Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2014 => Uge 35
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2014-08-31 Dobbeltløb

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Frida & Hanne tog til Marselisborgløb om formiddagen og valgte begge 6,4km-ruten. De slap for den værste regn og deres tider blev 35:30 og 43:43. Ja, Frida fik den bedste tid. Hanne tog det nu ikke så tungt og er klar til 100km cykling i næste uge.

Asta fortsatte de sidste par ugers øfferi. Heldigvis var far rimelig ovenpå, så der blev skiftet mellem koncentreret værsammenhed (bagning, film i sofaen, læsning under halvtaget) og insisteren på at hun hun også skulle lege selv. Sigurd havde en ven på besøg og det faldt endelig i hak med at sidde ved 2 computere og spille Minecraft i samme verden, så de murede sig inde i 3-4 timer med gardinet trukket for og lyset slukket.

Frida har udeliv som valgfag. I morgen skal de klatre i træer (og skal medbringe "Sko uden glatte sko, der sidder fast på foden") og om et par uger skal de mountainbike. Forældrene er pænt misundelige.

-0829_2_FridaAstaSofa

Hygge inden afgang

-0906_2_HanneFridaLoebetoej

Afgang

-0934_2_SigurdMonsTaeppe

Rutineret katteløfter

-1146_2_AstaMalingFingre

Fingermaling

-1220_AstaRoereSkaalBage

Røretid

-1343_AstaBolleLuffer

Varm bolle

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2014-08-30 Køkkentur II

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Forældrene hyrede Frida & en Fridaveninde til at passe Asta og tog en tur i HTH-køkkener for at se på sagerne. Der var nu ret gode børneforhold derude, med friskbagte boller & muffins, bordfodbold og TV-hjørne, men det var alligevel rart ikke at skulle forholde sig til en 3-årig. Forældrene blev også glimrende serviceret af en sælger. Ja, dvs. Hanne blev serviceret. Toke var tydeligvis blot et relativt ligegyldigt påhæng, hvis direkte spørgsmål naturligvis blev besvaret, men så heller ikke mere. Så nu ved Toke hvordan kvinder har det når de er med manden ude for at købe en bil.

Det kneb desværre ret meget med at prøve at hive i tingene, for de var ved at bygge om og halvdelen af udstillingerne var solgt & nedtaget. Hrmn... Forældrene havde nu et ret klart billede af hvad de gik efter og det endte med at der blev tegnet en skitse og at sælgeren lovede at sende et udkast i løbet af ugen.

Frida skiftede fra Astapasning til pyjamasparty hos en veninde. Det blev nu ikke til pyjamas for Fridas vedkommende, for hun valgte at tage hjem kl. 23, for at være frisk til mogendagen. Hanne & Frida tager til Marselisborgløs sammen.

-1436_Hanne_HTH_Koekken

Primærkunden

Skriv en kommentar
 

Fredag 2014-08-29 Navnet er Snegl. Kun Snegl!

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Asta koksede fuldstændig ved afhentningen i børnehaven. Hun insisterede på at være en snegl, hvilket er noget med at krybe sammen på jorden eller på fars skuldre. Hvis far kom til at sige noget der på nogen måde kunne tolkes til at han ikke kaldte hende Snegl, som f.eks. Lille Snegl eller Snegle-Asta, fik han voldsomt skæld ud. Hun livede kortvarigt op efter aftensmaden, men ellers var det bare fredag for hende.

Sigurd havde også udtømt sin socialkapacitet, så han strøg op på værelset efter skoletid.

-1528_1_AstaTraetGulv

Nede på gulvet

-1701_AstaTraetSofa

Nede i sofaen

-1930_2_FridaNeonSokker

Skrigende strømper

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2014-08-28 Den aktive familie

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Sigurds program i denne uge har foreløbig været at have legeaftale hver dag plus tre gange svømning og en gang idræt. Frida har været til spejder og to gange orienteringsløb. Hanne har løbet orienteringsløb en enkelt gang og Toke har hentet 5 rammer dåsecola & 8 liter Bailey's i Netto.

-1845_AstaBibliotek

Krokodilleleg på biblioteket

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2014-08-27 Onsdagshverdag

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Asta kom i børnehave igen og bortset fra at hun faldt i søvn om eftermiddagen og var muggen da hun vågnede (det med muggenheden er helt normalt), var der ikke det store at bemærke. Hun fik nu også den gode hjemtur sammen med far, med madpakkerestespisning på den lokale høj, mens der blev kigget på flyvemyrer.

Køkkenplanerne stødte på et bump, da det viste sig at IKEAs samarbejdspartnere ikke kan sørge for gulvlægning og vægpudsning. Hanne & Toke har ikke spor lyst til at skulle koordinere 2-4 forskellige grupper af håndværkere, så det bliver undersøgt hvad de dedikerede køkkenfirmaer kan tilbyde.

Forældrene mener de får for lidt søvn og har udarbejdet en handlingsplan, dog uden inddragelse af eksterne søvneksperter eller lignende fagfolk. Med vanlig sans for skemaer og systemer er reglen for den næste måned at være i sengen kl. 22 (læsning & computernørderi tilladt), slukke lyset kl. 22:30 og stå op når vækkeuret ringer 6:30. Beslutningen blev fejret ved at skyde planen en halv time. Altså bare lige for i dag, ikke? Som en overgang.

-0715_AstaFridaSofa

Morgenleg

-1551_2_UniversitetsparkenStuderendeUnisoen

Parken er inficeret af studerende

-1626_2_Flyvemyre_2

Klar til afgang

-1626_4_Asta

Klar til spisning

-1642_2_AstaBakke

Glad pige

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2014-08-26 Astahjemmedag

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Asta var helt umulig om morgenen så det blev til barnets første sygedag. Det var en god beslutning for det var meget tydeligt at det ikke ville være gået godt i børnehaven. Da far kom hjem blev han skældt huden fuld af den 3-årige, der pure nægtede at give ham knus eller på anden måde være sammen med ham. Efter 20 minutters bearbejdning tøede Asta dog op og havde ligefrem en halv times hygge i haven sammen med far. Da hun skulle lægges var alting igen fuldstændig galt.

Frida snakkede med sin gamle danskelærer, der nu er lærer for Sigurd. Læreren sagde Din lillebror er så sød. Og slet ikke ligesom dig!.

-1558_FridaSnapperSkrald

Skraldesamleren

-1602_AstaSaekkestol

Gå væk far!

-1658_3_AstaKjoleBraendeHave

Skyggeleg

Skriv en kommentar
 

Mandag 2014-08-25 Astaøf og O-løb

Frida: 12 år, 11 mdr. Sigurd: 10 år, 5 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Asta fortsatte med at være utilfreds fra morgenstunden og sengelægningen var et større cirkus. Hun er ikke synligt snottet og lader ikke til at være syg på anden måde. Der må nok bare ventes på bedre vind.

Om eftermiddagen var der panikkordinering af kørsel af Frida & Fridaveninde til orienteringsløb. Det endte med at far kørte, mens Sigurd & Sigurdven kiggede efter Asta indtil mor kom hjem. Det gik nu helt uden problemer.

-1708_2_OrienteringsloebPost

Den er der!

-1744_1_PaelStenSand

Vand + tid

-1813_1_Rurer

Lukket indtil højvande

-1846_4_VissenBurreFriskBurre

Udskiftning

-1910_3_BaadHavBlade

Aftentur

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->