Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 32
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-08-09 Opmærksomhedskrævende

Frida: 13 år, 10 mdr. Sigurd: 11 år, 4 mdr. Asta: 4 år, 4 mdr.

Sigurd krævede ikke opmærksomhed. Eller i hvert fald kun et par minutter ad gangen, når han lejlighedsvis kom op fra kælderen: Han knoklede igen på det meste af dagen med sin rævemaske og må siges at have rigtig godt greb om det.

Asta spurgte om pigen J fra nabovejen kunne lege igen, men hun var desværre på besøg hos en anden. I stedet prøvede Asta at få forældrenes opmærksomhed. Sådan ca. hele tiden og specielt når de snakkede sammen eller snakkede med nogen andre. Det er vist meget godt hun skal i sommerhus hos bedsteforældrene i næste uge.

Ellers handlede det om cykler & cykelvogn. Der blev lappet et par dæk, justeret et par V-bremser og af-pivet er par skivebremser. Det er ret rart at kunne standse cykel uden at lyde som en katastrofeopbremsning af et godstog.

-1146_1_CykelDaekPunkteretTorn

Tror du dækket er punkteret, Sigurd?

-1310_4_SigurdKostumeRaevRaevehoved

Ræven vogter

-1310_5_SigurdKostumeRaevRaevehoved

Ræven bider!

-1359_02_Perleedderkop_Enoplognatha_ovata_Crop

Usædvanlig gæst

-1400_1_Perleedderkop_Enoplognatha_ovata_AstasFingre_Crop

Bagende med fartstriber

-1405_AstaDrikkerJuice

Sommer

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-08-08 Astaleg og Sigurdkostume

Frida: 13 år, 10 mdr. Sigurd: 11 år, 4 mdr. Asta: 4 år, 4 mdr.

Forældrene så gerne at Asta fandt en eller flere legekammerater i området. Det har været lidt tungt med det. Godt nok er der børn og Asta har generelt leget fint sammen med dem når det er blevet arrangeret. Men det er næsten uden undtagelse noget Hanne & Toke har arrangeret og involverer for det meste at de også er det. Men for et par dage siden initierede et par fra nabovejen legekontakt. I dag tog Asta med far over for at se om deres pige J kunne lege. Det kunne hun godt og afsted gik det. De brugte nok halvdelen af tiden på at lege godt sammen, herunder voldsomt støjende med en karaokemaskine. Den anden halvdel brugte det på at finde ud af hvordan deres forhold skulle være. Den anden pige er et år yngre, så hun klagede højlydt over at Asta tog hendes ting. Det var nu heller ikke helt løgn. Lidt stressende, men det kunne godt gå hen og blive godt, når de to har leget sammen et par gange mere og har fået ro på.

Sigurd var med mor nede i byen for at købe en flamingobuste og en masse skumgummi. Han gik i gang med at konstruere en rævemaske og brugte det meste af dagen på den. Meget fokuseret & energisk. Den blev slet ikke færdig, men den virker lovende - underkæben følger Sigurds, så han kan få det til at se ud som om masken bider.

Om eftermiddagen ville Hanne gøre den store grønne skraldespand ren, men mødte sit svagte punkt: Mider. Nede i bunden vrikkede, ormede, larvede og bugtede sig en fin samling af hvide idder-addere sig rundt. Toke blev tilkaldt og overladt jobbet. Hanne var utvetydig i sin udmeldelse om problemets seriøsitet, så Toke gik all-in: Først blev bunden skrabt ren med køkkenrulle og snasket lagt i en forseglet plasticpose. Dernæst blev ¼l Rodalon blandet i 4l kogende vand, der blev hældt ned ad indersiderne i skraldespanden. Alt blev skvulpet godt rundt. Nyt næsten-kogende Rodalonvand blev brugt til at vaske låg & indersider. Vandet i skraldespanden blev hældt i kloakken og låget fik lige en ekstra liter kogende vand for at fjerne alle spor. Just the right amount of kill! Toke var stolt.

En times tid senere var Hanne ude for at inspicere resultatet: Der kravlede 5 levende mider rundt på den vældig rene skraldespandsbund.

-1612_1_Maske

Lang næse

-1612_5_SigurdMaskeKaelder

Kunstneren arbejder

-1735_5_SigurdMaske

Version 0.1

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-08-07 Frida hjem fra Science Camp

Frida: 13 år, 10 mdr. Sigurd: 11 år, 4 mdr. Asta: 4 år, 4 mdr.

Frida kom hjem efter en lille uges sommerskole på Aarhus Universitet. Stor succes. Da hun først kom i gang med at berette var hun ikke til at stoppe igen: Alle var helt vildt nørdede derhenne, så man kunne snakke om rigtig spændende ting!. Da hun fortalte en pige at hun kunne en del af en sang om det periodiske system, viste det sig at pigen til gengæld kunne 100 cifre af π. Det var ret generelt at deltagerne kunne et eller andet specielt og Frida fortalte at alle var venlige og der ikke var noget med at holde nogen udenfor.

De havde fået en masse undervisning (primært fysik, kemi & matematik) af meget engagerede lærere og Frida kunne rigtig mærke at alle var der fordi de ville lære noget: Når læreren siger noget, så stopper folk med at snakke! Er du godt klar over hvor dejligt det er?. De havde selvfølgelig også leget, spillet, hygget og set en masse ting på universitetet, herunder partikelacceleratoren ASTRID. Største problem med Science Camp School var at den stoppede.

-1613_2_MonsMomoTerrasse

Vågne

-1949_1_MonsMomoPude

Sovende

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-08-06 Natlig springtur

Frida: 13 år, 10 mdr. Sigurd: 11 år, 4 mdr. Asta: 4 år, 4 mdr.

Bekymrede Toke sov ikke så godt, med killingen Momo på første nattetur udenfor. Men om morgenen kom den ind og lagde sig til at sove i sengen. Det udløste rigtig god og dyb søvn hos Toke. I en halv times tid indtil vækkeuret ringede.

Sigurd skippede Aquacamp igen, for at tage i fritidsklub. Der fodrede han dyr og legede med veninden A.

Asta tabte en yoghurtklat på sin arm: Åårh, hvor er den nuttet! Den er så sød! Men jeg bliver nødt til at slikke den af!

-0710_3_MomoHave

Killing i det grønne

-1932_6_HanneAstaCykle_Crop

Asta på en cykel

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-08-05 Sigurd i Djurs Sommerland

Frida: 13 år, 10 mdr. Sigurd: 11 år, 4 mdr. Asta: 4 år, 4 mdr.

Sigurd skippede dagens Aquacamp for at tage en tur i Djurs Sommerland med den klub han skal gå i efter sommerferien. Det var sammen med vennen L fra skolen og veninden A, der tidligere har gået på skolen. De tre havde det rigtig godt sammen, både dengang A gik på skolen og i Djurs Sommerland.

Om aftenen blev killingen Momo sluppet løs, så den også kunne gå udenfor om natten. Hanne & Toke ville have krydset fingre, hvis de var overtroiske.

-1920_3_AstaSigurdTrampolin

Sommeridyl

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-08-04 Besked fra den sommerskolende nørdling

Frida: 13 år, 10 mdr. Sigurd: 11 år, 4 mdr. Asta: 4 år, 4 mdr.

Om aftenen kom der er par SMS-beskeder fra Frida, der er på sommerskole. Den veninde hun fulgtes med var taget hjem pga. sygdom, men der var ingen panik. Frida meldte at hun var Virkelig glad for at være det. Alle er nørdede & venlige, så det er virkelig nemt at finde nogen at snakke med.

-1815_3_LavendelSvirreflue_Crop

Svirreflue

-1832_HaveHoejMomoSigurd_Crop

Klappkat

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-08-03 Ballonbrev og udekilling

Frida: 13 år, 10 mdr. Sigurd: 11 år, 4 mdr. Asta: 4 år, 4 mdr.

Begge forældre tog på arbejde, Asta kom i børnehave og Sigurd startede i Aquacamp, ligesom sidste år.

Asta fik et brev fra fætter Birk. Skrevet på en ballon, der først skulle pustes op. Hun nåede lige at få det læst op, før hun kom til at springe ballonen.

Killingen Momo havde fri adgang til haven hele tiden. Helikopterkillingeejeren Toke gik ud og kiggede efter den om eftermiddagen og fik øje på områdets Onde Kat (den Mons ofte er i slagssmål med). Onde Kat var på vej ind efter noget i en hæk, så Toke trådte hurtigt til og hapsede Momo inden den fik bank. ...Eller også ville Onde Kat bare have hilst på den - det er ikke rigtig til at vide når det er en killing.

-1631_BallonBrevFraBirk

Brev fra Birk

-1740_HanneAstaPlanteVildTimian

Plantehygge

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->