Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 19
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-05-13

Frida: 5 år, 8 mdr. Sigurd: 3 år, 2 mdr.

Så kom far også ovenpå, efter maveondet. Det tog kun 15 timers sammenhængende søvn. Han vågnede op til en stille søndag, med børn hvis legekammerater alle var på tur. Okay, alle undtagen Fridas prioritet 3 i Økohuset.

Mor tog ungerne med hen på en legeplads ved eftermiddagstid. Sigurd fandt igen et otte-benet kæledyr, som han viste mor, kælede med og tog hjem i jakkelommen. Kræet overlevede med alle ben intakt og blev befriet af far efter aftensmaden. Business as usual. Ved sengelægning forklarede Sigurd dog at edderkopper var adv og dumme og lignende ting. Den skærende kontrast til Sigurds omgang med slige småkravl skal måske forklares i moderens ikke helt kontrollerede reaktion under hans præsentation af dagens pragteksemplar?

Apropos Sigurd, så sker der ting og sager med hans sprog. Han har vist markant fremgang gennem de sidste måneder og det føles som om han er ved at være oppe på "normalt" niveau med sin udtale. Forståelses- og sætningsmæssigt har han været helt med i et stykke tid efterhånden.

Der er selvfølgelig de klassiske sjove fejlord, såsom langer, der nu er blevet til manger og som betyder mangler.

Sigurd gren cykler

Sometimes we worry

Sigurd l e g o

Det mekaniske univers

E

Den største kæmpes storebror...

E

Okay, så var den heller ikke større

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-05-12 Larm og søvn

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Mor fik lov at sove ud i dag, hvilket kun efterlod en smule hovedpine. Far stod op med ungerne og blev senere sendt i byen med Frida, for at købe gave til en børnefødselsdag.

Frida skal til fødselsdag hos I fra børnehaven. Han er en dreng og havde fået valget mellem at invitere alle drengene eller alle pigerne. Smart knægt. Dertil kommer at han er venlig og hjælpsom, ser godt ud, ikke kan lide Spider-man og kan slå kraftspring. Forældrene ser helt klart en kommende svigersøn der.

Nede i byen var der ramasjang. Noget med at 2-300 bandt drog hærgende rundt i byen og spillede musik på ikke-angivne steder & tider. Frida var rigtig glad for et lille 4-mands ultra-larmende band og sad og lyttede på en 3-4 numre, før øregangene fik nok. Frida og far var de eneste, der sad inde i teltet. Det vides ikke om det var fordi alle andre hellere ville sidde i solen eller fordi lydmuren skubbede dem væk. Bandet kvitterede med et skråt op til Frida og far, hvilket de tog som et kompliment fra Vrede Unge Mænd.

Frida fik også brugt sine opsparede 83,75 i butikken Krible-Krable. Far var meeeget pædagogisk og gav ikke udtryk for sine tanker...

Hvad koster den her dukke?
Den koster 270 kroner (du har 10 af dem i forvejen! Argh!)
Hvad koster den her pengepung?
Den koster 40 kroner (du har 4 af dem i forvejen! Argh!)
Hvad koster det her armbånd?
Det koster 35 kroner (du har 7 millioner af dem i forvejen og det er noget grimt plastic-bras, der burde have kostet 2 kroner max! Argh!)

Det endte med en minidukke (argh!), som Frida blev meget glad for og et lille kaleidoskop (yes!), som hun blev ret glad for. Far fortjener en præmie for ikke at obstruere barnets erfaringsindsamling og selvstændighedsproces.

Da klokken blev 19, gik far i seng. 4 dage med dårlig mave og for højt aktivitetsniveau var slået igennem.

Band

En musikalsk springskalle

Sigurd frida

Fredelig morgenmadstur

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-05-11 Ung kærlighed

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Der var dømt livrem & seler, så Sigurd blev hjemme i dag. Bedstemor tog sig af ham (tak) og selvfølgelig viste det sig at han var helt ovenpå. Forældrene var ikke for kvikke og tog begge på arbejde - noget med at der var vigtige møder og den slags. Er der noget, der hedder sygearbejdspenge?

Onkel Jacob & Faster Anne kiggede kort forbi. De havde været ude for at se på en lejlighed i Økohuset, som desværre ikke passede dem. Det kunne ellers være voldsomt smart med børneunderholdende familie lige ved døren.

Sigurds veninde T er vedholdende og kiggede forbi igen. Denne gang virkede det helt som det skulle og de to hærgede løs i frydelig fællesskab. Mens mor kiggede den anden vej, væltede de badeværelset, så T måtte låne tørt tøj af Sigurd, hvorefter de kastede sig over værelset.

Da T skulle hjem, fulgte Sigurd hende, mens han bar hendes våde tøj for hende. Mor holdt øje, indtil de var næsten ved toppen af trappen ind til T. Så snart mor kiggede væk, strøg de to barylere over på legepladsen, hændte T's våde tøj ud på jorden og fyldte posen op med træflis. T fik også afmonteret sin jakke, men videre nåede doktor-legen dog ikke. Måske fordi de blev opdaget af deres respektive mødre, der egentlig gerne ville vide hvor deres børn var blevet af.

Status er som følger:

Jacob leger med frida

Onkel Jacob er altid klar på tumling

Thilde gynger sigurd

Tilde skubber!

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-05-10 0, ¼, ¼ og ½ syge

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Far havde det værre i dag og tog en sygedag. Meget passende kunne Sigurd så også blive hjemme, bare sådan for at være sikker på at han var ovre maveondet. Det var smart nok, for han var tydeligvis stadig ramt.

Dagen gik med hvile, TV og den hidtil hurtigste tur på biblioteket, for at låne et par bøger om henholdsvis biler og kraner til Sigurd. Derefter hed det tre timer på sofaen til begge drenge. Den del af dagen var nu ret hyggelig.

Sigurd livede op ved eftermiddagstid og hans veninde T kiggede forbi. Det gik desværre overhovedet ikke, så friskheden var kun overfladisk.

Mor og far kravler på arbejde i morgen. Bedstemor træder til og passer Sigurd.

Status er som følger:

Kunst

Sigurd så på den i tre sekunder, sagde vogn og vendte den rigtigt. Men det var desværre non-funktionel kunst

Sigurd bilbog

Høsten nydes

Sigurd Toke sofa

Deja Vue

Frida Sigurd kranbog

Krankig

Sigurd ser fjernsyn

For meget TV skader indlæringsevnen

Sigurd springer

Aktivitet er godt for alt

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-05-09 0, ¼, ½ og ¼ syge

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Det så ellers så fint ud i går, med Sigurd frisk & drillende. Men han var uoplagt i børnehaven og havde meget tynd afføring, så far blev tilkaldt fra arbejde lidt før middag.

Mor kunne ikke passe Sigurd, for hun lå i sengen og prøvede at blive bedre. Ak, det er den rene elendighed...

Det vides ikke helt hvordan morgendagen spænder af, for Sigurd gentog tricket fra i går og var aftensmadspisende, glad og frisk inden sengetid.

Status er som følger:

Toke sigurd

Maksimal tryghed

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-05-08 0 syge børn

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Mor blev hjemme for at passe Sigurd og Frida, selvom Frida var frisk nok. Ingen opkast, men en ret træt Sigurd, der blev noget utilfreds ved eftermiddagstid. Han livede dog op, da Søde Rare Gode Far kom hjem og hjalp ham med LEGO-byggeriet.

Under aftensmaden begyndte Sigurd at drille, hvilket tages som et klart tegn på at han er helt rask. Belønningen er en tur i børnehaven i morgen.

Sigurd bad båd

Båden stammer fra fars barndom. Nogen ting holder

Sigurd frisk

Velkommen tilbage, Sigurd!

L e g o t a sigurd

Sigurds verden set gennem kameraet

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-05-07 1½ sygt barn

Frida: 5 år, 7 mdr. Sigurd: 3 år, 1 mdr.

Far blev hjemme og passede syge børn. Det var rimelig nemt, for de var begge meget trætte og kastede ikke op den første halvdel af dagen.

Ved middagstid blev de hældt i cykelvognen og kørt en tur til Skejby-centret. Der bad Frida om pandekager, hvilket naturligvis blev efterkommet. Hun spiste en enkelt og Sigurd grovguffede tre. Far betragtede optimistisk optrinet og estimerede friske unger til den efterfølgende dag.

Mor kom hjem, sad med Sigurd og greb to af de tre pandekager med sine bukser. De blev skiftet, der gik lidt tid og mor greb den sidste pandekage med sine nye bukser. De blev skiftet, der gik lidt tid ... og der kom ikke mere ud. Meget passende, for det var sidste par rene bukser.

Der var lidt feber hos Sigurd et par gange hen over dagen og han sov det meste af tiden. Frida viste ikke tegn på særlig utilpashed, bortset fra trætheden. Begge unger faldt hurtigt i søvn ved den sene sengelægning. Måske Frida kan komme i børnehave i morgen, men Sigurd skal helt sikkert have en hjemmedag til.

Mor: Det er sødt af dig at ae Frida på håret
Sigurd: Det kan damerne godt lide!

Sigurd apatisk

Mig gerne med ud

Sigurd pandekage

Okay, måske revne gulerødder havde været en bedre ide

Sigurd Frida sove

Frida sov et kvarters tid i den stilling

Sigurd Hanne sofa

Mor er parat

Hanne Sigurd Frida sove

Sove, sove, sove

Sigurd Toke insekter

Insekthygge

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->