Alle kommentarer

En underside til At blive mindre.

Claus
2004-11-09 16:50

Hej Toke

Tillykke med dine forsvundne kilo. Jeg går også og prøver at brænde noget fedt at her.

Ellers vil jeg sige din hjemmeside er meget lunefuld og direkte, så jeg gemmer et link i min fortrukne og holder øje med dig :-)

MVH
Claus

Matthias
2005-01-03 15:24

Det er flot at du har tabt dig saa meget. Jeg er glad for at hvad jeg sagde fik dig til at gore noget ved sagen. Men jeg jeg bliver staekere end dig.

Kenth
2005-01-11 00:27

hej toke,

godt gået, men pas på med at cykle i blæsevejret ...

jeg vil gerne fortælle om en 'kur' jeg kender. Spis hvad der falder dig ind og supler det med lidt motion i ny og næ. Om det virker? ja for fanden, jeg vejer 83kg og har gjort det de sidste 8 år. Hvis du vil, skal jeg gerne skrive en bog med nogle menuforslag.

fordele er der mange af, men den bedste er, at man kan skrive noget moraliserende pis som det her til dig:)

vi ses

/kenth

Betina
2005-01-12 22:01

Hej Toke, jeg er også igang med den nye livsstil Atkinsdiæten.Men ved du hvor man kan købe det bake-mix og andre ting han nævner i sin bog ? Jeg syntes at det er vildt sejt at du har tabt dig

Toke Eskildsen
2005-01-13 12:55

Jeg skrev til Rene' Hjorth fra http://lowcarb.dk. Han har nok ikke noget imod at jeg citerer fra hans mail. Jeg vil dog skynde mig at sige at jeg ikke har prøvet nogen af de produkter.

Rene' skrev:

Butikken "Prikken" i Randers sælger et mindre udvalg af LowCarb.dk's produkter, og også pr. postordre, og alle er velkommen til at ringe til dem på tlf. 8640 7064.

Har man behov for mere end det, er en netbutik i England nok et sted med et større udvalg, f.eks. www.feelingok.net er et sted der bl.a. fører vores produkter (dog under eget navn), men de distribuerer også produkterne til mange netbutikker i Europa.

Anonym
2005-01-26 11:58

Du er da pænt klam, er dette en homo side, er du homo, toke?

Toke Eskildsen
2005-01-26 14:16

Du har gennemskuet mig. Min kæreste er i virkeligheden en mand og vores børn er adopterede.

Og smut så hen og leg med dine klassekammerater.

Sofie
2005-02-07 21:41

Hej...super at du har tabt dig saa meget...og med hensyn til denne anonyme kommentar...hahahahaha...det fik mig til at grine :)
Sofie <3

laila
2005-02-16 08:36

hej
jeg må sige det er super flot.men hvor finder man bogen og står der i den hvad man må spise+opskrifter.jeg skal kun tabe 5 6 kilo,men min søn skal af 45.
knus og held og lykke fremover
laila

Camilla
2005-02-16 11:07

Wauw, det er bare så flot. Godt gået!
Jeg selv og kæresten skal også til at smide nogle kilo, og tror sørmer efter læsning på nettet, og især din side, at jeg prøver en atkinskur. Du skriver du ikke købte bogen, har du nogle råd ang. frugt og grønt man må spise, altså når man vil tabe sig hurtigt?

Camilla

Toke Eskildsen
2005-02-17 10:50

Bogen kan findes i enhver boghandel og på biblioteket, ISBN 87-614-0359-8. Den er nu rimelig amerikansk og bruger en masse plads på at forklare og argumentere for at spise få kulhydrater, så den kan være lang at komme igennem.
I nyhedsgruppen dk.helbred.slank anbefales "Dr. Atkins store ill. kogebog", der skulle være noget mere tilgængelig. Jeg har dog ikke selv læst den.

Jeg er glad for at siden her kan virke som inspiration. Men lad nu være med at tage den som andet end det: Atkins er andet end bøffer og ost.

Jeg er ikke meget for at prøve at forklare det til bunds. Jeg vil meget hellere henvise til mere seriøse steder. Jeg skriver på to-do at få lavet en linkliste, men jeg aner ikke hvornår den kommer på plads.

Jakob
2005-02-18 10:50

Tja.. Jeg husker stadig de gamle dage i læsegruppen, hvor snakken ofte lystigt gik omkring emner a la "Rigtige mænd vejer over 100 kg" og den magiske 100 kg grænse blev defineret som "0,1 tons kampvægt". Så kunne vi andre undervægtige på 70 kg. pænt kigge på.. Godt gået Toke og tak for tips'ne; jeg vil også prøve at vise siden til min kæreste (kan selv bruge den, da du og jeg nu vejer det samme). "Hey skat, se, klid kiks, de smager bare så godt, du sku' ta' at prøve", virker simpelthen ikke. Jeg sku' jo også gerne være i stand til at løbe fra geværilden her i Sydafrika ;-)

Per Jørgensen
2005-02-19 14:22

Hej Toke - Tak for en god hjemmeside, den er rigtig god for nogle som mig, som ønsker at komme igang. Dr. Atkins nye kostrevolution og Dr. Atkins illustrede kogebog er købt, men for at komme igang synes jeg at det kræver et kostprogram for 1 uge eller 2. Jeg ved med mig selv at æg hver morgen bare ikke dur, og heller ikke kød. Jeg skal have fat i noget brød med lavt kulhydratindhold, og jeg vi nu prøve de links der henvises til herpå siden. Noget af det sværeste bliver at undvære sit 1 glas rødvin i dagligdagen, men det er vel også bare et spørgsmål om vane, som med alt andet som skal udlades i denne kur.

leneandersen
2005-02-28 13:01

Tak for en særdeles inspirerende hjemmeside. Den er lagt ind under foretrukne, såe.. jeg holder øje med dig! Jeg har og er på Atkins, og startede med at købe bogen, som jeg læste med stor interesse. Den er sej at komme igennem, netop fordi det er en bog, der for en gangs skyld forklarer, hvordan man kan komme af med de overflødige kilo. Netop fordi, der er så præcise forklaringer, forstår man for første gang, at "hov du KAN gøre noget her". Jeg startede med fedtfasten og tabte 10 kilo på 14 dage!!! Det vil jeg nu ikke råde andre til, for det er hårdt, men gav stofskiftet et ordentligt puf. Nu er jeg på Induktion, og kiloene rasler af. Jeg vil ønske dig fortsat godt vægttab.

Toke Eskildsen
2005-03-01 00:09

Det glæder mig at der er øjne på siden. De hjælper mig til at holde fast i hvad jeg nu bestemmer mig for at holde fast i. Det bliver nok et moderat mål, såsom at holde mig under de 80 kg, når jeg er færdig med det nuværende forløb.

10 kilo på 14 dage er godt nok imponerende. Selvom de første 2-3 kilo er vand, er det stadig langt hurtigere end noget jeg har været oppe på. De kloge siger godt nok at det ikke er sundt at tabe sig så hurtigt, og de har sikkert ret. Men så overbevisende en start er også med til at hjælpe en til at holde fast i det videre forløb: Det viser jo at det virker.

Rikke Schmidt
2005-03-03 10:41

Hej Toke,jeg er lidt i tvivl om hvad for nogle grønsager jeg må spise mange af...Tak for en god hjemmeside...knus Rikke

Toke Eskildsen
2005-03-03 11:56

Der er en liste i Atkinsbogen og en engelsk liste på http://atkins.com/Archive/2001/12/15-464579.html over de grøntsager man må spise de første par uger. Det bliver ikke forbudt at spise nogen af dem senere hen, der kommer bare flere til og man må spise større mængder.

Personligt synes jeg peberfrugt er rigtig godt, da der er knas og fornemmelse af fylde.

Niels Røv Ebbesen
2005-03-13 22:28

Fed side!

Kik Nielsen
2005-03-15 16:49

Super fin hjemmeside og flot resultat, tillykke. Pga. rygestop har jeg 6-7 kg at kæmpe med og har fået en Atkins ligende kur ala det du referere til øverst, dog minus kaffe + grøn salat.
Jeg har en god sund appetit og kan sagtens guffe rimelig hensynsløst af ost og flæskesvær i mellem måltiderne(fordi grønt og frugt er forbudt!). Her er jeg så i tvivl, er der alligevel begrænsninger på? Jeg har ikke rigtig kunne surfe mig til et svar, håber du kan hjælpe.
For jeg syntes ikke at tabe mig, slet ikke de 6 kg jeg blev lovet forinden. ;-)

Toke Eskildsen
2005-03-17 13:25

En kur uden grøntsager? Det lyder ret specielt, hvis den skal køre over længere tid. Mon ikke du hellere bør snakke med dem der har sat dig i gang med den?

Med Atkins er der ikke begrænsninger som sådan: Kosten betyder at man selv regulerer det. Men hvis man ikke har det på den måde og altså konsekvent overspiser, taber man sig selvfølgelig ikke. Klassiske råd, der gælder uanset diæt, er at spise flere små måltider og at holde en pause efter første portion for at give kroppen en chance for at signalere mæthed.

bobbels
2005-06-30 16:04

Lite hallöj fra sverige.
Feh hemside den ska jag visa till min svigersön det er en riktigt opmuntrere.:-))

Heidi
2005-08-29 17:50

Må jeg spise gulerødder, æbler, ferskner, youghourt (cheasy 0,1 fedt + 3 kulhydrater), creme fraiche/fromage frais?

Toke Eskildsen
2005-08-29 18:53

Nej, nej, nej, lidt, måske.

Kig på http://atkins-dk.com/billboard/index.php/da/22. Den giver et fint overblik over den første tid og en god indikation af hvad der sker videre.

´DMR
2005-09-03 12:04

Rigtig flot resultat! - Det er godt gået!

Har i lang tid gerne ville tabe et par kg. Men det har ikke virket! Har spist sundt - altså sådan som man altid har fået at vide! - Masser af groft brød, ris og pasta + masser af grøntsager! Derudover er sodavand og saftevand byttet ud med vand... Jeg har også dyrket en del motion - MEN det sidste "hvalpefedt" har bare ikke villet af!
Så nu tror jeg at jeg vil give dine råd en chance! Jeg skal ikke tabe hverken 5 eller 10 kg. men bare det sidste "hvalpefedt"!.

Atkins bogen er dyr og derfor vil jeg bare prøve at følge lidt af det du skriver! Ved godt at æg, bøffer og flæskesvær ikke er godt i længden - Men til at komme af med "hvalpefedtet" er det vel godt nok!? Derefter vil jeg gerne holde en stabil vægt - uden "hvalpefedtet" - ved at spise sundt! - Altså skære ned på brød, kartofler, ris og pasta og til gengeæld spise masser af grøntsager! - Brød er nu engang det letteste at have med i madpakken!

Mit spørgsmål er egentlig bare: Kan man ikke sagtens smide fedtet med en lidt "nuanceret" Atkins med proteiner og fedt og stortset uden kulhydrater! Og uden at måle op i gram hvad man skal spise og uden at følge en decideret madplan? Og bøffer og flæsesvær skader vel ikke hvis det bare drejer sig om et par uger indtil hvalpefedtet er væk?

nat
2005-09-12 18:45

hejsa. virkelig god side. ville bare lige tilføje at der er en rigtig god kulhydrattabel inde på foodcomp.dk, den bruger jeg selv.... håber også denne kur vil virke så godt for mig:-)

Toke Eskildsen
2005-09-12 20:09

DMR: Ja, man kan sagtens smide nogen kilo uden den store viden. Det var det jeg gjorde tilbage i 2003. Bare kig på den liste over madvarer du finder på http://atkins-dk.com/billboard/index.php/da/22 og lad være med at spise andet.

Det bliver kedeligt, men hvis vi snakker mindre end 5 kilo er det vel ikke så vigtigt? Forhåbentlig kan det give blod på tanden, hvis ellers det virker for dig. For mig var det i hvert fald en øjenåbner at jeg rent faktisk kunne gøre noget ved vægten. Det fik mig til at sætte mig mere ind i sagerne.

Og husk lige at de første par kilo der tabes bare er vand og at de kommer tilbage igen ved mere almindelig kost.

Camilla
2005-10-27 14:45

Faldt lige over din side.. stor interesse for mig :)
jeg har smidt 32 kg på 4½ mdr på at leve lidt efter Atkins..
Spiste det grønt jeg ønskede (dog med tanken i baghovedet hvilke der indeholder mange kylhydrater), spiste kød (alt slags), ost, æg, mælk og nødder..

De første par dage var strenge... Intet brød, ris, pasta eller kartofler... puha det var ondt at tænke på at jeg skulle undværre alt det.. men når man har levet efter principperne i en uges tid, vænner knoppen sig til at det ikke er en del at kosten ( og waouh man kunne se det på vægten)..

nu lever jeg stadigvæk lidt sådan.. undværrer dog ikke helt kulhydraterne.. har mine lørdage hvor jeg spiser hvad jeg lyster :) .. og det fungerer ganske godt for mit vedkommende... taber mig selvfølgelig ikke, men vægten er stabil efter sådan en weekend..

den første måned af min kulhydratfattige kost, tabte jeg mig lidt over 10 kg.. dejligt at få et så stort tab så hurtigt... gav blod på tanden for at fortsætte.. og nu tager jeg det ikke så tungt om det er et ½ kilo eller ikke noget jeg har tabt i løbet af en uge.. bare vægten går ned og jeg har det godt..
efterhånden som tiden går, nærmer jeg mig vel min ønske vægt? tror i hvertfald selv på det :)

Tak for din historie :)

/Camilla

Martin
2005-10-31 08:48

Hej Toke

Tillykke med dine resultater. Jeg faldt over denne side fordi jeg havnede på din brødopskrift. Men når jeg nu er her, har jeg nogle kommentarer til atkinskuren.

For det første tror jeg overhovedet ikke på den! For det andet er jeg sikker på at den virker. Lyder det underligt? Ja, men forklaringen er simpel. Det har i årevis undret mig hvorfor folk kunne tabe sig på diametralt modsatrettede diæter. Nogle taber sig på fedtfattig kulhydratrig kost (mig fx), andre på fede diæter som atkins. Så forskellige er den menneskelige organisme jo heller ikke at det skulle være muligt. Så slog det mig at alle kure har en ting til fælles hvis man følger dem seriøs: Man bliver bevidst om sin kost. Er man på en kur - og holder den - spiser man måske ikke den marsbar man ellers ville have guffet i sig. Man undgår måske også den ekstra "hyggeportion" efter man egenlig er mæt. Nogle sørger for at motionere lidt mere. Og så videre i den dur. Slutresultater er i sidste ende at man indtager færre kalorier end man forbruger, og det er det det drejer sig om.

Moralen er at det nok er mindre vigtigt hvilken kur man følger. Hvis bare man har det godt med den, og den giver et brugbart resultat, er resten sådan set ligegyldigt.

Hilsen
Martin

Toke Eskildsen
2005-11-04 20:17

Jeg er ikke enig. Ja, dvs. jeg er ganske enig i at bevidsthed om kosten er noget der virker. Er man i gang med en kur, tager man ikke marsbaren. Jeg har selv stærk tendens til at spise for meget, når jeg ikke aktivt prøver at smide kilo - det er let for mig at tabe kilo, men svært at holde vægten stabil.

Når det er sagt, vil jeg fastholde at kost med lav kulhydrat giver mig en ganske anderledes mæthedsfølelse. Jeg har vitterligt ikke lyst til marsbaren eller den ekstra portion aftensmad. Den del af forløbet er den lette del. Det svære for mig er at undgå alt for ensidig og kedelig kost.

Pia
2005-11-07 08:48

Hej Toke
Jeg har før været på Atkins og tabte mig lynhurtigt det jeg ville. Dengang var den ret ny herhjemme og der var ikke så mange opskrifter på dansk ihvertfald. Jeg er nu startet op igen og blev utrolig glad for din side med links til opskrifter.
På www.scdiet.org er der også en del opskrifter som kan bruges til Atkins. Der er især et brød som hedder Knuts brød (det smager hammer godt)det er bagt på mandel eller nøddemel. Jeg blender bare mandlerne eller nødderne i min stavblender, da man ikke kan købe mandel eller nøddemel herhjemme.
Har nu igen været på Atkins i en uge og har tabt 4 kg på den første uge her.
Kh.Pia

Elan
2006-01-13 18:01

Hej Toke
Den side du henviser til
http://atkins-dk.com/billboard/index.php/da/22
findes ikke mere. Hvad stod der på den?
Hvilke grøntsager indeholder ikke så meget kulhydrat? og hvilke frugt er god?
På forhånd tak
Elan

Tine
2006-01-18 11:46

Har med stor interesse læst din side, men ALLE dine links virker desværre ikke mere.:-(

uuh ..
2006-01-19 11:10

sejt :D det må prøves ;D

Malmbuergos
2006-01-24 22:18

Ja, det er sku meget flot du har tabt dig, men fuck hvor lyder det ulækkert. Og hvordan har dine årer og hjerte det? De må vel snart være stoppet til. Men det må godt være nogle superladninger du kommer med efter den kost. Det er måske derfor konen konstant er gravid?
Du ligner en jeg har arbejdet sammen med. Han hedder Batman. Er I een og samme person?

andre zimmermand
2006-01-27 01:23

hej

som formand af horestas bestyrelse ser jeg tit folk med lidt for store maver, men du er deres forbilled de kan nu stolt vise deres maver frem og sige det er mig med kokkekniven og ølmaven du er deres helt keep up the good work

en rødhåret gut
2006-01-27 01:28

Kanon side men jeg er ikke overvægtigt men hedder tino og kommer fra maribo og er ved at miste alt håret kender du en side med hjælp til den slags problemer ps. har en forza batminton ketcher til salg kantakt mig hvis det er ses på mona hr boesen

Toke Eskildsen
2006-02-02 23:55

Tine: Jeg har opdateret links, så de skulle gerne virke igen.

Malmbuergos: Nej, jeg er ikke Batman. Men du kommer for tæt på med dine gætterier. Bliv hvor du er, så kigger Guido forbi og snakker med dig.

andre zimmermand aka en rødhåret gut aka tino: Søg læge og få gjort noget ved din personlighedsspaltning.

Janni Nielsen
2006-04-08 14:56

Hej jeg har netop lige købt Nye kostrevolution og er næsten færdig med og læse den. på din side her henviser du til en liste ove kulhydrater, den kan jeg ikke komme ind på :-( har du fif til hva jeg skal købe ind til at starte med at vitaminer mm? jeg er 25 år 170Høj og vejer ca 98kg så skal af med en 20kg eller sådan noget.
Håber på svar njanni@hotmail.com
Knuz janni

cammilla
2006-04-26 02:10

hej er selv i gang med atkins, kan du nævne hvilke light sodavand man må drikke? hvad med pepsimax, der er nul sukker og kulhydrater men ved ikke med sødestoffer
hilsen cammilla

Mandy
2006-06-07 00:20

Heeej ,

Mit mål er at tabe mig 10 kilo, men ved bare ikke hvordan jeg skal starte, jeg gået rundt og tænkt igennem, og om jeg ikke bare skulle prøve DDV, men ved ikke helt rigtigt ..
Såå håber at du kan hjælpe mig eller bare give et par tips ? Og har lige et spørgsmål angående "USUNDE" og "SUNDE" grøntsager og frugter.. har nemlig hørt at man sagtens kan tage på af at spise mange frugter og grøntsager , sådan noget som æbler, mango osv..

Hvilke fugter er usunde ? ..

// Håber virkelig at du vil svare , det vil i hvert fald hjælpe mig // ..

PÅ FORHÅND TAK

Toke Eskildsen
2006-06-08 20:15

Beklager, både cammilla og Mandy. Jeg har en del bolde i luften og har hverken overskud eller kompetence til at give kostråd.

Jeg håber at I og andre vil se denne side som inspiration med et glimt i øjet og opsøge andre og mere vidende kilder, hvis I selv vil i gang med lignende projekter.

Ulla
2006-07-16 10:52

Hej, jeg har været på Atkins siden d. 30.03.06 og har tabt 8 kg. Jeg er meget begejstret for den måde at leve på. Jeg har drukket Atkins pulver shake om morgenen + til frokost i 3 mdr. og har haft det fint Nu spiser jeg f. eks. avocado-ost og æg til frokost. Om aftenen spiser jeg kød og grønt + et glas vin-------ellers vand. Snacks er ost og nødder......mange.Jeg har læst alle Atkins bøger......er ved den sidste "Atkins for livet" man skal nemlig vide, hvad man gør.
Såtil motion.....jeg går stavgang hver anden dag.....det kan jeg slet ikke undvære mere + plus mine hundeture.
Jeg har tænkt mig at leve sådan resten af livet......jeg vil gerne tabe 5 kg. mere.
ER DER NOGEN DER VED, HVOR MAN I DANMARK KAN KØBE Atkins pulvershake???????? Min KVIKLY HAR DET IKKE MERE.

Hilsen Ulla

ullafrede@paradis.dk

NANCY
2006-10-25 21:21

JEG HAR PRØVET I TRE ÅR OG TABE MIG MEN VEJER STADIG DET SAMME TAR IK PÅ OG TABER MIG IKKE HVA SKAL JEG GØRE VIL SÅ MEGET GERNE AF MED MINDST 5 KILO SÅ HURTIGT SÅ MULIGT MIT BRYLLUP HOLDER JEG TIL NÆSTE ÅR VIL SÅ MEGET GERNE GØRE MIN FORLOVET GLAD HVAD SKAL JEG GØRE????????+

Jacob
2006-11-07 10:28

Hej Toke.
Du skriver selv, at man ikke skal stole på en mand, på under 100 kg. Nu taler billederne af dig jo deres helt eget sprog og du lyder jo også ret troværdig, så jeg har nu ikke nogle problemer med at stole på dig, selvom du jo er et GODT stykke under de 100. Men jeg skal LIGE have på det rene: hvis jeg spiser flæskesteg med smørsovs, pølser med gouda, eller bøf med mayonaise, tre gange om dagen og så lige kvæler den værste fedttrang mellem måltiderne med en pose flæskesvær ;o), så kan jeg tabe mig? Jeg har selv overvejet Atkins og har før tabt mig på en lignende kostomlægning, som bestod af frugt, kød og grøntsager, til alle måltider. Men det her lyder jo fuldstændigt vanvittigt. Man bliver vel ikke til at være i stue med, pga. lugtgenerne. Hvad med ens sved? Jeg dyrker en del holdidræt. Da kommer jeg vel så til at stinke som en gnu?

Med venlig hilsen

Jacob D.

Toke Eskildsen
2006-11-07 15:37

Det sker helt automatisk at du ikke få lyst til at spise de vilde mængder, som du opremser, tre gange om dagen. Fidusen ved at undlade kulhydraterne er at spisetrangen dæmpes.

Og ja, det med sveden er korrekt nok. Dvs. hos mig varierede det en hel del, så det til tider ikke var mærkbart af min kæreste, og det hjalp at drikke en masse vand. Jeg er ret sikker på at gnustanken forværres af sport.

Jeg skal have taget mig sammen og opdateret siden. Jeg har et stykke tid forsøgt mig med almindelig kost og regelmæssig motion (StepMania fra http://www.stepmania.com/ er ret sjovt), men har lidt svært ved at få det til at køre ordentligt.

Og Nancy? Jeg synes du skal lade være med at råbe og så ellers få fat i en diætist eller lignende, hvis det betyder en masse for dig. Jeg er bare en tilfældig fyr, der gerne vil give lidt inspiration videre.

Jacob D.
2006-11-08 09:58

Tak for dit svar, Tore.
Jamen, så skal jeg da bare til fadet og komme i gang. Men lige to sidste spørgsmål, Tore:
- Hvad med ens hud,når man spiser al den fede mad? Man har jo altid fået at vide, at fed mad forværrer bumser, og lignende. Hvad er din erfaring med det?
- Alkohol? Jeg er studerende og studerende har jo ikke just ry for at være afholdende. Tro mig; det ry er velfortjent ;o). Hvis man slår et ordentligt hul i jorden, én gang om ugen, er hele "kuren" så tabt på gulvet? Er alkohol bandlyst, eller skal man bare sørge for at holde sig fra øl, der jo indeholder afsindigt mange kulhydrater, og så tage sig en vodka med... øøøh vodka (for light sodavand er vel heller ikke godt)?

Toke Eskildsen
2006-11-08 10:39

Jeg går ud fra at du har læst mere om emnet end blot denne inspirationsside. Specielt synes jeg du skal kigge dig om efter forskellige opskrifter, så du ikke går død i bøfferne.

Jeg synes jeg har bemærket bumsethed ved skifte fra og til kylhydratfattig mad, men ellers har der ikke rigtig været noget. Men nu er jeg også over 30, så jeg er (heldigvis) forbi den store bumsetid. Til gengæld var der perioder, hvor jeg følte mig fedtet på huden og havde behov for at tage et ekstra bad om dagen.

Børnelærdommen om fed mad er som oftest lærdom om kombinationen af fed mad og kylhydrater. Der rykkes ved temmelig meget, når man tager kylhydraterne ud af billedet.

Mht. alkohol, så er der delte meninger. Nogen mener at ren alkohol er ok, da kroppen er så viseligt indrettet at den forbrænder alkohol før kulhydrater, fedt og proteiner. Det sætter i hvert fald fedtforbrændingen på stand-by, men hvorvidt det er i orden at drikke hjernen ud en gang om ugen eller ej, ved jeg ikke - som familiefar er det ikke noget jeg gør det store i.

Light-sodavand er forøvrigt fint i min bog. Jeg drikker en del light-saftevand. Nogen mener dog at de kunstige sødestoffer kan forøge appetitten, ligesom sukker gør. Det kunne godt lade til at være individuelt.

Tina Bue
2007-03-01 08:59

Skøn læsning - lige det der skulle til for at give mig det sidste skub til en beslutning om a komme igang. Nu er der vist ingen undskyldning længere.

Carsten Riis
2007-03-08 10:42

Hej Toke

Hvordan er status i øjeblikket med dit vægttab?

Med venlig hilsen

Carsten Riis

Carsten Riis
2007-03-08 10:42

hehehe mailadresse: Carsten@carben.dk

Toke Eskildsen
2007-03-08 19:30

Ah ja, statustingen døde, da jeg skiftede computeropsætning...

Status er at jeg vejer 85 og eksperimenterer med hvordan jeg kan holde vægten stabil. Det er nemt nok at øge eller sænke vægten for mig, men det der med at blive på et stade er (som for så mange andre) vanskeligt.

Jeg må se om jeg kan tage mig sammen til at lave en ordentlig opdatering, men jeg har lige et andet projekt først ( http://lasersyn.dk ).

(skrevet på http://ekot.dk/projekter/mindre/ og sendt som email)

Jakob G
2007-03-13 23:07

Super inspirerende side, Toke! Tak fordi du deler dine erfaringer!

t
2007-03-20 18:31

Superinteressant - og veldokumenteret med kurver og det hele :) Det eneste, jeg godt kunne bruge er et eksempel på, hvordan en af dine dagsmenuer ser ud (du ved, sådan cirka mht. mængder)...

Ann Birgitte
2007-05-10 14:34

Hvis man synes, at Atkins kuren er for vanskelig at overskue, findes der 2 bøger på dansk, som jeg mener passer bedre til os almindelige danskeres madvaner.
Bøgerne er af Inge Hvidtved og Bo Pedersen og hedder "Lækker mad med få kulhydrater" og "Nem mad med få kulhydrater. Kan lånes på biblioteket eller købes hos boghandleren.

Jacob b
2007-05-15 08:29

hej
Jeg synes det er super stærkt gået, at du har formået at tabe dig, så meget. jeg overvejer selv at gå på atkins......

Helene
2007-06-04 22:25

Hej Toke...

Vi er to madglade mennesker som netop idag er startet et nyt liv med meget færre kulhydrater. tænkte på hvordan situationen ser ud for dig idag?

Toke Eskildsen
2007-06-05 08:54

Tjaeh... Jeg vejer 84 kilo lige nu og skal jeg være lidt optimistisk, så begynder jeg at få styr på at holde vægten stabil. Det fylder stadig en del i min hverdag i den forstand at jeg bevidst holder mig fra at spise for meget. Hvis jeg holder op med at tænke på det, stiger min vægt.

Jeg følger ikke nogen speciel kostplan som sådan, bortset fra at jeg ikke spiser meget ris, pasta og kartofler (eller franskbrød, kager o.l.). Jeg spekulerer ikke nærmere over fedt og protein, så jeg bruger smør på brødet og fløde i kaffen.

Hvis jeg vil ned i vægt, tager jeg en periode med meget få kulhydrater. Det får mig til at tabe ca. 3/4 kilo om ugen. Som det er lige nu eksperimenterer jeg med at holde vægten stabil, så jeg skulle gerne ligge omkring de 85 kilo i en måneds tid eller to endnu, før jeg skruer den ned på 80 kilo og prøver om jeg kan blive stabil der. Det er nu ret svært at lade være med at gå ned i vægt med det samme, da jeg ser noget bedre ud ved de 80 kilo end de 85.

(jeg burde få opdateret siderne, men lige for tiden er der andre ting, der er vigtigere)

Lissy
2007-06-28 23:55

Hej Toke
Det ser søreme flot ud... jeg har selv tabt mig tidligere på denne vis - og er lige gået i gang igen. Det eneste jeg syntes er lidt svært er det sociale liv... ikke så meget maden, for jeg syntes godt jeg kan inkorporere reglerne. Men hvad med alkohol? Det er jo dejligt med nogle glas vin i weekenden - eller en god drink her om sommeren. Hvordan klarede du den?

Toke Eskildsen
2007-06-29 06:02

Jeg har aldrig været den store alkoholforbruger, så det har ikke været noget problem for mig. Jeg har nok drukket alkohol et par gange under forløbet, men det har været isolerede begivenheder.

Rent kulhydratmæssigt kan du sagtens finde plads til et par glas vin, afhængigt af den konkrete vin, men spørgsmålet er hvordan din krop reagerer på alkohol. Muligvis giver det dig ekstra sult og så er det jo ikke så smart. Menaltså... Det samme gælder sukkerfri slik og lignende. Nogen kan guffe det, andre kan ikke.

Øl får du meget svært ved at få plads til på en kost med lav kylhydrat.

Christina
2007-07-11 14:44

Hej Toke

Sidder og bliver helt misundelig over hvor godt du har klaret det.

Jeg begyndte for en mdr siden, og det går stille og roligt den rigtige vej.

Jeg er ikke overvægtig, men har stadig 4 kg jeg bare gerne vil smide. Har du stadig held med at smide kiloene selvom du ikke er overvægtig mere??

annette olesen
2007-08-12 19:57

Hej Toke
Tak for en super god hjemmeside.. har været inde og læse den x flere og synes den er meget inspirerende.. mit mål er selvfølgelig også at tabe mig.. jeg vejer 75 kg er 173 cm høj og mit mål er et vægt tab på 10 kg.
hilsen annette

Louise
2007-09-20 17:12

hej du slanke.
så er jeg selv begyndt på Atkins (dvs min egen verdsion af den da jeg ikke har læst hans bøger) men jeg tænker om man må snyde en gang om dagen og feks spise et stykke frug eller sådan, eller SKAL den holdes slavisk? hvad gjorde du? jeg eeeeelsker ost, bla ostestænger som der næsten ingen kulhydrater er i. så dem spiser jeg mange af. hvis jeg skal være ærlig så kan jeg spise en pakke på en dag.. DEN STORE af dem. er det må smart synes du (de er mine flæskesvær da jeg ikke bryder mig om flæskesvær)
og hvor meget kulhydrat må der højst være per 100 gram? synes det er svært at finde på mad at lave i det lange løb.
mvh Louise

Jacob
2007-11-27 17:44

Hej Toke
Jeg er en dreng på 14 år og vejer ca. 75 kilo og jeg er 165 cm høj, så jeg er ret overvægtig. Jeg vil rigtig gerne tabe mig, men jeg har en overbelastning i mit venstre knæ pga. min overvægt, så jeg kan ikke rigtig tabe mig ved motion. Vil du forslå at jeg prøver at gå på atkins. Du kan skrive til mig på keeper_jacob@hotmail.com

Jacob
2007-11-27 17:44

Hej Toke
Jeg er en dreng på 14 år og vejer ca. 75 kilo og jeg er 165 cm høj, så jeg er ret overvægtig. Jeg vil rigtig gerne tabe mig, men jeg har en overbelastning i mit venstre knæ pga. min overvægt, så jeg kan ikke rigtig tabe mig ved motion. Vil du forslå at jeg prøver at gå på atkins. Du kan skrive til mig på keeper_jacob@hotmail.com

Jens Hofman Hansen
2008-02-10 13:01

Apropos sandheder om kost og ernæring:
http://avisen.dk/madpyramiden-vildledt-danskerne-080208.aspx

Jonstrup
2008-03-01 00:03

Flot klaret - har selv tabt fra 107,5 til 75 på tre år, men kendte ikke Atkins.

Louise Jensen
2008-05-07 18:58

Hej Toke,
Jeg blev vidt fasineret over dine fremskridt og valgte derfor at købe den Nye udgave af Atkins. Jeg har sat min mor lidt ind i det men vi har lidt svært ved at finde på noget mad at lave?? Nogen forslag?

Hilsen "Den snart ikke overvægtige pige på 15 - Louise"

hay
2008-05-31 14:44

tænkte på hvor meget du tabte dig af gangen... i starten pr uge.. eder sku det jo gå stærkt..
har brug for at tabe mig.. vejer nok 70-80.. men kan ik isge det præcist..

Havregryn
2008-10-24 13:03

Hej, underligt nok har jeg haft samme problemer efter at have været på atkins, jeg har elsket den kur, men jeg syntes der er meget underligt at jeg tager på igen nu selvom jeg spiser sundt.

Undre du dig ikke lidt?

Ida
2008-11-06 11:46

Hej

Jeg er lige startet på Atkins i mandags. Min søster tabte sig 30 kg på den i løbet af inden tid, og hun har IKKE taget på igen. Hun spiser meget sundt.

Jeg synes det er svært at undvære alt det søde, men jeg klarer den da. Er der ikke noget man kan spise som snacks i stedet for alt det søde? Har hørt at man kun må få en lille håndfuld nødder om dagen? :(
Når jeg sidder på arbejde får jeg altid lyst til at spise noget

Sandra
2009-01-07 14:55

Hej Toke
Suuuper flot vægttab..
Er selv igang med at tabe mig, men har et stykke vej igen.
Måske det var noget der skulle prøves det her atkins halløj.. Mit store spørgsmål efter at have læst din side er:
Hvad kan man spise som mellemmåltid?? jeg kan ikke undvære mad fra frokosten kl 12 og helt til aftensmaden kl 19.. De fleste af timerne mellem frokost og aftensmad er jeg på arbejde så har du nogle forslag til et mellemmåltid der kan spises ved skærmen??

Toke Eskildsen
2009-01-07 17:14

Louise: Det er nogen specifikke Atkins-bøger, men jeg har ikke den store erfaring.

hay: Det første vægttab er rent snyd. Når man starter på lav kulhydrat kost, ryger der 1-2 kilo væske. De kommer på igen i det øjeblik man skruer op for kulhydraterne.

Ida/Sandra: Hvis man er til ost er det en oplagt snack. Jeg spiser også Kims Peanuts (3g kulhydrat/100g) og lidt nødder. På et tidspunkt spiste jeg mange peberfrugter - de er et friskt alternativ til de tunge snacks. Jeg er vist lidt konservativ i mit snack-valg og har ikke voldsomt behov for at variere det.

Det er under alle omstændigheder en god ide at få noget i maven mellem frokost og aftensmad, så man ikke kommer møgsulten til aftensmaden. Det har som sådan ikke noget med Atkins at gøre, men er en generel ting.

Overordnet: Se siden som inspiration. Jeg vil kraftigt anbefale jer at finde et diskussionsforum med ligesindede. Der kommer der meget bedre råd end jeg kan give.

Carina
2009-01-11 12:08

Hej,
Jeg tabte 13 kg ved at følge Atkins principper i løbet af en 3-4 måneder. Det er den eneste kur, der nogensinde har virket for mig!!! Jeg fik godt med fisk, kylling, ost, sovs, grøntsager og rødvin hver weekend. Jævnt energiniveau og flad mave!! Nu her 5 år senere har jeg sjusket og taget en 5 kg på igen - men jeg går igang med Atkins principper denne måned. Intet er nemmere, når man først får overstået den første uge. KANON GO' HJEMMESIDE DU HAR LAVET

Carina, igen
2009-01-11 12:18

P.S: hvor mange gram ost spiste du i løbet af en dag? Atkins anbefaler max. 110 gram fx. emmenthaler / dag -
men hvad gjorde du selv? Og max. en håndfuld mandler? overskred du anbefalingerne?

Toke Eskildsen
2009-01-11 14:29

Jeg har aldrig vejet ost i denne sammenhæng. Hvis jeg skal give et bud, er 100g/dag nok ikke helt ved siden af. Måske 150g nogen dage. Mht. mandler har det svunget lidt. Der har helt sikkert været dage hvor jeg har spist mere end en håndfuld. Lige nu er jeg mest til peanuts, hvor jeg nok spiser 2-3 håndfulde i hverdagen som snack.

Det er forøvrigt rigtig flot med de 5 kilo/5 år. Min op-ned frekvens er meget kortere.

Carina
2009-01-11 15:31

Jeg skulle aldrig have læst om de der flæskesvær!!! Var ikke klar over at de indeholder 0 kulhydrater. Farlig viden.

Har du overvejet at skifte de 2-3 håndfulde peanuts ud med 1-2 æsker sukkerfri Läkerol? Binder ikke vand i kroppen på samme måde. Noget andet er jo også energiregnskabet - hvis vi spiser for meget af det fede (ex. peanuts) godt nok blir vi mætte men der er jo ekstremt mange kalorier i "skidtet".

Toke Eskildsen
2009-01-12 09:33

Jeg er ikke til läkerol, så de duer ikke, ellers tak. Jeg vil nok forsøge at skrue lidt ned for snack-mængden hvis vægttabet går i stå, men jeg er meget varsom med at flytte energiindtaget fra eftermiddagen til aftensmaden.

anonym
2009-02-14 10:45

Puh - jeg håber ikke at fedtet har lejret sig i dine indre organer i stedet med alt det fedt/kolesterol.... Så hellere 5 kilo for meget end 5 år mindre at leve i pga blodpropper!

Toke Eskildsen
2009-02-14 11:20

anonym: Det kunne jo være at du kunne give et bud på hvordan i alverdan den kost på magisk vis skulle flytte fedt fra det ydre til det indre?

Eller var det bare noget du rystede ud af ærmet, fordi det strider mod din intuitive forståelse af kost?

Marie
2009-04-07 15:10

Jeg har nu levet af under 20g kulhydrat om dagen i 2 uger, jeg cykler 2x30 minutter til arbejde dagligt, og har et ret fysisk aktivt arbejde. Udover det træner jeg 2 gange om ugen. Jeg har købt keton-sticks på apoteket og kan se at jeg er på fedtafbrænding.. men.. jeg har tabt 1kg på de ti dage :s jeg fatter ikke hvad jeg gør galt.

Louise
2009-04-07 20:17

Tænker lidt på.. Nogle folk gider ikke lave om på deres kostvaner, og må derfor acceptere at et vægttab ikke er muligt. Tror du ikke at du evt må acceptere at du ikke kan holde en stabil vægt, sålænge du ikke gider at dyrke motion?
Du har ikke lyst til at skære ned på størrelsen af portionerne når du spiser, du synes heller ikke det er sjovt at være overvægtig. Du synes heller ikke det er særligt sjovt at skulle på kur hele tiden. Det du gerne vil, er at kunne spise den mængde mad der passer dig, og holde vægten.
Jamen, så må du igang med motionen!!
Det er altid svært at komme igang, men når du først har vænnet dig til det, så er det skønt.
Istedet for at alliere dig med et par venner, så meld dig ind i en klub, eller gå i træningscenter. Så er du ikke afhængig af om vennerne holder ved.
En klub har fordelen at det er stabilt samme aften en eller to gange om ugen, plus fællesskabet.
Træningscenteret der skal du selv administrere aktiviteten, men der kan du blive guidet igennem af en personlig træner som kan hjælpe dig med at målrette træningen.
Og det føles så godt bagefter.
Særligt når du så sætter dig til bords og kan spise de store portioner med god samvittighed.

Held og lykke med vægttabet!

Toke Eskildsen
2009-04-15 22:01

Marie: Jeg vil anbefale at du spørger i et forum med ligesindede. Det her er bare en inspirationsside og jeg er slet ikke inde i alle spidsfindighederne og fælderne, så jeg må blive dig svar skyldig.

Louise: Jeg går allerede i træningscenter med en ven, sådan ca. en gang om ugen. Det er tydeligvis ikke nok til at styre min vægt, men jeg er ikke meget for at prioritere det højere: Skal jeg helt derop hvor motionen alene er nok, tvivler jeg stærkt på at én ekstra gang om ugen kan gøre det.

Så desværre, jeg melder fra. Men tak for sparket!

Ano
2009-04-19 09:02

Marie- Hvis du "snyder" med et styk slik, eller andet så blive vægttabet mindre. I de første 14 dage må du heller ikke indtage grøntsager eller noget andet end, kød, æg og mayo.
Jeg er selv på en lyn Atkin, da jeg snart skal til fest og ikke kan passe min kjole. Har tabt mig 3.2 på syv 6 dage.
Held og lykke.

Ano
2009-04-19 09:03

OBS!! Vigtigt at du drikker mere end 2 liter vand om dagen. Kaffe uden sukker i vis omfang er ligeledes tilladt.

Toke Eskildsen
2009-04-19 10:18

Ikke andet end kød, æg og mayo? Det tror jeg ikke jeg ville have viljestyrke til.

Ann Sophie
2009-06-07 13:25

Marie: det er bestemt ikke rigtigt, hvad du siger. Atkins har ALDRIG sagt nej til grøntsager. tværtimod. på induktions-fasen af atkins skal du spise 7 dl. om dagen af den grønne slags. det er i det dine kulhydrater er i - 20 gram.

Camilla
2009-09-21 11:48

Omfatter kød både kylling, oksekød, svin osv?

Toke Eskildsen
2009-09-21 22:03

Jo, jo. Jeg ved dog ikke hvor meget sukker der er i de sukkerpumpede kyllinger, der åbenbart er populære for tiden.

Kamilla
2009-10-05 12:54

Wow hvor er det bare super flot gået wow wow wow.
men dine links virker desvære ikke :o(

Anina
2009-12-02 23:41

mange tak for din beskrivelse og din erfaring - glæder mig meget til at komme igang, men jeg er lidt bange for om "jeg kan finde ud af det" og hvordan jeg dog skal komme igang :)
nogen gode råd? HAR overvejet at købe bogen - kan det betale sig?

mvh mig ;)

Toke Eskildsen
2009-12-04 20:36

Det kommer helt an på hvad man er til. Bogen er ret "amerikansk" og nok mest brugbar for en der overvejer om det er værd at prøve Atkins. Det rent tekniske kan man finde ud af ved at lede rundt på nettet.

Anina
2010-01-01 23:55

- jeg bestemte mig for at købe bogen brugt da jeg kunne få både ATKINS den nye + kogebogen til 150 kr. hvilket jeg sys var et okay køb. jeg er klart mere hooked på det nu end jeg var inden jeg købte den. den vækker nærmest en ild, som bare siger "du kan godt klare det, du skal prøve" :) jeg har besluttet mig for at gå i gang d. 10 januar da vi holder en forsinket julefrokost med lækker mad der ;)men sys også lidt at når jeg fortæller folk om kuren, at det lyder FOR godt til at være sandt, havde du det på samme måde? Det eneste jeg har problemer med nu, det er lige at få sammensat kosten. noget du kunne anbefale? og hvordan så din kost ud? :) mit mål er at tabe mig 10 kg i år, vil ikke sætte mine forventninger for højt da jeg jo er vant til at det mislykkedes.
til sidst vil jeg sige mange tak fordi du gad at svare tilbage og håber du igen vil skrive tilbage :)

mvh Anina - godt nytår!

Sisse
2010-01-11 14:37

Blev rigtig glad da jeg fandt din side her... Det er inspirerende og givende og jeg er super motiveret til at gå i gang med at tabe mig...
Har den ene bog med vil gerne ha inspiration til sammensætning af maden, så måske jeg køber kogebogen...
Elsker kød, så det er super for mig...
Har fundet ud af at man kan få fiberkiks, hvor fiberindholdet er 17 gram pr 100 gr.. Godt alternativ, hvis man bare skal ha noget der minder om brød..
Knus Sisse

Kokkemanden
2010-01-27 11:11

Flot gået, har selv været det igennem for få år siden, tabte 16 kg. og havde det fantastisk, men så skiftede jeg arbejde og der skete mange ting osm så var med til at jeg faldt tilbage til gammel vane.
Atkis er fter min mening en meget effektiv fedt forbrændingskur, som mange desværre misforstår, der bliver hele tiden talt om at man kun skal spise kød, fedt og fløde og at man er i fiberunderskud, man må ikke få kulhydrater, men det mener jeg bestemt ikke, for det første indeholder grøntsager fibre´og en lille anelse kulhydrater, især champignoner, dem skal der spises mange af, så er der de sunde olier og nødder som gavner kroppen, og ikke mindst proteiner som er musklernes byggesten, disse kan vi ikke undvære.
Det jeg vil sige er at hvis man forstår atkins, så kan den blive til en meget sund levevis, hvor du, når du har tabt dig tilstrækkeligt, kan spise alt, men med måde....Har gjort mig en del erfaring med kuren og vil gerne hjælpe andre hvis de har behov for det! Så his Toke giver lov, så kan jeg oplyse mn mail adresse næste gang jeg kigger forbi...
Held og lykke med vægttabet...

Toke Eskildsen
2010-01-27 13:51

Kokkemanden: Du skal være meget velkommen til at angive email. Jeg har for meget andet om ørerne til at være med til rigtig debat om emnet, så hvis andre tilbyder hjælp er det bare super.

...I det hele taget vil jeg meget kraftigt anbefale at der søges viden alle mulige andre steder end her på siden. Den er vitterligt ikke lavet som andet end inspiration.

Søren
2010-02-02 15:27

Jeg vil lige komme med en kommentar, jeg har længe været overvægtig, jeg er ca 205 og vejede 142 kg.

jeg er startet på atkins livsstil i starten af 2009, og nu vejer jeg 118 kg

det jeg vil sige er at jeg har fundet en dansk leverandør af atkins produkter, som Atkins Bakemix

se http://www.green-webshop.dk/shop/atkins-produkter-70s.html

Mariam
2010-04-08 21:47

Hej

Har sådan brug for der bliver mig fortalt, hvilke grøntsager der er sunde og tilladte.

Toke Eskildsen
2010-04-08 23:09

Mariam: Min side er ment som humoristisk inspiration og jeg vil meget nødigt prøve at lave en facitliste. Hvis du vil i gang med Atkins eller lignende, er en god start at låne en bog på biblioteket.

Man kan også finde det hele på nettet, men jeg har ikke fundet noget guldside om emnet. Sidst jeg ledte rundt for et par år siden var der et syndigt rod af misforståelser og halve sandheder så jeg har ikke gidet gøre en indsats for det siden.

Stine
2010-04-13 19:11

Hej Toke. Tak for din herlige side :) Jeg er selv begyndt på Atkins så sent som idag, og glæder mig til at se fedtet "smelte" af. Holder du dig til de 7 dl salat om dagen? personligt synes jeg det er for lidt og finder det allerede svært at spise alle de fede ting.

Toke Eskildsen
2010-04-13 20:59

Stine: Tak for rosen. Nu er jeg efterhånden en gammel rotte i faget og jeg tæller ikke noget, når jeg skal ned i kilo. Jeg går mere efter typen af grøntsager og spiser f.eks. alt det broccoli jeg har lyst til.

Du skal ikke panikke over det med de fede ting: Lige nu er du sulten og har behov for at guffe en masse af det som du må: Protein og fedt. Hvis ellers du holder ud en uges tid eller mindre (for mig er det 3-4 dage max), falder appetitten markant.

Tine
2010-05-19 12:23

Kokkemanden 2010-01-27 11:11

"Kokkemanden" sendte aldrig sin mailadresse, vel? Kunne da godt bruge nogle gode råd fra ham.

Tine
2010-05-19 12:28

Håber snart du får tid og lyst til at opdatere alle dine links som efterhånden ikke virker mere. Tak for en god side til inspiration for os andre småfede.

2010-05-30 15:54

Hej Toke...underholdende side...Tillykke med det flotte vægttab.
Jeg har lige en side du måske kunne bruge som link: Lovetoknow under beauty and health (Amerikansk side)
Kh Sheila

2010-05-30 16:05

Lige en ting til. Da den føste uge kan være lidt svær,hvis man er vant til massere af sødt, er her en nem opskrift på en næsten 100% sukkerfrie "flødeboller" (afhængig af sødemidlet)

Marengs: Pisk æggehvider stive, tilsæt sødemiddel (fx perekt fit) i henhold til opskriften. (Er du forbi de to uger tilsæt da evt nødde eller mandelmel.

sprøjt nogle flade runde bunde på bagepapiret, bag til sprød.
Tag dem ud af ovnen sprøjt den samme marengsmasse ovenpå igen og bag i 5 min. Tag dem ud og afkøl. Pensel med sukkerfri chokolade og stil dem i køleskabet. 10 min senere...Muuums

Mathine
2010-07-12 20:34

Tillykke med det flotte vægttab.

Jeg smed, for 5 år siden, 35 kilo via atkins.... Lækker følelse!!
Så mødte jeg en mand, fik barn...og nu skal jeg på den igen - vi har levet alt for godt de sidste 3 år.

Det virker - effektivt og lækker mad :)

Pøj-pøj med fremtiden

Mathine
2010-07-17 09:15


Jeg har mange opskrifter at dele ud af og massevis af viden.

Jeg deler gerne ud af alt jeg ved og alt jeg kan ;)

Winja
2010-07-31 12:12

Hello,

Tillykke med dit foreloebige resultat. - Jeg benytter selv saa nogenlunde den samme metode som du goer, i og med at jeg har sat mig noget ind i Atkins' low-carb ide og foelger den, men uden en egentlig diet. Derfor har jeg samme problem som du med ensidighed(1*).

Jeg vil da ogsaa mene at du har opnaaet dit maal med denne website, for din historie er inspirerende. ^^

Jeg har bookmarked den og vil se hvordan det gaar fremover ... laegde maerke til at du ikke har skrevet nyt i 2010. Du skulle tage at opdatere, ogsaa selvom du evt. er tilbage i gamle vaner; det er altsammen en del at det samlede billede og en del af aarsagen til, at andre finder din fortaelling indspirerende. Think about it, seriously!

Naa, det er vist nok fra mig.

God vind fremover... Og husk nu, at du Kan opnaa dit maal!!... '^L^,

(1*) - ...omend aarsagen er en anden: jeg har daarlig adgang til indkoeb, smaa muligheder for nedfrysn. osv., er pensionist = daarlig oekonomi + invaliditet - som ogsaa gaar udover mine motions-muligheder).

Winja
2010-07-31 12:55

Hey, lige endnu en ting... Jeg vil lige hoere om du evt kan svare mig paa et spoergsmaal, som jeg ikke har kunnet finde svar paa andet-steds:

Hvorfor er guleroedder no-no under Induktions Fasen? ...Jeg taenker det maa have at goere med arten af indholdet, idet guleroedder vel ikke i sig selv indeholder mere end 20 carbs for f.eks. 1 middelstor gulerod?

Jeg takker paa forhaand... '^L^,

Ps. Hvis andre besoegende kan svare, vil I evt. efterlade en linje under Jeres besked til Toke?

Anni
2010-08-16 14:01

Hej Mathilde

Var et muligt ar få nogle opskrifter af dig...jeg har været på kuren og den virkede utroligt...men så glemte jeg den så skal på den igen men syntes jeg er løbet ind problemer med at finde på hurtigt og nemt...sss

Hilsen Anni

Stine
2010-08-30 17:26

Hejsa :) Har du et par idéer til middags og aftensmad? Jeg ender altid med det samme kedelige: En form for kød og salat.

karina
2010-09-05 12:10

hej Toke!!!
er lige nød til at høre dig om christian west var din ven engang eller måske endnu jeg kan nemlig genkende det billed hvor han står med matthias på armen er det jeres fælles barn ?

anne
2011-09-07 17:36

Hej Winja...man må ikke spise gulerødder pga at de ligger højt på den glymetiske index altså hvor meget de påvirker insulin udskillesen:) jo lavere på listen des bedre da du ikke får de udsving i dit blodsukker,( mange udsving binder fedt for at gøre dit blodsukker stabil igen:)Men vil opfordre dig til at købe bogen, fordi så vil du tabe dig hurtigere med garanti, da der er en del spilleregler i denne livsstil og det er meget svært at finde ud af uden bogen også ang vitaminer og feks gener du kan opleve:)

Simone
2011-10-03 00:23

Hej anne, den bog du snakker om? hvad hedder den?

ivalu
2012-02-22 00:54

Hvordan bliver jeg mindre, jeg hader at være høj

Desperat
2012-03-25 14:48

hej jeg har taget mega mange kg på, altså fra jul også til nu har jeg taget 6 kg på af overspisning af normal mad-.-
men nu til sagen, jeg skal tabe mig 13 kg! på kortest tid så muligt, jeg tænker omkring 12 uger. jeg er begyndt i fitness og går til spinning 4 gange om ugen + styrke træning, men fra andre slankekurer har jeg kommet til at grovæde, pga. sult, så kan du sende mig en kostplan? måske over mail? jeg er 15 år og pige og spinkel bygget, så kiloene kan ses

Toke Eskildsen
2012-03-26 09:14

13 kilo på 12 uger er hurtigt, men kan gøres hvis det f.eks. er 80 -> 67 kg for en person der bør veje 60 kg. Hvis dit mål er din idealvægt, tvivler jeg på at du kan gøre det da vægttabet bliver langsommer jo tættere du kommer på idealvægten (min egen uvidenskabelige erfaring).

Men nej, jeg vil ikke sende dig en kostplan. Dette er en inspirationsside: Dels har jeg ingen færdigpakket kostplan liggende, dels vil jeg ikke tage ansvar for andres velfærd & vægttab.

Anna W.
2012-05-25 18:33

Tak, din side er til megen inspiration. Jeg er selv på første uge uden kulhydrater og klarer det godt, dog har jeg en social ting som generer, jeg elsker et godt glas vin eller 3. Hvordan klarede du dig omk. alkohol, heldigvis kan jeg ikke lide øl, det er vist det værste.

Toke Eskildsen
2012-05-25 21:44

Jeg er hverken til øl eller vin, men en enkel cider i ny og næ kan jeg godt lide. Dem holder jeg mig dog fra når jeg prøver at undgå kulhydrater. Hvis jeg skal til fest, klarer jeg mig med shots og light sodavand.

Helene Vagtborg
2012-06-19 00:01

Hej. Super side. Jeg har været på atkinskuren i 6 dage og tabt mig 4,9 kg. Jeg elsker den her kur! Masser af kød, bearnaisesauce og ost. Dog vil jeg lige sige, at jeg også cykler 40 km hver dag, så husk motionen, og så vil det også kunne ses på vægten!! :)

Toke Eskildsen
2012-06-19 09:09

Helene: Du har desværre ikke tabt 4,9 kg fedt. Jeg tipper at du har tabt 1½-2 kg. De resterende kilo kommer igen i løbet af 1-2 dage, så snart du begynder at spise kulhydrater igen. Det betyder også at du kan opleve at din vægt svinger voldsomt under kuren, hvis du krydser din kulhydratgrænse.

lene aagaard
2012-08-14 08:10

hej.... vi gik da i skole sammen i glamsbjerg skolen.... det er mange år siden.... håber du har det godt... mvh lene aagaard

Pernille Viese
2012-08-14 09:55

Hejsa.

Fedt at læse om de udfordringer og sejrer, du har haft; det giver håb. :)

Jeg har været inde på linket fra VitaViva, men de "siger" at siden ikke eksisterer, ved du, om der er en anden mulighed, for synes jeg har pløjet nettet igennem, men mangler en, der giver en god beskrivelse. :)

Tamsen
2012-08-19 12:09

Tak for inspirerede side!
Til alle jer der søger mere Info, prøv at se her;

Her har jeg fundet noget om specifikke fødevarer og lidt om det "tekniske" i fedtforbrændingen;

http://gufferier.dk/foedevarer-uden-kulhydrater.html

Og her er fødevarer listet efter kulhydrat indhold, så start nedefra, så finder du dem der indeholder mindst;

http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_foodnutrlist.asp?CompId=0008

Held og lykke til jer alle - jeg vil ihvertfald prøve!

Turid
2013-03-25 12:10

Jeg har tænkt mig at prøve kuren, men har været lidt bange for om den overhovedet virker, og at man ikke bare tager på af den, som jeg i hvertfald ikke er interesseret i :)

men fedt at læse at den rent faktisk virker :D

Toke Eskildsen
2013-03-25 12:54

Efter at have været på vægtkontrolvognen i efterhånden mange år, er mine observationer 1) de fleste kure (eller livsstile eller hvad det nu er populært at kalde det) virker, hvis man overholder dem og 2) det er meget individuelt hvilke kure man er i stand til at overholde.

Hvis lav kulhydrat lyder tillokkende for dig, kan jeg da kun anbefale at prøve om det er sagen. Hvis du ikke kan undvære rugbrød, bør du nok finde en anden måde at kontrollere vægten.

Emil
2013-06-01 15:50

Jeg overvejer at prøve kuren. Må man drikke mælk?

Toke Eskildsen
2013-06-05 22:43

Emil: Nix, der er alt for meget kulhydrat i. Afhængig af din tolerance kan du bruge lidt i kaffen.

Ole
2013-08-24 15:00

Toke @ Jeg er ikke helt enig i det med mælken... Jeg elsker selv mælk, og får også et par øl om dagen, men ud over det, så lever jeg efter Paleo principperne.

En god regel når man sænker sit Kulhydrat indtag, er at gå efter en vare, som højest har 10 gram Kulhydrat per 100 gram, og der rammer mælk kun 4.8 gr...

Fordelen ved at leve efter Paleo principperne, er at selvom frugt indeholder en stor mængde Kulhydrater, ja så er det jo noget vi er skabt til at spise, og med de Vitaminer de forskellige frugter indeholder, ja så bliver det helt automatisk nedbrudt i kroppen! Det er lidt som den myte med æg, de indeholder en stor mængde Kolesterol, men det bliver ikke optaget i kroppen, da det bliver nedbrudt af E-Vitamin, som æg jo også indeholder... Frugter virker på samme måde.

Toke Eskildsen
2013-09-01 12:06

Ole: Din tommelfingerregel er uheldig da den ikke forholder sig til hvor meget man indtager af den samlede vare. Hvis man er til lav kylhydrat vil et par glas mælk være tæt på det fulde dagsindtag.

Jeg vil ikke gå ind i en diskussion om Paleo-principperne her.

Hanne DK
2013-11-01 16:07

Hold da op hvor var det fint at læse om dit forløb. Tusind tak fordi du delte. Jeg selv var inde og lede efter ikke-stivelses-holdige fødevarer til min mand som har meddelt at sådan ønsker han at leve den næste måned. Så må vi se hvad der sker.
Jeg har selv tabt 35 kg for 8 år siden ved at skære fedt væk og dyrke rigtig meget motion - og som du skriver så er det vigtigt at vi hver for sig finder den vej der er rigtig for os. Jeg kunne aldrig leve uden kulhydrater - vil i hvert fald helst ikke, så min mand og jeg er i hver sin båd. Men hvad gør man ikke for at støtte.

Pyntenissen
2014-03-14 12:38

Rigtig god og fordomsfri beskrivelse af dit forløb. Flot:) er selv gået igang med LCHF, det går rigtig fint, - dete r jo lækker mad. Men kors hvor jeg mangler brød. Har været igennem næsten alle opskrifter på brød-agtige ting, men det bliver ikke andet end "agtig". Har bestemt jeg må få et rundstykker om tirsdagen på arbejde, for at have noget ATS e frem til. Men tankerne kredser alligevel omkring brød - brød - brød. Har du et fif?

Toke Eskildsen
2014-03-15 09:23

Pyntenissen:

Jeg ville nok ikke tage rundstykket, men hellere et stykke rugbrød med kerner, hvis det skal være - hvidt brød kalder på mere hvidt brød med det samme. Det er meget individuelt hvor meget man påvirkes af det, men det fungerer klart bedst for mig at holde mig helt fra det.

Under alle omstændigheder er brød og specielt rugbrød noget af det jeg savner allermest når jeg tager en omgang med lav kylhydrat. Jeg prøvede for et par uger siden at lave et "stenalderbrød". Den udgave jeg lavede havde for mange kylhydrater, men jeg tror jeg vil prøve igen med noget lignende: Nødder og frø holdt sammen med olie og æg var ikke nogen ringe tilnærmelse til rugbrød.

Hvis det du savner snarere er hvidt brød, har du givetvis prøvet at bage med mandelmel. Derudover har jeg desværre ikke rigtig nogen bud. Jeg håber du eksperimenterer videre. Det er min erfaring at det er meget svært at tabe vægt hvis man hele tiden tænker på mad, uanset hvordan man prøver at styre sit madindtag.

Held og lykke.

Joan
2014-07-14 09:13

En kollega der er på kuren anbefaler Kvickly s stenalderbrødblanding

Smithc33
2014-10-08 17:02

whoah this blog is fantastic i really like studying your articles. Keep up the good paintings! You understand, many individuals are looking around for this info, you could aid them greatly. ecedgdcabbegeafd

dante perez
2017-02-25 19:35

blot ønsker at dele min erfaring med verden om, hvordan jeg fik min kæreste tilbage og reddet mit ægteskab ... Jeg var gift i 7 år med 2 børn, og vi levede lykkeligt indtil tingene begyndte at få grimme og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang ... det blev værre på et punkt, som hun søgte om skilsmisse ... jeg forsøgte mit bedste for at få hende til at ændre hendes sind & bo hos mig fordi jeg elskede hende af hele mit hjerte og ønskede ikke at miste hende, men alt bare fungerede ikke ... hun flyttede ud af huset og stadig gik videre til at indgive skilsmisse ... jeg bad og prøvet alt, men stadig intet virkede. Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig til denne vidunderlige, store magi caster som vinder hjalp mig ud ... Jeg har aldrig været en fan af ting som dette, men netop besluttet at prøve modvilligt fordi jeg var desperat og venstre med intet andet valg ... Han hjalp mig caster kærlighed magi på hende og efter 48 timer, hun ringede til mig og var ked af al den følelsesmæssige traumer, hun havde kostet mig, flyttede tilbage til huset og vi fortsætter med at leve lykkeligt, børnene er glade for, og vi forventer vores tredje barn. Jeg har introduceret ham til en masse af par med problemer i hele verden, og de har haft en god nyhed ... Bare troede, jeg skulle dele min erfaring fordi jeg er overbevist om nogen derude har brug for er det ... Du kan e-maile / WhatsApp ham via + 2348151943640 (drobaspellhome@gmail.com)

Skriv en kommentar