Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 45
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-11-11 Oprydning og Aurorabesøg

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 7 mdr.

Forældrene havde dedikeret dagen til at få styr på huset. Største opgave var (som altid) Astas værelse. Så der blev ryddet grundigt op i stue & gang. Der blev støvsuget. Der blev foldet tøj sammen. Der blev tørret støv af og tømt opvaskemaskine. Til sidst begyndte overspringshandlingerne at blive for søgte, så det blev besluttet at Astas værelse var det næste. Efter frokosten. Heldigvisdesværre ringende Onkel Jacob for at høre om han & Aurora kunne kigge ud? Jamen naturligvis!

...Dog ville Aurora & Jacob først komme et par timer senere, så der var tid til at gøre noget ved Astas værelse inden da. Ævs. Hidtidige kampe mod det entropiske kraftcenter har været ren dyneboksning: En forældre (Hanne) har brugt timer på at få ryddet op og to dage efter har alle Astas ting hoppet ud af deres kasser & skuffer og har samlet sig på bord, gulv & seng. Denne gang var planen at nedbringe mængden af ting i Astas værelse betragteligt, så forældrene brugte det gammelkendte trick fra lignende situationer med Sigurd: Alt legetøj der ikke har været brugt aktivt i den seneste tid kommer i kasser der stilles til side (ikke udsmidning! Meget vigtigt!). De nåede ikke i bund, men gulvet blev ryddet nok til en støvsugning. ¼ sejr.

Aurora var ikke for tilfreds da hun ankom, men denne gang var det vitterligt fordi hun var sulten. Denne gang var hun også vældig interesseret i killingerne, der også syntes hun var spændende. Og lidt farlig. Det blev også til den gode hyggestund i sofaen hos Hanne inden Aurora meldte at hun var træt og ville hjem.

Frida var i skøjtehallen med en flok fra klassen. Hun brækkede ikke noget. Antageligvis fordi hun skøjtede med håndledsbeskyttere.

-1216_2_SorteringAfVasketoej

Overspringsvasketøj

-1617_03_AuroraStoffer

Hvem er du?

-1617_04_AuroraStoffer

Åh-åh!

-1617_09_AuroraStoffer

Nå, okay så

-1654_2_AuroraKattelemEigil

Bare følg efter mig

-1655_3_AuroraKattelem

Lidt for stor

-1820_AuroraHanneSofaLaese

Max samvær

-2003_3_AstaEigilBadekar

Badekat

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-11-10 Mere træthed

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 7 mdr.

Sigurd stod op kl. 4:45. Han skulle afsted til bueskyttestævne kl. 5:45 og knægten vil gerne være i god tid om morgenen. Han kom hjem igen efter aftensmad, medbringende en pokal. Denne gang en af den slags som man skal vinde over andre for at få. De er bedst, sagde Sigurd.

Toke mediterede er par timer på sofaen, med musik i ørerne og med lukkede øjne. Senere mediterede Hanne er par timer på sofaen, uden musik, men også med lukkede øjne. Asta var hensynsfuld og legede stille i stuen & støjende på værelset.

-1709_6_StofferVandpyt

Lækkert asfaltvand

-1938_SigurdsPokal_E

En til til samlingen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-11-09 Forældreskoledag og træthed

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 7 mdr.

Sigurds klasse tog på Povertywalk og fik en masse ud af det. Det skal klart gøres med Astas klasse, når ungerne er blevet lidt ældre.

Toke var med til forældreskoledagen for Astas klasse, hvor ambitionsniveauet var noget lavere: Der skulle spilles forskellige spil i 1½ time og derefter en tur til en større legeplads. Der var 4 voksne med til dagen, men det var alligevel 1 for lidt til at sikre roen under spilletiden. Damn, de var livlige. Måske legepladsturen skulle have ligget i starten? Nå, spilletiden blev overstået og det var langt lettere at holde styr på dem da de kom udenfor.

Toke tog videre fra forældreskoledagen og til plasmatapning, hvor han var ved at falde i søvn. Det tærer at håndtere unger. Frida skulle have været til UNF-foredrag, men meldte fra - hun var også træt. Om aftenen ville Asta se The Nightmare Before Christmas - det blev til hele filmen, for far faldt i søvn på sofaen.

-1147_4_BoeF_Saelerne_Foraeldreskoledag

Asta i tågen

-1214_3_BoeF_Saelerne_Foraeldreskoledag

Nu med æble

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-11-08 Ikke mange chancer

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 7 mdr.

Sigurd kunne ikke finde sin mobil derhjemme. Han havde ledt overalt. Toke tænkte sig om et øjeblik, gik op på badeværelset og fandt den på håndvasken.
Frida sad og arbejdede på som Mac og klagede over at hun ikke kunne finde ud af at lave billedtekster og var nødt til at lave en tekstboks manuelt og skrive i den. Toke gættede at hun bare skulle højreklikke på billedet, hvorefter der ville være en "billedtekst"-funktion (det var der).
Toke udførte en lille dans af stolthed over at have gættet rigtigt to gange.
Hanne: Jaeh, du har lige en plusdag, Toke. ...En sjælden plusdag

-0855_3_GraeskarLavetAfSigurd

Sigurds kreation i dagslys

-0855_4_GraeskarLavetAsta

Astas kreation i dagslys

-1903_AstaCykelLys

Asta i natlys

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-11-07 Dagsværk og Halloween

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 7 mdr.

Frida var til Operation Dagsværk i en tøjbutik hvor hun skulle klippe stofprøver. Ikke ligefrem det mest intellektuelt krævende arbejde, men det var vældig hyggeligt. Bagefter tog hun til foredrag på Moesgaard.

Oppe på skolen var der Halloween. Lidt forsinket kunne man sige, men ungerne klagede ikke og det var ret smart at lave popcormposer af plastichandsker. Meget passende lå der græskar og ventede derhjemme, så Asta & Sigurd lavede lygter.

Fridas nye computer var dukket op og hun havde en fin lille unboxing-ceremoni med Hanne. Dingenoten har Siri-understøttelse. Men Siri lød noget anderledes eld Siri plejer...?
Frida: Siri, why are you a man now?
Siri: Don't let my voice fool you. I have no gender
Frida: Sorry, Siri, that was presumptious
Siri: It is okay, really
Toke: Whoa, Frida, der havde du gender-bias!

-1635_1_AstaHalloweenHeks

Skoleheks

-1807_HalloweenGraeskarhoved_AstaSigurd

Operation græskar

-1953_1_HalloweenGraeskarhovedLavetAfAsta

Astas kreation

-1954_7_HalloweenGraeskarhovedLavetAfSigurd

Sigurds kreation

-2230_2_FridasMacbookAirUnboxing

Fin æske

-2231_2_FridasMacbookAirUnboxing

Fin boot-skærm

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-11-06 Hobbykælderen

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 7 mdr.

Sigurd glæder sig til Super Smash Bros, hvor en af karaktererne er en kødædende plante i en potte. Totalt for genialt, mener knægten, der har kastet sig over at lave en model af karakteren i EVA-skum. Der er bare lige den hage ved det at killingerne elsker at bide i EVA-skum og at han ikke lige fik instrueret hverken Frida eller Asta i at holde døren til værkstedet lukket. Men en model med små huller i er vel også ok?

Der er halloween på skolen i morgen og Asta ville være heks (igen), så hun arbejdede med at lave en kost til at flyve på. Resultatet blev ganske glimrende og nu mener hun at det kvalificeret til at blive kørt i skole i cykelvogn, så kosten ikke kommer til skade.

-1735_6_AstaCykel

Der trækkes cykel

-1754_6_AstaTrappeKnivSnitte

Der snittes kost

-1906_1_Seddel

Men kattene kan jo ikke læse, Sigurd?

-1906_2_SigurdsProjektHobbykaelder

Projekt EVA-potteplante

-1929_1_AstaKost

Asta den lille heks

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-11-05 Bare mandag

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 7 mdr.

Frida meldte at hun skal i skøjtehallen næste weekend. Med tanke på hendes hidtidige statistik på is bliver det spændende at se hvad hun brækker denne gang.

-1732_1_Papkasse_Eigil

Drama under opsejling

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->