Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 42
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-10-21 Legedag

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Asta havde klassekammeraten M på besøg. Efter et part timer sluttede Ms forældre sig til og blev fodret med kaffe & boller. Søndagsvisit, hedder det vist. Det var godt lige at blive mindet om at man som voksen godt kan bruge en eftermiddag uden at lave andet end at sidde og hyggesnakke. Sent på eftermiddagen skiftede stemningen dog, da der kom terninger på bordet: Konversationen faldt og koncentrationen steg. Der skulle drejes på plads! Det endte med at gæsterne blev sendt hjem med et par udvalgte terninger i hænderne: Hanne & Toke er smarte nok til at have et par dubletter liggende til sådanne situationer.

-1202_TokesSweaterJacobsKniv

Onkel Jacob: Vi har din sweater. Hvis du vil se den i live igen, så send billederne fra i går. Prøv ikke at kontakte politiet, med mindre du vil modtage den. Ét. Ærme. Ad. Gangen...

-1304_GeomagTaarne

Tvillingetårne

-1839_2_AstaEigilStofferBadekar

Vandhunden & vandkattene

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-10-20 Kusine Auroras fødselsdag

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Kusine Aurora fyldte ét år og hendes forældre inviterede til boller & cacao. Hun var ikke udpræget begejstret for de meget fornuftige bodystockings hun fik - så var det anderledes sjovt med den farvestrålende tingest man kunne slå på og få til at sige lyde. Hanne fik også gaver, sådan lidt: Onkel Søren havde Strategospil med til hende. De blev taget i brug samme aften.

Kilingerne Stoffer & Eigil er ca. et halvt år gamle, så de kom en tur på vægten: De vejede henholdsvis 5,1 og 5,3 kilo. Tak for kaffe! Ikke så underligt at det er blevet besværligt at bære dem begge to samtidig. Maine Coons er forøvrigt 3 år om at blive fuldvoksne.

-1330_3_HanneAstaSkufleVisneBlade

Bladskuflerne

-1459_4_AurorasFoedselsdag_Aurora_Keyboard

Den gode gave

-1517_1_AurorasFoedselsdag_Aurora_Jacob_OldemorElse_PusteLys

Nu hjælper du ikke, vel Jacob?

-1551_AurorasFoedselsdag_Aurora_Jacob_OldemorElse

Bordsnak

-1717_2_StrategoHanneAsta

Aftenkamp

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-10-19 Obligatorisk Naturhistorisk

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Naturhistorisk Museum er et oplagt sted at besøge med børn i efterårsferien. Toke havde egentlig lovet at tage Asta med derind, men Hanne detekterede manglende motivation og meldte sig i stedet:
Toke: Tak fordi du tager den
Hanne: ...Badeværelset trænger til rengøring
Toke: Message received
Turen var sammen med veninden D (som Asta var i Tivoli Friheden med i forgårs). De så dissektion af et vildsvin, holdt en fugleedderkop og Asta fik lov at udstoppe en mågevinge, sådan næsten uden hjælp fra mor. På vejen hjem blev der naturligvis fodret ænder i Unisøen (okay, der blev mest fodret måger - de er svære at undgå).

Sigurd blev hentet ved 18-tiden af faderen til en af hans nørdevenner: De har planlagt at spille computerspil til langt ud på natten.

-1121_NaturhistoriskMuseum_AstaFugleedderkop

Nu er det en tradition

-1645_4_AstaUdstoppetMaagevinge

Selvudstoppet er veludstoppet

-2308_4_HanneMadKatteBord

Held og lykke, Hanne

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-10-18 Spildag

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Der kom en pakke med Santorini, Patchwork og Drop It. Santorini vandt i "hvad skal vi spille først" og Asta var klar: Spillets regler er ultranemme, så det var bare at gå i gang og hun bankede far i et af spillene (note to self: Selvom du tror du har det store strategiske overblik i forhold til din 7-årige datter, så husk alligevel at lade være med at flytte dine brikker for langt væk fra hendes). Spillet har mulighed for at der indgår fordele i form af superpowers, hvilket gør det nemmere at balancere: Asta fik kraften at kunne bygge dobbelt så meget pr. runde.

Hanne har også været i gang med at skaffe hjem. Hun vil spille Stratego. Altså ikke den der stygge moderne udgave med realistiske billeder på brikkerne. Gys. Og heller ikke den der gaaamle udgave med træbrikker. Og rejseudgaven med de flade brikker på sokler var heller ikke god. Nej, det skulle være den helt rigtige udgave med stiliserede tegninger og plastictårne. Det fandt hun på Den Blå Avis og fik det leveret til Onkel Søren (det var det nemmeste). I mellemtiden havde Onkel Søren rodet huset igennem og fundet både Det Rigtige Stratego (det fra barndommen) og rejseudgaven. Så der er vist nok Strategospil nu. Der håbes at Hanne finder nogen at spille med.

Udover spil fik Hanne organiseret "vinterstøvler" til Sigurd. Efter mandagens marathon med Asta var det næsten for nemt: Holst Sko sko havde en Viking-model med Gore-Tex til Sigurd, med samme fine, solide, brede, højvristede udformning som til Asta. Det blev en sko, for Sigurd gider ikke støvler og fryser ikke fødderne.

Sent om aftenen lød der pibelyde fra stuen: Katten Momo havde fanget en mus og taget den med indenfor. Killingerne var meget interesserede, med fik ikke andet ud af det end forestillingen: Momo guffede selv fangsten.

-1336_AstaRulleskoejter

Efterårsløb

-1330_Folkevogn

Nostalgi

-1331_Asfaltdraaber

Symbioterne invaderer!

-1342_NyeSpil_PatchworkSantoriniDropIt

Dagens høst

-1828_2_SigurdsNyeSko

"Vinterstøvler"

-1853_Santorini_SpilletAfAstaSigurdToke

Astas sejr i hus (okay, teknisk set "på hus")

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-10-17 Asta i Tivoli

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Asta var inviteret i Tivoli Friheden af veninden D og hendes bedstemor. Der var halloween-tema og de var afsted hele dagen. Overordentlig stor bonus, syntes forældrene.

Om aftenen stod Frida ude i køkkenet og lavede et-eller-andet:
Frida: Jeg giver bare katten noget vand
Toke: ...
Toke: Betyder det at du drypper vand i hovedet på den?
Frida: Den kan godt lide det!
Det var såmænd nok ikke helt forkert: Killingerne er ikke blevet mindre glade for vand i takt med at de er vokset op.

-1625_1_TivoliFriheden_Asta_Skeletter

I hyggeligt selskab

-1907_1_AstaToejandSut

Sent hjem med bamse & slik

-2226_SofaStofferEigil

Dobbeltdas

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-10-16 Stenomuseet

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Asta & far tog en efterårsferietur til Steno Museet, sammen med klassekammeraten L. Temaet var regnbuer og der var forskellige poster hvor de kunne eksperimentere med farver. Deres udstilling om medicin var blevet opdateret og der var kommet et stykke af en partikelaccelerator ind i fysikafdelingen. Både børn & voksne havde nok at se på.

Om aftenen blev der udført killingeforsøg. Succes: Det lykkedes dem begge at gennemskue hvordan man kommer gennem kattelemmen når flappen er nede. De er stadig kun ude når der er nogen hjemme, men der holdes ikke længere særligt øje med dem.

-1053_2_HanneAstaOeveKlaver

Ferielektier

-1252_3_UnisoeenHejre_Crop

Søens konge

-1300_7_Steno_Regnbueglas_Asta

Ind i regnbuen

-1321_4_Steno_Hjerter

En hjertesag

-1337_Steno_BlaaHimmelDemonstration

Lysbølgediffundering

-1402_3_Steno_Partikelaccelerator

Kun 10 meter, men alligevel...

-1416_Steno_RegnbuerAsta_Crop

Regnbuepige

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-10-15 Pigetur i byen

Frida: 17 år, 1 mdr. Sigurd: 14 år, 7 mdr. Asta: 7 år, 6 mdr.

Frida, Asta & Hanne tog en tur til byen for at spise frokost hos oldemor og for at lede efter vinterstøvler til Asta i 5 butikker, før det endelig lykkedes hos Paw Sko: Asta har været lige så heldig som Sigurd og har arvet fars gode, sunde, brede & højvristede fødder. Det magiske mærke viste sig at være Viking. Tidligere har det været Green Comfort, men de er åbenbart holdt op med at lave børnesko.

Treenigheden var også en tur forbi Mimosa, for at få fremkalde noget så eksotisk som en film. Frida havde Hannes gamle kamera med på udlandsturen med klassen og tog en rulle.

Sigurd tog til LAN-party (computerspil) hos en klassekammerat. Far tog med, men kun som cykelvognskører: Sigurd var ikke frisk på at balancere med madras, skærm & Playstation på cyklen.

-0928_2_HanneFilmrulle_Crop

Hanne på hjemmebane

-1502_2_AstasNyeStoevler

Astas fødder er officielt klar til vinteren

-1645_SigurdTilLAN-Party

Forventningens glæde

-1714_1_StofferEigilDoertrin

Her vogter vi

-2139_1_StofferIndfoldedeBen

Benløs kat

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->