Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 31
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-08-07 Ungerne udvikler sig

Frida: 3 år, 10 mdr. Sigurd: 1 år, 4 mdr.

Frida har taget bøgerne til sig og er begyndt at sidde og læse alene. Læsning er foreløbig lig med billedkigning.

På det mere fysiske plan eksperimenterer Frida med at cykle med én hånd på styret og stå op i pedalerne. Dog endnu ikke på samme tid.

Sigurds pludren er blevet mere nuanceret og nogen gange virker det meget som om han prøver at sige noget. Han har rigtig indført rysten på hovedet, når der er noget han ikke vil. Han har fuldt ud gennemskuet at flytte stole derhen hvor han vil op. Hvis trætte forældre lægger stolen ned, for at forhindre yderligere forsøg på at nå knivblokken, rejser han den på højkant igen og forsøger forfra.

Frida fik lås på sin cykel i dag. Det var noget hun selv insisterede på. Men hvordan sikrer man sig at hun ikke smider nøglen væk? Den foreløbige løsning er nok ikke den mest tyverisikre i verden.

Frida læser rasmus klump

Regn på ruden, aftensol, sovepose, løvepude, kat og Rasmus Klump

Frida låser cykel

Nøglen er der hvor man skal bruge den. Smart

Sigurd plukker rønnebær

De er sure, men Sigurd var sulten

Guldsmed

Det kan godt være du er stor og farlig i insektverdenen, men derfor ser du stadig bøvet ud

Olivia Frida Sigurd bassin

Den lille plasker på arbejde

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-08-06 Farmor og farfar passer børn

Frida: 3 år, 10 mdr. Sigurd: 1 år, 4 mdr.

Farmor, farfar og faster Laila kom på besøg ved middagstid. Farfar udbrød overrasket Nej, hvor er her ryddet op!?. Ups. Busted. Måske er det generelle oprydningsniveau ikke helt efter standarderne i Emma Gad.

Ungerne var glade for a kunne lege med gæsterne, så forældrene tog til fest om eftermiddagen og afleverede faster Laila på vejen.

Pasningen gik vist glimrende, bortset fra at Sigurd vækkede farfar ved midnatstid. Sigurd fik også overlistet passerne og kravlet en tur ind i kattebakken, men den slags er bare en del af en aktiv hverdag.

Forældrene takker for friheden.

Solhjørnehygge

Biler til drengene og eventyr til pigerne

Sigurd klatrer på trådhegn t a Laila

Nej, Sigurd, du må stadig ikke komme derind

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-08-05 Møgdag for Sigurd

Frida: 3 år, 10 mdr. Sigurd: 1 år, 4 mdr.

Sigurds kommende kindtænder gjorde at han vågnede klokken 6 i morges og var i rigtig dårligt humør, da han kom hjem fra vuggestuen. Heldigvis ville han gerne spise aftensmad og faldt relativt let i søvn derefter, men han havde også søvnunderskud fra sidste nat.

Mor hentede ungerne, men det forhindrede ikke far i at køre forbi den gamle gård, der er under nedrivning. Far et temmelig betaget af det store gule monster: Gravkoføreren skifter mellem at bruge den til at samle plasticdunke & cigarkassestørrelse træklodser op og til at folde jernbjælker sammen. Der funderes over om han kan pille et æg med den, så omhyggelig som han er.

Frida lavede en bog sammen med mor. Den bestod af Fridas tegninger og Fridas tekster. Mor stod for at samle siderne og nedskrive teksterne. Den er vældig god, hvilket kan demonstreres med første billedtekst: Verden er en dreng, og han går en tur alene.

I morgen er det, måske, tid til grillfest hos Lotte & Brian. Farmor og farfar har lovet at komme og passe ungerne, men det hele hænger lidt på hvordan Sigurd har det.

Gammelt hus under nedrivning

Frida mener de gemmer hovedhuset til sidst, fordi manden med gravkoen er bange for spøgelserne

Gammelt hus under nedrivning

Den krøllede ting, der er fanget i grabben, var en bærende jernbjælke

Sigurd11kg

11kg

Jens Hofman Hansen
2005-08-05 23:53

Ang. den første billedtekst, så synes jeg at kunne erindre at have sagt at jeg var sikker på at Frida nok skulle blive en stor filosof. Det holder foreløbig stik.

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-08-04 Tænder i overmunden

Frida: 3 år, 10 mdr. Sigurd: 1 år, 4 mdr.

Sigurd er ved at få et sæt kindtænder i overmunden, til at supplere dem i undermunden. Det gav sig lidt spøjst udslag i vældig megen energi, ingen appetit, en hel del grin og udholdenhed til klokken 21.30. Desværre slog det derefter over i gråd og piveri, der varede 5 kvarter, før han faldt i søvn.

Frida cyklede selv ud og hjem fra børnehaven. Hun havde en lidt spøjs dag, hvor hun blev temmelig ked af det et par gange, men ellers var i strålende humør. Det faldt rigtig godt sammen med Sigurds humør, da de var nede i sengen: Der hoppede de begge rundt og moslede hinanden i lang tid.

Onkel Søren kom på besøg efter aftensmaden og legede med ungerne. Han (og hans mobiltelefon, samt neglesaks) var vældig populær hos Sigurd. Onkel Søren havde også sin motorcykel med, som scorede en masse points hos de legelystne sjæle. De fleste i børneflokken kom op at sidde på den. Sigurd sad på den, da den blev startet. Det var han vældig med på.

Lige før skiftet til gråd og piveri prøvede Sigurd gentagne gange at sige Ude, mens han pegede på vinduet. Han var meget insisterende. Måske lærer han alligevel at tale, før han bliver 3?

Søren Sigurd bopit mobiltelefon

Søren scorede 18 point og Sigurd ringede op til Sørens chef

Frida cykler på fortov

Må du godt cykle der, Frida?

Gammel gård der nedrives

Én længe nede, 4 (ja, fire) tilbage

Onkel Sørens motorcykel

Fjoget udtryk

Frida Sigurd sengetuml

At kilde lillebror

Sigurd hærger Onkel søren

At mosle Søren

Sigurd kigger ud

Ude betragtes

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-08-03 Ikke glad og glad

Frida: 3 år, 10 mdr. Sigurd: 1 år, 4 mdr.

Så byttede børnene lige: Sigurd var ked af det ved aflevering og Frida var vældig glad. Det bliver nok ved med at være lidt rodet hele ugen.

Hanne havde sidste arbejdsdag, hvilket betød 1½ times frokost, kurv med lækkerier, blomst og en god arkitekturbog i afskedsgave. Gad vide hvad hun havde fået, hvis hun havde arbejdet der i 4 år, i stedet for 4 måneder?

Derhjemme red Frida en tur på Tokes skuldre og observerede: Far, nede under det her hår, så er du skaldet og Far, hvornår bliver du skaldepalle?.

Sigurd i container

Ha Haaa

Gammel gård der skal nedrives

Grab på arbejde

Frida Olivia rønnebær

Ni Ner Nure, Nolivia

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-08-02 Glad og ikke glad

Frida: 3 år, 10 mdr. Sigurd: 1 år, 4 mdr.

Frida var ikke spor glad for at blive afleveret i morges. Hun holdt om far og græd lidt. Øv. Humøret var ganske vendt tilbage ved afhentning, så man kan håbe det også var der i løbet af dagen.

Sigurds dag i vuggestuen havde, ifølge pædagogerne, været med fuld fart, grin og ballade. Energien var ikke brugt op, så han fortsatte derhjemme.

Alberte og Olivia kom på besøg efter aftensmaden og de fire unger formåede rent faktisk at underholde sig selv på Fridas værelse. De kom ud et par gange og hærgede forældre, men vendte tilbage igen til værelset. Det er ikke så overraskende med tøserne, men det var rart at se at Sigurd begynder at kunne være med.

Frida closeup

19 dage efter styrtet med den seje skramme. Huden er lidt lyserød, men der er ingen ar og fregnerne er ved at gro frem igen. De er resistente, de småkravl

Sigurd trehjuler

Husk det udtryk, når du er teenager, Sigurd

Gravko

Sigurd prøvede meget ihærdigt at komme hen til den her

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-08-01 Institution, kære institution

Frida: 3 år, 10 mdr. Sigurd: 1 år, 4 mdr.

Forældrene på arbejde, børnene i vuggestue og børnehave. Frida var ikke glad for at sige farvel, men hun var nu i fint humør, da hun blev hentet. Sigurd så også ud til at have nydt jævnaldrendes selskab.

Frida: Ved du hvad? I Kina spiser de med blyanter!

Sigurd topnøglesæt

Hvad så? Var der noget? Skal Skraldenøgle-Sigurd rage kastanjerne ud af ilden igen?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->