Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2011 => Uge 34
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2011-08-28 Hjemmedag

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 5 mdr.

Alle trængte til at slappe af så der skete ikke meget i dag. Sigurd brugte det meste af dagen på at spille Star Wars på sin Nintendo og klarede 3-4 baner han havde siddet fast i før. Om aftenen skulle han lave lektier og klynkede en del over det. De onde, onde forældre trak naturligvis straks paralleller til computerspillet og snakkede om at man måtte træne før man kunne klare sig godt. Bortset fra piveriet var han nu slet ikke ringe til at høre bogstaverne i ordene.

Frida og Sigurd har efterhånden fået arbejdet sig gennem samtlige regler for brug af trampolin. I dag nåede de til "Spring ikke fra skure eller lignende ned på trampolinen", da de fandt ud af at den stod tæt nok på legehuset til at de kunne hoppe fra det.

-1236_FridaFlipOgFlop

På rette vej

-1716_SigurdNintendoDSi

Sigurds dag

-1722_3_FridaLegehusTrampolin

Kowabunga!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2011-08-27 Poltertur

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 5 mdr.

Vennerne Anne Vibeke & Finn skal giftes. Ganske ignorerende at de allerede har været på poltertur var der arrangeret en lidt større forestilling i Madsbyparken i Fredericia. Delebilen var hos de andre delere, men da parken ligger 200 meter fra togstationen var det ganske ligetil at bumle den. Frida glædede sig ekstra meget - hun er blevet snydt for turen de sidste to år.

Det smådryppede lidt, men det ødelagde intet og der blev hygget med det kommende brudepar og gæster. Frida & Sigurd brugte en del af tiden på legepladsen og Asta var vældig nem og charmerede et par af de andre deltagere helt i knæ.

Ved 20-tiden drog resten af forsamlingen videre, men med tanker på besværet ved en senere kombination af bus, tog & bus, valgte Århusianerne at tage hjem. Det passede fremragende med tog- og bustiderne og Asta holdt til begge ture omend sidste del af togturen foregik skiftevis løftet over fars hoved og hængende med hovedet nedad: Hun var træt og det er for tiden den sikreste måde at bringe hende i godt humør.

-1406_Minigruppe

Familien er nu en minigruppe

-1410_SigurdNintendo

Koncentration

-1613_2_SigurdSut

#2

-1650_HanneAstaSutteflaske

#3

-1757_3_HanneGrillmeister

Om nom nom

-1859_AftensmadLangbord

Spisetid

-1944_1_FridaHanneSigurdBanegaard

Hjemadtid

Skriv en kommentar
 

Fredag 2011-08-26 Dårlig nat, god aften

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 5 mdr.

Asta fik ret høj feber af vaccinationen i går og havde en meget urolig nat, så Hanne var ikke meget værd om morgenen. Heldigvis de begge sovet formiddagslur og efter det var Asta sig selv igen.

Sigurd var til fødselsdag hos en klassekammerat og Frida havde Olivia med hjem fra skole. Om eftermiddagen fandt de tre sammen om lege på trampolinen, indtil tøserne krævede strandtur. Far tog med til den meget øde strand - heldigvis var Frida & Olivia kommet for bølgernes skyld og de rullede som de skulle.

Om aftenen mente Sigurd godt at han kunne sove med lyset slukket og åben dør til den oplyste gang. Det holdt ca. 1 minut, hvorefter han ville have lyset tændt igen. Det kommer vist til at tage lidt tid.

-1748_FridaOliviaSigurdTumleskaal

Tumling

-1829_OliviaFridaPizza

Hvor mange 10-årige piger skal der til for at pakke et stykke pizza ind?

-1853_2_FridaOliviaAsta

Betjeningen er under middel!

-1909_10_TokeKasterAsta_TAFrida

Levitering

-1909_15_TokeKasterAsta_TAFrida

Orbitering

-1910_5_TokeKasterSigurd_TAFrida

Han bliver tungere (og far bliver ældre)

-1952_FridaSkrabetKnae

Et styrt på vejen

-1959_1_OliviaFridaBadebro

Mod eventyret

-2004_4_FridaOliviaBoelger

Bølger kapow!

-2023_2_FridasHaenderRebBadebro

Hjææælp!

-2038_FridaOliviaBadedragterCykle

Hjemad

-1704_2_Universitetskollegiet_Crosseye

Gør dig skeløjet

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2011-08-25 Rulning, vaccination & madpakker

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 5 mdr.

Sigurd havde en morgen hvor han gik én PlusPlus-klods ned ved at gå i tomgang under afgangen og to klodser ned ved langsom kørsel til skolen. Det var han tydeligvis utilfreds med ved afregningen om eftermiddagen, men fars svar til ham var det forventelige. Sigurd tog ikke sagen videre til højesteret - han var selv klar over hvor skylden lå.

Far tog en hjemmedag uden nogen særlig grund. Det passede nu glimrende med at Asta skulle til 5-månedsundersøgelse og vaccineres. Forældrene cyklede derhen med Asta i cykelvognen - rumleriet passede hende fint så hun fik sovet lidt og var i godt humør hos lægen. Hun vejede 8,3kg og var 69,5cm lang. Begge dele er over gennemsnittet, med den sædvanlige note om at gennemsnittet der sammenlignes med vistnok ikke er helt up-to-date. Lægen spurgte til om Asta kunne rulle rundt og de stolte forældre kunne melde at det kunne hun i hvert fald - første og foreløb eneste gang var ca. en time inden lægebesøget. Til sidst skulle der stikkes to gang og der kom højlydt men kortvarigt hyleri fra Asta, der hurtigt blev rolig igen. Dét var nemt, tænkte forældrene.

Meeen helt upåvirket var Asta nu ikke. Resten af dagen krævede hun kropskontakt og sov kun 20 minutters lure. Hun var også lidt varm ved sengetid, hvor hun nu faldt godt i søvn.

Lige siden skolestart og for den sags skyld også en del af sidste skoleår har der været problemer med ungernes madpakker. De har typisk bestået af et par rugbrødsmadder, en gulerod eller et stykke agurk og et stykke ost eller lignende. Vældig passende i den nye madpyramide, men det hjælper bare ikke når de ikke bliver spist.

I dag startede et nyt projekt med at lade ungerne smøre madpakker selv. I et forsøg på at få brudt "madpakken bliver ikke spist"-vanen, var der vide rammer for hvad madpakkerne måtte bestå af. For Fridas vedkommende blev det to grovboller med pålæg, en banan og en gulerod. Sigurds valgte majs, skinke & flæskesvær. Han kommenterede: Jeg glæder mig til jeg skal spise den her madpakke i morgen!

-0838_1_AstaRulleRundt

Næsten

-0838_3_AstaRulleRundt

Mere næsten

-0838_4_AstaRulleRundt

Bingo!

-0838_6_AstaLigge

Hvad skete der?

-1051_AstaLiftGylp

Lækkermund

-1719_AstaHvile

Crash

-1746_2_SigurdMonsStrigleHanne

Vintertræning

-1852_2_FridaSmoererMadpakke

Selvsmurt er velsmurt

-1855_SigurdLaverMadpakke

Banansvær

Trine
2011-08-26 20:25

Vi havde samme problem med Ellen før sommerferien. Men da rugbrødderne blev udskiftet med grøntsager gik det straks bedre med at få spist madpakken.

Omend jeg nu godt kan se det delvist tiltalende i Sigurds ide. :)

Og kors hvor Asta ligner sin far!

Toke Eskildsen
2011-08-26 21:35

Tak, jeg synes nok at billedet hvor hun gylper ud over liften så så underligt bekendt ud.

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2011-08-24 Kort bytur

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 5 mdr.

Toke har haft lånt Hannes cykel gennem længere tid, han har kørt på sin egen gennemsmadrede cykel og været tilbage på Hannes cykel igen for en kort bemærkning. Hanne har udvist forbilledlig tålmodighed, men alt har en grænse og Toke blev kommanderet ned i CykelKlubbem (der nu hedder WeBike) for at købe en mountainbike. Under overvågning af Hanne.

Ønskemodellen dernede var desværre udsolgt, men der blev prøvet to andre cykler, der virkede ret okay. Toke fik undtagelsesvis dispensation til at undlade at købe på stedet og i stedet overveje valget, under forudsætning af at det blev truffet samme dag. Det gav så tid til et kig forbi en mand med en brugt cykel, for det kunne jo være at den var god nok. Manden viste sig at være en af dem der rent faktisk kører på mountainbike i skoven og han havde passet rigtig godt på cyklen, så der blev foretaget en hurtig handel. Hanne er glad for at have fået sin egen cykel igen.

Om eftermiddagen bankede Sigurd Toke i LEGO-spillet Lunar Command. Det er ret godt og handler om at erobre områder så man kan få indsamlet robotter & astronauter. Det minder om go ved at områderne skal lukkes og at kontrollen over et område kan skifte undervejs.

Om aftenen bankede Hanne Frida. Det var Frida der havde udfordret. Hun var blevet træt af hvor let det var at tæve Sigurd og hvor umuligt det var at tæve far, så hun anså Hanne for at være en god mellemklasse. Det var hun så ikke. Trods et par revancekampe var der ingen kære mor.

-1523_2_SkovgedenCykel

"Skovgeden", ifølge den tidligere ejer

-1543_2_SigurdHanneIs

Ispause

-1651_LEGOLunarCommandSigurd

Du har tabt, far

-1657_SigurdLEGORumraket

We've got liftoff

-1832_2_HanneSigurdFridaTrampolin

Klar?

-1832_3_HanneFridaTrampolinKamp

Angrib!

-1833_2_HanneFridaTrampolinKampSigurd

Nederlaget er klart

-1851_4_MonsOejeMacro

Øjeblik

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2011-08-23 PlusPlusplanen

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 4 mdr.

Sigurd havde endnu en god morgen og formåede at overtale far til at følge i skole i stedet for storesøster. Der var en enkelt fejl så dagens score var igen 9 PlusPlusklodser, men til gengæld ankom pakken med posten så knægten kunne rent faktisk få sin belønning. Han udvalgte prompte 10 sorte og miksede farver for resten. De skulle bruges til at lave en svævedroide.

-1742_1_SigurdPlusPlus

Sort er det nye sort

Skriv en kommentar
 

Mandag 2011-08-22 Bestikkelse dag 1

Frida: 9 år, 11 mdr. Sigurd: 7 år, 5 mdr. Asta: 4 mdr.

Det er ingen hemmelighed at morgenerne med Sigurd kan været temmelig udfordrende. Han har det med at gå i stå under taskepakningen og køre ekstremt langsomt på cykel, mens han klager over at det er hårdt. Toke har svært ved at kapere at skulle sige tingene flere gange & høre på klynkeri og det er gået i hårknude en del gange.

Det var tid til at prøve nye veje og i samråd med Sigurd blev det besluttet at en problemfri morgen udløser 10 Plus Plus-klodser. Det træffer sig så heldigt at Sigurd meget gerne vil have nogen med "rigtige farver" da dem han har er halvgennemsigtige. Morgenen gik med en enkelt påmindelse om at flytte måsen. Den var præget af godt humør og cykelturen gik lystigt med diskussioner om meteorer, flagermus og kæmpevulkanen under Yellowstone.

Hannes dag gik med syslen i haven. Hun fik bl.a. fjernet et par grimme planter og plantet jordbærplantestiklinger ud. Hvis de overlever bliver der et nydeligt jordbærbed til næste år.

Om aftenen blev der snakket om morgenens forløb og det blev takseret til 9 Plus Plus-klodser. Sigurd var vældig tilfreds og bemærkede Det var faktisk ret godt i dag, far. Plus Plusserne var ikke den eneste belønning.

-0758_2_SigurdUdbraendtBil

Billig

-2040_1_FridaHanneMonsSofa

Råhygge

Trine
2011-08-23 14:19

Her i huset bruger Kåre samme metode: Hvis Ellen hjælper til en god morgen, så går/cykler de i børnehave - ellers tager de bilen. :)

Og bliver man på værelset efter putningen, så udløser det juice til morgenmaden.

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->