Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 22
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-06-02 Aktiv søndag

Frida: 17 år, 8 mdr. Sigurd: 15 år, 2 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Efter 2 dage med byture var det tid for Asta at tage en stille søndag. ...Nej vel? Hun startede med 3 timers spejder, hvor de lavede burger over bål og lavede bakker med frø af ukendt art. Da hun kom hjem fandt hun sammen med 2 andre piger på vejen og legede til 17-tiden. Så prøvede hun at aktivere far & mor til mere leg, men det gad de ikke. Stakkels understimulerede Asta.

Frida brugte dagen på at træne fremlægning af projekt til fysikeksamen i morgen. Hanne var supporter ved at organisere farveprint af noter. Det foregik ved at tage ned på biblioteket og printe. 3 gange. Første gang for at printe, anden gang fordi teknikken drillede første gang, tredje gang fordi Frida skulle bruge enkeltsideprint i stedet for dobbeltside.

Frida: Mor, er det mine strømper du har på?
Hanne: ...Nej. Det er nogen jeg ærligt og redeligt har stjålet fra far!
Frida: Det er det jo også. Jeg troede bare ikke han havde nogen der matchede

-0851_1_DoedMusFraMomo

Morgengave fra Momo

-1244_AstasMikrohaveAsta

Astas mikrohave

-1742_1_AstasHave_Radiser

Astas minihave

-1820_2_HuggeblokEigilStoffer

Måske ikke det bedste hvilested, pelskræ!

-1823_4_Stoffer_Slangehoved_Echium_vulgare

Slangehoved

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-06-01 Regnbuenydning

Frida: 17 år, 8 mdr. Sigurd: 15 år, 2 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Asta & Toke tog en tur i byen. Den overordentligt farverige by. Aarhus Pride startede ved Domkirken og Asta var helt solgt til ramasjang og glade mennesker. Musikken var YMCA, Gloria Geynor, Katy Perry og hvad man ellers associerer til bøsser & lesbiske - i en skøn pærevælling iblandet et virkelig godt trommeorkester. Asta & far så optoget gå forbi og fulgte derefter med bagtroppen. Da det blev kedeligt skød de genvej og så det hele én gang til. Astas prinsessekjole blev positivt bemærket af flere andre deltagere og hun fik udleveret rigeligt med flag, balloner & slik. Turen sluttede meget passende ved Regnbuen ud for Musikhuset, hvor Asta kunne fejre afslutningen på "du må ikke være for voldsom pga. din øreoperation"-tiden i hoppeborgen.

Derhjemme arbejdede Frida hårdt med eksamensforberedelse og Hanne arbejdede hårdt med at støtte Frida. Det fortsatte til midnat, hvor Toke også blev sat i sving en enkelt gang. Frida kan komme op i 12 forskellige opgaver og vil have ordentligt styr på dem alle.

Klokken 10:30 om aftenen lød der et ordentligt duns inde fra Astas værelse. Far gik derind og inspicerede: Asta var faldet fra sin høje seng og ned på gulvet. Undervejs havde en reolkant taget af for faldet, hårdt nok til at det blødte fra hovedbunden. Værre var det nu ikke, så Asta blev udstyret med en fugtig klud og Toke varmede op til en gang voksensnak med "Kan du ikke huske hvad vi aftalte, da det skete for en uge siden!?". Men hus forbi: Sidste gang havde Asta sovet ude på kanten af sengen pga. bamseopstilling. Denne gang var det fordi hun fik overbalance da hun baksede med en kæmpepapkasse. Der uddeles ikke reprimander for at komme galt afsted på nye og kreative måder.

Apropos, så blev Toke selv reprimanderet af Hanne, Frida & Sigurd: Han lavede Tarte Tatin til aftensmad (en slags omvendt pizza hvor man sætter en stegepande ind i ovnen). Da stegepanden skulle ud fjumrede han og tog fat i det 200° varme jernhåndtag med den bare hånd. Præcis ligesom sidste gang han lavede retten. Aftensmaden blev spist med ispose på hånden.

-1049_3_AarhusPride_FlagAarhusTeater

Flagdag

-1104_01_AarhusPride_BispetorvStart

Samling

-1104_06_AarhusPride_BispetorvStart

Overblik

-1110_1_AarhusPride_BispetorvStart

Flagdans

-1116_05_AarhusPride_BispetorvStart

Justering

-1118_AarhusPride_BispetorvStart

Plads til alle slags

-1133_4_AarhusPride_Optog

Masserne i bevægelse

-1148_07_AarhusPride_AstaBallonerFlag

Glad Asta

-1157_1_AarhusPride_Optog

Optoget set fra Asta

-1228_18_AarhusPride_Optog

Regnbueslange

-1249_04_AarhusPride_Optog

Trommedans

-1321_03_AarhusPride_Optog

Mod regnbuen

-1357_16_AarhusPride_AstaBallonHoppeborg

Der må hoppes!

-1444_1_AarhusPride_ARoS_FlagRegnbue

Regnbueby

-1542_RegnbueSlikkepind

Regnbueslik

-1647_RegnbueKrysantemum

Regnbueblomst

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-05-31 Bytur og fuglekur

Frida: 17 år, 8 mdr. Sigurd: 15 år, 2 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Frida inviterede 2 skolekammerater hjem til eksamenslæsning og Asta, Hanne & Toke tog en tur i byen for at købe lidt forskelligt. Det viste sig at være noget med midnatsåbent og særlige rabatter, så der var et hav af mennesker derinde. Asta fik sin reparerede guldhalskæde, Toke et par shorts og hanne sin høfebermedicin. Klar til sommer.

Hjemme igen, med Fridas veninder ude af huset og nydende freden efter byturen, kom Eigil pludselig drønende ind ad kattelemmen. Ka-duns! Med noget i munden. Pile pile ned ad trappen og hen mod Fridas værelse. Kræset blev indfanget og viste sig at have hapset en musvit i halefjerene. Ingen af menneskene i husholdningen havde lyst til at se den blive kværnet, så Eigil blev selv hapset & båret ud i haven. Hanne forsøgte at åbne munden på den, men Eigil vidste godt hvad det drejede sig om. Asta hældte en kop vand i hovedet på den, uden resultat. Hanne smed en skål vand i nakken på den og dét virkede: Munden gik op og fuglen fløj meget hurtigt meget langt væk. Sorry, Eigil!

-1132_1_AarhusBuetHus

Geometri

-1229_2_AstaFranskHotdog

Pause

-1229_3_HanneGiffel

Mere pause

-1304_Saebe

Mad eller bad?

-1600_AstaLaeseHanneHaveTrampolin

Havelektier

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-05-30 Dobbeltforkølelse og LAN-party

Frida: 17 år, 8 mdr. Sigurd: 15 år, 2 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Både Hanne & Toke har pådraget sig en sommerforkølelse - Hannes muligvis krydret med pollenallergi. Der var dog stadig energi til at bage knækbrød, hvilket gik helt galt med den alt-for-varmende ovn. Toke har forsøgt at finde ovnnummeret uden held (det skal bruges til at tilkalde service), så Hanne overtog - det tog hende 2 minutter så var nummeret fundet. Ups.

Sigurd tog til LAN-party of eftermiddagen, slæbende på Playstation, skærm & sovegrej. Der var planlagt all-nighter incl. mængdet af slik og en dårlig film ved midnatstide.

-1134_HanneSymaskine

Lappetid

-1252_3_OpmaalingTilKnaekbroed

Bagetid

-1320_2_BraendtKnaekbroed

Ovnreparationstid

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-05-29 Sidste skoledag (Frida)

Frida: 17 år, 8 mdr. Sigurd: 15 år, 2 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Frida har været mest hjemme de seneste dage, for at læse til eksamen, men tog i skole til sidste skoledag. Der var markant fravær af karameller, men der blev kompenseret med flødeboller & kage. Frida skal op mandag i fysik.

Astas hold-øret-i-ro-pause nærmer sig sin afslutning, så hver morgen er en forhandling om hvad hun nu må gøre. Hun må stadig ikke stå på hovedet, men hun må gerne løbe. Må jeg også godt falde? spurgte hun, hvilket mor gav hende lov til - hun mente det hørte med til det der med at løbe.

-2040_Momo

Når killingerne er ude tager Momo en slapper

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-05-28 Midlertidig legeplads

Frida: 17 år, 8 mdr. Sigurd: 15 år, 2 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Byggeriet på skolen går i gang i disse dage, så legepladsen bliver utilgængelig. Heldigvis er naboskolen med på at udlåne deres, hvilket rent praktisk ordnes ved at forskyde frikvarterene. Sigurd & Asta kan møde 10 minutter senere hver dag og (her kommer det vigtige) forældrene kan sove 10 minutter længere hver dag. Indtil skoleferien.

Teenagekatten Eigil undslap fra haven om morgenen. Den var nem nok at fløjte ind og den formodede flugtvej gik fra huggeblokken til en stolpe, så Toke flyttede huggeblokken et par meter ind i haven.

Asta & mor kom sent hjem efter skole, Asta slæbende på en kasse LEGO hun havde købt for egne penge (plus lidt forældretilskud). Mor blev udnævnt som klodsfinder og aftenen var dermed afsat.

-1748_AstaHanneLEGO

Teamworkerne

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-05-27 VR

Frida: 17 år, 8 mdr. Sigurd: 15 år, 2 mdr. Asta: 8 år, 2 mdr.

Toke var på Virtual Reality Café med afdelingen efter arbejdstid. En samling af 22 nørder og kun en håndfuld havde prøvet VR før!? Der var sjovt. Sjovt som i "det skal prøves igen!". Så der bliver en skyd-zombier-familietur på et senere tidspunkt.

-1612_Toke_VR_Limitless_TAJesper

Virtuel bueskytte

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->