Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2010 => Uge 30
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2010-08-01 Flødeboller og skadesstatus

Frida: 8 år, 10 mdr. Sigurd: 6 år, 4 mdr.

Sigurd stod som altid op klokken 7 og når man er en lille dreng der aftenen forinden har været oppe til klokken 23 skal søvnunderskuddet betales. Han holdt nu helt til om eftermiddagen hvor familien var kommet hjem til Økohuset og lavede ingenting. Efter aftensmaden var han nu frisk nok til at lave flødeboller sammen med far: Mariekiks, guf & smeltechokolade - ikke verdens bedste flødeboller men nemt og sjovt at lave.

Det er efterhånden 1½ uge siden Toke skvattede på sine hoppestylter. Overordnet set har han helet overraskende hurtigt så tanden næsten er ok, skrammerne i hovedet praktisk talt er væk og ribbenene kun gjorde ondt ved nys eller lignende pludselige bevægelser. Et eller andet gik dog galt med ribbenene i højre side i dag, så han blev bombet tilbage til at være ynkelig og pivende ved den mindste fysiske udfoldelse. Det lover ikke godt for bungee-jump om 14 dage.

-1453_2_SigurdSofa

Down & out

-1734_3_OliviaFridaSvaerd

Svag teknik, Olivia

-1823_3_SigurdFloedeboller

Prøvesmagning

-1908_3_SigurdRutsjebane

Aftentur

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2010-07-31 Røgede fisk & ost

Frida: 8 år, 10 mdr. Sigurd: 6 år, 4 mdr.

Fyrene tog forbi Rørbæk Sø for at købe ørreder hos det lokale dambrug mens tøserne hyggede derhjemme. En ungersvend fiskede flukst fire ørreder op og gav dem en over nakken med en jernstang. De kostede 50 kroner, så det var jo til at overskue. Mens farfar rensede fiskene kom en lystfisker forbi med sin fangst. Der blev arrangeret en ny handel og mængden af fisk oversteg pludselig appetitten, men den slags kan heldigvis fryses. Ørrederne blev røget over hybengrene i farfars hjemmelavede rygeapparat (tromlen fra en tørretumbler, en rist og en rusten wok). Resultatet var mums og fiskene blev pillet rene ved frokosttid.

Det regnede lidt, men det stoppede ikke en tur til en nærliggense sø for at kigge på småkravl. Senere blev der fyret op i rygeapparatet igen, denne gang for at ryge farfars hjemmelavede rygeost. Det er nogen år siden sidst, men resultatet så meget lovende ud og den gnalling der blev udleveret som smagsprøve var rigtig god. Resten af osten er til morgendagens morgenmad.

-0945_SigurdSerPaaLailasTatovering

Tatoveringsinspektion

-1010_1_SigurdOerreder

Fiskedrengen

-1157_2_FridaRingspil

Jeg kan godt!

-1213_BirkFrida

Se hvad jeg vandt!

-1221_1_FridaHybenTrilleboerStub

Hybenklipperen

-1226_2_BirkHenrikFisk

Fisk er guf

-1228_3_PalleRygeFisk_TALaila

Der må røges

-1230_4_TokeHenrikBirk_TALaila

Captain Kirk-tricket

-1250_1_SigurdStakit

Dreng på rækværk

-1252_RygeovnFiskBroed

Spisetid!

-1305_SigurdHanneFridaFrokost

Gumle gufle gnaske

-1544_GraeshoppeFrida

Fredelig springfyr

-1610_8_HumlebiGederams

Fredelig blomsterfyr

-1736_Rygeost

Klar til røg

-2150_1_SigurdModellervoksKip

Moddelervokstid

Skriv en kommentar
 

Fredag 2010-07-30

Frida: 8 år, 10 mdr. Sigurd: 6 år, 4 mdr.

Det regnede støt gennem dagen og tiden indtil eftermiddag gik med oprydning og et par unger der legede rigtig godt sammen. Dagens emne var fødder så det handlede om fodbad, fodmassage og creme på fødderne. Da mor kom hjem kørte familien til farmor & farfars sommerhus hvor weekenden skal tilbringes. Faster Laila, onkel Henrik & fætter Birk kom lidt senere og ungerne håndterede Birk på hver deres måde: Frida hyggede med at sidde med ham og snakke mens Sigurd så en klar konkurrent og krævede opmærksomhed fra sine omgivelser. Aftenen blev sluttet af Laila der fortalte improviseret godnathistorie om Sodatten Mimi og en ondagtig havfrue.

-1335_FridaSigurdFodmassage

Service på højt plan

-1747_1_BirkSutFrida

Man skal starte tidligt

-2031_2_FridaHanneLaese

Duplikering

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2010-07-29 Legelandstur

Frida: 8 år, 10 mdr. Sigurd: 6 år, 4 mdr.

Det regnede støt og ungerne overtalte far til en tur i Legelandet.de Århus. Frida ville gerne have en veninde med, men far kunne godt regne ud hvordan det ville gå med Sigurd hvis han ikke havde nogen at lege med derude. Hendigvis ville hans veninde L gerne med så bilen blev lastet med fire unger.

Legelandet.dk Århus er ret stort og domineret af hoppe- og legeborge. Der var som forventet en del støj og ikke det bedste indeklima men ungerne havde det rigtig sjovt i 5 timer og så er det svært at klage. Der var også en arkadehal med gamle spillemaskiner (der ikke krævede møntindkast) så far brugte en time eller to på at skyde aliens, ninjaer og robotter i den helt rigtige skumle belysning. Da Sigurd og L blev lidt trætte af at tonse rundt spillede de minigolf. Ungerne måtte hales hjem af far da klokken gik mod aften. Veninden L blev til aftensmad og legede med sørøverLEGO med Sigurd.

-1150_1_FridaTyrLegelandet

Den blide model

-1235_SigurdVandLegelandet

Svedig unge

-1526_2_LegelandetAarhusMinigolfSigurd

Koncentreret unge

-1545_LegelandetAarhusMinigolfSigurd

Golfidol

-1646_FridaRutsjebane

At hoppe ned

-1647_5_SigurdRutsjebane

Nedtur

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2010-07-28 Geocaching og svømmetur

Frida: 8 år, 10 mdr. Sigurd: 6 år, 4 mdr.

Onkel Jacob & Tante Anne var som så ofte før med på en tur i svømmehallen. Til en forandring blev det Hinnerupbadet (Hammel Svømmehals åbningstid passede ikke lige). Inden vandgangen var der dog liiige en lille skattejagt der skulle ordnes. Der lå en geocache i nærheden af svømmehallen så bevæbnet med en GPS gik flokken på eftersøgning. Cachen blev fundet og ungerne kunne bytte et par medbragte småting med et par andre småting. Vældig spændende og næppe sidste gang det sker (hint hint til Jacob & Anne).

Hinnerupbadet var okay men ikke Hammel-standard: En rimelig rutsjebane og et fair udvalg af skumflydedimser var fint til ungerne. Specielt rutsjebanen var betagende for Sigurd. Måske fordi den endte i et minibassing som han hurtigt kunne komme op af igen, så han kunne tage en ny tur.

Med en dag der var fyldt af god stemning, oplevelser og samvær var det noget spøjst at Sigurd blev rigtig ked af det om aftenen og græd hos mor i en halv times tid. Hvad i alverden var det han havde behov for at komme af med?

-1144_1_SigurdFridaSvaerd

Du er i tovene, Sigurd

-1211_AnneFridaJacobSigurdGeocaching

Det elektroniske kort inspiceres

-1216_FridaJacobSigurdGeocaching

Gennem skov og krat

-1220_3_AnneSigurdFridaGeocaching

Gevinst!

Trine
2010-08-02 14:19

Garmish-Partenkirchen. :)

(Og en mobiltelefon med GPS kan SAGTENS bruges til geocaching!)

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2010-07-27 Hjernestorm

Frida: 8 år, 10 mdr. Sigurd: 6 år, 4 mdr.

Under påskud af at skulle købe modellervoks tog ungerne og far en tur ned i Århus midtby. Undervejs fandt Frida et latexsværd der lige passede til hende og Sigurd fandt en Ben 10-figur (en af de utallige dårlige serier fra TV som man kan købe tonsvis af merchandise til). Figurens særlige evne var at den kunne klone sin egen hjerne og kaste den efter sine fjender. Okay, point for kreativitet og figuren er faktisk over gennemsnittet: Kloningen foregår ved at åbne hovedet på den, putte modellervoks indeni og trykke hovedskallen hårdt ned. Vupti, et stk. hjerneformet modellervoksklump.

Turen hjem gik gennem universitetsparken hvor de stakkels sultende ænder blev fodret med økologiske chokoladekiks af de glade unger. Da kiksene slap op fik far prygl med det nyindkøbte sværd og måtte erkende at hastigt oprevne ukrudtsplanter er ringe forsvar mod beslutsomme otteårige. Der blev skiftet til bus og hjemme i Økohuset fandt Frida sammen med en veninde der blev til aftensmad og overnatning.

Projekt mobiltelefon til Frida gik over i fase Ja, hallo. Jeg beklager, men vi har altså ikke den hvide Sony Ericsson F305 på lager og Toke erfarede at en nyindkøbt antenne til TVet ikke havde den strømforsyning med som support havde lovet. Det passede jo fint med at fjernsynet heller ikke duede. Hanne prøvede at muntre ham op: Måske har du bare en uheldig uge? Det ville måske have virket hvis ikke lige det var tirsdag.

-1035_SigurdFridaSolcreme

Storesøster gør alt godt

-1336_1_Aellinger

Nuttedyr!

-1342_1_AndFrida

En anelse mistroisk

-1344_SigurdFodrerAender

Tættere på ænderne

-1416_FridaJordbaer

Jordbærpigen

-1441_FridaSvaerd

Præææsenter sværd!

Mads Villadsen
2010-07-28 11:55

Jeg føler med dig. Det er ikke rart at have nye gadgets i huset når de ikke virker.

Jeg ønsker dig held og lykke med fjernsynet - og bare rolig... Du har en hel måned til at få det hele til at køre perfekt før jeg brokker mig :-)

Toke Eskildsen
2010-07-28 15:55

Det bliver hentet i morgen og jeg har organiseret at låne en subwoofer, men med mit foreløbige held brænder jeg subwooferen af og får at vide at fjernsynet ikke kan repareres.

Lidt mere positivt så fandt jeg ud af at grafikkortet kan levere 1080p24, hvilket passer til langt størstedelen af blu-ray-film. Den tricky del er så at sikre at grafikkortet kan afkode filmen. Det varierer fra film til film og jeg har ikke gennemskuet reglerne helt endnu.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2010-07-26 Hjemmeferiedag

Frida: 8 år, 10 mdr. Sigurd: 6 år, 4 mdr.

Hanne tog på arbejde mens Toke koncentreret sov videre til klokken 10. Det var nu en anelse for sent for ungerne var begyndt at hakke på hinanden: Et ubedrageligt tegn på at de trænger til morgenmad.

Dagen gik med oprydning, tøjvask, let rengøring og flere småsysler i hjemmet. Det store lurende ferieprojekt er at få ryddet op i skuren, men det tager nok nogen dage for Toke at samle mod.

-1324_1_SigurdTegneserieLindaOgValentin

Opbyggende litteratur

-1405_SigurdStorTaske_E

Taske & ly for regnen

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->