Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2011 => Uge 37
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2011-09-18 Fridas anden 10års fødselsdag

Frida: 10 år, 0 mdr. Sigurd: 7 år, 6 mdr. Asta: 5 mdr.

Det regnede støt hele dagen, men Frida undskyldte sig med at hendes rigtige fødselsdag var i tirsdags. Ved 12-tiden ankom familien og fejrede tøsen. Onkel Søren havde strategisk taget et par bonusgaver med til drengene i huset så de ikke skulle føle sig oversete (LEGO til Sigurd, en kamerablitz til Toke).

-1140_2_HanneStoevsugerFridaSerFjernsynSigurdSpillerNintendo_E

Der ventes

-1235_1_FridaGave

Der glædes

-1610_1_FridaLagkageLys

Der pustes

FridaExplosion_LavetAfSoeren

Fire walk with me (Onkel Søren pixelskubbede)

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2011-09-17 Ungerne ude af huset

Frida: 10 år, 0 mdr. Sigurd: 7 år, 6 mdr. Asta: 5 mdr.

Frida tog med bedstemor afsted på håndarbejdskursus det meste af dagen. Det var for piger på Fridas alder og det kommer til at foregå en gang hver tredje uge hen over det næste år. Sigurd tog på besøg hos en ven fra Økohuset og forældrene fik lidt tid til at forberede familiebesøg om søndagen.

-1157_3_HannePlanterTulipaner

Det er bare street at plante tulipaner!

-1358_VestasPodracer

Vestas podracer af Sigurd Skywalker

-1944_2_Vindrueblomst

Lørdagsslik

Skriv en kommentar
 

Fredag 2011-09-16 Lang nat

Frida: 10 år, 0 mdr. Sigurd: 7 år, 6 mdr. Asta: 5 mdr.

Asta vågnede med et par timers mellemrum gennem hele natten og fik ikke sovet noget længere sammenhængende lur hen over dagen så Hanne var godt bombet ved aftentide. Asta var ret ferm til at spise nudler ved aftensmaden - der forsøges (igen) med kartofler eller broccoli i morgen.

-1749_Sigurd

Fredag

-1751_3_Tau

Vågen

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2011-09-15 Tandværk

Frida: 10 år, 0 mdr. Sigurd: 7 år, 6 mdr. Asta: 5 mdr.

Asta vågnede flere gange i nat og ville kun have modermælk og nærhed i løbet af dagen. Teorien om tand #2s snarlige frembrud er fortsat den fremherskende. Hannes mælkeproduktion er gået noget ned så Asta var ret sulten ved sengetid, heldigvis sulten nok til at acceptere flaskemælk.

For en enkelt gangs skyld så forældrene fjernsyn om aftenen. Det var trods alt lidt interessant at se hvordan den kommende landsledelse blev sammensat. Interessen holdt nu kun en time. Det var trods alt ikke spor interessant at se en flok journalister prøve at udspørge politikere om noget der endnu ikke var blevet afgjort.

-0753_4_Frida

Fregnepigen

-1606_2_AstaMonsSkyggeSol

Spejl

-1640_1_HanneCykel

Hanne har stemt

-1645_CykelvognChikane

Cykelvognsfælde

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2011-09-14 Første tand for tredje gang

Frida: 10 år, 0 mdr. Sigurd: 7 år, 6 mdr. Asta: 5 mdr.

Sigurd har fået en aflagt cykel af en af Fridas klassekammerater. Den havde den positive defekt at den var låst og at nøglen var blevet væk (det siger de alle sammen), så det var nødvendigt at hive vinkelsliberen frem. Sigurd var noget skuffet over at han ikke måtte skære låsen af, men der var nu en gang kun ét par beskyttelsesbriller og far var for kylling til at lade ham føre den alene. Sigurd var akkurat stor nok til cyklen og efter lidt slingren fandt han takten og fik eksperimenteret med gearene.

Indenfor havde mor opdaget at Astas første tand er brudt igennem. Der spekuleres på om der er en sammenhæng mellem den og de sidste par ugers lejlighedsvise vågnen om natten? Asta var i hvert fald lidt pylret i dag og ville helst være hos en af de voksne hele tiden.

-1740_4_TokeSkaererLaasOp_TASigurd

Dzzziiiii

-1750_2_SigurdNyCykel

Trampe trampe

-1758_1_AstaNyTand

Må vi se?

-1758_7_AstaNyTand_E

Ak ja, Hanne, den er god nok

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2011-09-13 Frida fylder 10

Frida: 10 år, 0 mdr. Sigurd: 7 år, 6 mdr. Asta: 5 mdr.

Morgenen indeholdt traditionen tro morgensang og gaver på sengen efterfulgt af morgenbrød og fællestur til skolen. Pigerne i Fridas klasse havde forberedt kage og fødselsdagshygge på skolen.

Hanne og Toke brugte dagen på at udpakke cykelvogn, slappe af og forberede invasion af tøserne fra Fridas klasse. De indtog huset om eftermiddagen og demonstrerede med al tydelighed at de er en virkelig god pigegruppe og at der fuld tryk på de rappe bemærkninger og underlige insidevittigheder. Det er måske ikke så underligt at drengene og pigerne i klassen ikke leger så meget sammen - det må være rigtig svært for en knægt at nærme sig pigegruppen uden at blive tromlet.

Frida pakkede gaver op, huset blev udforsket, lagkager bygget & spist og trampolinen brugt flittigt. Der var også en improviseret skattejagt før flokken på fredsommelig vis delte sig i to. Den blev samlet igen til aftensmaden og den traditionelle tovtrækning. Der blev trukket tre gange: Første gang var Sigurd mod alle pigerne: Ét point til pigerne. Anden gang var Sigurd & Toke mod alle pigerne. Det gik sådan lidt henad uafgjort, selvom Toke på groveste vis benyttede giv-slip-og-træk-hårdt-teknikken flere gange. Der måtte en sidste omgang til og der havde tøserne fået tag på teknikken; drengene blev totalt jordet. Hujende og opildnede af sejren greb de rebet, bandt Toke til et træ og fremtryllede en kasse med sminke. Der er en del forældre der tydeligvis ikke har opdraget deres døtre til at respektere voksne ordentligt!

Aftenen gik med afslapning på sofaen til Grusomme jeg. Sigurd meldte at det havde været en rigtig god fødselsdag. Det syntes Frida også.

-1232_2_HannePakkerCykelvognUd

Hvad gemmer kassen?

-1234_HannePakkerCykelvognUd

Den glade udpakker

-1236_1_SammenklappetCykelvogn

Er den ikke lidt lav?

-1239_JusterbarAffjedring

Vore dages børn har det for nemt

-1524_4_LagkagetidFrida

Fødselaren

-1710_6_FridaOliviaVenindeUdklaedning

Udklædning virker altid

-1832_5_SigurdTov

Lille Frø på udflugt

-1837_1_SigurdTovtraekningPigerne

Sigurd tabte

-1842_2_TokeBundetTilTrae_TAUkendt_E

Far tabte mere

-1850_10_SminketToke_TAFrida

Why so serious?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2011-09-12 Dans og gymnastik

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 5 mdr.

Efter skole tog Frida til en prøvetime i "show dance". Forældrene har ikke helt afkodet om hun gerne vil gå til det, men eftersom hun ikke fik plads på trampolinholdet ville det ikke være skidt med en eller anden form for motion hen over vinteren. Sigurd var til gymnastik for anden gang og var lige så glad for det som sidst.

Det var Hanne der bragte og hentede til gymnastik så Asta var alene hjemme med far der benyttede lejligheden til at give hende lidt musikkultur. Dagens tema var høj volumen og gode sange fra Roxette, Alphaville, Samantha Fox, Rammstein, D:A:D, Ace of Base, Nick Cave og Black Sabbath. Dans og svingture var muligvis en del af oplevelsen. Asta tog det hele ind, grinede, baskede med arme & ben og blev pludselig så træt at hun skvattede i søvn og sov i barnevognen til hun blev lagt i seng senere på aftenen.

-1735_AstaTokeDanseSynge_E

And it takes control as I hit the town!

-2003_SigurdHanneHarryPotter

Der startes forfra med afkom #2

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->