Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 16
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-04-24 Udluftning og terningeleg

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 1 mdr.

Udluftningsrøret til loftsventilatoren i badeværelset har haft vand i sig, hvor det meste er blevet drænet væk hen over de sidste par dage. Hanne kiggede på det for at få det sidste væk og det endte med at der blev løftet i røret, så der blev sendt vand ovenfra og ned gennem ventilatoren. Den slags er fornuftigt nok vældig resistente overfor vand, men den begyndte at sige dak-dak-dak når den kørte. Lidt lirken ændrede det til tjuk-tjuk-tjuk og lidt mere lirkning gjorde det til tjik-tjik-tjik. Det var til at holde ud, så den får lov at være i fred et par dage til alting er tørret ordentligt.

Hanne knokler på med Rubiks Kube. Hun kan konsistent få toppen og bunden på plads, samt siderne for de to øverste lag. Hun knoklede også på med lusekæmning: Asta gik fri, men Frida havde.

-1226_AstaPuslespil

Middagssyslen

-1348_AstaPandekage

Gufletid

-1557_2_AstaLusekaemningHanne

Justitsmord! Der var ingen lus!

-1937_8_AstaRulleskoejterTrampolin

Det kan ikke gå galt

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-04-23 Hostenat og snecykling

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Asta er småsnottet og hoster meget i disse dage. I nat vågnede hun og sagde hun skulle kaste op. Der kom nu ikke noget og det viste sig at dække over at hun ikke havde spist aftensmad, så krisen blev afværget med en rugbrødsmad. Hosten kurerede det dog ikke. Om morgene havde hun det fint (altså bortset fra hosten) og var vældig aktiv hen over dagen. Hun slog mor i skak (handicap: Dronning, et tårn, en løber & en springer), sådan uden at mor aktivt lod hende vinde.

Hanne, Sigurd & Frida cyklede ud for at aflevere cyklerne til etmånedseftersyn. Det timede de glimrende så de kom til at cykle i snevejr. Asta & far var misundelige: Deres lørdagssliktur til Rema havde kun budt på kold regn.

Tredje og sidste dag med vegetarmad fra Aarstiderne bød på samosaer med spinat og gedeost samt couscoussalat med grønne bønner. Samosaerne blev lavet i ovenen og skulle nok have været stegt på panden i stedet for. Asta & Sigurd kunne ikke lide det, men flertallet af familiemedlemmer syntes det var glimrende, specielt couscoussalaten.

Foreløbig konklusion på madeksperimentet er at det nok ikke er vegetarkassen der skal til. Til gengæld syntes forældrene det var fint at blive presset til at lave noget andet mad end det sædvanlige. Der snakkes om at prøve med en måltidskasse med kødretter.

-1223_AstaGraesredeGraesplaene

Et lille hvil i græsreden

-1652_3_TokeMonsMadlavning_TAFrida

Avast me matey!

-1934_3_FridaRulleskoejterBakke

Der trænes under panikråb

Jacob
2016-04-27 20:15

Samosa skal dybsteges :)
Bare i en gryde med olie med dem til de bliver lysebrune.

Toke Eskildsen
2016-04-27 20:29

Når man ikke ved meget om en ret, er det svært at vælge rigtigt når ovn og pande/gryde i opskriften. Der burde have stået "Kan også laves i ovn, hvis man vil have dem halvkedelige".

Jacob
2016-04-28 17:34

Dybstegning er i hvert fald den eneste rigtige måde :)
Og olien bliver i gryden, hvis de ellers er lukket ordentligt, så det er ikke fordi de suger en hel masse.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-04-22 Udehjemme

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Det gode vejr tvang nørdefamilien udenfor hvor Hanne tog sig af forhaven, mens Toke slæbte brænde ned i kælderen. Asta fandt en mindre flok unger fra vejen og forsvandt med dem et par timer. Både Sigurd & Frida spurgte flere gange om forældrene vidste hvor Asta var. Forældrene svarede i stil med Næh, det ved vi ikke. Hun har været væk i en times tid, hvortil de ældre søskende udtrykte bekymring for Asta. Adspurgt om hvorvidt de mente at børn i huset skulle have færre frihedsgrader måtte de ældre søskende indrømme at det ikke var sådan generelt ment, men nok mere specifikt for Asta.

Dag 2 med vegetarkasse fra Aarstiderne bød på Kikærter i tikka-kokos med auberginer og ris. Der var ikke den store afsætning: Selv forældrene syntes det var en tam omgang. Men med vanlig strategisk sans var der blevet serveret hveder 1½ times tidligere, hvor der blev guffet igennem, så det har nok heller ikke hjulpet på appetitten til aftensmaden.

-1052_2_GraesMomo

Rovdyret lurer

-1119_SigurdMonsHaengekoeje

Kæledyrer sover

-1117_8_BiMaelkeboette

Samle samle

-1122_1_BiMaelkeboette_Crop

Afsted med byttet

-1123_3_MariehoeneMaelkeboette_Crop

op, op og afsted!

-1127_Kokedama

I live siden sidste sommer

-1157_2_SigurdAstaBuePil

Optræning

-1208_AstaToemmerLommerne

Forårsrengøring af lommerne

-1717_Hveder

Forsinkede hveder

-1746_AstaSigurdKokosnoed

Kokosknækkerne

-1758_1_SigurdKokosnoedUdenSkal

Afskallte kokosnød

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-04-21 HTX dag 2 og madeksperiment dag 1

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Fridas anden dag på HTX var mindre fagtung end første dag. Det trak lidt ned hos Frida, selvom det var sjovt at lave flødeboller (der smagte godt) og lave en reklamefilm om dem bagefter. Det overordnede indtryk for de to dage var rigtig godt. Som god videnskabskvinde er hun dog skeptisk overfor en arrangeret præsentation og vil gerne prøve at følge en almindelig skoledag i stedet for. Det kan hun heldigvis også komme til, da en af lærerne er far til en elev på Børnenes Friskole og har tilbudt at tage hende med rundt et par dage.

Apropos videnskabskvinde, har Hanne iværksat et forsøg på at gøre aftenmaden mere varieret i hjemmet. Denne gang i form af en vegetarkasse fra Aarstiderne. Laboratorieassistenten Toke stod for den praktiske del med selve tilberedningen og ungerne agerede forsøgskaniner. Forældrene spiste også med, men de kan ikke anses for at være neutrale i deres bedømmelse. Første ret; tortellini med tomatsauce, ristet grønt og rucola, blev rimeligt modtaget af Frida og blankt afvist af Asta & Sigurd. Men okay, Asta havde guffet 3 bananer efter børnehaven, så hendes stemme vejede ikke tungt.

Rubiks Terning i 2x2 var åbenbart for nem, for nu har Hanne kastet sig over den klassiske 3x3-udgave.

-1724_VegetarmadFraAarstiderne

Sundt ser det ud

-2301_HanneRubiks_3x3

Tid til tre

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-04-20 Rejser og HTX

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Sigurd har haft projektuge om opdagelsesrejsende, der blev afsluttet med en præsentation på skolen med små rum der viste forskellige verdensdele og historiske personer. Der var også slaver og/eller undertrykte folkefærd i rummene, så point for historisk korrekthed.

Frida var til brobygning på Aarhus Gymnasium (HTX) og kom storsnakkende hjem derfra. Der havde været spændende naturvidenskabeligt forløb i gode lokaler og fællesarealer med små nicher til at lave gruppearbejde. Det skadede nok heller ikke at hendes gruppe vandt en kemiquiz og at kantinen blev drevet af faguddannelsen Mad about food.

Hanne er nu i stand til at lave Rubiks Terning uden hjælp fra vejledning og Asta er engageret til at dreje den i uorden så rutinen kan optrænes.

Toke: På et eller andet tidspunkt så flytter du hjemmefra. Det gør næsten alle børn.
Frida: Ja. Så skal jeg have alle jeres penge med!

-1639_1_Sigurd_Vasco_da_Gama

Vasco da Sigurd

-1849_HanneRubiks_2x2

Videre, videre

-1855_2_HanneToke_TAAsta

Astas forældre

-1856_3_GaekkebrevFraSigurd_TAAsta

Astas væg

-1856_4_Astategning_TAAsta

Astas tegning

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-04-19 Cykling og gymnastik

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Frida havde anden og sidste dag på Risskov Gymnasium. Forløbet har vist ikke været alt for inspirerende for forældrene skulle fiske en afrapportering ud af hende. Hun var straks mere snakkende om en cykeltur hun tog rundt om Egå Engsø. Er cykling ved at blive den nye motionsform for hende?

Asta var til gymnastik for første gang. Det var i Motorikhallen og hun var helt klar helt fra starten. Det tog hende 30 sekunder at finde sammen med en anden pige og så tonsede de ellers på. Eneste problem var at gymnastiklederen fortalte ungerne at de skulle træne, så de fik overarme som Skipper Skræk. Gad vide om hun egentlig har set Skipper Skræks overarme?.

Hanne har bestemt sig for at lære at lave Rubiks Terning (professorterningen). Hun starter lige med 2x2-udgaven.

-1628_3_AstaSpringhallenMotorikhallenGymnastikMiniTarzanJane

Jeg skal igennem!

-1629_08_AstaSpringhallenMotorikhallenGymnastikMiniTarzanJane_Crop

Fro

-1635_08_AstaSpringhallenMotorikhallenGymnastikMiniTarzanJane_ArmgangSkumgrav

Der må kæmpes

-1637_01_AstaSpringhallenMotorikhallenGymnastikMiniTarzanJane

Vent i cirklerne

-1644_4_AstaSpringhallenMotorikhallenGymnastikMiniTarzanJane_Crop

Leviteringstræning

-1726_2_Ooze_3D

Stadigvæk!?

-2038_AstasSkrammel

Asta har pakket til sommerferie

-2143_HanneRubiks_2x2

Klar til kamp

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-04-18 Brobygning og vejarbejde

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Brobygning handler om at elever i grundskolen kan få et indtryk af de videre uddannelsesmuligheder. Frida er meget sikker på at det skal være STX eller HTX og i denne uge skal hun være to dage hvert sted på indtoduktionsforløb. I dag var første STX-dag, i form af Risskov Gymnasium. De havde spansk og samfundsfag. Ikke ligefrem Fridas yndlingsfag, men hun syntes lærerne var meget engagerede.

Hanne var til vejbestyrelsesmøde om aftenen. Hun blev - ikke overraskende - genvalgt som formand.

Frida: De havde også nogen slikautomater, men dem turde vi ikke gå hen til, for der var en masse store børn

-1739_3_FridaMountainbike

Bikertøs

-1936_FridaFoedderTape

Asta lappede Frida sammen

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->