Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2014 => Uge 13
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2014-03-30 Rørskjuler, del 1

Frida: 12 år, 6 mdr. Sigurd: 10 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 0 mdr.

Da Frida fik sit værelse for 3 år siden, lovede forældrene hende at rørene i hjørnet ville blive pakket ind bag træplader. Det har måske trukket en anelse ud, men en del af dagen gik med at få bygget træskeletter, der skal holde pladerne. Frida byggede sammen med far og det var første gang hun rigtig fik brugt skruemaskinen (der også kan bruges som boremaskine). Hun var ret fascineret og sagde at sådan en skulle hun også have, når hun flyttede hjemmefra. Far nævnte prisen, hvortil Frida lynhurtigt melde at sådan en ønskede hun sig, når hun skal flytte hjemmefra. Den endelige konstruktion blev naturligvis særdeles stabil med fæstning i betonvæggene med de store skruer. Just the right amount of kill.

-1157_FridasVaerelseRoer

Fritstående rør

-1308_TokeTraeRoer_TAFrida

Dybe tanker

-1345_2_AstaTrae_TAHanne

Hanne sørgede for Astaen

-1421_1_FridaRoerSkruemaskineTrae

Arbejdsglæde

-1601_2_AstaRoerTraeramme

Finjustering

-1614_2_RoerTraeramme

Rør i bur

-1713_3_AstaTrehjuler

Aftentur på lånt trehjuler

-1723_2_AstaGraesTraeKompostbunke

Kompostbunken udforskes

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2014-03-29 Gulvvask og Astasnak

Frida: 12 år, 6 mdr. Sigurd: 10 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 0 mdr.

Det var 28 dage siden sidste gulvvask, så pletterne fra Astasavl, dræbte mus og todimensionellerede edderkopper var blevet mange & tydelige nok til at kræve reel indsats. Den slags kræver fokus så Hanne smøgede ærmerne op, mens Toke påtog sig den hårde tjans at gå over for at købe lørdagsslik med tøserne. Sigurd var hos en kammerat hvor han spillede computer og byggede LEGO i 12½ time.

Senere blev det til en fælles indkøbstur efter fodtøj til Asta. Hun valgte blå gummistøvler - det kan være at den massive mængde lyserød + lilla i hendes liv er ved at blive en anelse for meget? Frida købte et par nye sko, der i hvert fald ikke var Converse, men som kostede 1/6 af det kendte skomærke.

Sent eftermiddag demonstrerede Asta at hun kender forskellige ordformer. Mens hun klippede agurk, sagde hun Jeg klipper. Jeg har klippet. Jeg klippede. Det blev godt nok sagt lige efter hinanden, så det eneste korrekte var Jeg klipper, men det passer fint med den måde hun tæller: Afhængigt af hendes humør kan hun tælle alt fra 4 til 10 fingre på én hånd, men hun springer ikke nogen af tallene over.

-1112_1_StoevsugningGulvvask

Klar til aktion

-1123_2_AstaStoevsuger

Ridetur

-1701_ConverseKopi

Enhver lighed er tilfældig

-1702_2_AstaLegetaarn

Legepladsbørnefængslet

-1737_5_AstaSpiserAgurk

Spisetid

Fasteren
2014-03-29 23:31

He He :-) i laaaang tid sprang Birk over 11, uanset hvordan vi forsøgte at favorisere 11-tallet men så pludseligt måtte det gerne være med... Han kan (med lidt hjælp) tælle til tiogtredive nu, men springer nu SYV over.. Børnelogik er nogengange ret svær at forstå...

Trine
2014-03-30 21:23

Karen glemte længe 17 - det er egentlig heller ikke et ret pænt tal. :-)

Skriv en kommentar
 

Fredag 2014-03-28 Bare fredag

Frida: 12 år, 6 mdr. Sigurd: 10 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 0 mdr.

Bedstemor hentede Asta i børnehave for første gang og som altid havde de en god eftermiddag indtil forældrene kom hjem. Frida tog afsted til tøsehygge om aftenen.

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2014-03-27 Asta hos tandlægen

Frida: 12 år, 6 mdr. Sigurd: 10 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 0 mdr.

Første besøg på tandlægen handlede mest om at få en god oplevelse. Asta havde bamsen Lille Frø med og den havde skrækkeligt ondt i maven. En klinikdame med ekstrem stor tålmodighed snakkede med Asta om at de altså kun tog sig af tænder, men satte alligevel frøen op i stolen så de kunne kigge på den sammen. Imens snakkede hun godt for Asta:
Dame: Frøen sidder godt, ikke?
Asta: Ja
Dame: Det er også en god stol at sidde i
Asta: Ja
Dame: Vil du prøve at sidde i den?
Asta: Nej!

Damen prøvede lidt mere, men Asta var afdæmpet og bestemt afvisende. Til sidst blev løsningen at hun sad i stolen med far. Der blev tællet tænder og klinikdamen fik sågar lov at skrabe lidt på dem med den der spidse metalnål. Asta fik i mellemtiden afprøvet luftblæser, lampe, ultraviolet lampe og knapperne til at justere stolen. Da hun nåede til alarmknappen blev dén leg afbrudt, så i stedet hoppede hun ned fra stolen og begyndte at kravle ud af vinduet. Det havde damen vist prøvet før - hun tog det i hvert fald med et smil.

Asta har fået de tænder hun skal have, de sidder pænt og hun bør (ikke videre overraskende) snart helt holde op med at bruge sut.

Karrierekvinden kom hjem lidt før aftensmaden. Asta var meget glad for at se hende og gav hende gaver, pakket ind i et tæppe. Mor fik fars tele og sin egen bærbare.

-0759_1_AstaBrillerSut_E

Værn mod verden

-1235_AstaBoernehaveSove

Klar til tandlægeturen, Asta?

-1324_11_AstaEfterTandlaegen

Med rov fra besøget

-123942_KagebordHanneKursus

Imens på karrierekvindens projektlederkursus

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2014-03-26 Alt godt i børnehaven

Frida: 12 år, 6 mdr. Sigurd: 10 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 0 mdr.

Det skal godt nok være en meget forsinket reaktion, hvis Asta skal reagere negativt på børnehaven. Hendes dage går rigtig godt, hun leger med de andre unger og rykker med tale og lege. Når hun hentes gider hun ikke med hjem.

Sigurd har til gengæld solgt ud af sine principper og er begyndt at spille fodbold i nogle frikvarterer. Han forstår godt nok ikke udtrykkene og klager jævnligt over at blive ramt i hovedet af en bold. Og det er den samme bold hver gang!, siger han, hvad det så end skal betyde.

Karrierekvinden tog afsted på todages projektlederkursus, men ungerne er nemme at håndtere, når de mærker at der er undtagelsestilstand. En fælles aftentur på biblioteket afsluttede dagen.

-1920_2_AstaSigurdBibliotek

Biblioteksleg

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2014-03-25 Ingen lus! På ære!

Frida: 12 år, 6 mdr. Sigurd: 10 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 0 mdr.

Med en nylig større lusebehandling og gårsdagens flittige kæmning fra Hannes hånd, var det lidt kedeligt at få beskeden Asta har kløet sig rigtig meget i håret ved afhentningen. Hanne satte sig igen med Asta og jagtede smådyr. Altså bortset fra at der ikke var nogen. Hurra?

Der startede en ny pige i Fridas klasse i dag. Tøserne havde nu kommunikeret med hende over Facebook i forvejen. Frida meldte at hun ikke var stille, ikke larmede og var høj. Og så bår hun i nærheden så de fulgtes hjem fra skole.

Om aftenen tog Hanne til første bestyrelsesmøde i grundejerforeningen. Ikke spor overraskende blev hun valgt som formand. Næste fælles begivenhed bliver en forårsarbejdsdag for vejen.

-1604_2_AstaBoernehaveTremmer

Børnehavebørnefængslet

-1702_04_AstaFridaTrampolin

Trampolintid

-1733_3_AstaBladeGrene

Legetøj!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2014-03-24 Astas fødselsdag

Frida: 12 år, 6 mdr. Sigurd: 10 år, 0 mdr. Asta: 3 år, 0 mdr.

Asta blev lidt forvirret over at blive vækket af 4 syngende familiemedlemmer og skulle lige forklares at gaverne i fodenden altså var til hende og at de godt måtte åbnes (det kan være hun husker juleaften med den onde regel om ikke at åbne gaver før et forældrebestemt tidspunkt). Vækningen blev efterfulgt af fælles morgenmad og aflevering i vuggestuen af begge forældre. Hun fik pizzasnegle med til de andre børn og havde en rigtig god dag i børnehaven.

Hun fik bl.a. et discolys, som kørte det meste af dagen. Hun insisterede på at det også skulle køre ved sengetid, så natten var temmelig livlig på hendes værelse.

-0707_5_FridaAstaSofaFlag

Morgenhvile

-0729_5_AstaSolbrillerNoeddecreme

Fødselsdagsmorgenmad

-0820_HanneCykelNerfpistol

Mor på vej til arbejde

-1611_10_AstaLoebecykelBlomster

Vejleg

-1643_1_AstaVaerelseSommerfugleLysshow

Opsætning af sommerfugle

-1656_1_AstaLysshow

Lys i mørket

-1856_2_TauSkammel

Piedestalkat

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->