Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 28
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-07-15 Rytur

Frida: 5 år, 10 mdr. Sigurd: 3 år, 4 mdr.

De tidligere undernaboer Pia & Claus havde inviteret på visit i deres nye hus i Ry, så det blev dagens begivenhed. I Ry blev der fløjet med drager og svømmet i Slåensøen, hvis vand formodes at være af drikkekvalitet.

Frida var selvfølgelig først under og længst tid i vandet. Da svømmeturen var slut, morede hun sig med at ligge i vandkanten og klapre med tænderne & ryste med kroppen indtil mor erklærede at hun altså var moragtig og beordrede hende op. Der blev snakket om kulde og sygdom på vejen hjem, hvor mor var klart i defensiven overfor Frida & far, der dannede fælles front.

Hjemme i Pia & Claus' have brugte Sigurd en del tid på at ae og snakke med deres datter Caroline, der er 9 uger gammel. Han har helt sikkert et blødt punkt overfor små piger.

Hanne Sigurd edderkopper

Kæmpeedderkopperne invaderer

Frida drage

Sidelæns drageflyvning

Toke Frida bade t a Hanne

På dybt vand med far

Frida kuldetræner

Den lille masochist

Siguurd klatrer

Afsted afsted

Claus caroline Sigurd pia

Sød tanke, Sigurd, meeen...

Sigurd krokketbuer

Kroketbaner bør være udfordrende

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-07-14 Ferie, ferie, ferie

Frida: 5 år, 10 mdr. Sigurd: 3 år, 4 mdr.

Ah... Selvom lørdag almindeligvis er fridag, kunne feriestemningen mærkes. Far afprøvede Super Brugser (den i Jægergårdsgade er klart bedst), Frida legede med veninder bag lukket dør og andetsteds end hjemmet, Sigurd legede også med sine veninder og mor ryddede op på skrivebordet.

Naboerne bød på aftensmad. God aftensmad. God på den der måde, der minder Hanne & Toke om at de burde blive bedre til at lave nye retter. Oh well...

Frida sov igen hos TF. De kiggede forbi ved 23-tiden for at sige godnat, så det bliver interessant at høre hvornår de faldt i søvn.

Sigurd cykel

Vel er dette ikke en Harley og vel er Sigurd uden rygmærke, men alligevel siger jeg; sej banan

Scenenedpilning

Dagen derpå

Koncertplads efter metallica

Plastikkrusmark

Sigurd Alberte Olivia Ærter

Tygge guffe æde smovse smaske

Sigurd akvarium

Fisk i farver

Tilde Sigurd cykel

At se op til Sigurd

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-07-13 Ferie!

Frida: 5 år, 10 mdr. Sigurd: 3 år, 4 mdr.

Sidste dag på arbejdet for denne omgang, sidste dag i børnehave for denne omgang for Sigurd, sidste dag i børnehave for evigt for Frida.

På Vestereng, en mark et par kilometer væk, spillede Metallica koncert. Der var forventet ruderysten og gøende hunde pga. larmen, men vinden bar hen mod stedet, så på forunderligste vis var der ikke en lyd at høre i Økohuset.

Sigurd tog med far et smut forbi, for at se på øldrikkende, langhårede, sort T-Shirt og hullede comboybukser-klædte ungersvende og piger. Det var nu lidt skuffende. Der var godt nok en overvægt af sorte T-Shirts og cowboybukser, men det var så det.

Sigurd ked af det

Sigurd trøstes efter at have siddet i klemme ud over afgrunden i hjørnet af reposen

Metallicakoncert

Pæn ro og orden

Metallicakoncert

Mere ro og orden

Metallicabus

Keeedelig metallicabus

Sigurd peger

Nej, nej, Sigurd!
Pegefinger og lillefinger skal stritte!

nabokonen
2007-07-14 00:03

det med den manglende lyd fra koncereten var da vist først på aftenen? Havde det været andet rockband, også kendt fra det forrige århundrede ville jeg sige at "Loud and proud" ikke var en helt dårlig beskrivelse.........

Toke Eskildsen
2007-07-14 08:02

I så fald skal jeg have nye ører. Jeg hørte intet hele aftenen.

...Øjeblik...

Hmm... Jeg kan se at min bedre halvdel, stik mod gældende standarder i det lille hjem, har lukket vinduet i Solstuen helt. Vi bliver nok nødt til at have en rundbordssamtale om emnet, så vi ikke en anden gang går glip af gjaldende growling.

Nabomnaden
2007-07-14 10:00

Æhm, strike that. Metalica er netop _ikke_ et growleband.

Toke Eskildsen
2007-07-14 10:30

Beklager, men det var lige det eneste jeg kunne komme på, der startede med 'g'. Kunstnerisk frihed og alt det der.

kenth (sur gammel mand)
2007-07-15 22:01

hmm ... et lukket vindue i solstuen var et bedre valg end min placering bagerst på koncertpladsen; lyden var var _dårlig_ (tilgengæld var der ikke kø i baren). Der er naturligvis også grænser for hvor meget man kan stable på benene for 55.000x660kr.

Anyways ... tarveligt traktement

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-07-12 Fingre i mund og næse

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

For tiden er Sigurds fingre plantet i enten næse eller mund. Så meget at han har fået sår i det ene næsebor. Det er tydeligvis smitsomt, for en pædagog meldte om lignende adfærd blandt andre børnehavebørn i samme alder.

Fridas holdt hjemmedag hos veninden TF, hvilket forløb fremragende. TFs mor meldte at hun kun så dem et par gange, da de blev sultne. Resten af tiden brugte de på at lave hemmelige ting bag lukket dør og på at lege skole med hinanden. Der er en halv aftale om at en af dem skal sove hos den anden i morgen aften.

I morgen er Fridas sidste børnehavedag, så hun får en posefuld yo--yoer med til at dele ud til børnene. Pædagogerne får meget upædagogisk en pose Twist, som de kan guffe i deres pause. Dagen kommer også til at byde på en fødselsdag, så det lader til at blive en god afsked.

Sigurd cykelvogn

Autoriseret transportstilling på veje uden biler (det gav en lidt kringlet hjemtur at sikre den del)

Sigurd mund næse

Oral fase?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-07-11 Blestatus

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Der køres på med at få vænnet Sigurd fra bleen, så han er bleløs det meste af sin vågne tid. Det er sådan lidt op og ned om han husker at sige til, inden der skal ske noget, men han er fortsat vældig motiveret for at smide den.

Frida leger med sin veninde TF i morgen, i stedet for at tage i børnehave. Det efterlader én børnehavedag, inden det for evigt er slut. Det er lidt en underlig tanke at hun skal starte i skole.

Apropos, så er forældrene ved at lave en lille liste over hvad der bør vendes på første forældremøde, der strategiskt er placeret 4 dage efter skolestart. Foreløbig er den kort:

Sigurd vandpyt

Mod ukendte vidder

Sigurd beton

Derop!

Sigurd trækker bukser op

Efter endt vanding

Fjertegninger

Leg med fjer og blæk

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-07-10 Fars fødselsdag

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Far fejrede fødselsdag ved at tage på arbejde og derefter tage hjem til familien. Det var måske ikke lige den store fest, men energin iveauet er heller ikke for højt i disse dage - der tælles timer til sommerferien starter.

Sigurd havd T> på besøg og de to hærgede lige en tand for meget. Det endte med at Sigurd røg ind på værelset og TS sendt hjem. Det fik Sigurd til at fatte alvoren og der blev snakket om at man nogen gange godt kan lave for meget ballade.

Toke t shirt t a hanne

Still smiling after all these years

Frida tegner traktor

Traktortegn

Frida Sigurd hule

Reposhule

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-07-09 Damen fra kommunen

Frida: 5 år, 9 mdr. Sigurd: 3 år, 3 mdr.

Hanne skal lave noget for Randers' skatere, så med prisværdigt initiativ opsøgte hun nogen stykker af slagsen. Inden hun forlod kommunekontorets trygge rammer følte hun sig rimelig nede med hjemmedrengene, men det tog ikke lang tids samtale med 5 venlige skaterboys, før hun erkendte for sig selv at hun bare var ... Damen fra Kommunen.

Ak, den alderdom kommer da også snigende, når man mindst venter det.

Hjemme i Økohuset var der dømt børnecentral - der farede 5 unger rundt, da far trådte ind ad døren og sådan kommer det nok til at gå resten af sommeren. Men det er helt ok, for der går flok i det hele og på forunderligste vis får forældrene mere tid til at nusse rundt med voksenting, jo flere unger der er. Nå ja, der er nu nok en øvre grænse, men den er ikke nået på nuværende tidspunkt.

Fugleunge

Dagens begivenhed: En solsorteunge, der havde været i en kats kløer. Den blev fodret med fars, selvom far stille mumlede noget om at en feltspade nok ville være en bedre ide. Det var han dog for kylling til at praktisere foran de opslugte tilskuere

Sigurd klatrer

Grøn på grønt

Jens Hofman Hansen
2007-07-10 09:05

Wow, det var da ellers en spændende opgave. Jeg synes tit at skatere er en del af byarkitekters ideer, når de snakker om multifunktionelle rum. Det er nok fordi skatere er synlige og del af en kultur som arkitekterne typisk ikke selv er i. Så har man skaterne med på skitserne signallerer man at man har gang i noget virkeligt multifunktionelt.

Området sidst i gå-gaden op mod banegården i Århus virker ret godt synes jeg. Der er nogle store granitblokke som er lavet så folk kan sidde på dem samtidig med at de er ret gode til skatertricks.

Toke Eskildsen
2007-07-10 12:02

Jeg gætter på at folkene bag granitblokkene hader skaternes brug af dem. Der er 90° vinkler på blokkene, der bliver kværnet af undersiden af skateboards.

Går du om i kvarteret bag banegården kan du se et levende skatermiljø med organiseret område: http://www.tacky.dk/skateboard/spotguide/spotguide_list_spots.asp?view=1&spotID=763
det viser at det _kan_ lade sig gøre at lave noget fra kommunens side, der bliver brugt af en subkultur. Bemærk jernkanterne på cementblokkene. Det sted er forøvrigt den primære inspirationskilde for Hanne.

I Randers er det ved/på området ved Østervold (en stor aflang plads under opbygning), der overvejes til skaterbane. Der er i hvert fald liv og tilhørende publikum og det kunne ligefrem være en form for attraktion at gå forbi og se om der er nogen seje trickskatere på banen.

Hanne
2007-07-10 21:14

Faktisk kommer initiativet fra socialdemokraterne (!!) i Randers, som synes forholdene for skaterne skal forbedres. Det er så min opgave at finde ud af hvordan, og i virkeligheden har skaterne meget forskellige behov efter om det er vinter eller sommer. Groft sagt bruger de helst hele vinteren i en indedørs opvarmet hal til at øve nye tricks, som de så næste sommer kan vise frem på pladser og torve i bymidten.

Jens Hofman Hansen
2007-07-11 08:45

Nice touch med jernkanterne.

Jens Hofman Hansen
2007-07-11 13:21

Til releasepartiet overdrager Randers Kommune så også lige sådan et par her
http://tuner.bdb.fi/supaghettoblaster.php
til skaterfolket.

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->