid for Sigurd at forlade hjemmet, for det var svært for ham at sige farvel. Altså farvel til kattene. Forældrene fik bare et hurtigt knus.

Momo har det forøvrigt fint. Den vil gerne spise sin medicin og den humper praktisk talt ikke mere. Hvad de end gjorde eller gav den hos dyrlægen er godt nok hurtigtvirkende. Den holdes nu stadig indenfor.

-0809_4_AstaSigurdFridaBagage

Mod eventyret

-1842_3_AstaDuploTogHestevognHest

hesten skulle have hjælp, mente Asta

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-08-22 Momo halvklar igen

Frida: 14 år, 11 mdr. Sigurd: 12 år, 5 mdr. Asta: 5 år, 4 mdr.

Hanne tog katten Momo til dyrlægen, der kom frem til at den var blevet bidt i benet, sandsynligvis af en anden kat. Der var gået betændelse i, men der havde ikke dannet sig en byld. Momo blev pumpet fuld af antibiotika og smertestiller, så den var i fint humør om eftermiddagen og i stand til at gå sådan rimelig normalt. 1500 dask, klart billigere end sidst. Kræet skal have antibiotika og smertestiller en uges tid endnu og holdes indenfor.

Det med at holde Momo indenfor er rimelig let, for den mjaver meget lavt. Det er værre med Mons: Han mjaver rigtig høje og vil ud ved 2-tiden om natten. Af en eller anden årsag er der kun Toke der vågner ved det, så der er dømt natlig katteopvartning i den nærmeste fremtid.

Sigurd & Frida brugte aftenen på at pakke og lave madpakke. De skal på skolelejr i morgen og kommer først hjem fredag. De ville hverken have falske edderkopper, kanonslag eller tåbeligt stærk chili med på lejren. Hvor har forældrene fejlet?

-1324_6_StuderendeUniversitetsparken

Der går folk rundt i parken. Hvorfor nu det?

-1638_02_HoejhusKranAarhusHavn_Panorama_blended_fused

Perspektivleg

-1659_2_Momo

Nu i siddende tilstand

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->