Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 25
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-06-23 Sankt Hans

Frida: 17 år, 9 mdr. Sigurd: 15 år, 3 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Nabovejen inviterede til Sankt Hans for første gang i ... 10? 15? 20? år. Yeees! Først med bålfad og snobrød & skumfiduser til de mindre, senere til større bål med fællessang. Smukt vejr og fin deltagelse fra begge veje. Selv Frida & Sigurd sneg sig ned da det kom fut i bålet.

Asta blev lidt muggen over at alle de fine snobrødspinde også blev brændt af, men der gik pyroman i et par af de voksne. Alle var glade og snakkede om hvorfor der ikke var blevet holdt fælles Sankt Hans tidligere. Mon ikke det gentages næste år?

-1236_1_TokeSkyggeLaptop_TAAsta

Tokes ide om at nyde det gode vejr

-1236_3_AstaGyngeHaengekoeje

Astas ditto

-1319_5_AstaBadekarBoblerLoeveStoffer

Løve indenfor og udenfor boblen

-1730_4_Svirreflue_Crop

Muligvis Stor Narcisflue

-1834_2_SanktHans_BaalfadMiniheks

Den lille heks

-1834_12_SanktHans_BaalfadMiniheks

Den lille ild

-1849_4_SanktHans_BaalfadMarshmallows

Aktiver gufgrilningen

-2011_6_SanktHans_Baal

Den store ild

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-06-22 Vejleg og poolparty

Frida: 17 år, 9 mdr. Sigurd: 15 år, 3 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

De Voksne kværnede havens store syren ned: Der er en hyld og noget hæk der har brug for lys. Asta blev noget utilfreds da hun opdagede det, for hun kunne godt lide det var lidt huleagtigt oppe ved legehuset. Fair nok, hun skulle nok have været inddraget i beslutningen. Heldigvis for hende får man ikke lige has på sådan en syren, så den vil være stor & fin igen om et par år.

Asta legede i haven og senere sammen med en mindre pige på vejen. Det går fortsat den rigtige vej med de selvarrangerede legeaftaler i nærområdet. Frida tog lidt længere væk for at lege: Til pool-party med klassen. Det med poolen viste sig nu at være en teknikalitet, da der stadig var vinterdækken på den, men det var en god fest alligevel.

-1149_1_AstasHaveAstaJordbaer

Havepasning

-1150_EigilStofferSkygge

Solflugt

-1548_1_AstaPosekjole

Yes, Asta, vi prøver!

-1723_1_TrampolinGreneSyrenAstaEigil

Snobrødspindesnitning

-2009_1_LegehusTagStofferEigilHaek

Frihed, hvis man tør

-2022_2_HanneSlaeberGrene

Oprydderen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-06-21 Klatre, eksamen, spejder

Frida: 17 år, 9 mdr. Sigurd: 15 år, 3 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Sigurd havde valgfag i skolen og i dag betød det en tur i Aarhus Boulders. De kløede på i 2 timer og Sigurd kom glad tilbage. Spøjst som den værelseskartoffel kan være god til at klatre.

Frida havde sidste eksamen, hvor hun og hendes gruppe skulle forsvare et fælles projekt. Det gik glimrende for hele gruppen og hun kom meget glad & energisk tilbage. Selv forældrenes kommentarer om at hun nu havde tid til at betale af på de sidste par måneders forsømte pligter fik ikke humøret til at dale.

Asta & far tog til 75 års spejderjubilæum nede ved spejderhytten. På klassisk vis var der forskellige lege hvor man kunne vinde ingredienser til at bygge en lagkage. Astas hold klarede sig glimrende, mens Tokes hold hutlede sig igennem. Der var også helstegt pattegris og tale fra en indbudt spejder fra toppen af hierakiet: Megaspejderen holdt tale om at spejderne skulle klatre lige lidt højere op end deres ledere sagde de skulle. De skulle gå lige lidt længere ud i skoven end aftalt. Asta rakte straks hånden op og fik ordet: Det er ligesom vores ledere der siger vi ikke må hoppe på stenene. Men vi gør det alligevel!. Skakmat til megaspejderen, der tog godt imod og fintede med at forklare at ungerne naturligvis skulle lytte efter deres ledere og ikke hoppe på stenene, men måske lege på dem? Underforstået: Hop videre, unger!

-1720_AstaSpejder

Asta viser frem

-1806_HelstegtPattegris

Aftensmaden

-1857_Sandslot

Et i særklasse smukt sandslot (det vandt ikke)

-1940_RoegModlys

Røglys

-1946_2_LagkageRosenkavaleren

Rosenkavaleren (der vandt)

-1955_2_Lagkage75Aar

Astas holds kage

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-06-20 Fødselsdag og computercrash

Frida: 17 år, 9 mdr. Sigurd: 15 år, 3 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Der var fødselsdag i Astas klasse og på ganske snedig vis sluttede den med at ungerne blev afleveret på skolen, hvor der var fællesspisning. God måde at få organiseret løs snak mellem forældrene.

Derhjemme mente Toke det var på høje tid at den bærbare skulle reinstalleres. Data på den er naturligvis under backup, men på en rodet måde hvor der kun lægges til backuppen og ikke holdes styr på hvad der er flyttet rundt på. Så Toke forberedte reinstallationen ved at lave et nyt & nydeligt 1:1 spejl af alle relevante filer på den bærbares sekundære harddisk. Derefter kagede han lidt rundt (læs: UEFI, Secure Boot & Legacy Mode er noget klytrod), men fik endelig reformateret det primære drev og lagt styresystemet på plads. På ganske perfekt timet vis valgte den sekundære harddisk at gå ned mens det stod på. Det eneste den kunne var at sige var det ynkelige ynkelige krrr, krrr, krrr, <stilhed>. Augh! Godt der ikke er de vilde sommerferieplaner, for oprydningen af "smid ind med en skovl"-backuppen kommer til at tage tid.

-1922_6_AstaHanneCykle

Sammen hjemad

-1938_AdskiltComputer

So, hardware, we meet again

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-06-19 Mellemdag

Frida: 17 år, 9 mdr. Sigurd: 15 år, 3 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Pelskræene fangede en mus, Asta fik lavet fletninger. Det var nok ca. dagens begivenheder.

-0659_2_EigilStofferMus

Beklager Mikkel, men det slutter her

-0752_AstaFletningerHanne

Fletningfletteren fletter fletninger

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-06-18 Dobbelteksamen

Frida: 17 år, 9 mdr. Sigurd: 15 år, 3 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Frida tog til skriftlig eksamen i færdighedsregning (eller hvad det nu hedder i disse tider), efterfuldt af skriftlig eksamen i problemregning (eller hvad det nu hedder i disse tider). Det gik vist meget godt - det er svært at få Frida til at sige hun har klaret sig godt til en skriftlig eksamen, så hun bekymrede sig over at Opgave 6 havde været meget svær. Hun skal til sidste eksamen om 3 dage, derefter er der sommerferie.

-1923_AstaHanneTakenoko

Godnatspil

Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-06-17 Forberedelsesdag

Frida: 17 år, 9 mdr. Sigurd: 15 år, 3 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Finalen i Skole OL starter i morgen, så Sigurd & far stillede på Park Arena for at sætte op til bueskydning. Meget fornuftigt afholdes den del nede i den fjerne ende af stadion og der skydes mod tomme tilskuerpladser.

Derhjemme havde Frida & Hanne travlt med at pudse den sidste matematikforståelse af. Frida har eksamen i morgen.

-1317_LEGO

Avanceret byggeri på Tokes arbejde (man skulle nok have været der)

-1558_2_CeresParkOgArena

Skole OL-farver

-1632_4_CeresParkOgArena_Svale_Crop

Europæisk eller afrikansk?

-1735_4_CeresParkOgArena_SigurdBanner

Klar til Pride

-1816_CeresParkOgArena_SigurdAfspaerring

Ingen adgang!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->